WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Nam polozna mowila, ze niejest za wiaderkiem, ja chyba tez.

Dominiko ciesze sie, ze jest juz po i mam nadzieje, ze przynajmniej do sierpnia bedzie malenka w brzuszku u mamusi, bo gdzie bedzie jej lepiej :)
    Hehe moj malutki wypych glowke po prawej stronie, chyba chce byc glaskany :)

Sigma a Ty juz kupilas chuste? Jaka masz lub o jakiej muslisz?
    Co jeszcze mialam napisac ale juz zapomnialam...ostatnio ciage cos mi sie miesza i oczyms zapominam. A to jestem na potccie wyslac list, tylko, ze list byl w domu, a to portfela itp...

A wiecie, ze moj synek ma wieksza glowe od brzuszka o 3 cm. Pewnie bedzie sie to powoli wyrownywac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak też to widziałam, ja miałam w wieku 7 albo 8 lat przekute uszy, wśród kuzynek i znajomych widzę że przekuwaja jak dziewczynki kończą roczek.
    Nie mam zdania na ten temat bo nie myślałam o tym aczkolwiek będę chciała aby córka miała kolczyki

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojej przebije uszka jak będzie wystarczająco duża na świadomą decyzję. Sama miałam 23 lata jak się zdecydowałam, oczywiście igłą w gabinecie.
    Wcześniej nie czułam potrzeby, rodzice nie mieli nic przeciwko ale ja widać nie byłam gotowa.
    To będzie jej ciało, więc niech sama decyduje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ja właśnie mialam strzelane z pistoletu i kompletnie nic się nie działo... później kiedy dorabialam sobie kolejne dziurki juz jako nastolatka to owszem... balam się jak cholera i bolało ;p

Z kolei ja sobie nie wyobrażam przebić ucha igła ;D

La lenka zazdroszczę, ze mieścisz się jeszcze w swoje spodenki... u mnie niestety już nie ma szans na ich dopiecie... =)
    Musze się chyba wybrać na jakoś bazarek po normalne spodenki w większym rozmiarze... wczoraj patrzyłam w h&m mama i niby były fajne... ale wydawać 80 zl na spodenki... w dodatku na 2-3 miesiące... jakoś mnie to nie przekonuje...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Skarbko mam pytanie bo Tobie chyba zdiagnozowano cholesteze ja mam tez podejrzenie bo mnie nie milosiernie swedza nogi i brzuch, choc mnie sie wydaje, ze to rozsciaganie skory. Ciebie tez brzuch swedzi?

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie nowe, super luźne i wygodne. Nie ciążowe, ot takie zwykłe pumpowate, ze sznureczkiem.

Przebijanie igłą nie boli zupełnie, a zagoilo się dosłownie piorunem. Nic się nie papralo (po przebiciu, bo potem zakładając kolczyk niechcący źle popchnelam i przebilam sobie kawałek skóry - tu już nie było fajnie, ale cóż moja własna wina :P ).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu coś dzisiaj suwaki fiksują grrr.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o przebijanie uszu to ja osobiście poszłam już jako licealistka, całkiem świadomie, do gabinetu kosmetycznego. Nie uważam żeby tak późne "zakolczykowanie" odbiło się na mojej psychice ;-) Odnośnie córci mam takie same plany, chyba że będzie bardzo nalegała wcześniej to czemu nie.

Misi@ Mnie też brzuch swędzi, może nie jakoś bardzo, ale ulgę przynosi posmarowanie oliwką.

Przy Synu miałam chustę Natibaby tkaną i całkiem fajnie się nosiło. Wiązałam kieszonkę i podwójny x(chyba tak się to nazywa), jedyne co mi trochę przeszkadzało to długość chusty.

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a propos szkoły rodzenia. Za mną kolejne zajęcia tym razem o pierwszej fazie porodu. Jestem zachwycona ilością informacji jakie mozna dostac- mysle, ze jesli komuś się uda dostosować do takich zaleceń to naprawde moze to przyspieszyć poród ;) takze jak ktos sie waha to warto :)

A propos inf ze szkoły. Dowiedziałam sie co nieco w sprawie lewatywy. W moim szpitalu dają swoja jakas "homemade" mieszankę. Wazne tylko by samemu zgłosić potrzebę i to jeszcze na IP bo na sali porodowej juz nie dają.
    Są tez szpitale, gdzie robią lewatywę ale trzeba mię swój środek. I tu polozna mowila o ENEMIE. Podobno trzeba miec aż 3 butelki, żeby skutecznie zadzialala. Powiedziala, ze często dziewczyny robily sobie same w domu z jednej butelki- taka dawka podobno nic nie daje- a pozniej bylo nieprzyjemnie podczas porodu ;) mowila tez, ze nie poleca robic sobie samemu w domu bo Np taka enema 3 dawkowa moze tak zadziałać na kobietę, ze przyspieszy poród o zaczniemy rodzic same w domu :/

Także jak ktos rozważa lewatywę sprawdźcie jak tam u Was w szpitalach jest- czy dają sami czy nie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 09:00

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Kupiłam sobie nowe, super luźne i wygodne. Nie ciążowe, ot takie zwykłe pumpowate, ze sznureczkiem.

Przebijanie igłą nie boli zupełnie, a zagoilo się dosłownie piorunem. Nic się nie papralo (po przebiciu, bo potem zakładając kolczyk niechcący źle popchnelam i przebilam sobie kawałek skóry - tu już nie było fajnie, ale cóż moja własna wina :P ).
    La_lenka a gdzie kupowałaś? W necie czy gdzies na bazarku.
    Ja wlasnie szukam takich luźnych, przewiewnych na sznureczku ale takich naprawde krótkich a nie do kolan. Rewelacyjna sprawa sa te długie pumpy co mam- mega w nich wygodnie i na upalne dni, czy na plaze przydałyby mi sie takie krótkie :)
    I w ogóle jak ktoras kupi gdzies jakis fajny kostium kapielowy to tez dajcie znac :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do 'kolczykowania' sama miałam przebite uszy (bo chciałam) w wieku 6 lat i cieszę się z tej sytuacji :)
    Co do przekłuwania uszu u maluszków - znam nawet kilkumiesięczne dziewczynki z kolczykami, ale to dla mnie jest trochę chore. Wolałabym poczekać na decyzję dziecka, taką świadomą, a nie przebijać z powodu mojego 'widzimisię'.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na krzywej wypiłam to paskudne coś i chyba zaraz zejde głowę to mi zaraz róż sadzi od środka i strasznie mi niedobrze położyła bym się a tu jeszcze 1,5h nie wiem czy dam radę poty mnie zalewają masakra :/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie takie do kolan, wstawialam linka do allegro. Jak będę nie na tablecie to mogę jeszcze raz wrzucić.
    Przy moim rozmiarze to na krótkie nawet nie patrzyłam :P

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:10

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:07

Lady Savage, Sigma, 4me lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:10

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dasz rade! =)
    Może to taka pierwsza reakcja organizmu i później będzie juz łatwiej...

Właśnie tak sobie pomyślałam, ze może wybiorę się do pepco i zobacze czy tam znajdę jakieś spodenki... cos by mi się przydało, bo jednak w leginsach może być być ciezko =)

Zauważyłam tez, ze wieczorami puchna mi nogi... i to niestety nie same stopy, a cale nogi, łydki... echhhh

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Hej kochane, my o 22.30 mielismy zabieg, trwal godzinke, nie usypiali mnie, bylo znieczulenie jakos od polowy brzucha w dol , nic nie czulam, tzn prawie nic, czulam jakby mnie ktos mizial po brzuszku potem jakby na cialo kladli cos ciezkiego, a to naciagalo skore. Super atmosfera, wesola, lekarze zerkali do mnie i mnie rozsmieszali zartowali ze dziecko im macha, ze podobne do mamy i ciagle sie smiali. Wiec tu jestem milo zaskoczona. Teraz najgorsze bo znieczulenie schodzi a ja zwijam sie i wyje z bolu, ciagle daja cos przeciw bolowego. Mala mnie kopie od srodka w rane przez co napina mi sie brzuch i jeszcze gorzej boli :/ aj dostanie po lapkach jak sie urodzi :) mam nadzieje ze gdy bol jutro minie i wroce na patologie to zajrza do niej, zmierza szyjke. Dzis znow dostalismy sterydy na plucka ale niech siedzi w brzuszku jak najdluzej chociaz do sierpnia niech wytrzyma..
    Ta sytuacja uswiadomila mi ze juz musze skompletowac cala wyprawke, za co nie wiem czemu nie wzielam sie wczesniej, ale kto wiedzial co sie wydarzy.. Przeciez ciaza byla doslownie bezobjawowa.. Jak widac nie ma na to reguly :(
    Dziekuje mamusie za kciuki i za te wszystkie mile slowa, przed zabiegiem czytalam to wszystko i lzy mi same lecialy.. Nawet nie wiecie ile taka niewielka rzecz, taki gest daje radosci..
    A teraz sprobuje zasnac bo jestem padnieta ale bol za bardzo mi na to nie pozwala :(

trzymaj sie kochana...na szczęście na ogół szybko mija ten cholerny bol brzucha...2 dni i powinno być ok - super że trafiłaś na fajn a ekipe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:11

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    La_lenka a gdzie kupowałaś? W necie czy gdzies na bazarku.
    Ja wlasnie szukam takich luźnych, przewiewnych na sznureczku ale takich naprawde krótkich a nie do kolan. Rewelacyjna sprawa sa te długie pumpy co mam- mega w nich wygodnie i na upalne dni, czy na plaze przydałyby mi sie takie krótkie :)
    I w ogóle jak ktoras kupi gdzies jakis fajny kostium kapielowy to tez dajcie znac :)

Na świętojańskiej w Gdyni koło pizza hut jest sklep indyjski i tam można zawsze było dostać super pumpy za śmieszną kasę ok 20 zł - z lnu, bawełny dowolnie...bardzo przewiewne i w dowolnych wzorach i kolorach...także jakby Ci się chciało tam podejść to powinnaś coś wybrać :) ja chyba pójdę tam dziś bo tez mam deficyt w dołach :P

4me lubi tę wiadomość

‹‹ 1232 1233 1234 1235 1236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ