X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB super! Bedzie pamiątka:) ja to sie nie mogę przemóc i wręcz uciekam przed aparatem w ciazy- pozniej ba 100% bede tego zalowac ;)

.Ona- no to nie pocieszylas z tym ostatnim trymestrem- ale co ma byc to będzie ;) ja ze swojej strony mogę sobie odmówi codziennego deseru ale jeszcze nie wiem jak to zrobić ???? :D

Dzis mi sie prawie udalo, niestety na koniec dnia ciasto w Ikei samo wpadło mi do brzucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 22:06

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja znalazłam tylko jeden sklep z wózkami no chyba ze jeszcze gdzieś jakiś jest a ja ślepa jestem :-)

A nie ma sklepu z wózkami na florze i w piechowicach?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    tez myslalam o mutsy ale on ma wlasnie malutka gondole...
    No wiem czytałam te opinie ale szczerze moje kumpele miały naprawde wielkich chłopów i zadna z nich nie narzekała... wiec mam nadzieje, ze i ja nie bede miec z tym problemów. Ostatnio naliczylam, ze na przestrzeni kilku lat bylo tych wózków u mnie w towarzystwie 6 i kazdy byl zadowolony. Jednej koleżance po 3 dziecku sie zaczely kolka zacinać ale sama przyznala, ze je totalnie zajechała...

Jak patrzę na wymiary to czasem 2 cm różnicy a to juz mi nie robi ;) i jak na nią patrzę to tez się jakas mala nie wydaje ale to akurat nie argument ;)
    Jak stwierdze, ze mi pod jakimś względem nie pasuje to sprzedam i pójdę po nowy riko Nano do sklepu-Plan awaryjny ale nie sadze aby doszedł do skutku

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:00

4me lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No wiem czytałam te opinie ale szczerze moje kumpele miały naprawde wielkich chłopów i zadna z nich nie narzekała... wiec mam nadzieje, ze i ja nie bede miec z tym problemów. Ostatnio naliczylam, ze na przestrzeni kilku lat bylo tych wózków u mnie w towarzystwie 6 i kazdy byl zadowolony. Jednej koleżance po 3 dziecku sie zaczely kolka zacinać ale sama przyznala, ze je totalnie zajechała...

Jak patrzę na wymiary to czasem 2 cm różnicy a to juz mi nie robi ;) i jak na nią patrzę to tez się jakas mala nie wydaje ale to akurat nie argument ;)
    Jak stwierdze, ze mi pod jakimś względem nie pasuje to sprzedam i pójdę po nowy riko Nano do sklepu-Plan awaryjny ale nie sadze aby doszedł do skutku

a tez mają jesienne dzieci ?

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me mi się musty najbardziej spodobały ale jak próbowałam nim kawałek przejechać to w końcu się poddalam. Ciężko się nim skręcalo. Może trafilam na taki model? Ale przyznam że to piękne wózki :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się w mutsy nie podobała rama, miałam wrażenie, ze to jakoś niestabilnie się trzyma. Ale wózek ma pasować temu kto będzie nim jeździł, dla każdego co inne jest istotne. Sama kupiłam niezbyt popularną Bartatine i nadal jestem nią zachwycona, mimo, że to wielka krowa na nieskretnych kołach. Mama nadzieję, że małej tez to będzie odpowiadać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, PannaB. To ostatnie zdjęcie po prostu genialne. I jeszcze zdradz skąd ta świetna sukienka (właśnie ta granatowa z ostatniej fotki).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB śliczne zdjęcia, pięknie wyglądasz! =)

Aldona to fakt, organizm zawsze mialam mocny... chociaż może nie wyglądam to twarda ze mnie baba ;D

Sigma to mnie się wydaje, ze te moje 12kg na ten etap ciąży to baaaardzo dużo... aż się boje tego III trymestru =)

Mierzyłam pozniej jeszcze cukry... o 20 kanapka z truskawka, 21 gorzka herbata i o 22 cukier 81 =)
    Wychodzi ja to, ze najlepszy mam wynik jak jem pieczywo, chyba ze taka herbata tez coś daje? ... popatrzę przez parę dni co i jak...

A co do tego czy czuje taki spadek... hmmm... może jestem troszkę osowiala i bardziej zmęczona, ale jakiegoś bardzo złego samopoczucia nie odczuwam, może to też dlatego ze zawsze miałam niskie cukry... sama nie wiem =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje:)))
    powiem Wam ze ta sesja mnie dowartosciowala bo sie ost zle czulam z gruboscia:)

sukienka granatowa to pepco (jeszcze sznureczek do niej jest,byly granatowe i szare u nas jeszcze sa) a ta dzinsowa to lidl :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny! Na 1500 stronie miałam opisać poród, a Wy tak dużo piszecie, że nie zdążę hehe. Od jutra piszemy maks 3 strony:p Nie no żartuję:) Piszcie, piszcie:) Jak by się tak spotkać na kawie ze wszystkimi, to by było gadania i gadania:) Do rana byśmy siedziały:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:

sukienka granatowa to pepco (jeszcze sznureczek do niej jest,byly granatowe i szare u nas jeszcze sa) a ta dzinsowa to lidl :)
    Haha, to nawet taką mierzylam, ale ja nie wyglądałam tak ładnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Szyjka ok. Maluch zaslanial buzie raczkami...mój wstydnis;) waży prawie 800g. Niestety u mnie 12kg na plusie, a w ogóle po mnie tego nie widać i wszyscy się dziwią gdzie to 12 kg jest. Martwię się co będzie potem;( chyba muszę zmienić swoją dietę. Tylko z czego zrezygnować jak słodkiego nie jem nie pije soków ani napojów tylko wodę. Może zacznę się więcej ruszac!!!

Co do cukrów.
    na czczo miałam 83
    Po godz 106
    Po 2 godz 102.
    Lekarz stwierdził że jest ok ;)

Dobranoc

Nancy87, Gusiak, 4me, easymum, agatka196, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyss widzisz u mnie też 12 kg na plusie, a jesteśmy na tym samym etapie... co prawda mój gin tez uznał, ze to spory przyrost wagi, ale może po prostu taki nasz urok i nic na to nie poradzimy...

Najważniejsze, ze maluchy w brzuszkach sa zdrowe! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    a tez mają jesienne dzieci ?

Niektóre tak ale nie wszystkie. Czesc wczesno wiosennych. A niektóre to takie wielkie chlopy, ze ledwo mozna bylo ich udźwignąć. Uwierz przynajmniej dwojka znacznie odbiegala od średniej bobaskow- nawet lekarze to mowili ;)
    No nic tak jak napisalam jakby cos miało mi sie nie podobać to sprzedaje i kupuje nowy. Przeciez dziecko mi z dnia na dzień z gondoli nie wyrośnie- zdaze zauważyć ;)
    Na riko Nano z kolei narzekają, ze ma za mala spacerowke- tez zle. Kazdy wózek ma jakies plusy i minusy i każdy musi pod siebie dostosować ;)

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    4me mi się musty najbardziej spodobały ale jak próbowałam nim kawałek przejechać to w końcu się poddalam. Ciężko się nim skręcalo. Może trafilam na taki model? Ale przyznam że to piękne wózki :-)
    Naprawde? Ja dzis swoim jeździłam po 50 m mieszkaniu- dzieki kolom skretnym z przodu obraca sie praktycznie w miejscu. Prowadziłam tez ten wózek juz wiele razy na spacerach i stad wiem, ze on mi pasuje.
    Za to stare mutsy miały inny system kol, ze ta tylnia os byla cala skrętna- nigdzie indziej nie widzialam tego systemu. Taki wózek tez prowadziłam i to juz kosmos- sztuka nie do opanowania dla mnie ;) ale mutsy juz w ogóle ich nie produkuje choc pelno ich używanych na allegro jeszcze- chyba to byl model Urban.
    Ale tak jak pisalam nikogo nie przekonuje- ile wózków tyle zwolenników ;)

A piękne to są te najnowsze modele- igo, ego czy cos takiego... W jeansowym opakowaniu- cuuudo ale cena juz przecudna nie jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 23:50

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 19:54

atdcwn154po83a78.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Panna B - piękna pamiątka, a zdjęcia takie subtelne. Bardzo mi się podobają. Ładne masz te sukienki. Ja jakoś nieszczególnie wyglądam w sukienkach :/
    dziekuje ja sukienek nie lubie a w ciazy wyjatkowo je polubilam:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Haha, to nawet taką mierzylam, ale ja nie wyglądałam tak ładnie.
    ja sie wahalam nawet czy kupic:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana przebudzilam się także mi się do WC chce ale czekam do 6 boli musze oddać mocz na posiew bo jakieś zakażenie mam, a bez tego lekarz mój powiedział na wieczornym obchodzie , że mnie nie wypuści :-/ także 2 -4 dni się czeka na posiew i niestety ale boję się, że na weekend zostane :-/ masakra. Choć ludze się ze mnie wypuszcza. I prawdopodobnie te twardnienia mogą być od zakażenia drug moczowych choć po kolejnej dawce nospy i dufastonie tak to zwą jakby przeszły te twardnienia. Miłego dnia wam życzę i trzymam kciuki za wszystkie wizyty :-)

easymum, agatka196 lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 1219 1220 1221 1222 1223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ