X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyję lekarz zbadal mnie szyjka długa tylko leki rozkurczowe dadzą tylko nie wiem kiedy bo coś się nie spieszy im się :-) powiedziała, że jest dobrze. Ile poleze nie wiem. Miałam ktg dzidzia ma się dobrze. Łóżko twarde niewygodne i telewizji nawet tu nie ma :-( nudy mnie czekają. Juz tęsknię za kotkiem moim :-( mąż będzie załatwiał. Chcieli dać sterydy ale stwierdziła że nie potrzeba bo szyjka długa . Może jutro będzie mój lekarz to się więcej dowiem.

Nancy87, la_lenka, agatka196, Czarna_88, Sigma, Gusiak, Mozjaka, 4me, skabarka, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, to leż dzielnie, poobserwują, będziesz pod kontrolą, w razie potrzeby dadza Ci jakies leki i spokojnie wrócisz do domku. Może taka Twoja uroda z tymi skurczami, skoro na IP jest ok. Trzymaj się :)

gg64rl68s121551a.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka dobrze, że wszystko ok. Pewnie z trzy dni Cię potrzymają na obserwacji. Nie ma dziewczyn na sali?:) Może nie będzie aż tak nudno.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    aha, a ona jest jakaś tania tak? myslalam, ze to jakis super sklep ze wszystkim od A do Z :P

Ja najczęściej kupuję tu swoje witaminy, magnez i inne takie rzeczy :) i wychodzi dużo taniej niż w lokalnej aptece, bo czasem nawet różnica w cenie 10 zl - a jak zamawiam po kilka opakowań to się opłaca.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Bez przesady z tym tania, obczajałam butelki i są droższe niż np na allegro. Zaletą jest chyba to, że ma te wszystkie pierdóły w jednym miejscu i nie trzeba latać za wszystkim oddzielnie, za wysyłkę też płąci się w związku z tym tylko raz.
    Moim zdaniem ceny mają konkurencyjne, na każdym produkcie kilka zł porównując np do sklepów dla dzieci czy marketów. Na allegro też przepłacisz, nie masz jednego sprzedawcy, jak zamówisz u kilku i dojdą koszty przesyłki to wyjdzie na to, że Gemini też jest tańsze :) Nie wspominając o DHA, za które zapłaciłam 79 zł w osiedlowej aptece we Wrocławiu a w Gemini za mniej niż połowę :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są dziewczyna jedna ma krótka szyjkę i leży już tu 3 tygodnie. Dali mi zastrzyk w pupę I jakąś tabletkę. I jest dziewczyna która od wczoraj jest z byłem nerki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 18:04

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:09

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ni sie obejrzysz a bedziesz w domku. Bedzie dobrze.

Magdalenkaihelenka skonczylam biologie a podyplomowo pedagogike i jeszcze zywienie czlowieka.moja mama i tesciowa sa pielegniarkami;)

Bento moj akurat rotawirusa nie przyniosl ani raz z pkola, tylko idzie w zapalenie krtani.

Caroline o kurcze ze nie wiedza skad te leukocyty:\ jakues leczenie zaproponowali?

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest gemini w mieście a kolejki takie ze ludzie na dworzu stoją, w tamtym roku zamawialam przez neta w aptece, miałam odebrać w stacjonarnej, nastalam się w kolejce prawie godzinę jak była moja kolej to co się okazało? Zamówienie skladalam w aptece dbam o zdrowie :D :D jak mi się pomyliło tego nie wiem :D :D

Trix u mnie są genetyczne też rozstępy, dojrzewając ich się nabawilam na brzuchu i teraz mam białe blizny na których widzę że robią się świeże, tylko te plecy mnie stresuja bo wiadomo bluzka czasami się podciagnie sama :/

Rozmawiałam z koleżanką która termin ma na 20 sierpnia wygląda strasznie jej waga już uwaga! +24kg aż zapytałam czy ma cukrzycę ale nie ma, ja ledwo 5kg przytylam

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka dobrze że szyjka długa i mały się nie spieszy na świat. Teraz dużo leż i odpoczywaj. :-)

Ja właśnie sortowałam pierwsze pranie Oliwki i juz się pierze :-)

Jeżeli chodzi o Gemini to ja zamawiam tam co 2 miesiące witaminy femibion Natal 2 bo jest dużo tańszy. Teraz dorzucam tam jeszcze inne rzeczy które cenowo są podobne by nie płacić za przesyłkę.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się Staraczka ciesz, bo mi jest bliżej wagowo do tej koleżanki, niż do Twoich 5 kg, a wcale nie jem jak dzika świnia :D

Przynajmniej tyle, że od tej wagi rozstępów nowych nie mam oprócz jednego na piersi :)

Anulka, cieszę się, że wszystko gra :) skoro wszystko jest dobrze, to może Cię wypuszczą jeszcze dzisiaj :)

• Carolline Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka, na razie dochodzą co i jak kumpela na pocieszenie lekarka skomentowała, ze musza białaczkę wykluczyć wiec ogolnie jest git jak nie wiem :/

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline to az tak zle:( ja mam pietra bo w tym tyg dostane powtorny wnik cytologii,azx mi slabo na sama mysl...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może byc jakaś głupota, ale skoro mnie nawet na tydzień nie chcą puścić to ona spekuluje, ze chcą wykluczyć najgorsze

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma Ale ty szczupła jesteś a ona wygląda jak otyla młoda dziewczyna :/

Co do świni :D
    Ja tak jem od jakiś 2/3 tygodni gabarytowo wyglądam +10 a waga , jak by nie wazyli u lekarza to myślała bym ze moja zepsuta :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, no dajże spokój, jak można być szczupłym, potem w ch... przytyć, a potem nadal być szczupłym? :D daaaawno nie jestem szczupła, no ale takie życie :D
    jeszcze będę ;)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem, że z tą wagą to już zupełnie nie rozumiem. Zwłaszcza w ciąży. Jem cały czas tak samo - raz waga leci jak głupia, a raz stoi w miejscu dłuższą chwile.
    Całkowicie wierzę, że to ile ktoś przybierze jest tylko w części pod kontrolą i czasem pomimo starań nie daje się tego ogarnąć. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    ja mam pietra bo w tym tyg dostane powtorny wnik cytologii,azx mi slabo na sama mysl...

ja polecam kolposkopię, wiadomo w ciąży to nawet jak już to bez wycinków/ingerencji w szyjkę. Miałam nie tak dawno, a że mój gin jest onkologiem to na oko umie powiedzieć, czy jest ok, czy nie (w ciągu paru lat już się przekonałam, zwykle his pat jego oko potwierdzało :D). Ja w cytologie już nie wierzę i nie robię od kilku lat, tylko kolpo, jest w 99,9% wiarygodna (zwłaszcza z wycinkami i u dobrego lekarza). Na swoim przykładzie przekonałam się, że można mieć poważne problemy, a cytologię idealną (i to kilka pod rząd dla pewności) :D ot taka złośliwość. To takie trochę badanie pic na wodę, chorego miejsca, które ma wymiary np. 1x3mm nie jest się w stanie wykryć tą metodą. No chyba, że ma się szczęście (w nieszczęściu).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od czasu upałów jakby trochę spuchłam, waga też poszła w górę więc zastanawiam się, czy to czasem nie woda. Od tygodnia co prawda obżeram się jak głupia truskawkami, czasem wjadą jakieś lody, ale bez przesady.

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Żyję lekarz zbadal mnie szyjka długa tylko leki rozkurczowe dadzą tylko nie wiem kiedy bo coś się nie spieszy im się :-) powiedziała, że jest dobrze. Ile poleze nie wiem. Miałam ktg dzidzia ma się dobrze. Łóżko twarde niewygodne i telewizji nawet tu nie ma :-( nudy mnie czekają. Juz tęsknię za kotkiem moim :-( mąż będzie załatwiał. Chcieli dać sterydy ale stwierdziła że nie potrzeba bo szyjka długa . Może jutro będzie mój lekarz to się więcej dowiem.
    Dobrze, ze pojechalas. Dla świętego spokoju i żeby miec pewność, ze z dzidzia wszystko ok. Pewnie jutro wyjdziesz, najdalej pojutrze jesli będą czekać na Twojego lekarza wiec nic sie nie martw. I poproś męża o gazety i dobra książkę:)
    Ahhhha i nie słuchaj za dużo historii na okoli ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1199 1200 1201 1202 1203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ