WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała 2 dzieci, teraz jedno a potem za jakies 3 lata drugie. Teoretycznie mniejsza różnica wieku byłaby nawet wskazana przy mojej endometriozie, ale boje sie co by było w razie powtórki jakiegoś zagrożenia. Z kilkunastomiesiecznym dzieckiem nie da się leżeć plackiem, tak jak musiałam w obecnej ciąży. A nie mam nikogo kto mógłby mi w takiej sytuacji pomóc.
    Zresztą teraz starałam sie tak długo, kto wie jak z kolejnym sie uda. Ważne, że teraz mam mój cud. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byśmy chcieli drugie ale tak jak dziecko będzie miało 2-3 lata wtedy zacząć się starać. Zawsze chciałam mieć trójkę, ale obawiam się , że nie będzie nas zwyczajnie stać. Co do spraw serduszkowania mój się nie boi, ale mnie piecze w środku po i muszę iść się umyć, a czasem mam tak, że sikać mi się chce a robiłam przed chwilą. Więc boję się , że znowu będzie mnie piekło lub co innego, ale serduszkujemy się raz na tydzień czasem dwa, zagrożenia nie ma :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od zawsze chcieliśmy jedno i raczej na tym jednym poprzestaniemy - chociaż nigdy nie wiadomo, co nam życie przyniesie :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szybko tylko wpadam po kolacji podziękować Skabarka za pomysł na ratatouille!!! Nigdy wcześniej nie robiłam, a faktycznie robi się mega szybciutko, samo i jest pyszneee! :) Mniam!

Lady Savage, skabarka lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w planach mamy swoje dzieci i tak z różnicą 2-3 lata. Ale jak to wyjdzie to się okaże.
    Co do serduszkowania to my oporów nie mamy ale coraz częściej po boli mnie podbrzusze. I ciężko z pozycjami bo w nie których porostu odczuwam ból.

Pępek zawsze miałam głęboki a teraz jest plyciutki i pewnie za miesiąc wylezie na wierzch.

Przez to gorąco dziś nic nie zrobiłam a czuje się taka zmęczona jakbym pole przeorała. I standardowo ucielam 2 godz drzemki.

Szafa złożona a weny jak nie było tak nie ma.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Anula u mnie to jest tak że ja mam straszną chcicę na faceta, ale mój się boi że penisem oko wydłubie Zuzi więc, od czasu testu ciążowego zero seksu, i w najbliższym czasie się to raczej nie zmieni.
    Ale ma wyobraźnię :P :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnię albo mniemanie o sobie - faceci już tak mają, że myślą, że aż dziecku do oka dosięgną :D

.ona., Natka88, 4me, Lady Savage, Dżuls lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Wyobraźnię albo mniemanie o sobie - faceci już tak mają, że myślą, że aż dziecku do oka dosięgną :D

O mniemaniu o sobie już nie chciałam wspominać :P

4me lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage - mam nadzieję, że się nie obrazisz :D . Na pewno nie tylko Twój facet tak myśli. A na pocieszenie dodam, że u nas też od dawna nic a nic... ;)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z serduszkowaniem to ja się też boję i jestem jakoś psychicznie chyba zablokowana... Ale mój mąż nie naciska w żaden sposób na mnie i za to go kocham jeszcze bardziej :-) wytrzymał już tyle to wytrzyma końcówkę ciąży ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, ze ciekawy temat :) mój bał się na początku, ze dziecko jest malutkie i zrobimy mu krzywdę, ale już mu przeszło:) ja jakoś szczególnych obaw nie mam, korzystamy póki możemy bo myślę, że po porodzie zanim się dojdzie do siebie to trochę minie, więc wtedy będzie celibat ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sexu to mi libido spadło :/
    już od lutego albo marca :/

Orgazmu brak a jak jest to słabo, mój nie widzi przeciwwskazań aby się kochać, raz na dwa tygodnie się mu poddaje aby nie czuł odtracenia :D

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc mamusie:) Jutro jadę na uczelnię. Tak mi się nie chce, tym bardziej, że ma być upał. Ugotujemy się z Nikodemem:) Oby szybko zleciało.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek, przyjrzałam się, moje jednak troszkę inne, ale typ ten sam. U mnie jest Gala z firmy Darland. Ja akurat jestem zdania, że to łóżeczko trochę posłuży. Zresztą planuję jeszcze jedno dziecko, będzie jak znalazł. A urzekło mnie swoją urodą :) takie dla dziewczynki :)

gg64rl68s121551a.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A jaką masz hemoblobinę? Ja też mam hematokryt 33 i hemoglobinę 10,6 i czytałam, że to świadczy o anemii. Zobaczę co w poniedziałek mój gienekolog na to.

hemoglobinę mam 11,40 więc chyba w normie

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    U nas z serduszkowaniem to ja się też boję i jestem jakoś psychicznie chyba zablokowana... Ale mój mąż nie naciska w żaden sposób na mnie i za to go kocham jeszcze bardziej :-) wytrzymał już tyle to wytrzyma końcówkę ciąży ;-)
    Końcówkę i jeszcze trochę bo podobno seks po porodzie to nie jest cos na co kobieta ma ochotę i czekam trwa to dluzej niż fizyczne gojenie sie ran i połóg ;)
    Takze jeszcze kawal czasu przed nami:/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    a ja się pochwalę;)...
    i od razu lepiej;) chociaż pewnie będę się jutro czuła i tak jak orka...żeby nikt greenpeace nie zawołał;/

http://wrzucaj.net/images/2015/06/12/20150611164048.jpg
    http://wrzucaj.net/images/2015/06/12/20150612150815.jpg
    Super rzęsy :-) ja przed ciąża robiłam ale teraz odpuściłam. Jestem w tej komfortowej sytuacji że 2 mogę najbliższe koleżanki mają salon kosmetyczny.
    Moje rzęsy po ściągnięciu były w bardzo dobrym stanie ( gęste ale jednak krótkie) ale podobno jestem jedną z nielicznych bo większość po ściągnięciu ma kilka na krzyż.
    Paulinek skąd jesteś? Bo napisałaś że Twoja siostra ma ślub w Wałbrzychu. To praktycznie moje tereny :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą to drukujecie tyle stron dziennie że ciężko was nadrobić :-)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka sporo ostatnio, chwilami trudno mi nadarzyc a jak juz nadrobie nie pamietam co komu chcialam odpisac

4 me no ja sie sexu po porodzie balam tym bardziej ze peklam, gin mnie krzywo zszyl lecialo ze mnie z 3 tyg:/ malo komfortowo. Balam sie jak pierwszego razu;) haha. Tak samo balama sie po wyrostku sexu i po zeszlorocznej laparoskopii choc po niej nie bylo tak zle:) bo wczesniej zblizenia nie byly az tak przyjemne teraz wiem po laparo ze to przez endometrioze. I sexik stal sie fajowy:)

A ja mam tak zatoki zawalone ze obled jakis:/ ech a przyjechalam zdrowa nad morze, maly tez kaszle mokro. Jutro powrot do domku:) juz sie ciesze na pakowanie i ogarniecie balaganu po rozpakowaniu:) i jesXze srednio 6 godz w samochodzi

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

Mąż mnie rozbawił z rana :D :D
    Duszno w nocy było a ja bez kołdry nie zasne, zawsze w takie noce łóżko jest moje bo sie rzucam, mąż do mnie z tekstem ze spałam jak rozgwiazda ze spongeboba :D :D :D
    najpierw się śmiał a potem zapytał ' przypadkiem nie miałaś spać na lewym boku?' :D
    nie wiem jak przespie wakacje :/

‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ