X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ja dzisiaj też się obżarłam jak prosię, bo mąż dostał prikaz zrobienia obiadu (ja klepię pracę proseminaryjną "na przedwczoraj"). Wstawiłam ziemniaczki, kupiłam gotową surówkę i kurzego cyca, a mąż miał tylko wsadzić cycka w ten papierek z "pomysłu na" i zrobić na patelni. No i zrobił, a nałożył mi taką porcję na talerz, że ledwo zmogłam - no ale co poradzę, skoro było dobre, zjadłam całe :P
    także kolacji chyba nie będzie, a jeśli już, to późnym wieczorem.

No jak już zrobił i nałożył, to przecież nie będziesz wybrzydzać hehe, a na pewno wszyscy szczęśliwi:D Ty, mąż i synek:)

Sigma lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby powinno tak być, ale serio w hipoglikemii zaleca się te specjalne glukozowe saszetki albo wręcz czekoladę. Ja kiedyś się bardzo słabo poczułam na wyjeździe, na szczęście była ze mną w grupie pielęgniarka i miała tabletki glukozowe. Kazała possać i faktycznie postawiło mnie to na nogi - nie odczułam później spadku.
    Jak to jest słodkie mamy? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Kurde właśnie nie wiem czemu ten cukier jest taki niski... ogólnie mój tato zawsze też miał problem z niskim cukrem, może to u nas rodzinne... sama nie wiem...

Sigma mam zakaz słodyczy i wegl. ze względu na wzrost wagi - lekarz stwierdził, ze przyrost wagi jest za duży, cukier niski, obciążenia genetyczne (babcie miały cukrzycę) wiec koniecznie mam stosować dietę dla cukrzyków.
    (Ja tego tez nie ogarniam)

Pamiętam, ze tacie kiedyś w szpitalu kazali nosić ze sobą krówki i w przypadku spadku cukry je jeść...

Zobaczę jeszcze raz jak będzie za godzinę...
    A jaki masz przyrost wagi jeśli mogę spytać?
    Kurka nie wiem, jakoś mi się to kupy nie klei co mówił Twój lekarz. Pytałaś jakiegoś innego o konsultację?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O znalazłam coś:
    https://portal.abczdrowie.pl/pytania/jak-odzywiac-sie-majac-hipoglikemie-w-ciazy
    to rzeczywiście brzmi sensownie. A próbowałaś jeść co godzinę-dwie?

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilnuje się... tzn. Staram, dlatego mam w domu glukometr i chcial nie chciał (Lady -ja też sie boje panicznie igieł) kluje się trzy razy dziennie (w sumie to można powiedzieć, ze nawet ze 6, bo mi krew nie chce z palców lecieć ;p) i sprawdzam...

Tez słyszałam, ze dla dziecka gorszy jest taki niski cukier... dlatdgo walczę...

Nancy masz rację, ze po zjedzeniu slodkiego pozniej mógłby spać jeszcze bardziej. Ogólnie w skrócie u mnie to ponoć wygląda tak, ze jak coś zjem to mam straszny wyrzut insuliny i dlatego tak szybko i tak bardzo spada poziom glukozy...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi pieluchami to sprawa indywidualna. U nas było dużo ulewania, rzygania, sporo pieluch szło w ruch, a pralka i tak ciągle chodziła, a w szafie musiał być kolejny zapas :D
    Później był etap, że syn bardzo lubił zasypiać ze swoją tetrową pieluszką :), także ja jestem zdania, że kilka sztuk to zdecydowanie za mało.
    Potem z kolei etap, że jak się spocił w nocy, to żeby nie leżał głową na mokrej poduszce, to podkładałam/podkładam pod głowę tetrową pieluchę ;)
    Przydadzą się na pewno.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Wow, niziutki masz ten cukier. Hmm, co się je w takich przypadkach?

czekoladę XD haha

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    O znalazłam coś:
    https://portal.abczdrowie.pl/pytania/jak-odzywiac-sie-majac-hipoglikemie-w-ciazy
    to rzeczywiście brzmi sensownie. A próbowałaś jeść co godzinę-dwie?

Konsultowalam dziś z innym lekarzem i tez w przypadku takiego spadku glukozy po dwóch godzinach zalecił jedzenie na próbę co godzinę (chociaż pół kanapki, ale mam ciągle rzuć gębą ;p)
    Jeśli przez kilka dni cukier będzie caly czas tak niski to chyba będę musiała to wypróbować - chociaż jakoś ciężko to widzę (wez sie człowieku gdzieś rusz z domu, cała wyprawke będę brala ;p)

Przyrost wagi mam 12 kg... wiec ogólnie dużo...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie mogę czekolady ;D

Zresztą ja wcale jakoś bardzo nie przepadam za słodyczami =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dziewczyny, które macie suszarkę -polecacie lub odradzacie jakiego$ producenta? Tylko chodzi mi o suszarkę osobno i pralkę osobno. Robię przymiarkę, ale co forum to inne opinie.
    Mam Electroluxa, kocham, wielbię, nie umiem bez niej żyć ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukier godzina od ogórka 53... jest postęp =)

Mama właśnie we mnie wmusza kromke ciemnego pieczywa, żeby znów mi nie spadło... no nic będę co godzinę coś wcinac i sprawdzać =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 19:56

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak 12kg to nie tragedia, są osoby które do 35 tyja

• AniaM Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aja po wiycie u innego gina szyjka jednak kolo 3 cm a nie 2,5 no ale i tak zaproponował mi pessar bo mowi ze po co mam lezec a ponoć z nim mozna normalnie funkcjionowac. I tak teraz rozmyslam co zrobić mOże macie jakies doswiadecznie albo wiesci co do tego krążka moze któras z waszych kolezanek miala ?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też myślę, że 12 to nie tragedia :P ja mam już dawno więcej ;)
    i pewnie skończy się na 25, tak jak u mojej mamy :P

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:00

Gusiak lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam ogladac te wozki i spodobal nam sie x-lander x move ale jak czytam opinie o nim w necie to juz sama nie wiem duzo jest pozytywnych ale glowny problem to amortyzacja choc ludzie pisza ze jezdza po lasach piasakch i jest okej wiec ja juz nie wiem... Ma ktos ten wozek z Was?

I chyba jeszcze raz pojedziemy do Ostrowa zobaczyc expandera mondo bo pamietam ze mial super amortyzatory wieksza gondole i lzejszy byl.. Ten wybor wozka to masakra tyle tego i te opinie w necie tylko ze expander jest na tyle nowy ze nie ma duzo opini o nim, nie wiem jak z jego wytrzymaloscia czy sie szybko zepsuje czy posluzy na kolejne dziecko...?

No i x-lander ma gwarancje 3 lata a mondo tylko rok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 20:07

• sweety Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM moja kumpela miała pessar.tak jak mówisz nie musiała dzięki temu leżeć non stop.dociągnęła do terminu albo jakoś minimalnie wcześniej jej go ściągnął doktorek.wsio było ok

Gusiak ja mam 14kg na plusie a jem w miarę zdrowo aczkolwiek bez diety bo cukrzycy brak.i ginek nic nie mówi,że za dużo.

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za info Sweety :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:06

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytyłam z 8 kg a już mam dość i myślę, że dużo;p ale widać nie jest źle;) ćwiczenia od 2 tyg dają radę hehe;) co do cukru...ja czekam na badanie glukozy z niecierpliwością, nie chcę żeby coś wyszło, chociaż nigdy problemu nie miałam.

a z powodu spadku cukru jest się ospałym, ze spadkiem energii humoru itp? czy jak bo ja się nie znam ;)

‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ