Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój maluszek też jest miednicowo ułożony i się nie bardzo obraca w inna pozycje co badanie usg to leży tak samo i ja go tak czuje też cały czas
ale lekarz mi wczoraj mówił że jeszcze ma dużo czasu żeby się obrócić tak że nie myślę na razie o tym
Mój mąż coś tam się angażujełóżeczko przemalowane i gotowe do skręcenia, teraz w weekend pokoik już chce malować małemu i mebelki jakieś kupić do pokoju w tym miesiącu jak dobrze pójdzie
-
Dżuls - moja dwuletnia chrześnica ma na imię Marianna i wcale nie uważam, że to jakieś dziwne imię. Babcia i dziadek przesadzają. Bardzo ładne, dziewczęce, delikatnie brzmiące imię.
Kasiarzynka, Carolline lubią tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Dziecko jest pupą do dołu.
Co do angażowania się facetów w wyprawki czy ciuszki, kurde mój to czubek kupić wybrać czy odkupić to fajnie ale teraz jak odswiezalam i pralam to już składać ich nie chciał i tak z 3 suszarek sama musiałam walczyć -
nick nieaktualnyDżuls wrote:Dziewczyny - czy ja jestem normalna, że chce dać dziecku na imię Marianna? Właśnie przeżyłam atak ze strony babci męża. Dawno się nie widzieliśmy, wpadliśmy na chwilkę. Pierwsze pytanie, czy już imię wybrane. Ja, wiedząc że kręcili nosem na Mariannę, mówię że jeszcze nie, żeby nie było zawracana dupy kolejny raz. Na co babcia: "no chyba nie Marianna?!?!?", a mój mąż z wrodzonym wyczuciem oczywiście, tak jak go do tej pory prawie nie było, bo tkwił z nosem w komórce, nagle podnosi wzrok i wypala: "A WŁAŚNIE, ŻE BĘDZIE MARIANNA." I się zaczęło, babcia z dziadkiem w stereo, że chcemy dziecku krzywdę zrobić, będzie wyśmiewane, będą ją przezywać Mancia (wtf?!) itd. Ku$%$#@a, przecież nie nazywamy dziecka Genowefa czy Teodozja. Ale już tak truli dupę, że na serio zaczęłam się zastanawiać, czy to imię tylko mi brzmi zupełnie normalne, a reszta świata uważa nas za czubków.
-
nick nieaktualnymój dziadek powiedział, że Bianka jest "ciulowe"...ale niech się bujają, nie będę każdemu "dopasowywać" imienia.
Wolę Biankę niż Jessiki i inne twory, tak samo Dżuls jest z Marianną, ładne imię, od dawna w obiegu naszego języka, więc niech się cmokną w pompkę
p.s mam bojowy nastrój dziś;pCarolline, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
Dzuls u nas było takie halo wielkie przy synu jak rodzice mojego męża dowiedzieli się,że będzie Nikodem. Bo oni Kajtusia chcieli. Koniec końców został Nikodem nostalgia nam się podobało a dziadków zdanie olalismy.w tej ciazy też już był cyrk z ich strony, żebyśmy jakieś normalne imię dali. Za to moi rodzice się nie wtracaja, i jestem im wdzieczna.
Marianna bardzo ładne imięjeśli wam się podoba to nie ma nad czym się zastanawiać.
-
Staraczka położenie miednicowe to główka do góry.moja mała jak Budda siedzi w brzuchu. Czuję jej raczki po bokach brzucha a nozki ma podgiete w kolankach i te z kolei czuć w okolicach pepka.
Dzięki dziewczyny, w takim razie przestaje się martwić, co ma być to będzie.kapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarianna ładne ja bym mówiła mania
Ja tez problemów nie mam że strony swoich rodziców czy teścia, podałam dwa typy imion nie ingerowali jakie wybrać, jedynie tata na Dagmare się nie ucieszył więc została Roksana.
Pytałam mamy o tę miednicowe mówi że chyba wtedy poród jest kleszczowy i jak mnie rodziła to obok kobieta miała taki ciężki poród -
Lilla My wrote:Chyba słodką mamą nie jestem
na czczo - 74
po 1h - 99
po 2h - 91
Natomiast powiedzcie mi, jakie macie wyniki hemoglobiny i hematokrytu? U mnie wyszło tak, czyli poniżej normy:
Hemoglobina 11,9 g/dl
Hematokryt 34,4 %bo to po prostu trzeba brać żelazo.
Ja je brałam nieregularnie bo ciągle powodowało zatwardzenia a teraz mam za swoje- na poziomie 11. Wlasnie czekam z wynikami do lekarza i wiem, ze będzie ochrzan
-
nick nieaktualnysweety wrote:Staraczka położenie miednicowe to główka do góry.moja mała jak Budda siedzi w brzuchu. Czuję jej raczki po bokach brzucha a nozki ma podgiete w kolankach i te z kolei czuć w okolicach pepka.
Dzięki dziewczyny, w takim razie przestaje się martwić, co ma być to będzie.
Mama też mówiła, więc błędnie myślałam
Ja nie mogę rozpoznać jakie u mnie jest położenie małej a wy piszecie że tu ma kolanka tu kopie nozka -
.ona. wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała w moczu moczany bezpostaciowe? Reszta jest ok.
Kurde, już czasami fosforany bezpostaciowe miewałam, a teraz takie coś
Jutro mam wizytę, to ciekawe to gin mi powie. Ech.mam pelno innych ale tego nie