Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Miałam Wam dać znać co zamawiałam z gemini. Może komuś się coś przypomni, co wrzucić do koszyka. A więc moje zakupy (już wcześniejsze ii aktualne):
- gruszka do nosa z wymiennymi końcówkami
- sudocrem
- oliwka bambino
- linomag puder
- bambino mydełko
- johnson`s baby 3w1 do mycia ciała i włosów
- linomag krem A+E
- pampersy 2-5 kg, new born
- szczotka z gąbką do butelek
- chusteczki nawilżane z bambino i pampersa (63 i 56 sztuk)
- patyczki
- avent 2 butelki
- bebiko 1, mleko początkowe
- herbatka z kopru włoskiego hipp
- maltan maść na sutki
- podkłady gnekologiczne z absorgyn (2 opakowanie) i bella (1 opakowanie)
- podpaski ultra night
- jałowe gaziki 50 sztuk
- linomag zielony
- osłonki na sutki
- wkładki laktacyjne
- szczotka i grzebyk do włosków
- nożyczki do paznokci
- podkłady poporodowe na łóżko
- majtki poporodowe jednorazowe (jeszcze dokupię te wielorazowe siateczkowe)
- octenisept
- płatki dla niemowląt
- sól fizjologiczna do przemywania oczek
- smoczek
Pewnie jeszcze czegoś nam brakuje, ale to już dokupię normalnie w aptece. -
nick nieaktualnysweety wrote:ja miałam 15 sztuk tetrowych i chyba 5 flanelowych.przydały się )(głównie tetrowe)bo młody ulewał sporo na początku
Z tym że mama się nastawia aby do 3 miesiecy dziecko miało pieluszki zamiast pampersa, wspomniala o bioderkach.
A wczoraj koleżance pisałam żeby małego do smoczka nie przyzwyczaiła a ona ze musi mieć aby dolna warga się nie zapadła do środka. Pierwsze słyszę -
Kurde jem wg. tej diety cukrzycowej, mniej wiecej 6 posiłków dziennie... o 17 jadlam obiad (warzywa na patelnie z sosem spaghetti)... właśnie zmierzyłam cukier i co.. 35
Nosz w dupe... zjadlam teraz ogórka i sprawdzę jeszcze raz za godzinę...
Nie wiem co się dzieje z tymi moimi cukrami... Wy walczycie z dużym, a ja nie mogę go podnieść...
Przy czym mam zakaz jedzenia słodyczy i prostych węglowodanów... -
nick nieaktualny
-
Gusiak wrote:Kurde jem wg. tej diety cukrzycowej, mniej wiecej 6 posiłków dziennie... o 17 jadlam obiad (warzywa na patelnie z sosem spaghetti)... właśnie zmierzyłam cukier i co.. 35
Nosz w dupe... zjadlam teraz ogórka i sprawdzę jeszcze raz za godzinę...
Nie wiem co się dzieje z tymi moimi cukrami... Wy walczycie z dużym, a ja nie mogę go podnieść...
Przy czym mam zakaz jedzenia słodyczy i prostych węglowodanów...
Wow, niziutki masz ten cukier. Hmm, co się je w takich przypadkach? -
nick nieaktualnyStaraczka23 wrote:Sigma Ale do tego kw się doliczy i tanio nie wyjdzie
Mama coś mówiła że tetry ok 15-20 sztuk a flaneli ok 10 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGusiak, a czemu masz zakaz jedzenia słodyczy i węgli prostych? Ja się nie znam, ale tak na chłopski rozum wydawałoby się, że skoro dieta cukrzycowa ma stabilizować cukier na niskim poziomie, to Ty nie powinnaś jej stosować. Poza ciążą w stanie hipoglikemii jest zalecenie zjedzenia czekoladowego batona albo torebki z glukozą.
Btw. cukier na poziomie 35 może już być serio niebezpieczny z tego co wiem, ja bym go na pewno próbowała podbić czymkolwiek... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj też się obżarłam jak prosię, bo mąż dostał prikaz zrobienia obiadu (ja klepię pracę proseminaryjną "na przedwczoraj"). Wstawiłam ziemniaczki, kupiłam gotową surówkę i kurzego cyca, a mąż miał tylko wsadzić cycka w ten papierek z "pomysłu na" i zrobić na patelni. No i zrobił, a nałożył mi taką porcję na talerz, że ledwo zmogłam - no ale co poradzę, skoro było dobre, zjadłam całe
także kolacji chyba nie będzie, a jeśli już, to późnym wieczorem.
Carolline lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab6aad39200b.jpg
przedstawiam wam moją Hanię przytuloną do pępowinkiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 19:35
Nancy87, Staraczka23, Sigma, Gusiak, .ona., Lady Savage, Kasiarzynka, magdalenkaihelenka, skabarka, Wonderland, karolcia87, Dżuls, Czarna_88, Mozjaka, snoopy_etka, agatka196, Anitka201, justysss, trix, easymum, Lilla My, Kucykowa lubią tę wiadomość
-
Sigma wrote:Gusiak, a czemu masz zakaz jedzenia słodyczy i węgli prostych? Ja się nie znam, ale tak na chłopski rozum wydawałoby się, że skoro dieta cukrzycowa ma stabilizować cukier na niskim poziomie, to Ty nie powinnaś jej stosować. Poza ciążą w stanie hipoglikemii jest zalecenie zjedzenia czekoladowego batona albo torebki z glukozą.
Btw. cukier na poziomie 35 może już być serio niebezpieczny z tego co wiem, ja bym go na pewno próbowała podbić czymkolwiek...
No właśnie ja też myślałam, że można, a nawet trzeba ratować się cukierkiem, colą, słodkim sokiem. Ale to nie jest tak, że wtedy wzrośnie i nagle jeszcze bardziej spadnie? Kurczę nie znam się, ale gusiak uważaj z tymi cukrami. To chyba jeszcze bardziej niebezpieczne niż wyższy cukier. -
Kurde właśnie nie wiem czemu ten cukier jest taki niski... ogólnie mój tato zawsze też miał problem z niskim cukrem, może to u nas rodzinne... sama nie wiem...
Sigma mam zakaz słodyczy i wegl. ze względu na wzrost wagi - lekarz stwierdził, ze przyrost wagi jest za duży, cukier niski, obciążenia genetyczne (babcie miały cukrzycę) wiec koniecznie mam stosować dietę dla cukrzyków.
(Ja tego tez nie ogarniam)
Pamiętam, ze tacie kiedyś w szpitalu kazali nosić ze sobą krówki i w przypadku spadku cukry je jeść...
Zobaczę jeszcze raz jak będzie za godzinę... -
nick nieaktualny