X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Mój stoi w domciu, ale ja mam wolny pokój, więc nie ma problemu. No i każdy jak przychodzi, to może sobie podziwiać :)
    Ja muszę z sypialni się przenieść do salonu ale tak myślę chyba na początku do pól roku zostaniemy z małą w tej sypialni a potem się przeniesiemy i jej zostawimy pokój, mam ochotę żeby już wozek kupić ale... obawiam się ze zanim urodze to będę na nim skladowac ciuchy :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję monitor oddechu 2 płytkowy.
    Co do wagi to wczoraj miałam wizytę i do tej pory przytyłam 5 kg czyli powróciła mi waga sprzed ciąży. Mam nadzieję że do końca ciąży wyrobię się max w 12 kg. Ale u mnie to rodzinne. Moja mama przy niedowadze tła max 10 kg a i ja i siostra mialysmy po 4 kg :-)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wózek kupimy Rico nano. Opini o nim nie czytałam i nie mam zamiaru. :-)

Sweety moja córcia ma butów a butów jak prawdziwa dama :-P

skabarka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:09

agatka196, wiaraczynicuda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    wiaraczynicuda - dlatego ja nie czytam, bo tylko sieje zamęt w mojej głowie ;)
    chyba tez powinnam przestac czytac te opinie bo juz mnie glowa rozbolala

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    My wózek kupimy Rico nano. Opini o nim nie czytałam i nie mam zamiaru. :-)

Sweety moja córcia ma butów a butów jak prawdziwa dama :-P

Agatka, a widziałaś go gdzieś w Jeleniej?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Lenka ją polecam zamiast tych chemicznych sorbetow zrobić samemu, w sobotę robiłam pierwszy raz i są pyszne
    A weszłaś chociaż na stronę tych lodów? Bo akurat te nie są chemiczne, to prawdziwe zmiksowane owoce, razem z pesteczkami.

"To w pełni naturalne lody na patyku. Powstają z owoców, odrobiny wody, szczypty cukru i niczego więcej. Nie zawierają syropu glukozowego, barwników, aromatów, stabilizatorów, konserwantów i innych przemysłowych dodatków i wypełniaczy."

kapturnica lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam dosłownie ten co ma skabarka :-)
    Boski jest :-)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Widziałam dosłownie ten co ma skabarka :-)
    Boski jest :-)

Ja u kogoś też widziałam ale zastanawiam się czy dostanę go gdzieś w sklepie w Jeleniej.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-hartan-racer-xl-nie-vip-x-lander-i5430039514.html

Jeśli któraś mama szuka jeszcze wózka może ta aukcja zainteresuje. :)

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja u kogoś też widziałam ale zastanawiam się czy dostanę go gdzieś w sklepie w Jeleniej.

Nancy u as w Jeleniej ja go nie widziałam. Zresztą znalazłam aż tylko jeden sklep z wózkami i tam są te Pajero Adamex i tez są ładne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:10

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam tylko jeden sklep z wózkami no chyba ze jeszcze gdzieś jakiś jest a ja ślepa jestem :-)

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do wagi. Dużo się tyje w III trymestrze? Czy największy przyrost nie jest w II?
    Pewnie sporo zalezy od puchniecia i nabierania wody...
    Ja narazie przytylam prawie 7 kg :( niby tak w normie ale mam nadzieje, ze to się jakos w tych 3 ostatnich miesiącach nie rozkręci. Zreszta mi sie wydaje, ze to dużo bo wiele z Was przytylo znacznie mniej. Dobrze, ze to się jakos równomiernie rozkłada i dodatkowo jestem wysoka to nie wyglądam jeszcze źle nawet jak sama siebie oceniam ;)
    Mi równomiernie przybieralo co miesiąc kilogram z hakiem jakby taka tendencja się utrzymala byloby cudnie...

Edit: Chociaż jak ide i patrzę w jakimś lustrze ma swoje posladeczki od boku to juz niezle bułeczki ;) :/ :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa zapomnialabym sie pochwalić, ze i do nas dzis dotarł nasz wozeczek- mutsy single spoke next w pięknym turkusiku :)
    Mutsy u nas na forum niepopularne ale ja jestem zadowolona i cieszę się jak głupia :) ma skretne kolka, duże i wszystkie 4 pompowane a na tym mi zależało :) gondola jak dla mnie ok- moim kumpelom sie chłopaki pomiescily to i mój sie zmieści ;)
    Najgorsze, ze wlasnie stal sie zawalaczem mieszkania :) w weekend mój idzie na misje odgruzowac piwnice i go tam wstawiamy do końcówki sierpnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 21:52

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jakbym kupowala nowy a nie używany to bym kupiła riko Nano bo cale 2,5 tys tańszy a wygląda super :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka mamy aż dwa sklepy z wózkami: 3 kiwi i tam gdzie się kończy długa albo krótka (zawsze mylę te dwie ulice) na rogu domu handlowego (tzw. Domu dziecka) od strony flory. Obok jest chyba wszystko po 5 zl hehe.

Skabarka Jelenia to taka większa wieś hehe. Nic tu się nie dzieje i bardzo mało mamy sklepów. Wszyscy jeżdżą na zakupy do Legnicy, Wałbrzycha lub Wrocławia. Teraz otworzyła się jakaś galeria to może będzie lepiej. Wszyscy w Jeleniej czekają na h&m- ma się otworzyć na jesień.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - ja też mam 6-7 kg na plus, ale ja niska jestem, więc po mnie to bardziej na pewno niż po Tobie widać :). Zwłaszcza, że ja gruba już jestem :D. Ale nie płaczę z tego powodu. Z synem przytyłam 20 kg bez obżerania się (po raz pierwszy w życiu i mam nadzieję ostatni ważyłam 80 kg :D), zrzuciłam w rok 27 bez wysiłku, po samym porodzie już 10 było na minusie. Nie ma co się przejmować. Taki urok ciąży ;).
    I niestety największy przyrost - przynajmniej u siebie - odnotowałam w 3.trymestrze, ale w tym też zatrzymanie wody...

Dobrej nocy dziewczyny, ja idę kończyć dziecku czytanie książki na dobranoc :D.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOja sesja brzuchata:)

ea2570ba9cea958dmed.jpg

349872fa17f9dbf3med.jpg

ea05fa26833b61abmed.jpg

2c9ea17cd1b90badmed.jpg

2546aacffd823f6dmed.jpg

39e5d75bb0da811cmed.jpg

magdalenkaihelenka, agatka196, aldonaa, Carolline, sweety, Anitka201, la_lenka, Gusiak, Wonderland, AniaM, Sigma, 4me, anima, adzia, easymum, Lilla My, .ona., Lady Savage, bento, Paulinek, Kasiarzynka, Czarna_88, skabarka, Kucykowa, monaaa85 lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Aaaa zapomnialabym sie pochwalić, ze i do nas dzis dotarł nasz wozeczek- mutsy single spoke next w pięknym turkusiku :)
    Mutsy u nas na forum niepopularne ale ja jestem zadowolona i cieszę się jak głupia :) ma skretne kolka, duże i wszystkie 4 pompowane a na tym mi zależało :) gondola jak dla mnie ok- moim kumpelom sie chłopaki pomiescily to i mój sie zmieści ;)
    Najgorsze, ze wlasnie stal sie zawalaczem mieszkania :) w weekend mój idzie na misje odgruzowac piwnice i go tam wstawiamy do końcówki sierpnia ;)
    tez myslalam o mutsy ale on ma wlasnie malutka gondole...

‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ