WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka, daj znać koniecznie co i jak...

• trix Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 19:55

atdcwn154po83a78.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a czemu w wiaderku, są jakies super zalety? O takiej metodzie jeszcze nie słyszałam... Brzmi śmiesznie;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka trzymam kciuki. Mam nadzieje, ze to bylo Twoje tętno!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie bycie opuszczanym na leżąco plecami do wody (nie widząc co się dzieje) może być niekomfortowe nawet dla dorosłego, a co dopiero dla malca ;) niektóre dzieci tego po prostu nie lubią. W wiaderku dziecko jest bliżej naturalnej dla niego pozycji żabki, jest zanurzone po ramiona i w wielu przypadkach czuje się bezpieczniej.

My myśleliśmy o wiaderku - i w sumie nadal temat zostaje otwarty. Póki co kupiliśmy bardzo taniutko małą wanienkę i zobaczymy jak się sprawdzi. Jak mały nie polubi, to wrócimy do tematu wiaderka :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Jesli o cukrach mowa. Taak wiem . Jestem okropna. To jest niezdrowe, mega kaloryczne i napewno pojdzie mi w tylek. E tam :P grunt ze smakuje oblednie. :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/897568c5a732.jpg

Jesteś przeokrutna! ;D

Dobrze, ze chociaż mialam dziś te czereśnie na pocieszenie... niby jakoś szczególnie nie przepadam za słodyczami, ale jak wiem, ze nie mogę to na taki widok az mi się oczka cieszą =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka daj znać koniecznie co u Was... trzymam mocno kciuki!

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    hej :) my po wizycie,szyjka długa, morfologia 11,5 wiec nie ma tragedii,cukry ok, tylko jakaś drobna infekcja układu moczowego się do mnie przyczepiła, niestety dziś bez usg bo miałam 2 czerwca a moja lekarz nie jest zwolenniczką częstego oglądania dzidziusia. najważniejsze, że wszystko jest dobrze :)

Przez pomyłkę 'znielubilam' ... przepraszam... wszystko wina obsługi forum na telefonie =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Generalnie bycie opuszczanym na leżąco plecami do wody (nie widząc co się dzieje) może być niekomfortowe nawet dla dorosłego, a co dopiero dla malca ;)
    Nas na szkole rodzenia uczyli zanurzac malucha boczkiem, żeby właśnie nie miał szoku, że wpada plecami nie wiedząc co się dzieje. Dla mnie wiadro mocno ogranicza dostęp do dokładnego umycia, ja się nie zdecyduję.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, my o 22.30 mielismy zabieg, trwal godzinke, nie usypiali mnie, bylo znieczulenie jakos od polowy brzucha w dol , nic nie czulam, tzn prawie nic, czulam jakby mnie ktos mizial po brzuszku potem jakby na cialo kladli cos ciezkiego, a to naciagalo skore. Super atmosfera, wesola, lekarze zerkali do mnie i mnie rozsmieszali zartowali ze dziecko im macha, ze podobne do mamy i ciagle sie smiali. Wiec tu jestem milo zaskoczona. Teraz najgorsze bo znieczulenie schodzi a ja zwijam sie i wyje z bolu, ciagle daja cos przeciw bolowego. Mala mnie kopie od srodka w rane przez co napina mi sie brzuch i jeszcze gorzej boli :/ aj dostanie po lapkach jak sie urodzi :) mam nadzieje ze gdy bol jutro minie i wroce na patologie to zajrza do niej, zmierza szyjke. Dzis znow dostalismy sterydy na plucka ale niech siedzi w brzuszku jak najdluzej chociaz do sierpnia niech wytrzyma..
    Ta sytuacja uswiadomila mi ze juz musze skompletowac cala wyprawke, za co nie wiem czemu nie wzielam sie wczesniej, ale kto wiedzial co sie wydarzy.. Przeciez ciaza byla doslownie bezobjawowa.. Jak widac nie ma na to reguly :(
    Dziekuje mamusie za kciuki i za te wszystkie mile slowa, przed zabiegiem czytalam to wszystko i lzy mi same lecialy.. Nawet nie wiecie ile taka niewielka rzecz, taki gest daje radosci..
    A teraz sprobuje zasnac bo jestem padnieta ale bol za bardzo mi na to nie pozwala :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 04:08

.ona., Lady Savage, easymum, 4me, la_lenka, Gusiak, SweetCherryPie, Misi@, Kasiarzynka, Czarna_88, karolcia87, snoopy_etka, Sigma, Wonderland, Carolline lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka bardzo się cieszę, że u Was już po zabiegu. Odpoczywaj dużo:)

Ja nie śpię, bo boli mnie żołądek i mi niedobrze:(:( Chyba się czymś zatrułam:(

Edit: Aaaa no i witam się w 30 tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 04:22

Lady Savage, Gusiak, diatomka, Misi@, adzia, skabarka, Wonderland lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 Już najgorsze za Tobą, teraz tylko wypoczywaj i myśl pozytywnie. Trzymam za Was kciuki.

sRUqp2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:02

l22nhdge5b933eoh.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa Ja też od 5 na nogach, ale lubię takie wczesne poranki kiedy jeszcze wszyscy śpią. Poza tym od wczoraj chodzą za mną placuszki z bananami, miałam robić na kolację, ale mi się nie chciało, tak więc będą na śniadanie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 06:04

aldonaa lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika super że już po wszystkim. Teraz kochana dużo wypoczywaj i dawaj znać.

Ja tez mam po spaniu od 5. R się obudził bo mu za gorąco i się wierci a ja razem z nim i przez niego. Dziś ja jadę do Castorama po gumowy młotek i mu zasadze gonga. Przecież musze się wysypisk teraz :-P bo później kiedy.

Nancy zrób sobie gorącej herbaty i jak Cię Tak boli to możesz wziąść Ranigast. Mi dr pozwala na silną zgage.

Aldona nawet nie wiesz ile bym dała za takiego pysznego gofra.!
    Za mną coś chodzi od kilku dni i nie wiem co.

Powodzenia dziewczynki na wizytach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 06:51

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej w nowym dniu!

Dominika przetrwałaś to i mam nadzieję, że będzie już tylko dobrze. Odpoczywaj :-)

ja zrobię ciasto z truskawkami, a jutro z mężem wybieramy się do Ikei po komodę, wanienkę, przewijak i meble ratanowe na taras :-) cieszę się, bo często teraz zostaje sama i bezczynnie siedze w domu:/

Przyszłą do mnie wczoraj połowa wyprawki aptecznej: podkłady, wkładki l., majtki siateczkowe, akcesoria higieniczne dla Małej, butelki tommee, maltan, sudocrem, termometr w smoczku. Ale jeszzce trzeba tego duuuużo kupić ;-)

miłego dnia!

720fbe94f2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady mam to samo. Ciągle śpię:( Nie mam na nic siły, czuję się taka słaba, nic mnie nie cieszy.

To u mnie aż tak żle nie jest, tylko nie umiem zapanować nad snem, jak pstryknęcie palcami, zasypiam na łóżku, w tramwaju, na ławce, przed kompem, istny obłęd.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    To mnie pocieszylas, dzieki :), bo juz myslalam, ze tylko ja tu z 2. Czytalam, ze 2 stopien pojawia sie w 3 trymestrze, nie mniej jednak troche spanikowalam.

Różnie się pojawia :P łożysko się starzeje tak różnie u nas jak rośnie dziecko, widzisz ja będąc w III trymestrze mam młode łożysko bo na 1

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka - dobrze, ze to juz za wami. Bedzie dobrze! Uszy do gory.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Hej kochane, my o 22.30 mielismy zabieg, trwal godzinke, nie usypiali mnie, bylo znieczulenie jakos od polowy brzucha w dol , nic nie czulam, tzn prawie nic, czulam jakby mnie ktos mizial po brzuszku potem jakby na cialo kladli cos ciezkiego, a to naciagalo skore. Super atmosfera, wesola, lekarze zerkali do mnie i mnie rozsmieszali zartowali ze dziecko im macha, ze podobne do mamy i ciagle sie smiali. Wiec tu jestem milo zaskoczona. Teraz najgorsze bo znieczulenie schodzi a ja zwijam sie i wyje z bolu, ciagle daja cos przeciw bolowego. Mala mnie kopie od srodka w rane przez co napina mi sie brzuch i jeszcze gorzej boli :/ aj dostanie po lapkach jak sie urodzi :) mam nadzieje ze gdy bol jutro minie i wroce na patologie to zajrza do niej, zmierza szyjke. Dzis znow dostalismy sterydy na plucka ale niech siedzi w brzuszku jak najdluzej chociaz do sierpnia niech wytrzyma..
    Ta sytuacja uswiadomila mi ze juz musze skompletowac cala wyprawke, za co nie wiem czemu nie wzielam sie wczesniej, ale kto wiedzial co sie wydarzy.. Przeciez ciaza byla doslownie bezobjawowa.. Jak widac nie ma na to reguly :(
    Dziekuje mamusie za kciuki i za te wszystkie mile slowa, przed zabiegiem czytalam to wszystko i lzy mi same lecialy.. Nawet nie wiecie ile taka niewielka rzecz, taki gest daje radosci..
    A teraz sprobuje zasnac bo jestem padnieta ale bol za bardzo mi na to nie pozwala :(

Śpij, odpoczywaj, staraj się mimo bólu jakoś zasnąć. Będzie dobrze, już jest :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1230 1231 1232 1233 1234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ