Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
trix - to zależy jakie normy respektuje lekarz. Mój jeszcze nowych jak widać nie uznaje
. No trudno, może mi to tylko na zdrowie wyjdzie
.
Co do igieł - zmieniam co 10 dni mniej więcej.
Podziwiam, że sama na własną rękę się zmobilizowałaś do pomiarów itd. Brawo!
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
magdalenkaihelenka wrote:hej:) widzę,że już nie śpicie.
mnie od wczoraj wieczora bolą pachwiny i biodra a przy wstawaniu z łóżka spojenie łonowe. słyszałam, ze jest cos takiego jak rozejscie sie spojenia, ktoś cos o tym wie? dobrze,że mam dzis wizytę to jestem spokojniejsza, jakoś wytrzymam do 15.
PannaB, super zdjęcia! ja kupiłąm w pepco niedawno sukienkę, tylko, ze przed kolano, też taką lużniejszą ze sznureczkiem i tak mi podpasowała, że poleciałam i kupiłam jeszcze jedną tylko w innym kolorze. Sukienki super sprawdzają się na czas ciąży i na upały, zawsze lubiłam nosić wiec teraz chodze praktycznie wiekszość czasu w sukienkach.
Też tak mam, od 3 -4 dni mnie tak miednica boli i spojenie łonowe, że zejście z łóżka = min 30 min. Dłużej jak układanie i czesanie moich włosów. -
nick nieaktualnyHey dziewczyny!
Piękna ta sesja !
Ja chyba też się skuszę, bo z Adaśkiem miałam i w sumie dla małej też to będzie pamiątka
Co do pessara to ja miałam szew w 1 ciąży bo w 3city pessara nie zakładają...szyjkę miałam już wtedy poniżej 0,8 cm ! w 28 tyg i musiałam mieć ten zabieg i faktycznie odzyskałam wolność !mogłam normalnie chodzić ( oczywiście na ile pozwalał mi 3 trymestr
) i sam szew miałam zdjęty tuż przed cesarką, dosłownie 15 min.
Moja szwagierka w wózku mutsy przewiozła 2 dziecii była bardzo zadowolona...a mieszkają w domku pod miastem więc wózek sprawdził im się i w przestrzeni miejskiej i na wsi
jeeeeeeejjjjjjjjuuuuuuu czekam kiedy mi się znudzą truskawki i niccodziennie kobiałka ( czyli jakieś 2 kg) znika nie wiadomo gdzie
ehhh zapewne od przyszłej wizyty będę musiała zaglądać do mojego lekarza co 2 tygodnie bo to już ten etap...
hmmm jeszcze 2,5 msc. i mała będzie z nami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:21
-
Witam,
Panna B Śliczne zdjęcia, a sukienki rewelacyjne.
Odnośnie wózków Mutsy, dwie znajome maja i sobie bardzo chwalą. Jedyny minus(podobno) to mała spacerówka, ale siedział w niej mój syn w zeszłym roku(5lat) i mieścił się bez problemu, może to kwestia modelu.
W temacie bóli porannych, również ciężko mi zejść z łóżka. Bolą mnie wtedy całe biodra, po rozruszaniu się jest ok. -
nick nieaktualny
-
dziewczynki jak u Was z ruchami dzieciaczków? bo miewam dni kiedy bardzo słabo czuję ruchy dzidzi ... dziś nie było jeszcze żadnego przez co zaczynam mieć schizy takie że szok... w sumie to mam ostatnio wrażenie że zamiast coraz więcej kopniaków ja czuję coraz mniej.... weźcie mi nakopcie do doopy albo co... bo zaczynam się schizować - wizytę mam dopiero we wtorek
-
nick nieaktualny
-
Arienna wrote:dziewczynki jak u Was z ruchami dzieciaczków? bo miewam dni kiedy bardzo słabo czuję ruchy dzidzi ... dziś nie było jeszcze żadnego przez co zaczynam mieć schizy takie że szok... w sumie to mam ostatnio wrażenie że zamiast coraz więcej kopniaków ja czuję coraz mniej.... weźcie mi nakopcie do doopy albo co... bo zaczynam się schizować - wizytę mam dopiero we wtorek
u mnie też słabo, ale zapewne to wina łożyska na przedniej ścianie, jak leze na plecach to czuje najbardziej, w ciagu dnia to sporadycznie tylko więc się nie martw)
Arienna lubi tę wiadomość
-
też mam łożysko z przodu- młoda chyba chce mnie nerwowo wykończyć, ale przed chwilą dostałam kontrolnego kopniaka na uspokojenie ( typu: masz mama i się odczep nic mi nie jest
)
ech... stresy z upartym dzieckiem pojawiają się dużo dużo wcześniej niż w okresie dojrzewaniaMadziaRatMed, easymum lubią tę wiadomość
-
Arienna wrote:też mam łożysko z przodu- młoda chyba chce mnie nerwowo wykończyć, ale przed chwilą dostałam kontrolnego kopniaka na uspokojenie ( typu: masz mama i się odczep nic mi nie jest
)
ech... stresy z upartym dzieckiem pojawiają się dużo dużo wcześniej niż w okresie dojrzewania
za miesiąc będzemy się cieszyć z tej przedniej ściany, inne będą narzekać, że je wszystko boli a my będziemy czuly przyjemne kopniaczki
właśnie się zabrałam za segregowanie ciuszków, które dostałam, o matko ile tego jest, a te rozmiary to widze każdy inny, jeden drugiemy nierówny i bądź tu mądry...Arienna lubi tę wiadomość