Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej
nei bylo mnei kilka godzin a tu troche stron do nadrobienia..
Nancy- ja wczoraj też sie uczyłam na forum
Dzuls- imię Marianna jest łądne, moja siostra też o nim myśli, tylko jeszcze nei wiedzą co bedą mieli. Poza tym to wasze dziecko i możecie je nazwac jak chcecie, jak mi ktos chce radzić, to mówie- mama, teściowa- to mówie, ze one swoją okazje do nazwania dziecka już mieli.
widzę, ze rozmawiałyście o mężach, mój dopiero zaczyna się wczuwać w to, ze musi trochę rzeczy za mnie robić, bo od samego początku ciązy czułam sie bardzo dobrze,nie wymiotowałam, nei miałam nudnosci, nie byłam jakoś zbytnio osłabiona, tylko trochę więcej spałam,i tak go przyzwyczaiłam, ze robię większość rzeczy tak jak przed ciąża, tyle, ze my od zawsze jesli obydwoje byliśmy w domu to często sprzątalismy razem, gotowaliśmy, albo dzieliliśmy się robotą, tyle że mój jak sam sprząta to też to co ja bym zrobiła w godzinę on robi pół dnia.
ale ostatnio już coraz ciężej mi stać przy kuchni, sprzątać, robić coś w ogródku i musiałam go "trochę" uświadomić, że jestem w ciąży i jest już trochę inaczej niż wcześniej, dotarło to do neigo szybko, ale sama się na tym łapie, ze jak On już cos robi sam to j ai tak musze mieć nad tym kontrolę, czy aby wszytsko robi tak jak trzeba, musze z tym walczyć bo się bardzo denerwuje i On I ja przez to
-
Co za dzień mam. Już drugą drzemkę sobie ucięłam i to 2 godzinną. Nic mi się nie chce, a teraz mi jeszcze zimno. Jutro muszę wpaść po zwolnienie do ginekologa, ciekawe czy będzie jakaś miła Pani i mnie przepuści.
Dżuls nie przejmuj się dziadkami. Nie rozumiem teraz takiego wpieprzania się innych ludzi w wybory rodziców. U mnie w domu co chwilę coś im nie pasuje, co mnie od razu uruchamia i wszyscy mówią, że wredna się zrobiłam w tej ciąży. Tak, jestem wredna jeżeli ktoś chce decydować za nas i to dotyczy NASZEGO dziecka. Dobrze, że mój mąż mówi, że jak dla niego, to jestem oazą spokoju w ciąży, tylko mam swoje zdanie. -
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:PannaB ją w klasie miałam chłopaka o imieniu Bogusz a jego brat nazywa się Euzebiusz
ja mam kuzyna Bogusza
Bogusz i Euzebiusz smiesznie:P
u mnie siostra jest Ada i tez miala zgrzyty bo wszedzie wpisywali Adrianna a ona jest po prostu Ada -
Staraczka23 wrote:Marianna ładne ja bym mówiła mania
Ja tez problemów nie mam że strony swoich rodziców czy teścia, podałam dwa typy imion nie ingerowali jakie wybrać, jedynie tata na Dagmare się nie ucieszył więc została Roksana.
Pytałam mamy o tę miednicowe mówi że chyba wtedy poród jest kleszczowy i jak mnie rodziła to obok kobieta miała taki ciężki poród
Jeśli to Twoje pierwsze dziecko to poród będzie przez cesarkę, jeśli 2 dziecko wtedy naturalnie, jak chcesz, i jakby były jakieś problemy w trakcie to wtedy kleszczowowiem to z Szkoły Rodzenia
-
magdalenkaihelenka wrote:powiedzcie mi ile kupujecie pieluch tetrowych? bo byłam dziś trochę rzeczy kupić i nie wiedziałam ile wziąć
przez przypadek polubiłam,
ja chyba kupie 30 szt. ale nie wiem, to bardzo dobre pytanie, niech wypowiedzią się mamuśki doświadczone -
nick nieaktualnywłaśnie ja się narazie ograniczyłam, bo stwierdziłam, zę jak coś to dokupie i kupiłam 4 białe, 2 kolorowe i jedna flanelowa,kupiłam jeszcze ręczniczek, podkłady do przewijania,szczoteczke z grzebykiem, zestaw do obcinania paznokci, gruszkę do nosa,patyczki i platki kosmetyczne.
zmotywowało mnie to co na sierpniówkach się działo. -
A ja właśnie odebrałam mój przewijak
jest boski! Do tego rano dostałam znowu pakę ciuszek od bibliotekarek, większości ciuszki dla starszej dziewczynki gdzieś 9 miesięcznej może rocznej ale nic
przyda sie wszystko
i wiele wiele spodni i sukienek dla dziewczynki od 9-12 miesiąca
A tu Zuzia baraszkuje w ciuchach
Gusiak, sweety, la_lenka, aldonaa, Anitka201 lubią tę wiadomość