X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Słyszałyście coś o tym że w 3 trymestrze mozna znowu wymiotowac?
    Kurcze, zjadlam sniadanie zrobilo mi sie niedobrze i wyladowalam przy kibelku :(

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście, że teraz jest lubię/nie lubię przy postach?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Kurcze, zjadlam sniadanie zrobilo mi sie niedobrze i wyladowalam przy kibelku :(

O nie strasz ja więcej nie chce.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

Prawie jak Facebook :-)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

Zaszaleli :-P

Nancy87 lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogliby dać możliwość odklikania lubię czy nie lubię, bo często na telefonie mi się klika przez przypadek i to zazwyczaj klikałam lubię przy mało pozytywnych postach.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    O nie strasz ja więcej nie chce.
    No ja sama jestem przerazona, ja tez nie chce, wystarcza mi 2 miesiace wymiotowania w 1 trymestrze :(

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - AMEN!!

Właśnie wróciłam z krzywej cukrowej. Sama glukoza nie była najgorsza do wypicia, prawie jednym łykiem poszło. Ale potem miałam straszny ból głowy... Wyniki wieczorem

kapturnica lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie sobie spokój dziewczyny z martwieniem się o Lady. Wyniki robiła dawno temu, już od tamtego czasu powinna się pilnować i chociażby poczytać na temat diety słodkich mam, nie wspominając o infirmacji na temat zagrożeń dla zdrowia dziecka. Pomagałyscie jak mogłyście, dając rady, podpowiadając co jeść, dodając otuchy podczas kłucia przy badaniu poziomu cukru (co było komiczne). I co? Wszystko na nic, ciagle pisze, że nie rozumie swoich cukrów, a nic w tym kierunku nie robi, żeby starać się je okiełznać. Pożeranie czekolady o 22 przy cukrzycy to skrajna nieodpowiedzialność! Podsyłam przykładowy link, moze trochę cię to otrzeźwi Lady: http://cukrzyca.wieszjak.polki.pl/cukrzyca-ciezarnych/230338,Jak-wplywa-cukrzyca-na-rozwoj-noworodka.html#

agatka196, snoopy_etka, Paulinek, Dżuls, Mozjaka, monaaa85, Gusiak, Kasiarzynka, Sigma, diatomka, kapturnica lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się przejaśnia, może i humor się poprawi.

Jeszcze pytanko, kupujecie takie wałeczki do spania(w pozycji na boku, żeby się nie zakrztusiło) dla dziecka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:07

sRUqp2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:

Podobno w 3 trymestrze mogą wrócić objawy z 1. Hm, odpukać, ja nie miałam żadnych ;), jedynie częste sikanie, ale przez ponad 20 tygodni już się przyzwyczaiłam.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo z rana;)

oto 'nasz' brzuszek
    http://wrzucaj.net/images/2015/06/10/20150610094036.jpg

co do cukrów Lady...błagam dość, nie mam cukrzycy (chyba, bo czekam na badanie), ale nie wpadłoby mi do głowy jeść czekoladę...

co do bonbona fakt nie poszaleli, ale musli polecam jest przepyszne;)) skład też chyba ok;)
    gorzej, że niektóre dostały krem, który ma ważność do lipca?! to już wstyd...

a ja kawka i robimy torcik;) jutro rzęsy w pt paznokcie a w sobotę balujemy;)

bento, la_lenka, Lilla My, magdalenkaihelenka, trix, adzia, agatka196, 4me, Gusiak, Kasiarzynka, Anitka201, Kucykowa lubią tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek Brzuszek rewelacyjny!

Paulinek lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Lady, ale ja również niewiele rozumiem z takiego zachowania. Może i ja jestem zbyt przewrażliwiona na punkcie swojego synka (tak mi przynajmniej mówią najbliżsi), co wynika z poprzednich przeżyć. Ale dla swojego dziecka na głowie bym stała przez pozostałe 3 m-ce, gdybym musiała. A co dopiero odmówić sobie czekolady? Chociaż mi cukrzyca nie wyszła, to i tak dostałam od lekarza zalecenie diety cukrzycowej już na początku ciąży i wcale nie jest tak trudno jej przestrzegać, wystarczy po prostu chcieć.

.ona. lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek - miałam dzisiaj rano zjeść to musli, ale po glukozie odechciało mi się słodkiego. Nawet herbata wydaje mi się słodka, chociaż bez cukru... :P

Paulinek, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • trix Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 19:54

atdcwn154po83a78.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    U mnie się przejaśnia, może i humor się poprawi.

Jeszcze pytanko, kupujecie takie wałeczki do spania(w pozycji na boku, żeby się nie zakrztusiło) dla dziecka?
    W razie ulewania kupiłam poduszkę klin do łóżeczka, więc główka będzie wyżej, a wałeczki zrobię z kocyka albo ręcznika w razie czego :) to chyba bardziej żeby dzidzius się nie przekręcił chyba, tak mi się wydaje :p

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey!!! Ja tylko wpadłam się wyzalic. Wylazly mi pierwsze rozstępy i to na posladkach;( i jednym udzie;( kocham moje maleństwo ale czuję się taka nieatrakcyjna...

Trzymajcie kciuki dzisiaj wizyta i wyniki glukozy. Mam nadzieję że moja szyjka jest ok.

Miłego dnia Wam życzę;)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za nieprzyjemny lekarz mnie badał kuzwa wogole nie słuchal co dokładnie niego mowie. pyta ile razy mam twardnienia w ciągu dnia mowie mu ze wczoraj miałam 6 a dziś juz naliczylam 5 a on ze jak 12 razy w ciągu dnia będzie to wtedy możemy rozmawiać nosz kurna wkurzyli mnie. Zbadal mi macice, zbadal szyjkę. Informacje do sali. Masakra jakas a mi dalej twardnieje pomimo że dostałam duphostan i nospe. A i mówią ze jestem na diecie cukrzycowej a ja mówię, że tak a on a ile cukier wyszedł a ja mówię że 146 a on mówi do studentów bo przyglądali się, dlaczego czego się boją jak cukrzycy nie ma.i powiedział, że jak nalicze się do 12 to mam im zgłosić a już mam 6 a gdzie do końca dnia. Co za lekarze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:20

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek brzuszek sliczny, zgrabny:)

Jak napisałyście o tych sierpniówkach to sie zestresowałam i sama poczytałam, i aż się wystraszyłam, moja mama2 dzieci urodziła w 7 miesiacu a z 3 leżałą w szpitalu od 6. Boję się,że i ja moge zaczac wczesniej rodzic, moja małą jest nisko ułożona, czasem mam skurcz brzucha, ale na szczeście nie za często, i ten termin mi się ciągle przesuwa, z OM 27wrzesnia, z usg w 12 tyg 20, a ostatnio już 14 września,i tak się zestreswałam, ze od razu zadzwoniłam do męża z prawie płaczem, ze przecież my nic nie mamy kupione! a jak zacznę rodzić wcześniej to będzie musiał wszystko sam kupić i doszlismy do wniosku, ze do końca czerwca musimy wszystko skompletowac.

Jest stres jak się takie cos czyta ale i zarazem mobilizacja.
    Jutro mam wizytę, zobaczymy co tam słychać w brzuszku :)

‹‹ 1205 1206 1207 1208 1209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ