Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała 2 dzieci, teraz jedno a potem za jakies 3 lata drugie. Teoretycznie mniejsza różnica wieku byłaby nawet wskazana przy mojej endometriozie, ale boje sie co by było w razie powtórki jakiegoś zagrożenia. Z kilkunastomiesiecznym dzieckiem nie da się leżeć plackiem, tak jak musiałam w obecnej ciąży. A nie mam nikogo kto mógłby mi w takiej sytuacji pomóc.
    Zresztą teraz starałam sie tak długo, kto wie jak z kolejnym sie uda. Ważne, że teraz mam mój cud. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byśmy chcieli drugie ale tak jak dziecko będzie miało 2-3 lata wtedy zacząć się starać. Zawsze chciałam mieć trójkę, ale obawiam się , że nie będzie nas zwyczajnie stać. Co do spraw serduszkowania mój się nie boi, ale mnie piecze w środku po i muszę iść się umyć, a czasem mam tak, że sikać mi się chce a robiłam przed chwilą. Więc boję się , że znowu będzie mnie piekło lub co innego, ale serduszkujemy się raz na tydzień czasem dwa, zagrożenia nie ma :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od zawsze chcieliśmy jedno i raczej na tym jednym poprzestaniemy - chociaż nigdy nie wiadomo, co nam życie przyniesie :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szybko tylko wpadam po kolacji podziękować Skabarka za pomysł na ratatouille!!! Nigdy wcześniej nie robiłam, a faktycznie robi się mega szybciutko, samo i jest pyszneee! :) Mniam!

Lady Savage, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w planach mamy swoje dzieci i tak z różnicą 2-3 lata. Ale jak to wyjdzie to się okaże.
    Co do serduszkowania to my oporów nie mamy ale coraz częściej po boli mnie podbrzusze. I ciężko z pozycjami bo w nie których porostu odczuwam ból.

Pępek zawsze miałam głęboki a teraz jest plyciutki i pewnie za miesiąc wylezie na wierzch.

Przez to gorąco dziś nic nie zrobiłam a czuje się taka zmęczona jakbym pole przeorała. I standardowo ucielam 2 godz drzemki.

Szafa złożona a weny jak nie było tak nie ma.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Anula u mnie to jest tak że ja mam straszną chcicę na faceta, ale mój się boi że penisem oko wydłubie Zuzi więc, od czasu testu ciążowego zero seksu, i w najbliższym czasie się to raczej nie zmieni.
    Ale ma wyobraźnię :P :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnię albo mniemanie o sobie - faceci już tak mają, że myślą, że aż dziecku do oka dosięgną :D

.ona., Natka88, 4me, Lady Savage, Dżuls lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Wyobraźnię albo mniemanie o sobie - faceci już tak mają, że myślą, że aż dziecku do oka dosięgną :D

O mniemaniu o sobie już nie chciałam wspominać :P

4me lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage - mam nadzieję, że się nie obrazisz :D . Na pewno nie tylko Twój facet tak myśli. A na pocieszenie dodam, że u nas też od dawna nic a nic... ;)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z serduszkowaniem to ja się też boję i jestem jakoś psychicznie chyba zablokowana... Ale mój mąż nie naciska w żaden sposób na mnie i za to go kocham jeszcze bardziej :-) wytrzymał już tyle to wytrzyma końcówkę ciąży ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, ze ciekawy temat :) mój bał się na początku, ze dziecko jest malutkie i zrobimy mu krzywdę, ale już mu przeszło:) ja jakoś szczególnych obaw nie mam, korzystamy póki możemy bo myślę, że po porodzie zanim się dojdzie do siebie to trochę minie, więc wtedy będzie celibat ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sexu to mi libido spadło :/
    już od lutego albo marca :/

Orgazmu brak a jak jest to słabo, mój nie widzi przeciwwskazań aby się kochać, raz na dwa tygodnie się mu poddaje aby nie czuł odtracenia :D

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc mamusie:) Jutro jadę na uczelnię. Tak mi się nie chce, tym bardziej, że ma być upał. Ugotujemy się z Nikodemem:) Oby szybko zleciało.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek, przyjrzałam się, moje jednak troszkę inne, ale typ ten sam. U mnie jest Gala z firmy Darland. Ja akurat jestem zdania, że to łóżeczko trochę posłuży. Zresztą planuję jeszcze jedno dziecko, będzie jak znalazł. A urzekło mnie swoją urodą :) takie dla dziewczynki :)

gg64rl68s121551a.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A jaką masz hemoblobinę? Ja też mam hematokryt 33 i hemoglobinę 10,6 i czytałam, że to świadczy o anemii. Zobaczę co w poniedziałek mój gienekolog na to.

hemoglobinę mam 11,40 więc chyba w normie

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    U nas z serduszkowaniem to ja się też boję i jestem jakoś psychicznie chyba zablokowana... Ale mój mąż nie naciska w żaden sposób na mnie i za to go kocham jeszcze bardziej :-) wytrzymał już tyle to wytrzyma końcówkę ciąży ;-)
    Końcówkę i jeszcze trochę bo podobno seks po porodzie to nie jest cos na co kobieta ma ochotę i czekam trwa to dluzej niż fizyczne gojenie sie ran i połóg ;)
    Takze jeszcze kawal czasu przed nami:/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    a ja się pochwalę;)...
    i od razu lepiej;) chociaż pewnie będę się jutro czuła i tak jak orka...żeby nikt greenpeace nie zawołał;/

http://wrzucaj.net/images/2015/06/12/20150611164048.jpg
    http://wrzucaj.net/images/2015/06/12/20150612150815.jpg
    Super rzęsy :-) ja przed ciąża robiłam ale teraz odpuściłam. Jestem w tej komfortowej sytuacji że 2 mogę najbliższe koleżanki mają salon kosmetyczny.
    Moje rzęsy po ściągnięciu były w bardzo dobrym stanie ( gęste ale jednak krótkie) ale podobno jestem jedną z nielicznych bo większość po ściągnięciu ma kilka na krzyż.
    Paulinek skąd jesteś? Bo napisałaś że Twoja siostra ma ślub w Wałbrzychu. To praktycznie moje tereny :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą to drukujecie tyle stron dziennie że ciężko was nadrobić :-)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka sporo ostatnio, chwilami trudno mi nadarzyc a jak juz nadrobie nie pamietam co komu chcialam odpisac

4 me no ja sie sexu po porodzie balam tym bardziej ze peklam, gin mnie krzywo zszyl lecialo ze mnie z 3 tyg:/ malo komfortowo. Balam sie jak pierwszego razu;) haha. Tak samo balama sie po wyrostku sexu i po zeszlorocznej laparoskopii choc po niej nie bylo tak zle:) bo wczesniej zblizenia nie byly az tak przyjemne teraz wiem po laparo ze to przez endometrioze. I sexik stal sie fajowy:)

A ja mam tak zatoki zawalone ze obled jakis:/ ech a przyjechalam zdrowa nad morze, maly tez kaszle mokro. Jutro powrot do domku:) juz sie ciesze na pakowanie i ogarniecie balaganu po rozpakowaniu:) i jesXze srednio 6 godz w samochodzi

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

Mąż mnie rozbawił z rana :D :D
    Duszno w nocy było a ja bez kołdry nie zasne, zawsze w takie noce łóżko jest moje bo sie rzucam, mąż do mnie z tekstem ze spałam jak rozgwiazda ze spongeboba :D :D :D
    najpierw się śmiał a potem zapytał ' przypadkiem nie miałaś spać na lewym boku?' :D
    nie wiem jak przespie wakacje :/

‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ