X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • sweety Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka dziękuję Ci za odpowiedz.milo,że nie jestem sama :)mój synek był bardzo duży dlatego boję się,że i z córą może być podobnie a 4kg dzidziuś w brzuchu to już będzie miał ciężko się obracać.
    pozostaje czekać.

la lenka moje babcie obie miały po 86 lat i jak z jedną miałam słabszy kontakt bo dalej mieszkała tak tej bliższej nie mogę przeżyć.3 tygodnie chodziłam do niej do szpitala i widziałam jak światełko z dnia na dzień coraz bardziej gaśnie..niestety w takich sytuacjach nie możemy już nic zrobić (i to jest chyba najsmutniejsze).

dziękuję za wsparcie dziewczyny.postaram się już nie smęcić

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • sweety Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona ja miałam w 1 trymestrze zawroty głowy i teraz mi się wróciły z początkiem 3trym.mdłości za to nie wróciły i oby już ich nie było

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Muszę na następną wizytę powtórzyć toxoplazmozę i trochę się martwię... mam nadzieję, że paskuda mnie nie dopadła w między czasie.
    Ja obecnie zajadam się nowalijkami i truskawami i ostatnio robiłam igm i wyszło nadal ujemne więc głowa do góry :-) na pewno wszystko będzie ok :-)
    Ja teraz mam zamiar powtarzać to badanie co miesiąc ze względu na te warzywa i owoce.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż sam dopomina się kiedy kupimy poszczególne rzeczy dla młodego. No dosłownie już mi głowę suszy, że jest późno, a my nadal nic nie mamy. Dzisiaj siadamy do kompa i szukamy kocyków, butelek smoczków i innych potrzebnych bambetli.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć 3 trymestr to już spadek kondycji mdłości jak najbardziej mogą się pojawić, no i senność :/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:06

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety wrote:
    Hej dziewczyny

przybywam po bardzo długim okresie milczenia.w ciągu ostatnich dwóch miesięcy zmarły mi obie babcie ,najpierw jedna w kwietniu a potem druga w maju.Obie już w sędziwym wieku ale z licznymi chorobami.Bardzo mnie to dotknęło ,ciężko pozbierać się po takich przeżyciach.Kiedy byłam w ciąży z synkiem 3 lata temu,zmarł mi dziadek,chyba jakiegoś pecha przynoszę tymi ciążami.

zazdraszczam wszystkim tym,których mężowie włączają się w zakupy dla dzieciątka,mój uważa,że jest jeszcze czas .

mam takie pytanie czy któraś z was ma ułożone dzieciątko miednicowo? bądz miała w poprzedniej ciąży?wyczytałam,że taki mały szkrabek może się obrócić nawet dwa tyg przed porodem ale szczerze mówiąc trochę mnie to martwi czy zdoła bo przecież z każdym tygodniem miejsca coraz mniej..

Ja tez mam położenie miednicowe. Dzis mam wizytę ale wiem, ze sie nie obrocil bo czuje gdzie puka ;) jak nie zapomnę to sie zapytam lekarza ale z tego co ja doswiadczylam na okolo to maluszki potrafią się na ostatnio chwile przewrocic dopiero.
    Ja sie tym narazie nie martwie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety wrote:
    Hej dziewczyny

przybywam po bardzo długim okresie milczenia.w ciągu ostatnich dwóch miesięcy zmarły mi obie babcie ,najpierw jedna w kwietniu a potem druga w maju.Obie już w sędziwym wieku ale z licznymi chorobami.Bardzo mnie to dotknęło ,ciężko pozbierać się po takich przeżyciach.Kiedy byłam w ciąży z synkiem 3 lata temu,zmarł mi dziadek,chyba jakiegoś pecha przynoszę tymi ciążami.

zazdraszczam wszystkim tym,których mężowie włączają się w zakupy dla dzieciątka,mój uważa,że jest jeszcze czas .

mam takie pytanie czy któraś z was ma ułożone dzieciątko miednicowo? bądz miała w poprzedniej ciąży?wyczytałam,że taki mały szkrabek może się obrócić nawet dwa tyg przed porodem ale szczerze mówiąc trochę mnie to martwi czy zdoła bo przecież z każdym tygodniem miejsca coraz mniej..

Też mam tak, ale moja się kręci bardzo jednego dnia w szpitalu jak byłam to była miednicowo, potem była główką w dół, a na 3 badaniu znowu miednicowo. :) Nie martw sie jeszcze ma na tyle miejsca by się kręcić

sweety lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba słodką mamą nie jestem :)

na czczo - 74
    po 1h - 99
    po 2h - 91

Natomiast powiedzcie mi, jakie macie wyniki hemoglobiny i hematokrytu? U mnie wyszło tak, czyli poniżej normy:
    Hemoglobina 11,9 g/dl
    Hematokryt 34,4 %

Misi@, skabarka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne w ciąży jakby Ci nie spadło to byłoby wtedy Źle

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miednicowe położenie jak wygląda?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no hemoglobina to tak do 10-11 może spaść.potem jakieś suplementy diety trzeba łykać

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Miednicowe położenie jak wygląda?

Dziecko jest pupą do dołu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

na czczo - 74
    po 1h - 99
    po 2h - 91

Natomiast powiedzcie mi, jakie macie wyniki hemoglobiny i hematokrytu? U mnie wyszło tak, czyli poniżej normy:
    Hemoglobina 11,9 g/dl
    Hematokryt 34,4 %

mialam identycznie hemoglobina 11,3 a hematokryt 33,6 i lekarz stwierdzil anemie i lykam zelazo acofar 2x dziennie

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety wrote:
    Hej dziewczyny

przykro mi z powodu babc :(

ja mam ulozenie miednicowe ale lekarz mowil ze nie ma co na to patrzec bo dziecko sie moze obrocic w kazdej chwili i ze teraz to w sumie nie ma znaczenia i ze poczekamy i zobaczymy po 30 tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 15:34

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

na czczo - 74
    po 1h - 99
    po 2h - 91

Hemoglobina 11,9 g/dl
    Hematokryt 34,4 %
    Ja miałam ostatnio hemoglobinę 11,6 g/dl a hematokryt 35% ..gin też patrzył na wielkość krwinek żeby sprawdzić czy to nie początek anemii... Ale powiedział że organizm jeszcze sobie radzi. Żebym była spokojniejsza zapisał Ferrum Lek (żelazo) i Ac. Folicum 15mg (kwas foliowy).

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2015/06/10/IMG20150610151757.jpg

a ja takie paskudztwo właśnie wytworzyłam ;p

Czarna_88, Lilla My, trix, 4me, Anitka201, Kasiarzynka, Gusiak, agatka196, Lady Savage, karolcia87, skabarka lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, faktycznie jest niewiele poniżej normy. Może obejdzie się bez żelaza, a jak nie, to trudno - połykam coś :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała w moczu moczany bezpostaciowe? Reszta jest ok.
    Kurde, już czasami fosforany bezpostaciowe miewałam, a teraz takie coś :/
    Jutro mam wizytę, to ciekawe to gin mi powie. Ech.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek - czarujesz w tej kuchni!

Paulinek lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ