Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo więc ja ostatnio zauważyłam, że mimo, że niby jeszcze nie puchną mi mocno stopy itd. (choć zdarzyło się raz i drugi, że pod wieczór po aktywnym dniu miałam lekko opuchnięte kostki), to jednak ta opuchlizna jest, tylko ukryta. Ostatnio w czasie długiego weekendu mocno grzało słońce, ja miałam przez większość dni sporo spacerów i fajnej aktywności na powietrzu i piłam duuuużo wody. I powiem Wam, że po weekendzie mam jakąś szczuplejszą twarz, mąż też to zauważył. A przecież jadłam normalnie, lody też wpadały itd. Myślę, że to w dużej mierze kwestia gospodarki wodnej organizmu, dużo ruchu + spore "płukanie" organizmu wodą chyba podziałały jak drenaż
-
anulka20 wrote:Są dziewczyna jedna ma krótka szyjkę i leży już tu 3 tygodnie. Dali mi zastrzyk w pupę I jakąś tabletkę. I jest dziewczyna która od wczoraj jest z byłem nerki.
to rozkurczowe do mięśniowe;)
-
Jeden przedmiot z głowy
zaliczony na 4, z tej okazji i z okazji że dostałam dziś wypłatę
kupiłam małej rajstopki, najbardziej zadowolona jestem z tych rajstopek spódniczki.
magdalenkaihelenka, Czarna_88, trix, adzia, Kasiarzynka, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Jeden przedmiot z głowy
zaliczony na 4, z tej okazji i z okazji że dostałam dziś wypłatę
kupiłam małej rajstopki, najbardziej zadowolona jestem z tych rajstopek spódniczki.
A jakie to rozmiary?? Wyglądają na duże ale może to dlatego że zdjęcie z bliska.
-
anulka20 wrote:Tylko, że dalej po zastrzyku i tabletkach twardnieje mi brzuch
ale juz sie nie wracałam bo wszystkie wyniki badan wyszly ok.
Najwazniejsze, ze jestes teraz pod stala opieka
-
anima wrote:A jakie to rozmiary?? Wyglądają na duże ale może to dlatego że zdjęcie z bliska.
Cienkie rajstopki wziełam na 62-74 rozmiar, tak pisze, białe z słonikami to rozmiar 68, a te spódniczko rajtki to rozmiar 70kapturnica lubi tę wiadomość
-
A jak rozpoznać te spuchnięte nogi czy zatrzymywanie wody? Bo już zaczynam sie zastanawiać czy może ja po prostu nie potrafię tego rozpoznać.
Pamiętam, ze kiedyś po chodzeniu w upale 35 stopni w butach na obcasie, takich jakby ze sznurków miałam odcisniety wzór na nodze. Czasem wieczorem po dużym chodzeniu w lato czułam, ze obrączka jest ciasniejsza (teraz już od dawna nie noszę). Ale skąd będę wiedzieć czy coś się dzieje tak na co dzień? -
Ja to czuje w stopach. Zdarzyło mi sie przed ciaza miec spuchnięte stopy Np przez sztuczne buty w lato. Noga wizualnie jest grubsza, opuchnieta. Dodatkowo czuć takie jakby pulsowanie i gorąco...
Ale ogólnie to ja wczoraj zauwazylam cos dziwnego i chyba bylam ogólnie opuchnieta... Zalozylam spodnie wieczorem i ewidentnie czułam, ze przytylam bo spodnie byly znacznie bardziej obcisle niż zawsze. No cóż pomyślałam, ze kolejne kg na plus mi weszly. Dzis rano zalozylam te same spodnie i jakie zdziwienie, ze znów są luźne... Wiec chyba ogólnie puchne na wieczór choc tego jakos narazie nie czuje.
-
AniaM wrote:4ME a kiedy masz następne badanie szyjki? No i czy lezysz
Nie leze jakos celowo. Normalnie funkcjonuje ale ja jestem na zwolnieniu wiec moje funkcjonowanie jest tez dalekie od normalnego. Chodzę na spacery, gotuje obiady, zrobie jakies lekkie sprzatanie wiec sila rzeczy reszta dnia to rzeczywiście kanapa i ksiazka lub tv. Wszystkie ciężkie zadania od samego poczatku robi mój chlopak- ale to ze względu na zagrożenie ciąży przez odrywanie sie kosmowki na poczatku ciąży ale to akurat nie dawalo bolesnych objawów. Teraz juz tego problemu nie mam. Mysle, ze u mnie to byly jakies bole macicy lub więzadeł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 20:08
-
kurde .. mrówki mi wychodzą spod listwy przypodłogowej w kuchni.. no nie miały kiedy się zalęgnąć tylko kiedy jestem w ciąży.. nigdy nie miałam tego problemu, a pewnie żadnej chemii na nie nie mogę użyć, żeby nie wdychać i co teraz?
rozsypałam sól ale chyba się ze mnie śmieją zamiast się bać... -
marlenak_me wrote:kurde .. mrówki mi wychodzą spod listwy przypodłogowej w kuchni.. no nie miały kiedy się zalęgnąć tylko kiedy jestem w ciąży.. nigdy nie miałam tego problemu, a pewnie żadnej chemii na nie nie mogę użyć, żeby nie wdychać i co teraz?
rozsypałam sól ale chyba się ze mnie śmieją zamiast się bać...
Ocet, wystarczy ocet -
marlenak_me wrote:kurde .. mrówki mi wychodzą spod listwy przypodłogowej w kuchni.. no nie miały kiedy się zalęgnąć tylko kiedy jestem w ciąży.. nigdy nie miałam tego problemu, a pewnie żadnej chemii na nie nie mogę użyć, żeby nie wdychać i co teraz?
Nam teraz weszły do mieszkania jak nie było nas przez 4 dni - rozsypałam taki proszek i zniknęły tego samego dnia. On nie śmierdzi, nie rozpylasz tego, więc sądzę, że nie zaszkodzi nawet ciężarnej.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Rozsyp tam cynamon:)