WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:02

monaaa85, Sigma, Kasiarzynka, agatka196, Staraczka23, Kucykowa, Dżuls, Carolline, 4me, adzia, Gusiak, Lady Savage, skabarka, karolcia87 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia na skórcze łydek tylko Aspargin. Kosztuje jakkies 6 zł za 30 tabl, ja miałam brać 3x1 do ustąpienia skurczy a pozniej tylko raz dziennie.

Misi@ lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:07

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, zwykle 4.2 jest najbardziej uniwersalnym rozmiarem, pytanie czy mąż też będzie nosił i jaki rozmiar będzie dla niego odpowiedni.
    Generalnie im większe dziecko tym zwykle mniej chusty potrzebuje, bo potem dużego malucha się wrzuca na plecy a plecak prosty jest bardzo mało chustożerny. Także w sumie najwięcej potrzeba na początek na kieszonkę - chyba, że będziesz chciała kombinować z jakimiś fajnymi niecodziennymi wiązaniami :)
    Przy 4.6 będziesz miała w plecaku mega ogony.

Pamiętaj, że nowe chusty są często sztywniejsze i wymagają łamania, przez co trudniej się je wiąże i dociąga. Te których używałaś na warsztatach na bank były mocno używane i dobrze złamane :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka - jedź na IP na wszelki wypadek, może detektor się zepsuł, ale czemu masz się stresować, skoro 30 sekund badania i będzie wiadomo co i jak :)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:02

l22nhdge5b933eoh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteś pewna, że to nie jest Twoje tętno??

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, dKieszonka jest dopiero dla dziecka, ktore umie juz samo siadac, wiec na poczatek bedzie kangurek :)
    Maz ma prawie dwa metry, wiec on musialby miec ta 5 metrowa chuste, a ja probowalam nia wizac i wszystko mi sie platalo a pozniej byl duzy zwis ;p
    Wezme wiec ta 4,2 taka alternatywa. Doradczyni od chustonoszenia powiedziala, ze najlepsze sa uzywane chusty, ale trzeba je sprawdzic, czy nie maja czegos powyciagane, ja zastanawiam sie czy nie kupic nowej i nie wiazac w niej jakies lalki lub pluszaki, ale czy to cos da..tego nie wiem ;p
    Aldonaa ja na kolacje zjadlam dzis gofry z truskawkami, bananem, ananasem ;p zostaly nam od wczoraj bo usmazylam ponand 20 szt :)
    Smacznego ;)

Dominiko trzmam kciuki by wszystko skonczylo sie dobrze.

Co do paznokci, to w lipcu w szpitalu jedna babka z mojej sali mial miec operacje usuniecia piersi i miala chyba jaki lakier, albo hybryde oj nasluchala sie i meczyla, by to usunac. Ja nie bede malowac paznokci u rak, a w poniedzialek jestem umowiona na penicur ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, kieszonka wg większości szkół noszenia jest od urodzenia, ale rzeczywiście kangurek dla noworodka lepszy :)

Można kupić nową i łamać - pluszaki i lalki niewiele dadzą, ale można prać, prasować, tarmosić, spać na chuście (wsadzić pod prześcieradło), wysiadywać, zrobić hamak/huśtawkę dla znajomego dziecka, pleść warkocze i generalnie maltretować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 21:03

Misi@ lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka - a może swoje tętno gdzieś łapiesz?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ja miałam tydzień temu 2 stopień i wg lekarki to dobrze :)

To mnie pocieszylas, dzieki :), bo juz myslalam, ze tylko ja tu z 2. Czytalam, ze 2 stopien pojawia sie w 3 trymestrze, nie mniej jednak troche spanikowalam.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:07

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma dzieki za rade bede maltretowac :p

A nam doradczyni mowila, ze absolutnie nie korzystac z kieszonki przed tym zanim maluch nauczy sie samodzielnie siedziec, bo jego kregoslup i bioderka beda mogly zostac uszkodzone. Ona jest tez fizjoterapeutka wiec jej zaufam :)
    Edit dzuls nie dziwie sie tez mialabym pietra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 21:52

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - mój chciał jechać wspinać się na Rysy, ale chyba skutecznie mu to wybiłam z głowy.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ - wiem, że niektórzy doradzają kieszonkę dla starszych dzieci, ale naprawdę są w mega mniejszości ;) na pewno dla siedzących jest 2x, mei tai i wszelkie nosidła ergonomiczne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie, w sobote mam wesle, wczoraj mierzyłąm sukienkę wieczorem w domu i sie w nią mieściłam więc stwierdziłam,że nie będe latać po sklepach i czegoś na szybko szukać, ale dziś jak rano wstałam, miałam wrażenie,że chyba mi przez noc brzuch się trochę "wypchnął" i teraz mnie coś tknęło, wyciagam sukienkę z szafy, próbuje sie dosunąć, mąż próbuje mnie dosunąć i nic z tego... wesele w sobotę a ja jutro muszę czegoś na szybko szukać.
    może polecacie jakieś sklepy,nawet nie koniecznie dla ciężarnych gdzie jest dużo sukienek w różnych rozmiarach??
    Przełożyłam sobie jutrzejszą wizytę u dentysty żeby jutro siedzieć i się uczyć a pewnie pół dnia spędzę w sklepach...

Aldona, za to gofry to miałam ochotę kliknąć "nie lubie" aleś mi narobiła smaka!

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3 czerwca łożysko było I stopnia, ale II tez jest całkowicie ok. Nie zapominajcie, że my już jesteśmy w całkiem konkretnej ciąży. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Dżuls - mój chciał jechać wspinać się na Rysy, ale chyba skutecznie mu to wybiłam z głowy.
    Ja bylam na Rysach i to od polskiej strony. Trzeba miec kondycje bo droga dluga ale wspinaczka tego nazwać nie można;) kazda z nas by weszla :)

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka ja bym jechała na IP, 95 to trochę za dużo jak na twoje tętno a trochę za mało na dzidzię, choć widzę że twój dzidziol to ma dużo niższe niż mój, bo on ma koło 160. Możliwe że maleństwo się jakoś tak średnio ułożyło i łapiesz coś między swoim a jego, bo tak tez mi się zdarzało (to było słychać że tętno jest szybsze, ale jak by jeszcze coś detektor łapał i pomiar wychodził średnio). Możesz spróbować jeszcze raz zmierzyć po jakimś wygibasach, może ułoży się inaczej, ale po to ten detektor kupiłaś żeby w takich sytuacjach jechać właśnie do lekarza. Powiedz że dziecko jest mało aktywne itd i że chcesz żeby sprawdzili czy wszystko ok.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a z tymi wyrostkami... Czy w ciąży jest jakies większe ryzyko, ze tyle z Was miało operacje? Czy to zwykly zbieg okoliczności??

Aldona gofry.... Zjadłam w tym sezonie juz 1,5 sztuki;) od kilku lat juz nie jadłam :) wiecie z tych budek nad morzem smakują najlepiej :)

A tak w ogóle to juz wiem gdzie mi poszlo te prawie 7kg- w tyłek i uda. Zrobiłam dzis blad i przyjzalam sie sobie :/ dodatkowo cellulit straszny mi wyszedł. Chyba musze sobie zacząć robić jakies peelingi naturalne itp itd.
    Choc pewnie powinnam zacząć od ograniczenia słodyczy ale odkąd w weekend postanowiłam, ze nie jem codziennie słodkiego to jeszcze żadnego dnia sukcesu nie osiągnęlam :D a zaraz kolejny weekend sie zaczyna i kolejne kawki z cistkami :)

P.S. Lody to nie słodycze prawda ????? :D

karolcia87 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1229 1230 1231 1232 1233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ