WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Kasiarzynka - przez kolano Ciebie trzeba przełożyć. Tyle trzymać nas w niepewności

Anulka - ja posiew (ale z szyjki) odbierałam sama ze szpitala po kilku dniach. Super, że idziecie do domu

Ania - ja podobnie czułam się po glukozie. Kiedy masz wynik? Mi w laboratorium kobietka przedstawiła swoją teorię, że tak reagują dziewczyny, które mają wyższe cukry. Zgadza się to u Was??

Nancy - hmmmm....chyba miałabym podobne odczucia do Ciebie. Trochę za bardzo się stara ten Twój teść.

Dzięki dziewczyny za opinie nt wiaderka. Temat zostawiam, tak jak Sigma, póki co otwarty. Zobaczymy, jak mały się urodzi.
    ja mam wynik w poniedzialek po 16

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Kasiarzynka - przez kolano Ciebie trzeba przełożyć. Tyle trzymać nas w niepewności

Anulka - ja posiew (ale z szyjki) odbierałam sama ze szpitala po kilku dniach. Super, że idziecie do domu

Ania - ja podobnie czułam się po glukozie. Kiedy masz wynik? Mi w laboratorium kobietka przedstawiła swoją teorię, że tak reagują dziewczyny, które mają wyższe cukry. Zgadza się to u Was??

Nancy - hmmmm....chyba miałabym podobne odczucia do Ciebie. Trochę za bardzo się stara ten Twój teść.

Dzięki dziewczyny za opinie nt wiaderka. Temat zostawiam, tak jak Sigma, póki co otwarty. Zobaczymy, jak mały się urodzi.
    ja mam wynik w poniedzialek po 16

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Czarna_88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja tez nie planuje :-) wszystkie ciuszki będą przygotowane i mąż coś przywiezie :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    No właśnie ja też nie mam pojęcia jaka będzie pogoda. Myślałam o jakimś komplecie: półśpiochy, body z krótkim rękawem, bluzeczka z długim, czapeczka, niedrapki i zazwyczaj buciki jeszcze dorzucają. Ale jak będzie zimno, to co jeszcze do tego? Kocyk wystarczy? Wątpię...Kurczę nie mam pojęcia, jak takie maleństwo ubrać:D

ja dzis kupilam spiochy na allegro na 56 i tak licze ze ubiore w te spioszki ewentualnie body bod to?? czapeczka i niedrapki jak np cieplo, jak chlodniej okryje kocykiem a jak zimno to na to zaloze misiowaty kombinezon, chyba :) a jak upal to juz nie wiem tez chyba spioszki tylko nic pod spod

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Dla mnie to jest pytanie w takim samym stylu jak to, w co ja się ubiorę na wyjście ze szpitala (o ile trafię do szpitala, ale to inny temat :P). Serio planujecie takie rzeczy? xD
    a Ty nie?:P
    wiadomo ze nie wybieram i ukladam ze to napewno a tego nie itp ale przez glowe przechodzi co trzeba miec ijakiesa opcje :))

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba kupię taki komplet wyprawkowy w Smyku albo w H&M - kilka części, jest też pajacyk, więc jak będzie zimno, to można ubrać w pajac dodatkowo.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ja chyba kupię taki komplet wyprawkowy w Smyku albo w H&M - kilka części, jest też pajacyk, więc jak będzie zimno, to można ubrać w pajac dodatkowo.
    co s takiego?
    http://www.smyk.com/cool-club-komplet-rozmiar-62,p1103562631,ubranka-dla-dzieci-p

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale poszukam w stacjonarnym czegoś w mniejszym rozmiarze, bo tu się zaczyna od 62 :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Staraczka ja tez nie planuje :-) wszystkie ciuszki będą przygotowane i mąż coś przywiezie :-)

Tak najlepiej, mieć zapakowane kosmetyki piżamy pampersy Ito co tam potrzebne , ciuszki będą i tak w szafce , na wyjście mama wyciągnie to co uzna za słuszne a mąż przywiezie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady ja planuję, bo muszę coś zamówić hehe. I tak myślę żeby przygotować mojemu dwa zestawy jeden większy, drugi mniejszy. Zobaczymy jaki się urodzi i mąż wtedy przywiezie odpowiedni. Jak zostawię to mojemu, to się biedny zestresuje i nie wiem co on mi przywiezie, jeszcze po pępkowym hehe.
    Ja właśnie tk zrobiłam. Mam już przyszykowaną wyprawkę 56 i 62. opisane i jest w szufladzie. Jak wyjde to mąż ma chwycić odpowiedni pakunek i przywieźć :)
    A ktoś mi mówił, że czesto mąż przywozi rzeczy dla dziecka a zapomina o mamnie, więc pamiętajcie by przyszykowac dla siebie równiez ciuszki do wyjscia :)

easymum, cocosowa lubią tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Tak, ale poszukam w stacjonarnym czegoś w mniejszym rozmiarze, bo tu się zaczyna od 62 :)
    ja tez tak zrobie chyba, albo skopletuje sama taki zestaw :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja właśnie tk zrobiłam. Mam już przyszykowaną wyprawkę 56 i 62. opisane i jest w szufladzie. Jak wyjde to mąż ma chwycić odpowiedni pakunek i przywieźć :)
    A ktoś mi mówił, że czesto mąż przywozi rzeczy dla dziecka a zapomina o mamnie, więc pamiętajcie by przyszykowac dla siebie równiez ciuszki do wyjscia :)

:p Też nam o tym mówiła położna w szkole rodzenia, a przede wszystkim panowie zapominają o butach dla Pań :P bo tego najczęściej im nie przygotowujemy w domu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny:)

Moge do Was dolaczyc? Niby termin porodu wg OM mam na 9.10, ale Mala usilnie nadrabia 2 tygodnie w przod i raczej we wrzesniu sie urodzi:) Od samego poczatku mialam dziwne przeczucie, ze 17 lub 25.09 bedzie z nami;) Ciekawe czy sie sprawdzi:)

Nancy87, eM, Mozjaka, agatka196, karolcia87, trix, Czarna_88, Kasiarzynka, Misi@, Wonderland, Gusiak, przyszła mama, Lady Savage, .ona., adzia, easymum lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie to normalne żeby zaplanować w co ubiorę dziecko na wyjście. W domu już obojętnie jakie śpiochy mu narzucę. Naprawdę nie wyobrażam sobie zostawić męża z tym wyborem. Pewnie by mi przywiózł wszystko w gryzących się kolorach i za duże albo za małe hehe. Już pomijam, że mógłby o jakiejś części garderoby zapomnieć:D A co do moich ciuchów, to tak też przygotuję sobie zapewne leginsy i bluzkę. Wydawało mi się to naturalne, że mamy przygotowują właśnie nawet po dwa zestawy na wyjście:)

Na allegro są takie zestawy wyprawkowe na wyjście, jak by jakaś mamusia szukała. Zaraz zajrzę do smyka i w sumie tak myślę, że w tesco też można coś skompletować ale to pewnie drogo wyjdzie.

P.s. nawet już myślę co jutro ubiorę na uczelnię hehe i idę zaraz wyprasować i przygotować:P Tak już mam, ale to u nas rodzinne:D Moja siostra codziennie prasuje dzieciom ubrania i wiesza na wieszaki. Oczywiście wszystko musi grać kolorystycznie, włącznie z bielizną hehe. Podziwiam ją w sumie za taką wytrwałość, bo o ile 6 letnia córka ubiera się, to co mama przygotuje, to jej syn, który jest w gimnazjum musi zobaczyć, czy to odpowiedni zestaw i są zgrzyty:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam wasze zdolności wiązana butów? bo ja już mam problem ze schylaniem się do ziemi po cokolwiek i zauważam, jak często muszę to robic w domu.. eh a brzuszki rosną..

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie zaplanowanie tego pierwszego "naszego" stroju jest również istotne (wcześniej dzieciaki ubierają w szpitalne ciuszki). Na pewno będziemy też pstrykać fotki z "pierwszego dnia" i chcę żeby mała była dobrze ubrana. Dodatkowo, jako że to same początki, to będę też zwracać uwagę na łatwość ubierania, żeby i siebie i małej nie stresować zanim nie nabiorę wprawy.
    Gdy szłam do szpitala na laparo to też naszykowałam sobie torbę co ma mi mąż przynieść na wyjście (cały komplet z majtkami, stanikiem i butami). Mój ciuszek wybierałam sama, dla małej zadecydujemy razem z mężem.

Ja mam jutro wyjazd i już wczoraj mierzyłam w co mam się ubrać, zresztą zawsze jak gdzieś jadę, to dzień wcześniej planuję strój, mierzę i wieszam naszykowany. Naturalne jest, że dla malutkiej będę robić to samo, poczynając od pierwszego stroju - czyli właśnie na wyjście ze szpitala. :)

Nancy87 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    jak tam wasze zdolności wiązana butów? bo ja już mam problem ze schylaniem się do ziemi po cokolwiek i zauważam, jak często muszę to robic w domu.. eh a brzuszki rosną..

Hehe zakładam takie gdzie nie trzeba wiązać ;-)
    Właśnie w rozkopanej wawie skręciłam sobie kostkę i boli. Kurcze mam nadzieje ze nie słuchanie i to malutkie skręcenie. Dobrze ze mąż po mnie przyjedzie to nie musze kustykac po całej wanie wracając do domu.

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek jakiś spokojny dzisiaj sprzedał z rana parę kopniaków później takie pojedyńcze ... ale się przeciąga co jakis czas bo czuje :-)

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak nie mam problemów bo zawsze są związane :D
    wkładam je tylko, aczkolwiek skarpetki jak założyć to zależne od dnia :D

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę w balerinkach albo japonkach więc nie mam problemu z wiązaniem :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 14:16

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ