X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe bo faceci jak już się za coś zabiorą to są bardzo dokładni. Mój jak sprząta, to nawet meble odsuwa, a na koniec zawsze sprawdza ręcznikiem papierowym podłogi, czy są już czyste:D Co za tym wszystkim idzie? Sprząta cały dzień to, co ja w dwie godziny.

diatomka lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Hey!!! Ja tylko wpadłam się wyzalic. Wylazly mi pierwsze rozstępy i to na posladkach;( i jednym udzie;( kocham moje maleństwo ale czuję się taka nieatrakcyjna...

olać rozstępy :D. Ja mam po 1. ciąży kilka na jednej piersi i kilka wokół pępka... no i co z tego? :P Na okładce dla panów na pewno nie będę :P, akceptuję siebie taką jaka jestem i mężowi (i synkowi) też się podobam ;)

przyszła mama lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj ugotowalam sobie młody bob , z wielką obawa o mój cukier bo czytałam różne opinie. Z Mierzyłam po 30 min cukier i był 113 a po 1h tylko 92. Jej ja tyle na czczo nie miałam. Specjalnie Mierzyłam by zobaczyć czy jest wzrost. Tak się ciesze bo bob uwielbiam.

Wonderland, kapturnica lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po okresie dojrzewania rozstepy na biodrach i udach,po pierwszej ciazy cale dwa mi sie zrobila na poczatku i koncu blizny po wyrostku.
    Ale wazne ze mam dzidzie w brzuchu.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka ten po 1h masz za wysoki, bo wg tych nowych norm powinno być poniżej 180, czyli tak jakby przekroczone o 2 jednostki

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Wonderland
    Moje sa dziwne
    Naczczo 91
    Po 1 godz 181
    Po 2 godz 127

I co na to lekarz? Bo w sumie można by się przyczepić do tego pomiaru na czczo i po 1 h :/
    U mnie było na czczo 77, po 1 h 141, po 2 h 143 (podobne wg nowych norm jest do 153) -> ale co z tego, też się muszę pilnować i sprawdzać cukier.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ej, to 'nie lubię' zliczają pod avatarem xD

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    I co na to lekarz? Bo w sumie można by się przyczepić do tego pomiaru na czczo i po 1 h :/
    U mnie było na czczo 77, po 1 h 141, po 2 h 143 (podobne wg nowych norm jest do 153) -> ale co z tego, też się muszę pilnować i sprawdzać cukier.

Ona, ale Ty chyba nie masz jako takiej stwierdzonej cukrzycy? Bo w nowych normach spokojnie się mieścisz. Chyba tak na wszelki wypadek masz mierzyć te cukry (bo też im wyższa ciąża, tym wyższe cukry) i wg starych norm po 2h było do 140.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona do powtorki mam krzywa, jak wroce zastosuje uczciwie diete, wezme glukometr z pracy i tyle. Dopiero krzywa powtorze.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Ona, ale Ty chyba nie masz jako takiej stwierdzonej cukrzycy? Bo w nowych normach spokojnie się mieścisz. Chyba tak na wszelki wypadek masz mierzyć te cukry (bo też im wyższa ciąża, tym wyższe cukry) i wg starych norm po 2h było do 140.

Miałam odwiedzić diabetologa (mój gin chyba uznaje jeszcze stare normy), po wizycie diabetolog stwierdził, że to już stan przedcukrzycowy i że za parę tygodni te wyniki mogłyby byc gorsze.
    Wcześniej miałam 3x dziennie codziennie badać cukier, a z racji tego, że po 3 tygodniach wszystkie wyniki były w normie to mam się kłuć teraz już co drugi dzień :D

Wonderland lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trochę czytałam, lajki są i jak się odlubi to jest widoczne ze ktoś ma np 120 polubien i 10 odlubien, lenka ma już kilka na życzenie hehe, mi na tych lajkach nie zależy więc nawet nie zwracam na nie uwagi :D

Lady wybacz Ale nie wspominaj już o cukrach jakie to ci wychodzą bo jak czytam to się już śmieje :D
    Sama widziałaś jaką wagę Zuzia miała w ciągu tygodnia bo sama pisałaś że tak masę nabrała.
    Koniec tematu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ej ej, to 'nie lubię' zliczają pod avatarem xD
    U ciebie są 2 odlubienia, zerknij czy jest w powiadomieniach

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:58

Kasiarzynka, AniaM, Lilla My, Sigma, Wonderland, Nancy87, karolcia87, monaaa85, Terazsięuda:-), wiaraczynicuda, easymum, Dżuls, Carolline, 4me, Gusiak, Misi@, przyszła mama, Kucykowa lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli przy cukrzycy dziecko szybko rośnie? Ja już ostatni tydzień mam na zrobienie krzywej

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Hehe bo faceci jak już się za coś zabiorą to są bardzo dokładni. Mój jak sprząta, to nawet meble odsuwa, a na koniec zawsze sprawdza ręcznikiem papierowym podłogi, czy są już czyste:D Co za tym wszystkim idzie? Sprząta cały dzień to, co ja w dwie godziny.
    Łe, to mój ma dokładnie odwrotnie :P
    poproszony o sprzątanie potrafi powiedzieć, że skończył, kiedy połowa niezrobiona, albo zrobiona byle jak, na podłodze ominięte plamki czy jakieś nieodkurzone psie włosy, na ladzie okruszki chleba "bo nie zauważył"... Fakt, ma wadę wzroku, ale cholera nosi te soczewki po coś :P

Nancy87, easymum lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM - jest taka tendencja, że kobiety chorujące na cukrzycę ciążową rodzą większe dzieci. Natomiast skąd to się bierze, to nie wiem.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Czyli przy cukrzycy dziecko szybko rośnie? Ja już ostatni tydzień mam na zrobienie krzywej

Tak słyszałam że szybki przyrost wagi i efekt taki że dziecko rodzi się duże.

Z tym że teraz jak koleżanka urodziła ponad 4.200 to niby cukrzycy nie miała a niskie żelazo.

Chciałam łazienkę sprzątać ale mała się rusza więc nie będę jej lulac, poleze napatrze na latający brzuch jak przestanie to ogarne :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak u Sigmy :D

Sigma lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jestem uzależniona od Was hehe. Miałam się uczyć i co? Co przeczytam pół strony notatek, to wchodzę do Was:D A w ogóle właśnie doszły mnie słuchy, że babka powiedziała, że kto chce 3 to da 3 i już w ogóle nie mam motywacji do nauki. Najgorzej, że mogą to być plotki i wtedy obudzę się z ręką w nocniku hehe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co my byśmy bez siebie zrobiły :D

Czas by nam nie leciał tak szybko jak na forum, patrzę i za 3dni będzie 27tydzień a jeszcze pamiętam liczenie do 20tygodnia :D
    zaraz 3 z przodu będą i wielkie oczekiwania na dzidziole :)

‹‹ 1209 1210 1211 1212 1213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ