Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMisi@, zwykle 4.2 jest najbardziej uniwersalnym rozmiarem, pytanie czy mąż też będzie nosił i jaki rozmiar będzie dla niego odpowiedni.
Generalnie im większe dziecko tym zwykle mniej chusty potrzebuje, bo potem dużego malucha się wrzuca na plecy a plecak prosty jest bardzo mało chustożerny. Także w sumie najwięcej potrzeba na początek na kieszonkę - chyba, że będziesz chciała kombinować z jakimiś fajnymi niecodziennymi wiązaniami
Przy 4.6 będziesz miała w plecaku mega ogony.
Pamiętaj, że nowe chusty są często sztywniejsze i wymagają łamania, przez co trudniej się je wiąże i dociąga. Te których używałaś na warsztatach na bank były mocno używane i dobrze złamaneMisi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySigma, dKieszonka jest dopiero dla dziecka, ktore umie juz samo siadac, wiec na poczatek bedzie kangurek
Maz ma prawie dwa metry, wiec on musialby miec ta 5 metrowa chuste, a ja probowalam nia wizac i wszystko mi sie platalo a pozniej byl duzy zwis ;p
Wezme wiec ta 4,2 taka alternatywa. Doradczyni od chustonoszenia powiedziala, ze najlepsze sa uzywane chusty, ale trzeba je sprawdzic, czy nie maja czegos powyciagane, ja zastanawiam sie czy nie kupic nowej i nie wiazac w niej jakies lalki lub pluszaki, ale czy to cos da..tego nie wiem ;p
Aldonaa ja na kolacje zjadlam dzis gofry z truskawkami, bananem, ananasem ;p zostaly nam od wczoraj bo usmazylam ponand 20 szt
Smacznego
Dominiko trzmam kciuki by wszystko skonczylo sie dobrze.
Co do paznokci, to w lipcu w szpitalu jedna babka z mojej sali mial miec operacje usuniecia piersi i miala chyba jaki lakier, albo hybryde oj nasluchala sie i meczyla, by to usunac. Ja nie bede malowac paznokci u rak, a w poniedzialek jestem umowiona na penicur ;p -
nick nieaktualnyMisi@, kieszonka wg większości szkół noszenia jest od urodzenia, ale rzeczywiście kangurek dla noworodka lepszy
Można kupić nową i łamać - pluszaki i lalki niewiele dadzą, ale można prać, prasować, tarmosić, spać na chuście (wsadzić pod prześcieradło), wysiadywać, zrobić hamak/huśtawkę dla znajomego dziecka, pleść warkocze i generalnie maltretowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 21:03
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Sigma wrote:Ja miałam tydzień temu 2 stopień i wg lekarki to dobrze
To mnie pocieszylas, dzieki, bo juz myslalam, ze tylko ja tu z 2. Czytalam, ze 2 stopien pojawia sie w 3 trymestrze, nie mniej jednak troche spanikowalam.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualnySigma dzieki za rade bede maltretowac :p
A nam doradczyni mowila, ze absolutnie nie korzystac z kieszonki przed tym zanim maluch nauczy sie samodzielnie siedziec, bo jego kregoslup i bioderka beda mogly zostac uszkodzone. Ona jest tez fizjoterapeutka wiec jej zaufam
Edit dzuls nie dziwie sie tez mialabym pietra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 21:52
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysłuchajcie, w sobote mam wesle, wczoraj mierzyłąm sukienkę wieczorem w domu i sie w nią mieściłam więc stwierdziłam,że nie będe latać po sklepach i czegoś na szybko szukać, ale dziś jak rano wstałam, miałam wrażenie,że chyba mi przez noc brzuch się trochę "wypchnął" i teraz mnie coś tknęło, wyciagam sukienkę z szafy, próbuje sie dosunąć, mąż próbuje mnie dosunąć i nic z tego... wesele w sobotę a ja jutro muszę czegoś na szybko szukać.
może polecacie jakieś sklepy,nawet nie koniecznie dla ciężarnych gdzie jest dużo sukienek w różnych rozmiarach??
Przełożyłam sobie jutrzejszą wizytę u dentysty żeby jutro siedzieć i się uczyć a pewnie pół dnia spędzę w sklepach...
Aldona, za to gofry to miałam ochotę kliknąć "nie lubie" aleś mi narobiła smaka! -
Lilla My wrote:Dżuls - mój chciał jechać wspinać się na Rysy, ale chyba skutecznie mu to wybiłam z głowy.
alutka lubi tę wiadomość
-
Kasiarzynka ja bym jechała na IP, 95 to trochę za dużo jak na twoje tętno a trochę za mało na dzidzię, choć widzę że twój dzidziol to ma dużo niższe niż mój, bo on ma koło 160. Możliwe że maleństwo się jakoś tak średnio ułożyło i łapiesz coś między swoim a jego, bo tak tez mi się zdarzało (to było słychać że tętno jest szybsze, ale jak by jeszcze coś detektor łapał i pomiar wychodził średnio). Możesz spróbować jeszcze raz zmierzyć po jakimś wygibasach, może ułoży się inaczej, ale po to ten detektor kupiłaś żeby w takich sytuacjach jechać właśnie do lekarza. Powiedz że dziecko jest mało aktywne itd i że chcesz żeby sprawdzili czy wszystko ok.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Dziewczyny a z tymi wyrostkami... Czy w ciąży jest jakies większe ryzyko, ze tyle z Was miało operacje? Czy to zwykly zbieg okoliczności??
Aldona gofry.... Zjadłam w tym sezonie juz 1,5 sztuki;) od kilku lat juz nie jadłamwiecie z tych budek nad morzem smakują najlepiej
A tak w ogóle to juz wiem gdzie mi poszlo te prawie 7kg- w tyłek i uda. Zrobiłam dzis blad i przyjzalam sie sobiedodatkowo cellulit straszny mi wyszedł. Chyba musze sobie zacząć robić jakies peelingi naturalne itp itd.
Choc pewnie powinnam zacząć od ograniczenia słodyczy ale odkąd w weekend postanowiłam, ze nie jem codziennie słodkiego to jeszcze żadnego dnia sukcesu nie osiągnęlama zaraz kolejny weekend sie zaczyna i kolejne kawki z cistkami
P.S. Lody to nie słodycze prawda ?????karolcia87 lubi tę wiadomość