X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka pewnie dostałaś papweryna z nospa. Pupa po nim na drugi dzień boli. Ale cały czas zgłaszaj pielęgniarce że brzuch twardnieje bo inaczej będą czekać do rana do obchodu. Ja trafiłaś tam prosto z Sor to minimum 3 doby trzymają. A jutro powinien mieć dyżur Twój lekarz. Tak kojarzę.

Mi nogi puchną ale na szczęście przy odpoczynku opuchlizna schodzi.
    Dr mi mówił by nie zajadać się paluszkami, chipsami bo zatrzymują wodę w organizmie i ograniczyć sól jakbym widziała że waga do góry idzie a za to pić dużo.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też po wizycie, na ktg serduszko 140/min :)
    dzidziusia podejrzeliśmy na chwilę,wszystko ok, szyjka 36mm , lekarz mówi że Ameryki nie ma z tą szyjką ale źle nie jest :P grunt że od początku taka sama i się nie skraca.
    No i ja niestety dostałam na te nieszczęsną glukozę :/ ale lekarz mówił,że tylko na czczo i potem po 2 godzinach,że po 1 robią ale nie jest to ważne.. No i cieszę się,że będę mogła to zrobić u siostry w domu tak jak ona robiła,szwagier pracuje w pogotowiu więc pobierze mi krew i zawiezie do laboratorium :P w razie gdybym źle się poczuła będę mogła swobodnie się wyłożyć na łóżku :D

Czarna_88, easymum lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no i zrobiło mi się miło bo pani w sklepie zawołała mnie z końca kolejki do innej kasy i mówi,że ja mam zawsze pierszeństwo, a myślałam,że mój brzuszek jest niezauważalny a tu taka miła niespodzianka :)
    no i od siostry przywieźliśmy moją 4-letnią chrześnicę,która bardzo chciała do nas jechać i poszliśmy na fontanny i się wybawiliśmy a teraz malutka słodko śpi :D
    a i ja też padam więc w końcu może odeśpię nieprzespaną noc :)

Kasiarzynka, Czarna_88, easymum, Lady Savage lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Anulka pewnie dostałaś papweryna z nospa. Pupa po nim na drugi dzień boli. Ale cały czas zgłaszaj pielęgniarce że brzuch twardnieje bo inaczej będą czekać do rana do obchodu. Ja trafiłaś tam prosto z Sor to minimum 3 doby trzymają. A jutro powinien mieć dyżur Twój lekarz. Tak kojarzę.

Mi nogi puchną ale na szczęście przy odpoczynku opuchlizna schodzi.
    Dr mi mówił by nie zajadać się paluszkami, chipsami bo zatrzymują wodę w organizmie i ograniczyć sól jakbym widziała że waga do góry idzie a za to pić dużo.

Tak jutro ma dyżur moj lekarz to się dowiem i zgłaszam to. Powiedziała kobieta, że trochę twardy ale nie mocno to była lekarka. Czyli najwcześniej w piątek mnie wypuszcza :-P no oby oby.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    No to w pon biopsja szpiku, igieł tez nie lubię wiec bedzie mega słabo przy wbijaniu w kość :/ trzymajcie kciuki, żeby jednak nie białaczka :/

Będzie dobrze. A jakie miałaś wyniki? Miałaś już wcześniej spadek? U mnie, co morfologię, to mam gorsze wyniki, ale jeszcze nie na tyle żeby interweniować.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix - ja robię prywatnie u gin onkologa, prowadzi tez moja ciaze. Warto zrobic kolposkopie zwlaszcza jak sa obciazenia genetyczne. Musialabys sie rozejrzec, gdzie w Twojej okolicy robione jest takie badanie. Najlepiej zrobić nie u zwykłego gin położnika, tylko właśnie onkologa (większe doświadczenie).
    Ja po trudnym pierwszym porodzie sn nabawilam sie zmian na szyjce, dlatego teraz opcja cc. Od kilku lat jestem pod opieka tego lekarza i czuje sie spokojna, tym bardziej, ze zmiany zniknely. Dlatego tez zdecydowalam sie na ciaze.

Edit: w ciąży też można zrobić kolpo, tyle, że bez ingerencji w szyjkę (bez pobierania materiału). Ja tak miałam w 20 tygodniu, ale na oko (lekarz mnie zadziwia, bo umie na oko stan ocenić, a his pat zawsze potwierdzał jego zdanie) było teraz wszystko w porządku :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 21:16

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3 tyg mam wysokie leukocyty a tydz temu mnie na wszystko przebadali i teraz jeszcze im zostalo sprawdzić te dziady bo pod mikroskopem krew sie hematologowi nie podobała :/

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline - mysl pozytywnie! Musi byc dobrze.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroliline będzie dobrze musisz myśleć pozytywnie.trzymam kciuki .

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline wszystko będzie dobrze. Musi być <3

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja od poczatku ciazy mam wysokie leukocyty ale lekarz mowil ze w ciazy tak jest..

relgzbmhh8tsviez.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline - trzymam kciuki!

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline musi być dobrze trzymam kciuki :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Eee to ja tylko umiem polizać się po łokciu:p
    Aż spróbowałam to zrobić :-) nie dam rady :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Trix - ja robię prywatnie u gin onkologa, prowadzi tez moja ciaze. Warto zrobic kolposkopie zwlaszcza jak sa obciazenia genetyczne. Musialabys sie rozejrzec, gdzie w Twojej okolicy robione jest takie badanie. Najlepiej zrobić nie u zwykłego gin położnika, tylko właśnie onkologa (większe doświadczenie).
    Ja po trudnym pierwszym porodzie sn nabawilam sie zmian na szyjce, dlatego teraz opcja cc. Od kilku lat jestem pod opieka tego lekarza i czuje sie spokojna, tym bardziej, ze zmiany zniknely. Dlatego tez zdecydowalam sie na ciaze.

Edit: w ciąży też można zrobić kolpo, tyle, że bez ingerencji w szyjkę (bez pobierania materiału). Ja tak miałam w 20 tygodniu, ale na oko (lekarz mnie zadziwia, bo umie na oko stan ocenić, a his pat zawsze potwierdzał jego zdanie) było teraz wszystko w porządku :).

Ja po kilku z rzędu kiepskich cytologiach trafiłam do poradni cytodiagnostycznej i tam miałam robiona kolos kopie co parę miesięcy. Az uznali ze jest super i cytologia pierwszy raz wykazała 1. Też uważam ze badanie jest dobre i wiele może pokazać.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

Hehe też myślałam, że nie umiem i kiedyś coś na ten temat żartowaliśmy, spróbowałam i jakie było zdziwienie wszystkich, jak zrobiłam to bez problemu:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona mam tez takiego onko gina, rok temu mialam guz jajnika co sie okazalo po laparo ze to torbiel czekoladowa. Lekarz super z doswiadczniem. A jak zaszlam w ciaze to
    U siebie prowadze u gina , ale cos czuje ze po porodzie bede musiala poojechac do tamtego niech mi zajrzy albo jesCze przed rozwiazniem. Bo nie da mi to spokoju.

Carolline to powaznie sie zrobilooo:( wspolczujr mocno. Napewno z powodu ciazy te wyniki takie tylko teraz mega stres

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

Hehehe ja też próbowałam, i nic z tego. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:58

Anitka201, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    kurde .. mrówki mi wychodzą spod listwy przypodłogowej w kuchni.. no nie miały kiedy się zalęgnąć tylko kiedy jestem w ciąży.. nigdy nie miałam tego problemu, a pewnie żadnej chemii na nie nie mogę użyć, żeby nie wdychać i co teraz?
    rozsypałam sól ale chyba się ze mnie śmieją zamiast się bać...

moja babcia sypała proszek do pieczenia, z tego co pamiętam to pomagał :)

‹‹ 1201 1202 1203 1204 1205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ