X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek też jest miednicowo ułożony i się nie bardzo obraca w inna pozycje co badanie usg to leży tak samo i ja go tak czuje też cały czas :-) ale lekarz mi wczoraj mówił że jeszcze ma dużo czasu żeby się obrócić tak że nie myślę na razie o tym ;-)

Mój mąż coś tam się angażuje :-) łóżeczko przemalowane i gotowe do skręcenia, teraz w weekend pokoik już chce malować małemu i mebelki jakieś kupić do pokoju w tym miesiącu jak dobrze pójdzie :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:06

kapturnica lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znów oglądałam program 'porody' i za każdym razem jestem bardziej przerażona. Dziś był poród z użyciem kleszczy i drugi z użyciem próżniociągu :/ Nie wyglądało to dobrze, ale nie mogę się odpędzić od tv, zeby tego nie obejrzeć:/

720fbe94f2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls nie ma co słuchać innych w spraie imienia- ilu ludzi tyle preferencji i antypatii w tej kwestii. Ja bym nikomu nie mówiła już, tylko po fakcie nadania poinformowała, a co:-)?

.ona. lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dziewczyny - czy ja jestem normalna, że chce dać dziecku na imię Marianna?
    Aż se Kult puszczę :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - moja dwuletnia chrześnica ma na imię Marianna i wcale nie uważam, że to jakieś dziwne imię. Babcia i dziadek przesadzają. Bardzo ładne, dziewczęce, delikatnie brzmiące imię.

Kasiarzynka, Carolline lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziecko jest pupą do dołu.
    Mi sie wydaje ze miednicowe to raczej w poprzek.

Co do angażowania się facetów w wyprawki czy ciuszki, kurde mój to czubek kupić wybrać czy odkupić to fajnie ale teraz jak odswiezalam i pralam to już składać ich nie chciał i tak z 3 suszarek sama musiałam walczyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dziewczyny - czy ja jestem normalna, że chce dać dziecku na imię Marianna? Właśnie przeżyłam atak ze strony babci męża. Dawno się nie widzieliśmy, wpadliśmy na chwilkę. Pierwsze pytanie, czy już imię wybrane. Ja, wiedząc że kręcili nosem na Mariannę, mówię że jeszcze nie, żeby nie było zawracana dupy kolejny raz. Na co babcia: "no chyba nie Marianna?!?!?", a mój mąż z wrodzonym wyczuciem oczywiście, tak jak go do tej pory prawie nie było, bo tkwił z nosem w komórce, nagle podnosi wzrok i wypala: "A WŁAŚNIE, ŻE BĘDZIE MARIANNA." I się zaczęło, babcia z dziadkiem w stereo, że chcemy dziecku krzywdę zrobić, będzie wyśmiewane, będą ją przezywać Mancia (wtf?!) itd. Ku$%$#@a, przecież nie nazywamy dziecka Genowefa czy Teodozja. Ale już tak truli dupę, że na serio zaczęłam się zastanawiać, czy to imię tylko mi brzmi zupełnie normalne, a reszta świata uważa nas za czubków.
    Marianna bardzo ladne imie. Raz spotkalam dziewczynke o tym imieniu i byla urocza. Z imienia zawsze ktos bedzie niezadowolony. Wazne zeby wam siw podobalo i nie sprawialo dziecku pprzykrosci

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój dziadek powiedział, że Bianka jest "ciulowe"...ale niech się bujają, nie będę każdemu "dopasowywać" imienia.

Wolę Biankę niż Jessiki i inne twory, tak samo Dżuls jest z Marianną, ładne imię, od dawna w obiegu naszego języka, więc niech się cmokną w pompkę;)

p.s mam bojowy nastrój dziś;p

Carolline, karolcia87 lubią tę wiadomość

• sweety Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls u nas było takie halo wielkie przy synu jak rodzice mojego męża dowiedzieli się,że będzie Nikodem. Bo oni Kajtusia chcieli. Koniec końców został Nikodem nostalgia nam się podobało a dziadków zdanie olalismy.w tej ciazy też już był cyrk z ich strony, żebyśmy jakieś normalne imię dali. Za to moi rodzice się nie wtracaja, i jestem im wdzieczna.
    Marianna bardzo ładne imię;) jeśli wam się podoba to nie ma nad czym się zastanawiać.

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziadek kręci nosem na Filipa :-) ostatnio rozbawieni już całą sytuacją zapytaliśmy dziadka jakie jemu pasuje to powiedział ze Ronaldo :-) omg mój mąż poplakal się ze śmiechu :-)

Lady Savage, Carolline, easymum lubią tę wiadomość

• sweety Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka położenie miednicowe to główka do góry.moja mała jak Budda siedzi w brzuchu. Czuję jej raczki po bokach brzucha a nozki ma podgiete w kolankach i te z kolei czuć w okolicach pepka.

Dzięki dziewczyny, w takim razie przestaje się martwić, co ma być to będzie.

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marianna ładne ja bym mówiła mania :)

Ja tez problemów nie mam że strony swoich rodziców czy teścia, podałam dwa typy imion nie ingerowali jakie wybrać, jedynie tata na Dagmare się nie ucieszył więc została Roksana.

Pytałam mamy o tę miednicowe mówi że chyba wtedy poród jest kleszczowy i jak mnie rodziła to obok kobieta miała taki ciężki poród

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Chyba słodką mamą nie jestem :)

na czczo - 74
    po 1h - 99
    po 2h - 91

Natomiast powiedzcie mi, jakie macie wyniki hemoglobiny i hematokrytu? U mnie wyszło tak, czyli poniżej normy:
    Hemoglobina 11,9 g/dl
    Hematokryt 34,4 %
    Hemoglobina jest dolan norma 12 wiec tragedii nie ma ale mój gin dal mi juz żelazo przy takich wynikach ;) bo to po prostu trzeba brać żelazo.
    Ja je brałam nieregularnie bo ciągle powodowało zatwardzenia a teraz mam za swoje- na poziomie 11. Wlasnie czekam z wynikami do lekarza i wiem, ze będzie ochrzan ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - mnie się bardzo podoba imię Marianna :) ale tak jak dziewczyny piszą, jakbyś chciała dopasowywać do każdego, to dziecko chyba nie miałoby imienia :/

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety wrote:
    Staraczka położenie miednicowe to główka do góry.moja mała jak Budda siedzi w brzuchu. Czuję jej raczki po bokach brzucha a nozki ma podgiete w kolankach i te z kolei czuć w okolicach pepka.

Dzięki dziewczyny, w takim razie przestaje się martwić, co ma być to będzie.

Mama też mówiła, więc błędnie myślałam :D

Ja nie mogę rozpoznać jakie u mnie jest położenie małej a wy piszecie że tu ma kolanka tu kopie nozka :D

• Wonderland Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, teraz już jak dziecko się nie przekręci, to najczęściej robią cc

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • sweety Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek Bianka też super imię. Moja kolezanka ma córkę Emme a sąsiadka dala ostatnio synowi na imię Ariel. U nas będzie prawdopodobnie Hania.
    Nie rozumiem jak można się komuś wtrącać do wyboru imienia dziecka

Paulinek lubi tę wiadomość

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała w moczu moczany bezpostaciowe? Reszta jest ok.
    Kurde, już czasami fosforany bezpostaciowe miewałam, a teraz takie coś :/
    Jutro mam wizytę, to ciekawe to gin mi powie. Ech.
    Ja nawet nie mam tego wskaźnika w badaniach moczu a robie co miesiac :/ mam pelno innych ale tego nie

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię jest terrorystką! Główkę ma chyba gdzies po prawej stronie pępka a nóżki wpycha w żebra. Matenkoooo xD
    Marianna to ładne imię. Jak to moja mama mówi- każde imię jest ładne, jak ładnie się je mówi :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ