X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 Poduszkę klin też kupiłam, a te wałeczki są właśnie po to, że gdy dziecku się uleje to się nie zakrztusi bo nie jest na pleckach. Może sobie daruję już te wałeczki...

sRUqp2.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 19:54

Paulinek lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek też uważam, że musli jest najlepszym produktem z pudełka- pyszne i bez chemii. Na pewno zamówię sobie później sama.

Paulinek, Lilla My lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s jak pójdę na badanie glukozy we wtorek a w sobotę-nd przed będę na weselu (wiadomo inne jedzenie) to wynik będzie miarodajny?

• AniaM Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę trzymać ja dzisiaj tez mam wizytę u innego gina jestem Ciekawa jak on zmierzy szyjke

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam coś dziwnego u męża. Tak jak w poprzedniej ciąży niespecjalnie go rozczulałam, bo byłam szczuplutka, miałam mały brzuch i sama sobie radziłam, to tym razem, jak wczoraj przy ubieraniu się do wyjścia nie dałam rady sobie sama zawiązać butów i musiał mi pomóc, to wyraźnie go to rozwaliło i oficjalnie stałam się "jego ciężarną słoniczką". OMG :D a potem wieczorem zasiadł ze mną do kompa oglądać kocyki O_o. Sześć miesięcy zajęło informacji o ciąży dotarcie do jego samczego mózgu i świadomości, ale wygląda na to, że wreszcie się udało i możemy świetować sukces ekspedycji :D

snoopy_etka, bento, Paulinek, aldonaa, adzia, agatka196, karolcia87, SweetCherryPie, trix, Kasiarzynka, Gusiak, la_lenka, Sigma, easymum, Carolline lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    p.s jak pójdę na badanie glukozy we wtorek a w sobotę-nd przed będę na weselu (wiadomo inne jedzenie) to wynik będzie miarodajny?
    Tak :)

Paulinek lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, jak ja cię rozumiem :) Ja w ogóle zauważyłam, że proszenie męża o pomoc przynosi genialne efekty, bo czuje się wtedy potrzebny. Ja raczej jestem z tych, co zawsze "zostaw, ja sama", a że na początku ciąży zaliczyłam szpital i miesiąc reżimu łóżkowego, to musiałam nauczyć się prosić o wiele rzeczy. I tak oto zauważyłam, że jeśli proszę (uwaga! nie narzekam i jęczę - co niestety często mi się również zdarza), to w moim małżonku uwalniają się niespotykane dotąd pokłady czułości i wyrozumiałości. Może to my wojujące samowystarczalne baby zabijamy w nich chęć służenia? :P

easymum lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:58

Dżuls lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss nie przejmuj sie ja mam rozstepy na calych piersiach od jakis 2 -3 miesiecy ale mimo to nadal je codziennie 2 razy dziennie smaruje i robia sie juz ladne tzn coraz mniej widoczne z czerwonych brazowe i jasnieja teraz :)

Dżuls no to zazdroszcze bo moj R nie interesuje sie ani troche rzeczami dla malej jak mu o tym mowie to on ze ja sie na tym znam i wybiore najlepsze rzeczy i jestem taka fajna mamusia i on wie ze wybiore to co najlepsze :) Takie jest jego tlumaczenie. Co prawda mi wybieranie tego wszystkiego sprawia mega przyjemnosc ale chcialam zeby on tez cos sie zaangazowal no ale trudno ja mam wybierac wszystko :)

A co do wiazania butów to mi juz wiazal jak bylismy w gdansku zebym sie nie schylala miesiac temu :)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ma powiedzieć mój ja leżę,już prawie miesiąc a on sprząta gotuje i chodzi do pracy i do dodatkowej, ale już widzę ze ma dość a tu jeszcze 2 miesiące min musi się przemeczyc :/ ale chyba zdaje sobie sprawę ze ta moja szyjką to trochę z jego strony bo robiłam rzeczy -dzwigałam takie co nie powinnam a on cały czas gadał ze ciaza to nie choroba.Przestraszył się dopiero wtedy gdy doktor jemu powiedziała ze musze Leżeć przynajmiej do 34 tyg żeby dziecko urodziło się zdrowe bo chyba nikt nie chce mieć całe życie niepełnosprawne Dziecko w domu

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

trix lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka o ktoś dosadnie napisał o cukrach lady :D

Ja się zabieram do składania ciuszkow, mam 3 suszarki obwieszone a czekają jeszcze 3 pralki czyli może 2,5 suszarek zajmie, szkoda że na balkonie linek nie można mieć :/

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:10

Mozjaka, wiaraczynicuda lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:35

snoopy_etka, Dżuls lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM, to widzę, że twój mąż tak samo jak mój musiał przejść przyspieszony kurs "perfekcyjnego pana domu" :) Też mi ciężko było patrzeć, zwłaszcza jak przed świętami z pracy wracał mieszkanie sprzątać, robić zakupy, gotować, prać itp. Ale sądzę, że trochę nauczyło go to szacunku do tego, co ja dotychczas robiłam - mając do tego pracę w dwóch szkołach i jeszcze korepetycje popołudniami. Ale muszę go pochwalić, bo ani razu nie skarżył się, że mu ciężko :)
    Dobra - ja uciekam do 7-miesięcznej siostrzenicy, a wcześniej do Pepco. trzymajcie kciuki, żebym całej wypłaty nie przepuściła (choć ZUS jeszcze nie zapłacił ;/)

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    No i pisałam przed chwilą o uważaniu na brzuch i co zrobiłam? Uderzyłam się brzuchem w klamkę bardzo mocno, aż mam czerwony ślad. Mam nadzieję, że nic nie zrobiłam Nikosiowi:(:(:( Ale jestem zła na siebie.

4me u koleżanek może to nie to samo, bo przez ciążę jednak zmienia się nasze ciało.

Anulka jak tam dzisiaj brzuszek?
    No wlasnie zmienia sie nasze ciało i tego się obawiam. Moze nie zawsze ćwiczenia i dieta pozwalają na figurę sprzed ciąży ;) one ćwiczą dużo ;) no ale co tam w domu jedza to juz nie wiem

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee zazdroszczę wam tych obiadów ugotowany przez mężów. Mój umie tylko jajecznica :-) Teściowa niby taka ostra i wymagająca a gotować nie nauczyła. Chyba chciała by bym od nie zależny bo dopóki mieszkał sam to mu co tydzień gotowała. Inne rzeczy robi w domu, ale nie odrazu. No chyba ze się źle czuje to wtedy lata przy mnie i robi wszystko. A jak proszę by zrobił obiad, to mówi ze pizzy dawno nie było :-)

bento lubi tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - no nie wytrzymałam już! Cały czas starałam się przemilczeć tą "sytuację", ale nie dałam rady. Ile mozna się rozczulać nad sobą? Jesteśmy dorosłe i powinnyśmy być świadome swojego stanu i zachowań. Ile możecie jej doradzać, współczuć, pouczać... Czas się ogarnąć, żeby poźniej nie było płaczu. Duża waga urodzeniowa dziecka o pikus przy innych grożących chorobach

Paulinek, Dżuls, Lilla My, Kucykowa lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ