X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix - to zależy jakie normy respektuje lekarz. Mój jeszcze nowych jak widać nie uznaje ;). No trudno, może mi to tylko na zdrowie wyjdzie :D.
    Co do igieł - zmieniam co 10 dni mniej więcej :).
    Podziwiam, że sama na własną rękę się zmobilizowałaś do pomiarów itd. Brawo! :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, polećcie jakiś dobry odplamiacz :). Mam trochę 'starszych' ubranek, które powinny być śnieżnobiałe, a są przyżółcone. Czym je potraktować, żeby były ładniejsze? Da się?

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszedl nasz wozek:)
    kolor tak jak na zdj nr 2:)

0dfc06b487a9793amed.jpg

a8da94bb4587b932med.jpg

Lady Savage, bento, Czarna_88, skabarka, Sigma, easymum lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    hej:) widzę,że już nie śpicie.
    mnie od wczoraj wieczora bolą pachwiny i biodra a przy wstawaniu z łóżka spojenie łonowe. słyszałam, ze jest cos takiego jak rozejscie sie spojenia, ktoś cos o tym wie? dobrze,że mam dzis wizytę to jestem spokojniejsza, jakoś wytrzymam do 15.

PannaB, super zdjęcia! ja kupiłąm w pepco niedawno sukienkę, tylko, ze przed kolano, też taką lużniejszą ze sznureczkiem i tak mi podpasowała, że poleciałam i kupiłam jeszcze jedną tylko w innym kolorze. Sukienki super sprawdzają się na czas ciąży i na upały, zawsze lubiłam nosić wiec teraz chodze praktycznie wiekszość czasu w sukienkach.

Też tak mam, od 3 -4 dni mnie tak miednica boli i spojenie łonowe, że zejście z łóżka = min 30 min. Dłużej jak układanie i czesanie moich włosów.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny!

Piękna ta sesja !
    Ja chyba też się skuszę, bo z Adaśkiem miałam i w sumie dla małej też to będzie pamiątka :P

Co do pessara to ja miałam szew w 1 ciąży bo w 3city pessara nie zakładają...szyjkę miałam już wtedy poniżej 0,8 cm ! w 28 tyg i musiałam mieć ten zabieg i faktycznie odzyskałam wolność ! :) mogłam normalnie chodzić ( oczywiście na ile pozwalał mi 3 trymestr :P ) i sam szew miałam zdjęty tuż przed cesarką, dosłownie 15 min.

Moja szwagierka w wózku mutsy przewiozła 2 dzieci :) i była bardzo zadowolona...a mieszkają w domku pod miastem więc wózek sprawdził im się i w przestrzeni miejskiej i na wsi :)

jeeeeeeejjjjjjjjuuuuuuu czekam kiedy mi się znudzą truskawki i nic :P codziennie kobiałka ( czyli jakieś 2 kg) znika nie wiadomo gdzie :P

ehhh zapewne od przyszłej wizyty będę musiała zaglądać do mojego lekarza co 2 tygodnie bo to już ten etap...

hmmm jeszcze 2,5 msc. i mała będzie z nami :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:21

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kści spojenia onowego chyba faktycznie się rozchodzą, mój mąż to zauważył już miesiąc temu hhih ;-) nie wierzyłam mu, ale wszystko na to wskazuje, też mnie czasem pobolewa i kłuje, ale rzadko

720fbe94f2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Panna B Śliczne zdjęcia, a sukienki rewelacyjne.

Odnośnie wózków Mutsy, dwie znajome maja i sobie bardzo chwalą. Jedyny minus(podobno) to mała spacerówka, ale siedział w niej mój syn w zeszłym roku(5lat) i mieścił się bez problemu, może to kwestia modelu.

W temacie bóli porannych, również ciężko mi zejść z łóżka. Bolą mnie wtedy całe biodra, po rozruszaniu się jest ok.

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna B śliczna sesja...;) ja czekam cały czas bo też mam 'umówioną', ale ten brzuszek jeszcze taki średnio widoczny;)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Panna B śliczna sesja...;) ja czekam cały czas bo też mam 'umówioną', ale ten brzuszek jeszcze taki średnio widoczny;)

ja swoj momentami wypychalam haha bo siostra krzyczala ze za maly:P

Paulinek, Dżuls, easymum lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki jak u Was z ruchami dzieciaczków? bo miewam dni kiedy bardzo słabo czuję ruchy dzidzi ... dziś nie było jeszcze żadnego przez co zaczynam mieć schizy takie że szok... w sumie to mam ostatnio wrażenie że zamiast coraz więcej kopniaków ja czuję coraz mniej.... weźcie mi nakopcie do doopy albo co... bo zaczynam się schizować - wizytę mam dopiero we wtorek

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

Odebrałam dzisiaj wyniki i jak zwykle dużo odbiegają od normy. Hemoglobina 10,6 pewnie dostanę żelazo. Idę jeszcze na 12 do dentysty, a później nauka. Ktoś ma dzisiaj wizytę? Jak tak, to trzymam kciuki:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.popularnie.pl/male-baleriny/

polecam...coś czuję, że nasza córa będzie taka śmieszna jak ta środkowa;p

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    dziewczynki jak u Was z ruchami dzieciaczków? bo miewam dni kiedy bardzo słabo czuję ruchy dzidzi ... dziś nie było jeszcze żadnego przez co zaczynam mieć schizy takie że szok... w sumie to mam ostatnio wrażenie że zamiast coraz więcej kopniaków ja czuję coraz mniej.... weźcie mi nakopcie do doopy albo co... bo zaczynam się schizować - wizytę mam dopiero we wtorek

u mnie też słabo, ale zapewne to wina łożyska na przedniej ścianie, jak leze na plecach to czuje najbardziej, w ciagu dnia to sporadycznie tylko więc się nie martw :))

Arienna lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam łożysko z przodu- młoda chyba chce mnie nerwowo wykończyć, ale przed chwilą dostałam kontrolnego kopniaka na uspokojenie ( typu: masz mama i się odczep nic mi nie jest ;) )

ech... stresy z upartym dzieckiem pojawiają się dużo dużo wcześniej niż w okresie dojrzewania

MadziaRatMed, easymum lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Zaczynamy dziś siódmy miesiąc, a za tydzień trzeci trymestr :)

Arienna, Kasiarzynka, Gusiak, Gusiak, PannaB, Lady Savage, Czarna_88, magdalenkaihelenka, skabarka, agatka196, adzia, kapturnica, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za 6 dni będę mieć studniówkę :P

gratuluje 7 miesiąca :)

ewebii4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:06

8pdp47e.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    też mam łożysko z przodu- młoda chyba chce mnie nerwowo wykończyć, ale przed chwilą dostałam kontrolnego kopniaka na uspokojenie ( typu: masz mama i się odczep nic mi nie jest ;) )

ech... stresy z upartym dzieckiem pojawiają się dużo dużo wcześniej niż w okresie dojrzewania

za miesiąc będzemy się cieszyć z tej przedniej ściany, inne będą narzekać, że je wszystko boli a my będziemy czuly przyjemne kopniaczki :)
    właśnie się zabrałam za segregowanie ciuszków, które dostałam, o matko ile tego jest, a te rozmiary to widze każdy inny, jeden drugiemy nierówny i bądź tu mądry...

Arienna lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za ciuszki się nawet jeszcze nie zabieram, zostawiam na wakacje :)

ewebii4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po prostu je wlasnie dostalam i probuje je troche ogarnac bo na pewno czesc oddam dalej, bo mam np okolo 30par spodni na jakies roczne bobo, chyba moja corka nie da rady tylu wynosic :D

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ