WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaretmed spróbuj z poduszka pod pupą

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam tak , dzis na plazy godzine wytrzymalam bo wiedzialam ze wc nie ma blisko a przez to sie boje siedziec na plaazy jak
    Mi tam wsadzi noge to nie dojde szybko kilometr:/

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Madziaretmed spróbuj z poduszka pod pupą

to uczucie nie zmienia się z żadną pozycją, niezależnie czy leże, chodze czy siedze, więc chyba poduszka nie pomoże:(

relgio4pxlxziakh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny bo mnie teraz ten temat paznkoci zastanawia. Czy my nie tworzymy jakis kolejnych mitów ?!?

Madzia- nasz ratowniku medyczny- ten pulsometr w razie potrzeby montuje sie na palcach u dloni?
    Drugie pytanie czy jak występuje jakies niedotlenie organizmu czy co oni tam obserwują innego średniowiecznym sposobem paznkciowym to nie wystarczy, ze bede mi dłonie obserwować?

Kurcze jesli to wszystko takie wazne to ze szpitala powinno byc wyraźne info o zakazie.
    Wiecie hybrydy ze stop to ja sobie w czasie porodu nie zmyję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 17:24

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na stopach mozecie miec co chcecie, puloksymetr(mierzy puls i saturacje) montuje się zazwyczaj na palcu wskazującym, tak jakoś jest najwygodniej, ja tam mam zamiar tylko ten zostawić niepomalowany :D niepomalowany paznokiec jest potrzebny rowniez jesli chodzi o możliwość sprawdzenia nawrotu kapilarnego w razie krwotoku, no ale mozna tez go sprawdzic na czole czy mostku, ogolnie nie ma zakazu zadnego, no ale 1 zostawie wolny :) nie ma sensu obserwowac dloni, to nie jest diagnostyczne

4me lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.szpital.walbrzych.pl/strony-2/idp_co_zabrac.htm

"Drogie Panie pamiętajcie o:

zmyciu lakieru u rąk i nóg (kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Waszym zdrowiu)"

tak dla niedowiarków

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Kurcze jesli to wszystko takie wazne to ze szpitala powinno byc wyraźne info o zakazie.
    Wiecie hybrydy ze stop to ja sobie w czasie porodu nie zmyję ;)
    Wiele szpitali ma właśnie taki wyraźny zakaz np. http://szpital.szpitalzelazna.pl/poloznictwo/porod-na-zelaznej/przyjecie-do-porodu
    Quote:
    " Drogie Panie pamiętajcie o:

zmyciu lakieru u rąk i nóg (kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Waszym zdrowiu)

Paulinek lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    http://www.szpital.walbrzych.pl/strony-2/idp_co_zabrac.htm

"Drogie Panie pamiętajcie o:

zmyciu lakieru u rąk i nóg (kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Waszym zdrowiu)"

tak dla niedowiarków

kolor się może od lakieru zmienić :D jedyną informację jaką daje kolor płytki to taka, czy ktoś pali, badanie nawrotu kapilarnego wymaga zmytego paznokcia, ale w zyciu nie badałam go na stopach (polega to na nacisnieciu plytki przez 5 sekund i obserwacji po ilu sekundach wroci do swojego koloru)

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, nie wiem, nie znam się, nie uczyłam się tego, ale jak byk jest na stronie szpitala (widzę nie tylko mojego) więc im bardziej ufam;) niż informacjom na forum

agatka196 lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wole mieć niepomalowane, niż potem w panice ściągać jeśli się okaże, że jednak szpital wymaga żeby nie było. Kto mi tam będzie się gapił na paznokcie u stóp :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie la lenka. Ja nie pomaluję. Bez przesady, chyba każdy wytrzyma te kilka dni bez pomalowanych paznokci. Jeżeli to ma w jakimś stopniu pomóc i im i mi, to niech będzie jak oni chcą. Zresztą ja pewnie i tak będę rodzić w stopkach, bo ja wiecznie mam jakieś skarpetki na nogach. Chociażby takie do balerinek ale muszą być hehe. Wiem tylko tyle, że moja koleżanka leżała na obserwacji w szpitalu (jakieś kobiece sprawy) i kazali jej zmyć lakier z paznokci u stóp, a ona specjalnie tak ładnie pomalowała dzień wcześniej:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 17:48

agatka196, Paulinek lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:01

l22nhdge5b933eoh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałam 2 godzinki :-)

Temat stóp
    Tak jak Nancy mówisz u nas każą obowiązkowo mieć zmyte i u rąk i u nóg. A jeszcze hit jest taki że makijaż tez musi być zmyty . Ze mną na sali leżała pani do cc i dr przyczepił się do niej o makijaż a ona miała permanentny.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:01

l22nhdge5b933eoh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam też się wybrać by troszkę chociaż stopy zrobić na lato ale R zaoferował się że jeżeli już nie dam rady malować to on mi pomaluje :-D ciekawa jestem tego arcydzieła :-)

Za to jutro rano idę do fryzjera wiec troszeczkę się odchamie :-) tyle że mam ochotę zaszaleć i coś zmienić ale nie wiem co?

AniaM lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Madzia to mi dużo wyjaśnilo.
    Pewnie, ze myc sobie na pare dni lakier do paznokci to nie problem. Na rękach często nie mam ze zwykłego lenistwa lub z praktycznego punktu widzenia no kremy ma opalanie nie działają raczej dobrze na lakiery i szybko matowieja, schodza itp. Jednak nie wyobrażam sobie by w wakacje chodzic w sandałach w niepomalowanych paznokciach- zadbane stopy to podstawa. Wystarczy, ze tyłek i uda mi urosły a dzis w przymierzalni zalamalam sie jaki mi wyszedł celulit ;) to chociaż stopy bede miala jak zawsze! A ze malować mi juz ciezko to zrobie sobie pierwszy raz hybrydę :) a tego sobie po prostu sama nie zmyjesz jesli Np poród byłby jakos przed terminem :)

Decyzja powzięta pomimo tego, ze nie wiem co tam mój szpital na ten temat pisze ;)

A tak w ogóle bylam dzis w tesco- myslalam, ze sobie kupie jakis kostium kąpielowy z marszczeniami na brzuch albo tankini ale jakies nie wymiarowe na długość te kostiumy i nic nie udalo mi sie dobrać :/
    Za to jakby ktos chcial to w Tesco peeeeelno sukienek i długich tunik, które idealnie nadaja sie na ciaze i spokojnie posluza do konca lata :) ceny różne, głównie kolo 50 pln wiec nie jest to lumpek ale do przeżycia. Polecam dla zdesperowanych upalami ;)

Edit: U mnie w szpitalu jest wyraźnie napisane " nie wskazany manicure na paznokciach dłoni" i wszystko jasne hybryda na stopach zostaje do konca wrzesnia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 18:19

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalej czekamy, niby blok zajety pol dnia, ostatnio zjadlam cos o 15 wczoraj, a tak non stop na kroplowkach.. Mowia ze dzis napewno bedzie zabieg. Jestem zla bo leze na chirurgii na sali z 5 babciami po zabiegu i kazda orzyguje pol swoich lozek, nie dosc tego duchota ze masakra. Na patologii chociaz lezalam sama i bylo ok;) na szczescie jutro tam wroce, jakos bardziej ufalam tamtym ludziom. Rano mi mowia ze zapalenie wyrostka moze byc zagrozeniem zycia a zwlekaja z tym do nocy.. Brzuch mi ciagle twardnieje ale czuje malutka od czasu do czasu.
    Dziekuje za te wszystkie cieplutkie slowa od Was :*
    Ale i tak poprosze jeszcze o kciukasy na najblizsza noc

relgzbmhh8tsviez.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie, podobno wszystko ok, młoda spora, wg paru porobionych pomiarów wypada o tydzień-dwa do przodu. Długość stopy 6 cm :D - zadziwiła mnie ta długość ;)
    Łożysko stopień II jak wyczytałam na karcie, nic dr na ten temat nie mówił, więc chyba jest ok.

AniaM, Terazsięuda:-), adzia, Gusiak lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja bym rzygala razem z nimi, fuj w tą duchote wyobrażam sobie ten smród :/
    kciuki trzymane :)

Wy o paznokciach a ja zauważyłam że moje u stóp jakoś pękają :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 i Aldonaa to jak Wy latem chodzicie w sandałach i skarpetkach :P ?
    Generalnie ja też lubię mieć skarpetki,ale nie zawszę i wszędzie ;)

Co do paznokci to ciekawa jestem jak poród złapie mnie przed czasem,bo ja już od wielu lat ZAWSZE mam zrobione paznokcie i właśnie hybrydą maluje bo zwykły lakier szybko odpryskuje.Też latem nie wyobrażam sobie nie mieć do sandałków wymalowanych paznokci u stóp,a u rąk to już w ogóle mam obsesje...ojoj co to będzie jak mały się urodzi ja bez pazurów?to nie ja ;) Ale czego się dla maluszka nie robi ;) We wrześniu będę musiała przyhamować z pazurkami i robić już krótkie i malować zwykłym lakierem żeby w razie czego zmyć :)

‹‹ 1227 1228 1229 1230 1231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ