X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • sweety Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka dziękuję Ci za odpowiedz.milo,że nie jestem sama :)mój synek był bardzo duży dlatego boję się,że i z córą może być podobnie a 4kg dzidziuś w brzuchu to już będzie miał ciężko się obracać.
    pozostaje czekać.

la lenka moje babcie obie miały po 86 lat i jak z jedną miałam słabszy kontakt bo dalej mieszkała tak tej bliższej nie mogę przeżyć.3 tygodnie chodziłam do niej do szpitala i widziałam jak światełko z dnia na dzień coraz bardziej gaśnie..niestety w takich sytuacjach nie możemy już nic zrobić (i to jest chyba najsmutniejsze).

dziękuję za wsparcie dziewczyny.postaram się już nie smęcić

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • sweety Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona ja miałam w 1 trymestrze zawroty głowy i teraz mi się wróciły z początkiem 3trym.mdłości za to nie wróciły i oby już ich nie było

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Muszę na następną wizytę powtórzyć toxoplazmozę i trochę się martwię... mam nadzieję, że paskuda mnie nie dopadła w między czasie.
    Ja obecnie zajadam się nowalijkami i truskawami i ostatnio robiłam igm i wyszło nadal ujemne więc głowa do góry :-) na pewno wszystko będzie ok :-)
    Ja teraz mam zamiar powtarzać to badanie co miesiąc ze względu na te warzywa i owoce.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż sam dopomina się kiedy kupimy poszczególne rzeczy dla młodego. No dosłownie już mi głowę suszy, że jest późno, a my nadal nic nie mamy. Dzisiaj siadamy do kompa i szukamy kocyków, butelek smoczków i innych potrzebnych bambetli.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć 3 trymestr to już spadek kondycji mdłości jak najbardziej mogą się pojawić, no i senność :/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:06

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety wrote:
    Hej dziewczyny

przybywam po bardzo długim okresie milczenia.w ciągu ostatnich dwóch miesięcy zmarły mi obie babcie ,najpierw jedna w kwietniu a potem druga w maju.Obie już w sędziwym wieku ale z licznymi chorobami.Bardzo mnie to dotknęło ,ciężko pozbierać się po takich przeżyciach.Kiedy byłam w ciąży z synkiem 3 lata temu,zmarł mi dziadek,chyba jakiegoś pecha przynoszę tymi ciążami.

zazdraszczam wszystkim tym,których mężowie włączają się w zakupy dla dzieciątka,mój uważa,że jest jeszcze czas .

mam takie pytanie czy któraś z was ma ułożone dzieciątko miednicowo? bądz miała w poprzedniej ciąży?wyczytałam,że taki mały szkrabek może się obrócić nawet dwa tyg przed porodem ale szczerze mówiąc trochę mnie to martwi czy zdoła bo przecież z każdym tygodniem miejsca coraz mniej..

Ja tez mam położenie miednicowe. Dzis mam wizytę ale wiem, ze sie nie obrocil bo czuje gdzie puka ;) jak nie zapomnę to sie zapytam lekarza ale z tego co ja doswiadczylam na okolo to maluszki potrafią się na ostatnio chwile przewrocic dopiero.
    Ja sie tym narazie nie martwie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety wrote:
    Hej dziewczyny

przybywam po bardzo długim okresie milczenia.w ciągu ostatnich dwóch miesięcy zmarły mi obie babcie ,najpierw jedna w kwietniu a potem druga w maju.Obie już w sędziwym wieku ale z licznymi chorobami.Bardzo mnie to dotknęło ,ciężko pozbierać się po takich przeżyciach.Kiedy byłam w ciąży z synkiem 3 lata temu,zmarł mi dziadek,chyba jakiegoś pecha przynoszę tymi ciążami.

zazdraszczam wszystkim tym,których mężowie włączają się w zakupy dla dzieciątka,mój uważa,że jest jeszcze czas .

mam takie pytanie czy któraś z was ma ułożone dzieciątko miednicowo? bądz miała w poprzedniej ciąży?wyczytałam,że taki mały szkrabek może się obrócić nawet dwa tyg przed porodem ale szczerze mówiąc trochę mnie to martwi czy zdoła bo przecież z każdym tygodniem miejsca coraz mniej..

Też mam tak, ale moja się kręci bardzo jednego dnia w szpitalu jak byłam to była miednicowo, potem była główką w dół, a na 3 badaniu znowu miednicowo. :) Nie martw sie jeszcze ma na tyle miejsca by się kręcić

sweety lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba słodką mamą nie jestem :)

na czczo - 74
    po 1h - 99
    po 2h - 91

Natomiast powiedzcie mi, jakie macie wyniki hemoglobiny i hematokrytu? U mnie wyszło tak, czyli poniżej normy:
    Hemoglobina 11,9 g/dl
    Hematokryt 34,4 %

Misi@, skabarka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne w ciąży jakby Ci nie spadło to byłoby wtedy Źle

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miednicowe położenie jak wygląda?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no hemoglobina to tak do 10-11 może spaść.potem jakieś suplementy diety trzeba łykać

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Miednicowe położenie jak wygląda?

Dziecko jest pupą do dołu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

na czczo - 74
    po 1h - 99
    po 2h - 91

Natomiast powiedzcie mi, jakie macie wyniki hemoglobiny i hematokrytu? U mnie wyszło tak, czyli poniżej normy:
    Hemoglobina 11,9 g/dl
    Hematokryt 34,4 %

mialam identycznie hemoglobina 11,3 a hematokryt 33,6 i lekarz stwierdzil anemie i lykam zelazo acofar 2x dziennie

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety wrote:
    Hej dziewczyny

przykro mi z powodu babc :(

ja mam ulozenie miednicowe ale lekarz mowil ze nie ma co na to patrzec bo dziecko sie moze obrocic w kazdej chwili i ze teraz to w sumie nie ma znaczenia i ze poczekamy i zobaczymy po 30 tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 15:34

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

na czczo - 74
    po 1h - 99
    po 2h - 91

Hemoglobina 11,9 g/dl
    Hematokryt 34,4 %
    Ja miałam ostatnio hemoglobinę 11,6 g/dl a hematokryt 35% ..gin też patrzył na wielkość krwinek żeby sprawdzić czy to nie początek anemii... Ale powiedział że organizm jeszcze sobie radzi. Żebym była spokojniejsza zapisał Ferrum Lek (żelazo) i Ac. Folicum 15mg (kwas foliowy).

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2015/06/10/IMG20150610151757.jpg

a ja takie paskudztwo właśnie wytworzyłam ;p

Czarna_88, Lilla My, trix, 4me, Anitka201, Kasiarzynka, Gusiak, agatka196, Lady Savage, karolcia87, skabarka lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, faktycznie jest niewiele poniżej normy. Może obejdzie się bez żelaza, a jak nie, to trudno - połykam coś :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała w moczu moczany bezpostaciowe? Reszta jest ok.
    Kurde, już czasami fosforany bezpostaciowe miewałam, a teraz takie coś :/
    Jutro mam wizytę, to ciekawe to gin mi powie. Ech.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek - czarujesz w tej kuchni!

Paulinek lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ