Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobra dziewczyny bo mnie teraz ten temat paznkoci zastanawia. Czy my nie tworzymy jakis kolejnych mitów ?!?
Madzia- nasz ratowniku medyczny- ten pulsometr w razie potrzeby montuje sie na palcach u dloni?
Drugie pytanie czy jak występuje jakies niedotlenie organizmu czy co oni tam obserwują innego średniowiecznym sposobem paznkciowym to nie wystarczy, ze bede mi dłonie obserwować?
Kurcze jesli to wszystko takie wazne to ze szpitala powinno byc wyraźne info o zakazie.
Wiecie hybrydy ze stop to ja sobie w czasie porodu nie zmyję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 17:24
-
na stopach mozecie miec co chcecie, puloksymetr(mierzy puls i saturacje) montuje się zazwyczaj na palcu wskazującym, tak jakoś jest najwygodniej, ja tam mam zamiar tylko ten zostawić niepomalowany
niepomalowany paznokiec jest potrzebny rowniez jesli chodzi o możliwość sprawdzenia nawrotu kapilarnego w razie krwotoku, no ale mozna tez go sprawdzic na czole czy mostku, ogolnie nie ma zakazu zadnego, no ale 1 zostawie wolny
nie ma sensu obserwowac dloni, to nie jest diagnostyczne
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
4me wrote:
Kurcze jesli to wszystko takie wazne to ze szpitala powinno byc wyraźne info o zakazie.
Wiecie hybrydy ze stop to ja sobie w czasie porodu nie zmyję
Quote:" Drogie Panie pamiętajcie o:
zmyciu lakieru u rąk i nóg (kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Waszym zdrowiu)Paulinek lubi tę wiadomość
-
Paulinek wrote:http://www.szpital.walbrzych.pl/strony-2/idp_co_zabrac.htm
"Drogie Panie pamiętajcie o:
zmyciu lakieru u rąk i nóg (kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Waszym zdrowiu)"
tak dla niedowiarków
kolor się może od lakieru zmienićjedyną informację jaką daje kolor płytki to taka, czy ktoś pali, badanie nawrotu kapilarnego wymaga zmytego paznokcia, ale w zyciu nie badałam go na stopach (polega to na nacisnieciu plytki przez 5 sekund i obserwacji po ilu sekundach wroci do swojego koloru)
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie la lenka. Ja nie pomaluję. Bez przesady, chyba każdy wytrzyma te kilka dni bez pomalowanych paznokci. Jeżeli to ma w jakimś stopniu pomóc i im i mi, to niech będzie jak oni chcą. Zresztą ja pewnie i tak będę rodzić w stopkach, bo ja wiecznie mam jakieś skarpetki na nogach. Chociażby takie do balerinek ale muszą być hehe. Wiem tylko tyle, że moja koleżanka leżała na obserwacji w szpitalu (jakieś kobiece sprawy) i kazali jej zmyć lakier z paznokci u stóp, a ona specjalnie tak ładnie pomalowała dzień wcześniej:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 17:48
agatka196, Paulinek lubią tę wiadomość
-
Pospałam 2 godzinki
Temat stóp
Tak jak Nancy mówisz u nas każą obowiązkowo mieć zmyte i u rąk i u nóg. A jeszcze hit jest taki że makijaż tez musi być zmyty . Ze mną na sali leżała pani do cc i dr przyczepił się do niej o makijaż a ona miała permanentny.Paulinek lubi tę wiadomość
-
A ja miałam też się wybrać by troszkę chociaż stopy zrobić na lato ale R zaoferował się że jeżeli już nie dam rady malować to on mi pomaluje
ciekawa jestem tego arcydzieła
Za to jutro rano idę do fryzjera wiec troszeczkę się odchamietyle że mam ochotę zaszaleć i coś zmienić ale nie wiem co?
AniaM lubi tę wiadomość
-
Dzieki Madzia to mi dużo wyjaśnilo.
Pewnie, ze myc sobie na pare dni lakier do paznokci to nie problem. Na rękach często nie mam ze zwykłego lenistwa lub z praktycznego punktu widzenia no kremy ma opalanie nie działają raczej dobrze na lakiery i szybko matowieja, schodza itp. Jednak nie wyobrażam sobie by w wakacje chodzic w sandałach w niepomalowanych paznokciach- zadbane stopy to podstawa. Wystarczy, ze tyłek i uda mi urosły a dzis w przymierzalni zalamalam sie jaki mi wyszedł celulitto chociaż stopy bede miala jak zawsze! A ze malować mi juz ciezko to zrobie sobie pierwszy raz hybrydę
a tego sobie po prostu sama nie zmyjesz jesli Np poród byłby jakos przed terminem
Decyzja powzięta pomimo tego, ze nie wiem co tam mój szpital na ten temat pisze
A tak w ogóle bylam dzis w tesco- myslalam, ze sobie kupie jakis kostium kąpielowy z marszczeniami na brzuch albo tankini ale jakies nie wymiarowe na długość te kostiumy i nic nie udalo mi sie dobrać
Za to jakby ktos chcial to w Tesco peeeeelno sukienek i długich tunik, które idealnie nadaja sie na ciaze i spokojnie posluza do konca lataceny różne, głównie kolo 50 pln wiec nie jest to lumpek ale do przeżycia. Polecam dla zdesperowanych upalami
Edit: U mnie w szpitalu jest wyraźnie napisane " nie wskazany manicure na paznokciach dłoni" i wszystko jasne hybryda na stopach zostaje do konca wrzesniaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 18:19
-
My dalej czekamy, niby blok zajety pol dnia, ostatnio zjadlam cos o 15 wczoraj, a tak non stop na kroplowkach.. Mowia ze dzis napewno bedzie zabieg. Jestem zla bo leze na chirurgii na sali z 5 babciami po zabiegu i kazda orzyguje pol swoich lozek, nie dosc tego duchota ze masakra. Na patologii chociaz lezalam sama i bylo ok;) na szczescie jutro tam wroce, jakos bardziej ufalam tamtym ludziom. Rano mi mowia ze zapalenie wyrostka moze byc zagrozeniem zycia a zwlekaja z tym do nocy.. Brzuch mi ciagle twardnieje ale czuje malutka od czasu do czasu.
Dziekuje za te wszystkie cieplutkie slowa od Was :*
Ale i tak poprosze jeszcze o kciukasy na najblizsza noc -
A ja po wizycie, podobno wszystko ok, młoda spora, wg paru porobionych pomiarów wypada o tydzień-dwa do przodu. Długość stopy 6 cm
- zadziwiła mnie ta długość
Łożysko stopień II jak wyczytałam na karcie, nic dr na ten temat nie mówił, więc chyba jest ok.AniaM, Terazsięuda:-), adzia, Gusiak lubią tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNancy87 i Aldonaa to jak Wy latem chodzicie w sandałach i skarpetkach
?
Generalnie ja też lubię mieć skarpetki,ale nie zawszę i wszędzie
Co do paznokci to ciekawa jestem jak poród złapie mnie przed czasem,bo ja już od wielu lat ZAWSZE mam zrobione paznokcie i właśnie hybrydą maluje bo zwykły lakier szybko odpryskuje.Też latem nie wyobrażam sobie nie mieć do sandałków wymalowanych paznokci u stóp,a u rąk to już w ogóle mam obsesje...ojoj co to będzie jak mały się urodzi ja bez pazurów?to nie jaAle czego się dla maluszka nie robi
We wrześniu będę musiała przyhamować z pazurkami i robić już krótkie i malować zwykłym lakierem żeby w razie czego zmyć