WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za info o kasie na wesele. No ja wlasnie tak planowałam 400-500.
    Wiem, ze pannę mloda to gila ale ja tez musze sobie kupic kieckę, pójść do fryzjera- moje włosy sa meeega cienkie i bez fryzjera sie nie ruszam na takie okazje ;) planowałam tez pójść na make-up ale w ramach oszczędności pasuje ;)
    Mój tez musi sobie kupic koszule wiec jak to wszystko podliczę to kupa kasy wyjdzie a tu tyle innych wydatków teraz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 18:43

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolę tanie małe łóżeczko, a potem kolejne normalne. Nie lubię takich hybryd.
    Na razie nawet kupiłam kosz mojżesza i w sumie nie wiem czy na początku mała nie będzie w nocy sypiać w nim.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magadelnaihelenka pięknie wyglądasz =)

I doskonale Cię rozumiem z tym placzem 'nie mam się w co ubrać'... u mnie też co kilka dni pojawiają sie kryzysy... nie dość, ze nie mam w co się ubrać to czuje się jak wieloryb...

Zamiast się cieszyć, ze brzuszek rośnie i malutka w brzuszku tez to ja mam wszystkiego dość, bo jestem gruba, bo we wszystkim źle wyglądam...

To chyba hormony =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na początku wyśmieliśmy o łóżeczku-tapczaniku ale zrezygnowaliśmy, własnie ze względu na to, ze nie wiadomo jak dziecko szybko urośnie,a poza tym chcemy mieć wiecej niż jedno dziecko wiec łóżeczko zwykłe nei bedzie pewnei stało dlugo bezużyteczne,a Helence jak podrośnie troszkę kupimy zwykłe, zeby juz miała na dłużej.
    patrzyliśmy nawet na to samo łóżeczko tej firmy Aruś, ogólnie mają ciekawą wyprawkę.

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    kupiłam dziś sukienkę na wesele, jestem załamana tym co jest u mnie w mieście w sklepach,nie ma w czym wybierać.
    byłam zdesperowana bo jutro wesele a ja nie mam co włożyć i kupiłam to w co weszłam... a później poszlam do męża do pracy i się rozpłakałam,że jestem gruba i nie mam się w co ubierać.
    czy Wy też macie takie fazy? ja przecież tak długo wyczekiwałam, aż mi sie brzuszek pojawi a to juz drugi raz kiedy płaczę, przez to że jest duży i w nic się nie mieszcze. a przecież jest taki śliczny i kochany, co mi odbija z tym płakaniem?
    mąż mnie pocieszył i powiedział, ze jeszcze 3 miesiące i będę miała sojuszniczkę do narzekania,że nie mam co na siebie ubrać;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac17af437a8c.jpg

1. Po pierwsze sukienka bardzo ladna :)
    2. Po drugie Ty jesteś meeega chuda a ze masz brzuch- no cóż najwyzsza pora ;)
    3. Po trzecie rozumiem- kazda z nas tak czasem ma- wystarczy spojrzeć w lustro w złym momencie i nawet szczuplym ciezarowka sie wydaje, ze wyglądają tragicznie a co to będzie dalej ;) nie martw się ja to mialam wczoraj jak przymierzalam stroje kąpielowe, dzis jak zaczely mi puchnac nogi na spacerze i w związku z tym spodenki zaczely uwierać. Pewnie będę miala to też pojutrze, we wtorek i w czwartek :) narazie na szczęście mi przeszlo- nigdy nie wiadomo kiedy to uczucie powroci :D

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    czy Wy też macie takie fazy? ja przecież tak długo wyczekiwałam, aż mi sie brzuszek pojawi a to juz drugi raz kiedy płaczę, przez to że jest duży i w nic się nie mieszcze. a przecież jest taki śliczny i kochany, co mi odbija z tym płakaniem?
    Ja mam tylko regularnie załamkę (ale bez płakania) że mój brzuch taki mało widoczny i mało ciążowy. Że starczy luźniejsza bluzka i nikt by nawet nie podejrzewał - wyglądam po prostu grubo, a nie w ciąży. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Magadelnaihelenka pięknie wyglądasz =)

I doskonale Cię rozumiem z tym placzem 'nie mam się w co ubrać'... u mnie też co kilka dni pojawiają sie kryzysy... nie dość, ze nie mam w co się ubrać to czuje się jak wieloryb...

Zamiast się cieszyć, ze brzuszek rośnie i malutka w brzuszku tez to ja mam wszystkiego dość, bo jestem gruba, bo we wszystkim źle wyglądam...

To chyba hormony =)

też obwiniam za to hormony :)
    na szczeście mój mąż potrafi rozbawić mnei w każdej sytuacji więc szybko mi takei fazy przechodzą:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja mam tylko regularnie załamkę (ale bez płakania) że mój brzuch taki mało widoczny i mało ciążowy. Że starczy luźniejsza bluzka i nikt by nawet nie podejrzewał - wyglądam po prostu grubo, a nie w ciąży. :P

taką fazę też miałam jak do ok 20 tyg nie bylo widać brzucha :)
    widocznei kobiecie w ciazy nei da się dogodzić, tak źle i tak nie dobrze :)
    po ciążach pewnie bedziemy płakać,że już nie jesteśmy w ciązy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 18:50

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba przestanę odkładać na później wybór sukienki bo też będę się załamywać. W przyszłym tygodniu ruszam na podbój sklepów w poszukiwaniu jakiegoś ładnego ciążowego worka :D :D :D

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:04

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenkaihelenka bardzo ladna sukienka! Sama w takiej chetnie bym poszla

La lenka jej co za operacje mialas ze tyle cie pocieli:(?

Asiek do mnie nie przemawia to lozeczko max 2,5-3 lata pospi dziecko w tym , na wiecej nie liczylabym. Lepiej porzadny materac kupic:) albo potem lozeczko kolejne

Kurde nos zapchany zatoki bola i chrypa wchodzi , jeszcze mi zapalenia krtani brakuje.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:03

l22nhdge5b933eoh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie moZna sprawdzic kto dal nie lubie?
    Bez sensu wtedy by tak chetnie nie dawali. Ja juz sie trzy razy pomylilam:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:03

l22nhdge5b933eoh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie oglądam wiadomości i mówią , że ma być weekend upalny :) co do wesel ile się, daję my dajemy tyle ile nas stać . :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    La lenka jej co za operacje mialas ze tyle cie pocieli:(?
    Teoretycznie zwykłe usunięcie woreczka żółciowego. A w praktyce przez błąd lekarza trafiłam do szpitala w stanie zagrożenia życia z naciekami ropnymi na wątrobie i pękniętym, przegniłym woreczkiem. Dobrych kilka godzin mnie łatali, bliznę mam na pół brzucha. Na szczęście to już dawno było.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:04

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Magdalenkaihelenka, jesli zakup tej sukienki byl efektem aktu desperacji, to czesciej powinnas taki miec :P pieknie wygladasz w tej sukience! Az dziwie sie, ze na ostatni moment mozna takie ladne rzeczy znalezc. Ja na ogol jak szukam czegos na ostatnia minute, to nigdy nic nie znajduje.

odwiedziłąm tylko 4 sklepy bo w mojej mieścinie nie ma za wiele, a jechać gdzieś dalej w taki upał mi się nie chciało.. sukienkę miałam gotową na wesele, ale niestety mój brzuch mnie zaskoczył wczoraj i byłąm zmuszona coś kupić,
    ja w sumie lubie kupować tak na ostatnią chwilę bo wiem, ze muszę coś kupić, a tak to bym kilka dni spędziła w sklepach jakbym wcześniej kupowała.

trzymajcie za mnei kciuki bo mam jutro najtrudniejszy egzamin w tej sesji, liczę trochę, że jak kobieta zobaczy mój brzuszek to da mi taryfę ulgową ;)

odezwę się pewnei dopiero w niedzielę wieczorem albo poniedziałek, bo jutro rano uczelnia, pozniej wesele i w niedzile znów uczelnia.
    a teraz lece zrobić sobie paznokcie i poprasować rzeczy na jutro!
    miłego weekendu Wam życzę! :)

Sigma lubi tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Komu jeszcze, poza mną, nie wyszedł pępek? Mój jest nadal super głęboki :P nigdy mi się taki wystający nie podobał, zastanawiam się czy mogę liczyć, że nie wyjdzie wcale.
    mi tez:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    La_lenka, pokaz nam Twoj brzuszek. Bo az mi sie wierzyc nie chce, ze jeszcze mozesz go ukryc :) ja nawet jak cos na siebie szerszego zarzuce, to tak jak w reklamie slysze: chlopiec czy dziewczynka? :P
    A proszę Cię bardzo, mój dzisiejszy po domowy strój - zwykły tshirt, luźnawy, ale wcale nie workowaty i luźne krótkie spodenki.
    http://i.imgur.com/AV5SLH7.jpg
    Koszulka wisi na prosto na cyckach i tyle, trzeba mieć dużą wyobraźnię żeby się ciąży dopatrzeć :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 1242 1243 1244 1245 1246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ