X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dziewczyny - czy ja jestem normalna, że chce dać dziecku na imię Marianna? Właśnie przeżyłam atak ze strony babci męża. Dawno się nie widzieliśmy, wpadliśmy na chwilkę. Pierwsze pytanie, czy już imię wybrane. Ja, wiedząc że kręcili nosem na Mariannę, mówię że jeszcze nie, żeby nie było zawracana dupy kolejny raz. Na co babcia: "no chyba nie Marianna?!?!?", a mój mąż z wrodzonym wyczuciem oczywiście, tak jak go do tej pory prawie nie było, bo tkwił z nosem w komórce, nagle podnosi wzrok i wypala: "A WŁAŚNIE, ŻE BĘDZIE MARIANNA." I się zaczęło, babcia z dziadkiem w stereo, że chcemy dziecku krzywdę zrobić, będzie wyśmiewane, będą ją przezywać Mancia (wtf?!) itd. Ku$%$#@a, przecież nie nazywamy dziecka Genowefa czy Teodozja. Ale już tak truli dupę, że na serio zaczęłam się zastanawiać, czy to imię tylko mi brzmi zupełnie normalne, a reszta świata uważa nas za czubków.

Normalne imię. Powaga, nie wiem o co to zamieszanie...nazywaj Marianna!
    Moim rodzicom tez sie nie podoba te, które wybraliśmy i komentują cos za każdym razem jak na temat imienia zaczyna sie gadka. Ale cóż powiedziałam im, ze swoje dzieci mogli juz nazwać jak chcieli a teraz nie maja nic do gadania :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Obstawiam, że woli, żebyś to Ty ogarnęła póki możesz, bo jak przyjdzie co do czego to sam się z tym wszystkim nie pozbiera, jeśli to spadnie na niego :D
    Haha pewnie masz rację ale sprawia wrażenie ze jemu zależy :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Marianna ładne ja bym mówiła mania :)

Ja tez problemów nie mam że strony swoich rodziców czy teścia, podałam dwa typy imion nie ingerowali jakie wybrać, jedynie tata na Dagmare się nie ucieszył więc została Roksana.

Pytałam mamy o tę miednicowe mówi że chyba wtedy poród jest kleszczowy i jak mnie rodziła to obok kobieta miała taki ciężki poród
    Nie strasz dziewczyn :P takie fakty, nie fakty nic nam tu nie dają ;)
    Większość dzieci ostatecznie przewraca się z miednicowego. Sprawdzają ulozenie przed samym porodem i wcale nie musi byc kleszczowy, bardzo często jest cesarka.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa kleszczowy ;) nie ma to jak info sprzed 20 lat ;)

4me, kapturnica lubią tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:05

wnidtv73dpzdszlc.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marianka super :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:06

kapturnica lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:06

kapturnica lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie strasze tylko mówię co mama powiedziała a wgl każda z nas wie jakie są porody :)

I tak jak wyżej wonderland napisała w tych cZasach robią cesarke :P

• PannaB Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Pytam, bo poziom agresji z ich strony był taki, jakbym chciała nazwać dziecko Kurtyzana i trichę zgłupiałam.

haha :P

chyba sie nie dogodzi ludziom
    Marianna mi sie podoba a zawlaszcza Marianka (zdecydowanie wole niz Jessica czy Nikola)

a u nas decyzji nie ma, ja wciaz chce Lile a maz sam nie wie raz Liliane raz Jagode raz Nele :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może zaproponujcie właśnie Jessica albo Vanessa :D

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Pytam, bo poziom agresji z ich strony był taki, jakbym chciała nazwać dziecko Kurtyzana i trichę zgłupiałam.
    Mogłaś mówić że euzenia :D
    wczoraj się śmiałam z tego imienia hehe

A tak właściwie znajomi czy ktoś kto wyczuwam że będzie zwracał uwagę na wybór imienia to odpowiadam że jesZcze nie wiem jak dam :)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos mi sie przypomnialo

jak byla z tata na pobieraniu zadatkow za zdjecia na komunii i zapisywalam na liscie to Pani byla zdziwiona ze sie pytam czy Brayan czy Brajan bo przeciez w Polsce mieszkamy to wiadomo ze Brajan :P:P

Dżuls lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu pisze o moim nicponiu, ze on ulozony miednicowo a wlasnie wrocilam od lekarza a on juz glowka w dol leży. Musial sie przekręcić jakos dzis lub wczoraj bo czułam po ruchach, ze jeszcze wali nóżkami na dole ;)

Ogólnie lekarz powiedzial, ze on mi sie przekreci jeszcze pare razy i ze jeszcze kupa czasu na ułożenie docelowe wiec nic sie nie martwcie dziewczyny:)

Maly wazy juz caly 1 kg:) podobno duży, podobno przyspieszył wagowo o tydzień ale terminu porodu nie zmieniamy. Wszystko jest baaardzo ok :)
    Gęba mi sie sama smieje jak po tych pierwszych przygodach wychodzę teraz z takimi dobrymi wieściami.
    Nawet mogę sobie chodzić na ćwiczenia wiec chyba zacznę na te ze szkoły rodzenia :)

Kasiarzynka, Sigma, Anitka201, Nancy87, Gusiak, .ona., Lady Savage, adzia, Wonderland, karolcia87, skabarka, agatka196 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch po drugiej nospie przestał twardniec zobaczymy na jak długo szyjka ok 4 mm ma, bo w końcu coś się dowiedziałam od swojego lekarza, jedynie mocz źle wyszedł i będzie trzeba posiew zrobić. A tak to mówi ze ok i jakby co to mam zgłaszać jakby coś bolało.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    cos mi sie przypomnialo

jak byla z tata na pobieraniu zadatkow za zdjecia na komunii i zapisywalam na liscie to Pani byla zdziwiona ze sie pytam czy Brayan czy Brajan bo przeciez w Polsce mieszkamy to wiadomo ze Brajan :P:P
    Hahahahahha żenada :)
    Ja ostatnio padlam jak Pani obok mnie wolała do syna Denis... Niby kazdy moze nazywać jak chce ale ja bym takim rodzicom do konca zycia wypominala ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Jako ze mała dzisiaj się słabo ruszała sięgnęłam po niezawodny na nią sposób i udałam na rynek po truskawki. I wkurzyłam się - policzył mi za półtora kilo a po zważeniu w domu wyszło 1,2. I jeszcze nie pozwolił mi na stoisku samej nałożyć ("nie pisze, że samoobsługa", WTF) w związku z czym jest parę średnich.

No, ale... teraz kopie mamuśkę a ja podjadłam smacznych owocków (które mi akurat nie szkodzą na cukier) więc popołudnie na plus!
    Pff, nie pisze że samoobsługa? To niech facet sam Ci wybiera i przebiera pod Twoje dyktando, bo "tej proszę pana nie kupuję, poproszę tamtą" :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Zazwyczaj jak ktoś się agresywnie wpieprza w wybory innych (choćby wybór imienia dziecka), to nie ma racji ;) Marianna to piękne imię :)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hahahahahha żenada :)
    Ja ostatnio padlam jak Pani obok mnie wolała do syna Denis... Niby kazdy moze nazywać jak chce ale ja bym takim rodzicom do konca zycia wypominala ;)

ja kiedys mialam zal ze mam na imie jak mam (Bogna) i chcialam byc dziewiata Ania lub Kasia w klasie a nie 1 Bogna i to jeszcze gdy wtedy nie bylo "innych" imion ikazdy pytal czy jestem Bogumiła itd:P
    a teraz jestem wdzieczna, lubie swoje imie i bym g nie zamienila w zyciu :)))

a Denis- masakra :PP:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dziewczyny - czy ja jestem normalna, że chce dać dziecku na imię Marianna? Właśnie przeżyłam atak ze strony babci męża. Dawno się nie widzieliśmy, wpadliśmy na chwilkę. Pierwsze pytanie, czy już imię wybrane. Ja, wiedząc że kręcili nosem na Mariannę, mówię że jeszcze nie, żeby nie było zawracana dupy kolejny raz. Na co babcia: "no chyba nie Marianna?!?!?", a mój mąż z wrodzonym wyczuciem oczywiście, tak jak go do tej pory prawie nie było, bo tkwił z nosem w komórce, nagle podnosi wzrok i wypala: "A WŁAŚNIE, ŻE BĘDZIE MARIANNA." I się zaczęło, babcia z dziadkiem w stereo, że chcemy dziecku krzywdę zrobić, będzie wyśmiewane, będą ją przezywać Mancia (wtf?!) itd. Ku$%$#@a, przecież nie nazywamy dziecka Genowefa czy Teodozja. Ale już tak truli dupę, że na serio zaczęłam się zastanawiać, czy to imię tylko mi brzmi zupełnie normalne, a reszta świata uważa nas za czubków.

Jesteś normalna, mnie się osobiście nie podoba to imię, ale to Twoje dziecko, Tobie się ma podobać i temu dziecku a nie babciom, olej

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ