Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam z rana. Dominika ciesze się ze jest ok. Trzymałam wczoraj kciuki.
A ja wczoraj odebrałam od brązowej ostatnia wyprawkę: laktacji, wkładki laktacyjne, wanienka ze stelażem, przewijak itp. Mam zagracona dom ale ona tez juz chciała się tego pozbyć. Póki co zawaliłam synowi pokój bo jest na wycieczce szkolnej ale musze to ogarnąć. No i mały Leos ma tyle ciuchów, że nie wiem czy połowę założy. A obiecałam sobie w tej ciąży umiar. Fakt połowę dostałam, i nawet nie wiem gdzie to mam pomieścić bo przeznaczyła na to mała szafkę. Mam.nadzieje ze jak łóżeczko skręcenie to pochowam trochę rzeczy do szuflady w nim i zwolnienia miejsce w szafce. No i o dziwo mój mąż nie narzeka na ten dobrobyt.
Lecę teraz na miasto w poszukiwaniu bobu mniammmm -
Nancy87 wrote:Dominka bardzo się cieszę, że u Was już po zabiegu. Odpoczywaj dużo:)
Ja nie śpię, bo boli mnie żołądek i mi niedobrze:(Chyba się czymś zatrułam:(
Edit: Aaaa no i witam się w 30 tygodniu.
Też nie śpie od 4.30 z powodu bólu miednicy i tego spojenia. Masakra. Pamiętacie jak mówiłam że rzucam się na łóżku, przekręcając z jednego boku na drugi, teraz kurdę takie przekręcenie trwa z 20 min ;/ boli jak cholera, ale nie na tyle by brać tabletki przeciwbólowe. -
Lady ja z synem tez mialam I stopien jeszcze w 30 tyg. No ale ja pociesza mnie to, ze mala raczej nie jest taka mala, super rosnie, dr tez jakos nic na ten temat nie mowil. Musze wiec wierzyc, ze jest ok, bo zeswiruje
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Dominika, no to teraz tylko szybkiego powrotu do formy i oby malutkiej, któryś lekarz nie wpadł za bardzo w oko
niech siedzi i fika w brzuszku jak najdłużej !
U mnie noc średnia, kombinowałam jakby tu spać na lewym boku i jednocześnie mieć lewą nogę uniesioną wyżej, bo lekarz kazał ze względu na żylaki ... w końcu umęczona poddałam się
Wstałam, zrobiłam koktajl, podlałam kwiaty na tarasie póki nie ma upału, zaraz zrobię sernik na zimno, trochę ogarnę i znowu do W-wy na badania. Nie cierpię W-wy w piątki popołudniu, można kota dostać w korkach, a jeszcze ten upał.
A, co do kompania w wanience, la_lenka ma rację, można wkładać maluszka bokiem i wtedy dziecko widzi co się dzieje doookoła i się nie stresuje. Mam fajną książkę Pawła Zawitkowskiego, gdzie m.in. technika kąpieli w wanience jest super opisana (i pokazana na płytce dvd - idealny przewodnik dla męża).
Z wiaderkiem, to rzeczywiście spore ograniczenie, szczególnie na początku, jak maluch sam nie trzyma główki, to może być trudne. -
Nancy87 wrote:Dominka bardzo się cieszę, że u Was już po zabiegu. Odpoczywaj dużo:)
Ja nie śpię, bo boli mnie żołądek i mi niedobrze:(Chyba się czymś zatrułam:(
Edit: Aaaa no i witam się w 30 tygodniu.
Nancy, może mięta Ci pomoże? Albo gorzka herbata.
-
nick nieaktualny
-
Witam sie i ja.
Dominika super, ze jestes juz po. Teraz tylko dojac do siebie i do domku
Dziewczyny mamy szczęście tyle szpitali u nas sie tak dobrze konczy- oby tak dalej.
Kasiarzynka spiochu wstawaj i nas tez uspokajaj
Ja dzis dzien roboczy siadam do kolejnych zakupów internetowych dla mieszkanka- dzis musze zamówić kolejna procje lamp, włączników, wyliczyć ile podłogi i listew nam potrzeba ... Póki tego nie ogarne nie zabiorę sie za wyprawke. Ekipa nam juz konczy za jakies dwa tygodnie i sie zmyje a my zostaniemy sami z wiertarka, nieumiejętnością jej obslugiwania i tonami rzeczy do zamontowania
alutka lubi tę wiadomość
-
Dominika super teraz odpoczywaj
ja dzisiaj dowiem się, czy pomimo, że wyników posiewu nie ma wypuszcza mnie do domu. A tak to pospalam trochę dziś
tylko by mogłybyć lepsze materace na tym łóżku
gratuluję kolejnej 3 z przodu to jeszcze 8 tygodni i możesz rodzić. Jak tam Kasiarzynka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 08:02
-
Dzień dobry
U nas za oknem tez zapowiada się gorący dzień... postaram się jeszcze troszkę poleżeć w łóżku, może zasne zanim na dobre zrobi się upał...
Dominika bardzo się ciesze, ze juz wszystko dobrze!Teraz sobie tylko odpoczywajcie
Nancy gratuluję 30 tygodnia... oj lecimy z tymi tygodniami, lecimy
Kasiarzynka co u Was?
Tez sobie wczoraj zdalam sprawę czytając wpisy dziewczyn, ze juz powolutku trzeba się brać i wszystko kompletowac, bo niby mamy jeszcze troszkę czasu, ale jak widać nie ma co odkładać wszystkiego na ostatnia chwile i później się jeszcze dodatkowo stresować...
My wczoraj wybraliśmy już farby do pokoju małej, kupiliśmy dywan... Trzeba będzie się zabrać któregoś weekendu za malowanie i wtedy zamawiać mebelki -
nick nieaktualnyI ja witam w 27 tygodniu, ja pierdziu ale to leci
Dominika dzielna byłaś, teraz odpoczynek
Gdybym wiedziała że prawdę mówili 2 dni temu iż będzie gorąco to nogi bym ogolila
wczoraj kłamali że burza ma być i zachmurzenie wrr
Chyba 4me pytała o kąpiel we wiaderku, w miejskim szpitalu u mnie tak robią , ja nie wiem czy będę sama w stanie kąpać dziecko ale będzie to wanienkaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 08:22
Czarna_88 lubi tę wiadomość
-
Udało mi się jeszcze zasnąć i na razie nie boli ale chyba dzisiaj lekkie rzeczy muszę jeść. Tak myślę, że chyba się wczoraj arbuzem załatwiłam, bo jadłam go tylko ja i tata , a później razem nas głowa bolała i tata też się źle czuł wieczorem.
Ma ktoś numer do kasiarzynki? -
Witam sie w 26 tyg!
Nancy jej juz 30!!!
Dominika ciesze sie ze masz juz wyrostek z glowy:) teraz rekonwalescencja i zApomnisz o wszytskim:)
Mnie o 4 obudzil bol glowy ... Zapchany nos, takze przyczyna w zatokach niestety. Takze dzis juz dwa apapy wzielam. Ma nadzieje ze bol juz nie wroci
Mala po dwoch apatycznych dniach sie poprawila i lepiej sie rusza:) aczkolwiek gorzej jak na plecach leze;)Czarna_88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anulka20 wrote:Dominika super teraz odpoczywaj
ja dzisiaj dowiem się, czy pomimo, że wyników posiewu nie ma wypuszcza mnie do domu. A tak to pospalam trochę dziś
tylko by mogłybyć lepsze materace na tym łóżku
gratuluję kolejnej 3 z przodu to jeszcze 8 tygodni i możesz rodzić. Jak tam Kasiarzynka?
-
Mnie się też wydaje tak jak któraś już napisała, ze przy takim malenstwie które jeszcze nie trzyma główki to kąpiel w wiaderku może być chyba troszkę trudniejsza... aczkolwiek nie uważam, żeby to było zle... my chyba jednak pozostaniemy przy tradycyjnej wanience...
Wczoraj widziałam jaki się szum zrobil w WB nt. przekluwania dziewczynka uszu jak sa jeszcze malutkie... a Wy co o tym sądzicie?
Ja osobiście mialam kolczyki juz jako malutka dziewczynka i absolutnie nie uważam tego za coś złego, bólu w ogóle nie pamiętam, nigdy nic mi się z uszami nie działo, a patrząc teraz z perspektywy czasu pewne jakbym była starsza i świadomie miala iść to bym to odkładala ze strachuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 08:33
-
Gusiak ja gdybym miała córeczkę, to raczej bym poczekała na jej decyzję na temat kolczyków. W ogóle nie dałabym zrobić jej dziurek pistoletem (polecam obejrzeć filmik na youtubie red lipstick monster, nie daj do siebie strzelać z pistoletu), a na przebicie igłą bym nie mogła patrzeć u takiego maleństwa. Bałabym się też, że będzie się jej to paprać, zaropieją, dostanie jakiejś gorączki:p Taka o ze mnie pesymistka hehe.
-
U mnie stwierdzili, że najlepiej jak najmniej moczyć, ale jeśli się przy kąpieli zamoczy to trudno, trzeba po prostu mocno osuszyć.
Ja wróciłam z pobrania krwi, w nagrodę kupiłam sobie po drodze pierwsze czereśnie w tym roku. Czekam tylko po Euthyroxie pół godzinki i zjem sobie na śniadanie
Cieszę się, że wszystko się u was powoli rozjaśnia i mimo szpitali idzie pozytywnie do przodu.
Ja mam dziś w planach mini spa, muszę ogarnąć stopy, pomalować paznokcie i dokładnie ogolic nogi, bo na zewnątrz gorąco i pora na krótkie spodnie. Najchętniej zrobiłabym depilację, ale w ciąży nie ryzykowałam do tej pory, boję się popękanych naczynek.skabarka lubi tę wiadomość