WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mąż przyjedzie po mnie bo sama bym napewno nie doszła.co do dziurek to ja nie widzę w tym żadnego problemu przekuje jej nawet na roczek. A potem przecież jak nie będą się podobać to zarosną.Dziewczyny nie róbcie z tego wielkie coś,przecież nie robicie,, dziary'' tylko 2 mikro dziurki:)

alutka, Gusiak lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie u upałach, a u nas burza :( szaro, buro i błyskawice dookoła :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Przed momentem w ddtvn pokazywali kino dla kobiet w ciąży w jakimś szpitalu. Co by paniom umilić pobyt na patologii. Gdzie jest taki szpital ja się pytam?! Po łóżkach i szafkach powiało już prywatną kliniką xD

Co do kąpieli - wanienka na stelażu już do mnie dotarła, takie wiotkie dziecko, które nie trzyma główki chyba ciężko w takim wiaderku wykąpać.

Dziewczynki cieszę się, że z Wami już lepiej, wytrzymajmy jeszcze kilka tygodni, niech dzieciakom się nie spieszy, bo tu nie jest tak ciepło i przyjemnie jak w brzuszku mamy w cieplutkiej wodzie :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka też widziałam a chwilę wcześniej brzydkie stroje kąpielowe dla brzuchatek, takie można kupić za 30zł a nie jak mówiła że do 200zł :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas iza nie ma kolczykow z dwoch wzgledow: po pierwsze przy tak malym uchu istnieje ryzyko uszkodzenia pewnych nerwow, zakażenia itp. A po drugie wedlug mnie male dziecko wyglada z kolczykami zwyczjnie glupio ( to jest moje zdanie i mie chce tym kogos urazic)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 10:24

.ona., diatomka, Dżuls, easymum lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zgadzam z Mozjaką - dla mnie to śmieszne jak dziecko jeszcze robi w pieluchy, ale już ma kolczyki.

diatomka, .ona., Dżuls, easymum lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka podejrzewam, że nie do 200 zł ale OD. Ta kobita, zawsze pokazuje bieliznę za takie ceny, że szok :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, witam się jeszcze z łóżka :P jakoś nie chce mi się wstawać ;)

Dominka - cieszę się, że jesteś już po i wszystko się dobrze skończyło :) Na pewno kopanie małej w ranę musi być bolesne, ale Ty jesteś twarda babka! :) Teraz już będzie tylko z górki :)

Co do wiaderka jeszcze, można zerknąć tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=MBxMePvX1-c jak to jest z noworodkiem nietrzymającym głowy. Ja bym się akurat o niedokładność mycia nie bała, szczególnie, że przy noworodku to wiaderko ma jeszcze całkiem sporo miejsca przy dnie i spokojnie można wsadzić rękę i umyć mały tyłeczek czy fałdki ;) bardziej bałabym się obciążenia kręgosłupa przy nieumiejętnym sadzaniu dziecka, ale specjaliści przekonują, że wiaderko jest tak wyprofilowane, że w wodzie dziecko nie tyle siada ile właśnie przyjmuje pozycję żabki, a woda odciąża kręgosłup.
    Wiecie, różnorodność jest fajna :) zauważyłam, że tu na forum w dziecięcych tematach szuka się jednej uniwersalnej drogi pielęgnacji maluszka, a przecież po to są różne opcje, żeby różnym ludziom pasowały :) znam osoby, które kąpią w wiaderkach i bardzo sobie chwalą :) my kupiliśmy wanienkę, ale nie znamy jeszcze upodobań ani naszych, ani naszego dziecka :) więc zobaczymy, czy się sprawdzi.

Misi@ - co do chust, mam 2. Yaro turtle 4.2m na kieszonkę i krótkie indio black&white na kangura i plecak - ono bodajże było jakoś pomiędzy 3.2 i 3.6, chyba coś koło 3.4m po krawędzi. Nie wiem, czemu indio jest w takim rozmiarze, nie wygląda na skracane, ale to jest jeden z tych starych indiaczy mających co najmniej kilkanaście lat :) więc być może rozmiarówka była wtedy inna.

Co do uszu - jestem absolutnie przeciwna wczesnemu przekłuwaniu, bo te uszy należą do dziecka, a nie do rodzica ;) moim zdaniem wszelkie ingerencje w ciało muszą się wiązać ze świadomą zgodą właściciela ciała ;)
    No a pistolet wiąże się z rozrywaniem tkanki, prawidłową techniką przekłuwania jest wyłącznie igła. Każdy piercer to potwierdzi :)

Kasiarzynka, cieszę się, że wszystko ok, ale brata bym chyba zabiła. Nie on jest od podejmowania takich decyzji za Ciebie, ani od chowania Ci czegokolwiek. Tym razem wszystko było dobrze... a gdyby jednak nie było? Gdyby faktycznie były spadki tętna, np. przez niedotlenienie, a brat akurat złapałby ten moment zwyżki pomiędzy spadkami? Wziąłby na siebie odpowiedzialność za skutki takiej decyzji? Sorry że tak obrazowo, ale to nie wujek jest od podejmowania takich decyzji.

skabarka, .ona. lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    Na świętojańskiej w Gdyni koło pizza hut jest sklep indyjski i tam można zawsze było dostać super pumpy za śmieszną kasę ok 20 zł - z lnu, bawełny dowolnie...bardzo przewiewne i w dowolnych wzorach i kolorach...także jakby Ci się chciało tam podejść to powinnaś coś wybrać :) ja chyba pójdę tam dziś bo tez mam deficyt w dołach :P
    Alutka z nieba mi spadlas :)
    Chyba wsiadam w auto i pojade. Pogoda piękna, wszyscy w pracy a na balkonie słońce parzy!!! Bez wiatru i wody ani rusz wiec chyba sie przejadę :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dziewczynby - Dominika i Kasiarzynka, dobrze że u Was wszystko ok.
    Kasiarzynka - moja młoda jest jakoś dziwacznie umiejscowiona i czasem gin musi nieźle się naszukać, żeby znaleźć jej tętno a nie moje, więc bardzo możliwe, że łapałaś swoje :P Coś mi tłumaczył o jakiejś żyle, która tamtędy przebiega i często łapie sięją, zamiast dziecka.

Nancy - gratuluję trójczki z przodu :))))) Ja mam wrażenie, że ten szósty miesiac u mnie się jakoś niemiłosiernie ciągne, bo siódmy wg belly zaczynam dopiero wraz z następnym czwartkiem (skończony 27 tydzeń).

Co do kolczyków, to ja zawsze strasznie chciałam mieć przekłute uszy, ale mama pozwoliła mi dopiero w podstawówce, po kilku latach czerwonych pasków na świadectwie :P Wiem, że korci, żeby przebić młodej uszy, ale z drugiej strony ja napatrzyłam się przy moim małym takich zabaw, że uważam, że do pewnego wieku kolczyk w uchu jest niebezpieczny :/ Oprócz tego nie każda dziewczynka chce mieć przekłute uszy - mam kilka przyjaciółek, które twardo obstawiają przy swoim i nie chcą przekłuwania, więc może fajnie, jak każda dziewczynka zadecyduje o sobie, jak przyjdzie dobry moment :P

Dzuls a mi belly pokazal tak
    Jesteś w 27 tygodniu ciąży
    (26 tyg. i 1 dzień)
    Miesiąc: 7
    Trymestr: 2

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przekażę uszy na komunie. Na moja prośbę, a bardziej błagania. Ale byłam świadoma juz co i jak. Mój znajomy przekul córkę jak miała rok, chyba tylko dlatego ze wyglądała jak chłopiec i miała króciutkie włosy, wiec żeby jej nie.mylono chłopcem. W ogóle. Mi się to nie.podobalo i ja swojej córce bym nie zrobiła tego.

• PannaB Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimo ze bylam juz na glukozie to teraz znowe sie boje :P
    ide w poniedzialek bo w czwartek wizyta :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:02

l22nhdge5b933eoh.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie od wieczora, a tu tyle się działo.

Dominika dobrze, że jesteś już po i że wszystko dobrze :) Teraz szybko dojdziesz do siebie i zapomnisz o bólu :)

Kasiarzynka cieszę się, że u Ciebie też wszystko okazało się być w porządku :)

Co do chust, to dostałam Little Frog 4,2. Od jakiegoś czasu już ją łamię i wydaje się być ok. Na razie chyba więcej nie będę kupowała, zobaczę jak się nam sprawdzi. Chociaż muszę powiedzieć, że kusi mnie też wypróbowanie jakiejś kółkowej ;)

Ja miałam przekłute uszy dopiero po komunii, bo mama od zawsze mówiła mi, że czeka na moją świadomą decyzję. Jak byłam mała i wszystkie koleżanki miały kolczyki, to mnie to denerwowało, ale teraz myślę, że mama miała rację.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pannab ja wnpierwszej ciazy fatalnie wspominam glukoze, a. Teraz w tej to zycie mi ratuje ta cytrynowa tym bardziej ze musze ja powtorzyc:/

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po glukozie przez pierwszą godzinę było mi duszno i trochę mnie mdliło, a do tego strasznie się pociłam :P druga godzina była już ok. Za to po wyjściu z lab było mi słabo. Chociaż przez pół dnia mi się tym dziadostwem odbijało.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uszy przebilam jak juz na studiach bylam.

A pamietam sytuacje jak w przedszkolu szarpnelam czy pociagnelam kolezanke bo zabrala mi biedronke, akurat za ucho pociagnelam a ona miala kolczyki i pech chcial ze rozerwalam jej mocno dziurke:(

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Nie było mnie od wieczora, a tu tyle się działo.

Co do chust, to dostałam Little Frog 4,2. Od jakiegoś czasu już ją łamię i wydaje się być ok. Na razie chyba więcej nie będę kupowała, zobaczę jak się nam sprawdzi. Chociaż muszę powiedzieć, że kusi mnie też wypróbowanie jakiejś kółkowej ;)
    Ja tez chce te chuste kupic.najwygodniejsza byla wedlug mnie;)
    A kolkowe jakos mi nie odpowiadaja, choc jedna z mamusiek przerobila sobie zwykla chuste na kolkowa. Skrocila ja i dokupila kolko.

• trix Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 18:40

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, kupując pamiętaj, że chusty są różne w obrębie jednej marki. Są bawełniane albo z domieszkami, a i wśród czystej bawełny różne gramatury powodują, że chusty się różnie nosi - także jeśli polubiłaś jakąś konkretną chustę LF, to może warto kupić identyczną :)

‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ