X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix - to zależy jakie normy respektuje lekarz. Mój jeszcze nowych jak widać nie uznaje ;). No trudno, może mi to tylko na zdrowie wyjdzie :D.
    Co do igieł - zmieniam co 10 dni mniej więcej :).
    Podziwiam, że sama na własną rękę się zmobilizowałaś do pomiarów itd. Brawo! :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, polećcie jakiś dobry odplamiacz :). Mam trochę 'starszych' ubranek, które powinny być śnieżnobiałe, a są przyżółcone. Czym je potraktować, żeby były ładniejsze? Da się?

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszedl nasz wozek:)
    kolor tak jak na zdj nr 2:)

0dfc06b487a9793amed.jpg

a8da94bb4587b932med.jpg

Lady Savage, bento, Czarna_88, skabarka, Sigma, easymum lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    hej:) widzę,że już nie śpicie.
    mnie od wczoraj wieczora bolą pachwiny i biodra a przy wstawaniu z łóżka spojenie łonowe. słyszałam, ze jest cos takiego jak rozejscie sie spojenia, ktoś cos o tym wie? dobrze,że mam dzis wizytę to jestem spokojniejsza, jakoś wytrzymam do 15.

PannaB, super zdjęcia! ja kupiłąm w pepco niedawno sukienkę, tylko, ze przed kolano, też taką lużniejszą ze sznureczkiem i tak mi podpasowała, że poleciałam i kupiłam jeszcze jedną tylko w innym kolorze. Sukienki super sprawdzają się na czas ciąży i na upały, zawsze lubiłam nosić wiec teraz chodze praktycznie wiekszość czasu w sukienkach.

Też tak mam, od 3 -4 dni mnie tak miednica boli i spojenie łonowe, że zejście z łóżka = min 30 min. Dłużej jak układanie i czesanie moich włosów.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny!

Piękna ta sesja !
    Ja chyba też się skuszę, bo z Adaśkiem miałam i w sumie dla małej też to będzie pamiątka :P

Co do pessara to ja miałam szew w 1 ciąży bo w 3city pessara nie zakładają...szyjkę miałam już wtedy poniżej 0,8 cm ! w 28 tyg i musiałam mieć ten zabieg i faktycznie odzyskałam wolność ! :) mogłam normalnie chodzić ( oczywiście na ile pozwalał mi 3 trymestr :P ) i sam szew miałam zdjęty tuż przed cesarką, dosłownie 15 min.

Moja szwagierka w wózku mutsy przewiozła 2 dzieci :) i była bardzo zadowolona...a mieszkają w domku pod miastem więc wózek sprawdził im się i w przestrzeni miejskiej i na wsi :)

jeeeeeeejjjjjjjjuuuuuuu czekam kiedy mi się znudzą truskawki i nic :P codziennie kobiałka ( czyli jakieś 2 kg) znika nie wiadomo gdzie :P

ehhh zapewne od przyszłej wizyty będę musiała zaglądać do mojego lekarza co 2 tygodnie bo to już ten etap...

hmmm jeszcze 2,5 msc. i mała będzie z nami :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:21

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kści spojenia onowego chyba faktycznie się rozchodzą, mój mąż to zauważył już miesiąc temu hhih ;-) nie wierzyłam mu, ale wszystko na to wskazuje, też mnie czasem pobolewa i kłuje, ale rzadko

720fbe94f2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Panna B Śliczne zdjęcia, a sukienki rewelacyjne.

Odnośnie wózków Mutsy, dwie znajome maja i sobie bardzo chwalą. Jedyny minus(podobno) to mała spacerówka, ale siedział w niej mój syn w zeszłym roku(5lat) i mieścił się bez problemu, może to kwestia modelu.

W temacie bóli porannych, również ciężko mi zejść z łóżka. Bolą mnie wtedy całe biodra, po rozruszaniu się jest ok.

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B śliczna sesja...;) ja czekam cały czas bo też mam 'umówioną', ale ten brzuszek jeszcze taki średnio widoczny;)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Panna B śliczna sesja...;) ja czekam cały czas bo też mam 'umówioną', ale ten brzuszek jeszcze taki średnio widoczny;)

ja swoj momentami wypychalam haha bo siostra krzyczala ze za maly:P

Paulinek, Dżuls, easymum lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki jak u Was z ruchami dzieciaczków? bo miewam dni kiedy bardzo słabo czuję ruchy dzidzi ... dziś nie było jeszcze żadnego przez co zaczynam mieć schizy takie że szok... w sumie to mam ostatnio wrażenie że zamiast coraz więcej kopniaków ja czuję coraz mniej.... weźcie mi nakopcie do doopy albo co... bo zaczynam się schizować - wizytę mam dopiero we wtorek

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

Odebrałam dzisiaj wyniki i jak zwykle dużo odbiegają od normy. Hemoglobina 10,6 pewnie dostanę żelazo. Idę jeszcze na 12 do dentysty, a później nauka. Ktoś ma dzisiaj wizytę? Jak tak, to trzymam kciuki:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.popularnie.pl/male-baleriny/

polecam...coś czuję, że nasza córa będzie taka śmieszna jak ta środkowa;p

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    dziewczynki jak u Was z ruchami dzieciaczków? bo miewam dni kiedy bardzo słabo czuję ruchy dzidzi ... dziś nie było jeszcze żadnego przez co zaczynam mieć schizy takie że szok... w sumie to mam ostatnio wrażenie że zamiast coraz więcej kopniaków ja czuję coraz mniej.... weźcie mi nakopcie do doopy albo co... bo zaczynam się schizować - wizytę mam dopiero we wtorek

u mnie też słabo, ale zapewne to wina łożyska na przedniej ścianie, jak leze na plecach to czuje najbardziej, w ciagu dnia to sporadycznie tylko więc się nie martw :))

Arienna lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam łożysko z przodu- młoda chyba chce mnie nerwowo wykończyć, ale przed chwilą dostałam kontrolnego kopniaka na uspokojenie ( typu: masz mama i się odczep nic mi nie jest ;) )

ech... stresy z upartym dzieckiem pojawiają się dużo dużo wcześniej niż w okresie dojrzewania

MadziaRatMed, easymum lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Zaczynamy dziś siódmy miesiąc, a za tydzień trzeci trymestr :)

Arienna, Kasiarzynka, Gusiak, Gusiak, PannaB, Lady Savage, Czarna_88, magdalenkaihelenka, skabarka, agatka196, adzia, kapturnica, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za 6 dni będę mieć studniówkę :P

gratuluje 7 miesiąca :)

ewebii4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:06

8pdp47e.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    też mam łożysko z przodu- młoda chyba chce mnie nerwowo wykończyć, ale przed chwilą dostałam kontrolnego kopniaka na uspokojenie ( typu: masz mama i się odczep nic mi nie jest ;) )

ech... stresy z upartym dzieckiem pojawiają się dużo dużo wcześniej niż w okresie dojrzewania

za miesiąc będzemy się cieszyć z tej przedniej ściany, inne będą narzekać, że je wszystko boli a my będziemy czuly przyjemne kopniaczki :)
    właśnie się zabrałam za segregowanie ciuszków, które dostałam, o matko ile tego jest, a te rozmiary to widze każdy inny, jeden drugiemy nierówny i bądź tu mądry...

Arienna lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za ciuszki się nawet jeszcze nie zabieram, zostawiam na wakacje :)

ewebii4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po prostu je wlasnie dostalam i probuje je troche ogarnac bo na pewno czesc oddam dalej, bo mam np okolo 30par spodni na jakies roczne bobo, chyba moja corka nie da rady tylu wynosic :D

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ