X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Paulinek ja tez jeju zrob mi cos na chrzciny :PP
    Hehe chetnie ;) ale pewnie pol polski hehe ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zamawiacie pieluszki w Internecie to przejdzcie się do leclerca, tam są po 3zł bez grosza

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro są taniej :P tylko nie wiem jaką gramaturę warto brać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma Ale do tego kw się doliczy i tanio nie wyjdzie :)

Mama coś mówiła że tetry ok 15-20 sztuk a flaneli ok 10

• sweety Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam 15 sztuk tetrowych i chyba 5 flanelowych.przydały się )(głównie tetrowe)bo młody ulewał sporo na początku

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam Wam dać znać co zamawiałam z gemini. Może komuś się coś przypomni, co wrzucić do koszyka. A więc moje zakupy (już wcześniejsze ii aktualne):

- gruszka do nosa z wymiennymi końcówkami
    - sudocrem
    - oliwka bambino
    - linomag puder
    - bambino mydełko
    - johnson`s baby 3w1 do mycia ciała i włosów
    - linomag krem A+E
    - pampersy 2-5 kg, new born
    - szczotka z gąbką do butelek
    - chusteczki nawilżane z bambino i pampersa (63 i 56 sztuk)
    - patyczki
    - avent 2 butelki
    - bebiko 1, mleko początkowe
    - herbatka z kopru włoskiego hipp
    - maltan maść na sutki
    - podkłady gnekologiczne z absorgyn (2 opakowanie) i bella (1 opakowanie)
    - podpaski ultra night
    - jałowe gaziki 50 sztuk
    - linomag zielony
    - osłonki na sutki
    - wkładki laktacyjne
    - szczotka i grzebyk do włosków
    - nożyczki do paznokci
    - podkłady poporodowe na łóżko
    - majtki poporodowe jednorazowe (jeszcze dokupię te wielorazowe siateczkowe)
    - octenisept
    - płatki dla niemowląt
    - sól fizjologiczna do przemywania oczek
    - smoczek

Pewnie jeszcze czegoś nam brakuje, ale to już dokupię normalnie w aptece.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety wrote:
    ja miałam 15 sztuk tetrowych i chyba 5 flanelowych.przydały się )(głównie tetrowe)bo młody ulewał sporo na początku

Z tym że mama się nastawia aby do 3 miesiecy dziecko miało pieluszki zamiast pampersa, wspomniala o bioderkach.

A wczoraj koleżance pisałam żeby małego do smoczka nie przyzwyczaiła a ona ze musi mieć aby dolna warga się nie zapadła do środka. Pierwsze słyszę

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jem wg. tej diety cukrzycowej, mniej wiecej 6 posiłków dziennie... o 17 jadlam obiad (warzywa na patelnie z sosem spaghetti)... właśnie zmierzyłam cukier i co.. 35 :/
    Nosz w dupe... zjadlam teraz ogórka i sprawdzę jeszcze raz za godzinę...

Nie wiem co się dzieje z tymi moimi cukrami... Wy walczycie z dużym, a ja nie mogę go podnieść...
    Przy czym mam zakaz jedzenia słodyczy i prostych węglowodanów...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj lady jak to robi :D

Lady Savage, Carolline lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Kurde jem wg. tej diety cukrzycowej, mniej wiecej 6 posiłków dziennie... o 17 jadlam obiad (warzywa na patelnie z sosem spaghetti)... właśnie zmierzyłam cukier i co.. 35 :/
    Nosz w dupe... zjadlam teraz ogórka i sprawdzę jeszcze raz za godzinę...

Nie wiem co się dzieje z tymi moimi cukrami... Wy walczycie z dużym, a ja nie mogę go podnieść...
    Przy czym mam zakaz jedzenia słodyczy i prostych węglowodanów...

Wow, niziutki masz ten cukier. Hmm, co się je w takich przypadkach?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Sigma Ale do tego kw się doliczy i tanio nie wyjdzie :)

Mama coś mówiła że tetry ok 15-20 sztuk a flaneli ok 10
    Tzn. no fakt w sumie jak kupujecie mniej. Ja kupuję koło 60 sztuk na początek, więc mi dyszka za przesyłkę nie zaważy na opłacalności :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo kupujesz, potem co druga sąsiadka będzie myla okna twoimi pieluchami :D
    mama już to ma w planie :D :D

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma jak dzidziuś wyrośnie z robienia w pieluchę, to będziesz mieć ściereczek, a ściereczek:)

Dzisiaj zgrzeszę troszkę i mąż jedzie z macdonaldem do mnie:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, a czemu masz zakaz jedzenia słodyczy i węgli prostych? Ja się nie znam, ale tak na chłopski rozum wydawałoby się, że skoro dieta cukrzycowa ma stabilizować cukier na niskim poziomie, to Ty nie powinnaś jej stosować. Poza ciążą w stanie hipoglikemii jest zalecenie zjedzenia czekoladowego batona albo torebki z glukozą.
    Btw. cukier na poziomie 35 może już być serio niebezpieczny z tego co wiem, ja bym go na pewno próbowała podbić czymkolwiek...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha nie ma opcji! Jeśli uda mi się kupić taką tetrę, że będę zadowolona z jej jakości, to zostawiam na dnie szafy na kolejne dzieko :D dopiero jak stwierdzę że więcej dzieci nie będzie, to mogę rozdawać sąsiadkom :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też się obżarłam jak prosię, bo mąż dostał prikaz zrobienia obiadu (ja klepię pracę proseminaryjną "na przedwczoraj"). Wstawiłam ziemniaczki, kupiłam gotową surówkę i kurzego cyca, a mąż miał tylko wsadzić cycka w ten papierek z "pomysłu na" i zrobić na patelni. No i zrobił, a nałożył mi taką porcję na talerz, że ledwo zmogłam - no ale co poradzę, skoro było dobre, zjadłam całe :P
    także kolacji chyba nie będzie, a jeśli już, to późnym wieczorem.

Carolline lubi tę wiadomość

• sweety Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab6aad39200b.jpg

przedstawiam wam moją Hanię przytuloną do pępowinki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 19:35

Nancy87, Staraczka23, Sigma, Gusiak, .ona., Lady Savage, Kasiarzynka, magdalenkaihelenka, skabarka, Wonderland, karolcia87, Dżuls, Czarna_88, Mozjaka, snoopy_etka, agatka196, Anitka201, justysss, trix, easymum, Lilla My, Kucykowa lubią tę wiadomość

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Gusiak, a czemu masz zakaz jedzenia słodyczy i węgli prostych? Ja się nie znam, ale tak na chłopski rozum wydawałoby się, że skoro dieta cukrzycowa ma stabilizować cukier na niskim poziomie, to Ty nie powinnaś jej stosować. Poza ciążą w stanie hipoglikemii jest zalecenie zjedzenia czekoladowego batona albo torebki z glukozą.
    Btw. cukier na poziomie 35 może już być serio niebezpieczny z tego co wiem, ja bym go na pewno próbowała podbić czymkolwiek...

No właśnie ja też myślałam, że można, a nawet trzeba ratować się cukierkiem, colą, słodkim sokiem. Ale to nie jest tak, że wtedy wzrośnie i nagle jeszcze bardziej spadnie? Kurczę nie znam się, ale gusiak uważaj z tymi cukrami. To chyba jeszcze bardziej niebezpieczne niż wyższy cukier.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde właśnie nie wiem czemu ten cukier jest taki niski... ogólnie mój tato zawsze też miał problem z niskim cukrem, może to u nas rodzinne... sama nie wiem...

Sigma mam zakaz słodyczy i wegl. ze względu na wzrost wagi - lekarz stwierdził, ze przyrost wagi jest za duży, cukier niski, obciążenia genetyczne (babcie miały cukrzycę) wiec koniecznie mam stosować dietę dla cukrzyków.
    (Ja tego tez nie ogarniam)

Pamiętam, ze tacie kiedyś w szpitalu kazali nosić ze sobą krówki i w przypadku spadku cukry je jeść...

Zobaczę jeszcze raz jak będzie za godzinę...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweety jaka buźka :)

Też się najadlam zamowilismy 2 pizze 32 i zjadłam 7 kawałków zapilam colą, pękam :D

‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ