WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja bym nie mogła lato i skarpetki :D
    stopki nosze od wielu lat, czekam aż japonki ubiore, sandałki u mnie odpadają

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:01

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Nancy87 i Aldonaa to jak Wy latem chodzicie w sandałach i skarpetkach :P ?
    Generalnie ja też lubię mieć skarpetki,ale nie zawszę i wszędzie ;)

Co do paznokci to ciekawa jestem jak poród złapie mnie przed czasem,bo ja już od wielu lat ZAWSZE mam zrobione paznokcie i właśnie hybrydą maluje bo zwykły lakier szybko odpryskuje.Też latem nie wyobrażam sobie nie mieć do sandałków wymalowanych paznokci u stóp,a u rąk to już w ogóle mam obsesje...ojoj co to będzie jak mały się urodzi ja bez pazurów?to nie ja ;) Ale czego się dla maluszka nie robi ;) We wrześniu będę musiała przyhamować z pazurkami i robić już krótkie i malować zwykłym lakierem żeby w razie czego zmyć :)

To jest jedyna sytuacja, w której nie mam skarpetek:D Aaa no i w nocy nie mam założonych. Ogólnie maluję paznokcie u stóp, jeszcze daję radę, a jak poród będzie się zbliżał wielkimi krokami to zmyję.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie wyróżnie i przyznam sie ze chce sobie wlosy do porodu wyprostowac

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) my po wizycie,szyjka długa, morfologia 11,5 wiec nie ma tragedii,cukry ok, tylko jakaś drobna infekcja układu moczowego się do mnie przyczepiła, niestety dziś bez usg bo miałam 2 czerwca a moja lekarz nie jest zwolenniczką częstego oglądania dzidziusia. najważniejsze, że wszystko jest dobrze :)

agatka196, Terazsięuda:-), Mozjaka, Gusiak lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki macie stopień łożyska? Macie coś takiego wpisane w kartę ciąży?
    Kurczę, trochę dr zasiał we mnie panikę jak przeczytałam, że mam 2.stopnia :/ Nie wiem jak było wcześniej.
    Nic nie mówił na ten temat... Ech, lepiej nic nie czytać, bo można się zmartwić :(

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:06

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:06

wnidtv73dpzdszlc.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza na czczo 83mg/dl
    po godzinie 89mg/dl i po dwóch 98mg/dl ...jakieś dziwne te wyniki prawda?

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Dziewczyny, jaki macie stopień łożyska? Macie coś takiego wpisane w kartę ciąży?
    Kurczę, trochę dr zasiał we mnie panikę jak przeczytałam, że mam 2.stopnia :/ Nie wiem jak było wcześniej.
    Nic nie mówił na ten temat... Ech, lepiej nic nie czytać, bo można się zmartwić :(
    ja na połówkowym wiem, ze miałam 0 w 22 tyg, a teraz ostatnio nie miałam wpisane.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Dominika trzymam mocno kciuki za Was, wiem że łatwo mówić, ale postaraj się pozytywnie myśleć.

Kurczaki ale u nas ostatnio seria szpitalna.

Dziewczyny ostatnio za wami czereśnie łażą a za mną maliny, dziś dorwałam z a5 zł w Biedronce, zjadałam tak szybko jakby miał mi je ktoś zabrać z pod nosa. I potem to szczęście uśmiech na twarzy i serduszka zamiast oczu :3

Justyss my nie zastanawialiśmy się nad tym bo nas nie stać, ale położna mówiła że można sprzedać tą krew pępowinową w szpitalu, i chyba na to pójdziemy.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maliny, czeresnie.. Eh nie moge tu z Wami siedziec bo teraz mam zachcianke doslownie na wszystko ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w 27 tyg I stopień dojrzałości łożyska

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie się chce spać, mamuśki, normalnie dopada mnie ostatnio senność, wszędzie o każdej porze, zasypiam w tramwaju, na przystanku, dzis mi się usnęło na wykładzie. Masakra nie byłam nigdy taka senna, a teraz znowu zasypiam przed kompem.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady mam to samo. Ciągle śpię:( Nie mam na nic siły, czuję się taka słaba, nic mnie nie cieszy.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane napiszcie coś o tych moich cukrach...bom się martwię.. Proszęęęę... :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa - ja miałam bardzo podobne: 74 - 99 - 91. Jeszcze nie byłam u lekarza, ale uważam, że jest ok. Są w normie :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..dziwi mnie to że po godzinie jest niższy niż po dwóch.. Nie przepadam za słodyczami choć też jak mam ochotę to nie ograniczam.. żeby to w chol.. nie było jakieś niedocukrzenie...co?

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tydzień temu 2 stopień i wg lekarki to dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski :)
    Wlasnie wrocilismy od lekarza.
    Antos wazy juz 1192 gr a jeszcze dwa tygodnie temu z groszami 740.
    Wszystko u niego dobrZe jammoczywiscie zapomnialam powiedziec o skurczach lydek i ud, ale biore magnez wiec juz nie bede niepokoic. Swedzi mnie brzuch i nogi wiec mam zlecona jakies badania, ale mnie sie wydaje, ze to skora sie pewnie rosciaga. A i powiedzial mi, ze na pajaczki mam jesc rosol...dziwne, ale ok bede go wcinac:)

A bylam na nauce chustonoszenia i ponosilam malutkie dzieci przy okazji :)
    I przymierzalam rozne chusty i mi najbardziej przypasowala littefrog. Sprawdzalam ceny w necie, calkiem przystepne, wiec bede je zamawiac. Tylko zastanawiam sie nad rozmiarem, bo mi pasowaly 3,6 i 4,2, ale dziecko przeciez urosnie wiec moze kupic 4,6.

agatka196, aldonaa, wiaraczynicuda, skabarka lubią tę wiadomość

‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ