X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o Waszych problemach ze spaniem i strasznie Wam współczuję :/ Póki co, jak kładę się do łóżka, to wstaję dopiero rano - żadnego sikania w nocy, żadnej bezsenności. Jak mnie czasem coś obudzi, to pójdę do wc, ale nigdy nie budzi mnie sama potrzeba.

Mnie zmiana też nie odpowiada, bo też wydaje mi się że będę klikać przypadkowo.

Jesli chodzi o męża, to też nie bardzo się interesuje wyprawką i zostawia mnie wszystko. Jedyne czym się zainteresował to oglądaniem wózka. Tak to jak go czasem o coś pytam, to w odpowiedzi słyszę wybierz to, co uważasz że jest lepsze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 12:03

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej a to "nie lubie" działa zawsze jak łapka w dół, czy tylko jeśli coś niechcący polubię? :D nie chcę sprawdzać, żeby Wam nie "nielubić" postów na darmo :D

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech ktoś się odważy i spróbuje przetestować, może być na moim poście, nie obrażę się :P

Lilla My, Sigma, eM lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento ja mialam przy Tymku te waleczki i teraz tez ich uzyje napewno, i ta poduszka klin przy ulewaniu bomba. Koszta niewielkie a ulatwia zycie

Lady cukrzyca to nie tylko cyferki na glukometrze. A grahamka grahamce nie rowna, musisz znalezc prawdizwa grahmke albo chleb razowy a nie jakis z sieciowki barwiony karmelem. Musi byc maka z pelnego przemialu.

Ide do moich chlopakow bo sa na plazy od 10 , nie chce tez sie na slonce wystawiac dlugo wiec na chwile do nich skocze na koniec :)

Ja po powrocie rozpisze sobie diete i dopiero wtedy zrobie krzywa cukrowa, zobacze czy bedzie efekt.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka...ale Lady sama to nakręca...no wybaczcie za słownictwo, ale nosz ja pierdole dorosła kobieta zjadła czekoladę mając cukrzycę w ciąży bo miała ochotę...a najlepsze, że pal licho konsekwencje dla niej...dziecka szkoda

kapturnica, diatomka, Sigma, Dżuls lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można zaklikiwać i odklikiwać - czyli jak się pomylicie, to można poprawić na "Lubię to" :)

la_lenka, Mozjaka, diatomka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie pomylilam i w jednym poscie chyba moki , wcisnela. Nie lubie a pote. Sie polapalam ze chcialam lubie . Wiec obie opcje:) a ze chcialam odkliknac jak na face nie lubir to doklikalo mi drugi raz! Haha

La lenka no moj w pierwszej ciazy tak reagowal a bylam calkiem uziemiona wtedy tylko siusiu i lezec. Teraz juz lepiej aczkolwiek jak go bal w du pe ugryzie to w niedziele chyba mi przykrosc sprawil tym co powiedzial:( a do tego taks trasznie mnie bolala ta kosc krzyzowa ze nie moglam isc szybciej a ten do mnie ze sie wleke i nigdzie nie dojdziemy. Nie odzywalam sie . W poniedz mu wytknelam i tyle , glupio mu sie zrobilo a wszystko dlatego ze biedny sie nie wyspal spiac w samochodzie! Takze teraz sobie wynagradzam i cale dnie zajmuje sie Tymkiem;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Można zaklikiwać i odklikiwać - czyli jak się pomylicie, to można poprawić na "Lubię to" :)
    Wybacz, ale se trochę u Ciebie poklikałam dla testów. :P
    Wygląda na to, że "nie lubię" to tylko odklikiwacz polubienia, nie widzę, żeby to się gdzieś wyświetlało (poza tym miejscem do kliknięcia), pod postem nic nie widać. I powiadomień o "nielubieniu" też nie dostałam. Czyli chyba jednak fajne, czasem się zdarza polubić np. z telefonu coś co stanowczo do polubienia nie pasuje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Wybacz, ale se trochę u Ciebie poklikałam dla testów. :P
    Wygląda na to, że "nie lubię" to tylko odklikiwacz polubienia, nie widzę, żeby to się gdzieś wyświetlało (poza tym miejscem do kliknięcia), pod postem nic nie widać. I powiadomień o "nielubieniu" też nie dostałam. Czyli chyba jednak fajne, czasem się zdarza polubić np. z telefonu coś co stanowczo do polubienia nie pasuje.

Nie lubię pokazuje Ci się chyba pod ogólną ilością polubień z lewej strony ;)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzycy to ja nie mam stwierdzonej, mam sobie mierzyć cukier tak powiedziała diabetolog ;/ I nie chce tutaj nikogo złościć, czy wkur**** po prostu próbuję to zrozumieć. Ale te moje próby lecą widzicie, wczoraj było dobrze dzis już nie, i czy to wina czekolady czy też nie, to nie jest ważne. Wiem jedno że diabetolog to mam do niczego i muszę ją zmienić.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady do stwierdzenia cukrzycy ciążowej wystarczą wyniki z krzywej cukrowej - wystarczy, że jeden z nich jest przekroczony o 1 jednostkę. Więc jeśli którykolwiek z wyników (na czczo, po 1 lub 2 h) wyszedł Ci ponad normę, to masz stwierdzoną cukrzycę...

I tak np ja mam stwierdzoną cukrzycę, mimo że dobowy profil glikemii wyszedł mi w porządku i że każdy mój codzienny pomiar na czczo i po posiłkach jest zdecydowanie poniżej górnej granicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 12:21

kapturnica, diatomka, .ona. lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posdtawa leczenia cukrzycy jest dieta dieta i jeszcze raz dieta

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie po co komu lubię/ nie lubię. Forum jest od dyskusji a nie od tego czy się komuś czyjaś wypowiedź podoba czy nie ;D Wystarczyłoby samo cytowanie ;)

Co do zaangażowania męża.. mojego ostatnio ruszyło, zaczęło się od kupienia mebelków, choć pojechaliśmy tylko oglądać, po czym jednak stwierdził, że już je skręci bo zdarza nam się trafić coś uszkodzonego w ikei. No i chyba jak już skręcił łóżeczko, to zaczęło docierać, że to już niedługo. Zaangażował się w kupowanie ciuszków, ba nawet sam jak jest w sklepie to coś kupuje dla małej - przykład wczorajszy zakup http://naforum.zapodaj.net/a76d284a7ce2.jpg.html <3
    W pracach domowych pomaga, choć niekiedy trzeba się prosić np o umycie podłogi - bo to takie niemęskie. Faceci chyba do końca nie zdają sobie czasami sprawy z powagi sytuacji i myślą że wyolbrzymiamy, dopiero jak lekarz coś powie to do nich zaczyna docierać, że to wszystko nie jest takie proste..

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland to jakie mialas te cukry?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady jak możesz nie mieć cukrzycy skoro zarówno krzywa Ci źle wyszła jak i pomiary wychodzą złe?

Sama tyle pisałaś ile to szukałaś dobrych lekarzy, a teraz ot tak uwierzyłaś pierwszej lepszej diabetolog, która mówi niezgodnie z wszelkimi wytycznymi?
    Wstawiam to już chyba setny raz, ale bardzo lubię tego bloga, bo wszystko jest wytłumaczone bardzo przystępnie.
    http://doktormagda.blogspot.com/2014/09/zdrowie-nowe-zalecenia-cukrzyca-w-ciazy.html
    Przeczytaj to ze zrozumieniem i potem powiedz czy ktokolwiek może Ci powiedzieć, że nie masz cukrzycy? Normy to nie jest coś co sobie dany lekarz ustala jak ma ochotę, są do tego odgórne wytyczne - jak się nie łapiesz to niestety cukrzycę masz.

kapturnica, agatka196 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka moj maz po studiach przez rok byl w stanach, i pracowal w sklepie, mycie podlogi opanowal do perfekcji. A jak ja umyje to wszedzie widzi jakies mazy i zacieki. Ostatnio myl na kolanach bo mop niedokladny

easymum lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Wonderland to jakie mialas te cukry?

Na czczo 75
    Po 1h 170
    Po 2h 156

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka - mój jak ostatnio umył i wyszły zacieki to po kolanach jechał z płynem do szyb i ręcznikiem papierowym, tylko musi mu się chcieć :D

diatomka lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland
    Moje sa dziwne
    Naczczo 91
    Po 1 godz 181
    Po 2 godz 127

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasciwie ten po godz najgorszy bo potem ladnie spadlo, musze sie poobserwowac. Skocze tez do pracy po glukomter to sobie pokontroluje cukry w domku.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ