WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls eeeee to mam mnostwo czasu! Ja sie martwie czy pare dni sie utrzyma

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem o tym.
    Ale inteligencja rok temu nie blysnelam jak zmylam na tydz przed laparoskopia paznokcie u stop , po czym dzien przed pomalowalam na mocny roz i z rana dzielnie jjade na oddzial i nagle problem bo nikt nie ma zmywacza... taka madra bylam. Do tej pory nie wiem czemu pomalowalam ale juz sie nie dowiem

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls gdzieś w grupie na fb był temat o paznokciach, do sn mogą być do cc już nie. Ale co szpital to inaczej.

Jak miałam operacje to dostałam zj3bki za paznokcie jeszcze neonowe miałam

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie można mieć pomalowanych paznokci ponieważ puloksymetr nie działa przez lakier, a trzeba kontrolować tętno i wysycenie hemoglobiny tlenem :D zawsze możecie zostawić 1 paznokiec czysty :D

easymum lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Tak wiem o tym.
    Ale inteligencja rok temu nie blysnelam jak zmylam na tydz przed laparoskopia paznokcie u stop , po czym dzien przed pomalowalam na mocny roz i z rana dzielnie jjade na oddzial i nagle problem bo nikt nie ma zmywacza... taka madra bylam. Do tej pory nie wiem czemu pomalowalam ale juz sie nie dowiem

Jak to po co? Żeby ładnie stopy wyglądały:D a co sobie robisz? Hybrydę? Ja robiłam sobie sama hybrydę i na stopach trzymała mi się dwa miesiące, później już odrost był za duży. Teraz sobie odpuściłam gdyby nagle coś się działo tfu tfu to ściągnięcie jej trochę czasu zajmuje.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie normalnie pomalowac lakierem.rok temu probowalam hybrydy pare razy i po trzech dniach odpadalo. Chyba mi plytka odrzuca , to samo bylo jak mialam jakies zele przed weselem,. Wieczorem paznokcie w piatek zrobione a w sobote w poludnie na poprawke jechalam! I oszczedzalam paznokcie przeciez:/

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis takie sa

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6158148c7bb0.jpg

skabarka lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Koszt przy umowie 680zl. Po porodzie prawie 1700 zł. No i roczny abonament 550zl.

Dzięki dziewczyny za opinie. ;)
    I to najtańszy roczny abonament bo w zależności od opcji byly i takie za 1,5 tysiąca ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki!

Dopiero Was nadrobiłam..2 godziny mi to zajęło...

U nas dziś okropna nocka...4 godzinny ból brzucha jak na miesiączkę, promieniujący na plecy. Obawiam się, że to skurcze przedwczesne. Nad ranem sie powtórzyły. W ncy wzięłam 2 no-spy forte i przeszło po tych 4 godzinach a nad ranem wzięłam 1 i przeszło po godzinie. Póki co jest ok, ale postanowiłam się już naprawdę oszczędzać, bo przyznaje się, że przeginałam pałe z zakupami i ogólnym bieganiem codziennie wszędzie. Jeśli to się dziś choć raz powtórzy jadę na IP.

Wczoraj byłam na krzywej cukrowej i tak:
    na czczo cukier 66
    po 2 godz. 76
    Więc chyba dobrze, prawda? :)

Reszta też ok, tylko hemoglobina na granicy bo 12,1 i hematokryt 36,8 %.
    W poniedziałek mam wizytę, więc zobaczymy co powie gin:)

Miłęgo dnia dla Was!
    Dominika trzyma sie cieplutko <3

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Co do manicure, to podobno do porodu trzeba zmyć :P Kminiłam ostatnio, czy sobie nie zrobic hybrydy na okazję porodu (tak, takie obecnie mam największe zmartwienia :P ) i podobno nie można mieć pomalowanych paznokci, bo lekarze patrzą m.in. na to, czy ręce nie sinieją itd :P
    Ja ide na hybrydę na stopy w poniedziałek i do porodu nie zmywam. Mam zamiar cale lato nie męczyć sie z paznokciami. Ostatnio sobie pomalowalam wszystko ładnie pięknie, pouzywalam troche kremów do opalania i juz lakier zmatowial a jak mysle, ze co 5 dni mam go poprawiać z tym brzuchem pomiędzy to nie dam rady ;)

Do porodu wystarczy, ze paznokcie u rak będą odsloniete- nie trzeba miec i tych i tych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 15:38

diatomka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    nie można mieć pomalowanych paznokci ponieważ puloksymetr nie działa przez lakier, a trzeba kontrolować tętno i wysycenie hemoglobiny tlenem :D zawsze możecie zostawić 1 paznokiec czysty :D
    Eeee to nie wystarczy, ze u rak mam zmyte? U mnie kumpele rodzily z hybrydami na stopach i nikt nic nie mówil :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 15:38

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Witajcie Mamuśki!

Dopiero Was nadrobiłam..2 godziny mi to zajęło...

U nas dziś okropna nocka...4 godzinny ból brzucha jak na miesiączkę, promieniujący na plecy. Obawiam się, że to skurcze przedwczesne. Nad ranem sie powtórzyły. W ncy wzięłam 2 no-spy forte i przeszło po tych 4 godzinach a nad ranem wzięłam 1 i przeszło po godzinie. Póki co jest ok, ale postanowiłam się już naprawdę oszczędzać, bo przyznaje się, że przeginałam pałe z zakupami i ogólnym bieganiem codziennie wszędzie. Jeśli to się dziś choć raz powtórzy jadę na IP.

Wczoraj byłam na krzywej cukrowej i tak:
    na czczo cukier 66
    po 2 godz. 76
    Więc chyba dobrze, prawda? :)

Reszta też ok, tylko hemoglobina na granicy bo 12,1 i hematokryt 36,8 %.
    W poniedziałek mam wizytę, więc zobaczymy co powie gin:)

Miłęgo dnia dla Was!
    Dominika trzyma sie cieplutko <3

Oszczedzaj sie:) ja tez jaknarazie latam wszedzie i ciagle cos robie poki upalow nie ma

cukier ok, a hemoglobina widze wszystkim spada :/

Kucykowa lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Eeee to nie wystarczy, ze u rak mam zmyte? U mnie kumpele rodzily z hybrydami na stopach i nikt nic nie mówil :(

Pewnie zależy na kogo trafisz. U nas w szpitalu nie pozwalają ani na stopach ani na rękach. A jak by mieli mnie opierniczać za pomalowane paznokcie, to sobie odpuszczam hehe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa w ostatnich miesiącach trzeba zwolnić i uważać.

Kucykowa lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, dołączam się do tego wspierającego głosu z forum. Będzie dobrze, wracaj do nas szybko z wiadomościami.

Co do lakieru - na dłoniach rozumiem, ale na stopach w niczym nie przeszkadza. Też zamierzam iść w przyszłym tygodniu na pedicure, w końcu lato, stopy z sandałków wystają (u mnie momentami się wylewają , ale to już inna historia), trzeba jakoś wyglądać.

A ja po wizycie u hematologa - wyniki znowu się pogorszyły, zmiana żelaza na Tardyferon, więcej żelaza i kwasu foliowego w diecie, i generalnie jak najmniej słodkiego ... jak ja przeżyję bez lodów w te upały ...

W weekend mam szkołę rodzenia, liczę, że będę bogatsza o wiedzę, co mi potrzebne do szpitala i od poniedziałku kompletuję wyprawkę.

Ciekawa jestem, Ile średnio Was to wyniosło? Bez laktatora, niani i monitorów oddechu, bo to drogie sprzęty.

No i narobiłyście mi smaka na czereśnie, nie wtrzymam i pojadę kupić, chociaż troszkę na spróbowanie pierwszych w tym roku :)

gg64rl68s121551a.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    a hemoglobina widze wszystkim spada :/

nie spada, mamy za dużo osocza i dlatego się wydaje, że spada :))

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do paznokci...u mnie nie można w szpitalu, ani żelu ani lakierów...ale ja to rozumiem, bo pierwsze oznaki niedotlenienia pokazują się poprzez zasinienie pod paznokciami, inne dolegliwości też 'wychodzą' pod paznokciami...więc ja sobie robię teraz na wesele, ale tylko dłonie. Później odpuszczam, nic mi się nie stanie a wolę być spokojna.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:07

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:01

l22nhdge5b933eoh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Mam juz dosc mojego pecherza. Nie wiem jak mala to robi, ale w nocy do toalety budze sie zawsze tylko raz. I przewaznie miedzy 4 a 5. A w dzien to co 10 min musze isc wysikac po 3 krople, bo jak nie pojde, to mam wrazenie ze mi pecherz rozsadzi. A uczucie pelnego pecherza nie ustepuje... wychodzi na to, ze moj pecherz juz na dobre za trampoline robi :)

Myślałam, że tylko ja tak mam... myślę już czy to nie infekcja, ale ostatnio robiłam badania i było ok, nawet wyjście do sklepu to teraz sport wyczynowy ;// ktoś ma jakieś porady co z tym zrobić??

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ