X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Jejku jestem uzależniona od Was hehe. Miałam się uczyć i co? Co przeczytam pół strony notatek, to wchodzę do Was:D A w ogóle właśnie doszły mnie słuchy, że babka powiedziała, że kto chce 3 to da 3 i już w ogóle nie mam motywacji do nauki. Najgorzej, że mogą to być plotki i wtedy obudzę się z ręką w nocniku hehe.
    Nancy haha o tym uzależnieniu w pewnym sensie napisałam :D

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wybywam na glukozę. Mniam :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny co my byśmy bez siebie zrobiły :D

Czas by nam nie leciał tak szybko jak na forum, patrzę i za 3dni będzie 27tydzień a jeszcze pamiętam liczenie do 20tygodnia :D
    zaraz 3 z przodu będą i wielkie oczekiwania na dzidziole :)

No na początku to w ogóle czekałyśmy na ładny przyrost bety, dopatrywałyśmy się objawów ciąży, walczyłyśmy w końcu z mdłościami i wymiotami, wielkie oczekiwanie na magiczny 12 tydzień, pierwsze ruchy, a teraz fakt, czekam na 3 z przodu:) Strasznie szybko mi leci z Wami:)Pamiętam, jak bardzo chciałam być w lipcówkach i ciągle wchodziłam na nie, a teraz one się niedługo zaczną rozpakowywać:)

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    U ciebie są 2 odlubienia, zerknij czy jest w powiadomieniach
    Tylko o polubieniach ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówiłam moj R nie interesuje sie jakos wyprawka dla corci ale dzis jedziemy ogladac wozki i mam nadzieje ze sie zaangazuje w te ogladania i poszukiwania co prawda ja sie teraz nastawilam na jeden konkrenty model ale na zywo nie widzialam i na inne tez spojrze.:)

Dzis ogolnie sie zle czuje te wymioty mdlosci zmeczenie za to moja corcia czuje sie chyba wspaniale bo aktywna dzis i kopie :)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma nie przejmuj się ten typ tak ma!:) mój brzydzi się szmatki i ścierania kurzy, jedynie co to za odkurzacz chętnie się chwyta :p Do mopa musiałam to zaganiac pol dnia i użyć ostrych argumentów :p No i jest mistrzem kanapek ( tyle, że jak je robi to wszystko zostawia na blacie, a dopiero po zjedzeniu chowa do lodówki, w razie gdyby miał kanapek dorobić hahaha

Sigma, easymum lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Tak jak mówiłam moj R nie interesuje sie jakos wyprawka dla corci ale dzis jedziemy ogladac wozki i mam nadzieje ze sie zaangazuje w te ogladania i poszukiwania co prawda ja sie teraz nastawilam na jeden konkrenty model ale na zywo nie widzialam i na inne tez spojrze.:)

Na nich trzeba sposobu :D Mój się zaangażował w oglądanie wózka, jak przyszło do składania, rozkładania, przepinania gondoli i spacerówki - potem już zauważyłam zainteresowanie i sam sprawdzał który jest cięższy, jaką ma amortyzację itp :P

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka, już się nie przejmuję, zresztą przez 4,5 roku jak jesteśmy razem zrobił i tak naprawdę duży postęp :) mój nie brzydzi się sprzątania, tylko serio jest nienauczony tego i bardzo powoli idzie mu ta nauka :P czasem tylko mnie trafia, bo ile razy można pokazywać i mówić... :P

Na zostawianie jedzenia na wierzchu najlepszym lekarstwem są zwierzaki w domu :D

Carolline lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:06

agatka196, .ona., Anitka201, kapturnica, Paulinek, Czarna_88, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak dziękuje za tą dyskusję, za to lubię to forum, że można tu podyskutować, nie raz się oberwie od was, jak ja dziś :P ale i tak was wszystkie lubię :3 I jestem przeszczęśliwa że takie forum istnieje

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:35

Carolline lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę na następną wizytę powtórzyć toxoplazmozę i trochę się martwię... mam nadzieję, że paskuda mnie nie dopadła w między czasie.

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento - no właśnie dlatego powinno to działać na męża i jedzonko powinien chować ze strachu przed pożarciem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Na nich trzeba sposobu :D Mój się zaangażował w oglądanie wózka, jak przyszło do składania, rozkładania, przepinania gondoli i spacerówki - potem już zauważyłam zainteresowanie i sam sprawdzał który jest cięższy, jaką ma amortyzację itp :P

Mysle ze to tez mojego zaciekawi technika mechanika materialy laczenia on pracuje w branzu metalowej wiec na pewno bedzie na to zwracal uwage jak stelaz jest zrobiony wozka itd:) Takze ja bede wybierac wyglad a on bezpieczenstwo i porzadne wykonanie produktu hehe :)

• sweety Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

przybywam po bardzo długim okresie milczenia.w ciągu ostatnich dwóch miesięcy zmarły mi obie babcie ,najpierw jedna w kwietniu a potem druga w maju.Obie już w sędziwym wieku ale z licznymi chorobami.Bardzo mnie to dotknęło ,ciężko pozbierać się po takich przeżyciach.Kiedy byłam w ciąży z synkiem 3 lata temu,zmarł mi dziadek,chyba jakiegoś pecha przynoszę tymi ciążami.

zazdraszczam wszystkim tym,których mężowie włączają się w zakupy dla dzieciątka,mój uważa,że jest jeszcze czas .

mam takie pytanie czy któraś z was ma ułożone dzieciątko miednicowo? bądz miała w poprzedniej ciąży?wyczytałam,że taki mały szkrabek może się obrócić nawet dwa tyg przed porodem ale szczerze mówiąc trochę mnie to martwi czy zdoła bo przecież z każdym tygodniem miejsca coraz mniej..

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszły dziś moje spodnie. Nie jest to cud świata, ale ogólnie polecam, zwłaszcza te http://allegro.pl/rybaczki-alladynki-fitness-pumpy-spodenki-xxxl-46-i5308510409.html
    Wzięłam dokładnie swój rozmiar (czyli 46) i są spoko - w brzuchu sznurek do regulacji i duuużo więcej miejsca niż opisie. Są wystarczająco "pumpowate", choć jeszcze myślę o wzięciu drugich w rozmiarze wyżej żeby były bardziej powiewające. Materiał bardzo miły, taki chłodny jak to wiskoza. Myślę, że w upał będzie się chodzić miło.
    Kupiłam jeszcze te http://allegro.pl/alladynki-rybaczki-fitness-pumpy-spodenki-kolory-i5308459208.html na "po domu" i też są spoko, choć na szczuplejszej osobie niż ja wyglądałyby lepiej. U mnie to taki trochę efekt luźnych legginsów ze ściągaczem. Za to są krótsze w stanie, pas mam całkiem pod brzuchem (ale rozciąga się dobrze). Za taką cenę też nie żałuję.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:05

sweety lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety, dobrze rozumiem - w zeszłym roku zmarł mój dziadek i babcia (nie małżeństwo), w odstępie 6 dni. Ciężko się pozbierać mimo, że oboje byli już zaawansowani wiekiem (89 i 86 lat) i trochę się spodziewaliśmy.
    U mnie w rodzinie tak od zawsze było - jak jakaś śmierć to zaraz się ktoś nowy rodził, tak to już się życie toczy.

sweety lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Podobno w 3 trymestrze mogą wrócić objawy z 1. Hm, odpukać, ja nie miałam żadnych ;), jedynie częste sikanie, ale przez ponad 20 tygodni już się przyzwyczaiłam.
    Ja zauważyłam, że rano zaczęło mnie mdlić :-( po zjedzeniu śniadania jest ok ale nie uśmiecha mi się powrót mdłości.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Tymczasem dla tych co sie remontują lub urządzają znalazłam super sklep z lampami. Nazywa sie Nowodvorski i ma meeega fajne lampy- designerskie ale ze zdecydowanie polskimi cenami. Moze sie komuś przyda ;) trzeba tylko troche na ich stronie pogrzebać.
    Dzięki szukam czegoś do salonu :-)

‹‹ 1210 1211 1212 1213 1214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ