WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:04

la_lenka lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:
    kasiarzynka dzielna kobita z Ciebie :) podziwiam :)

dziewczyny zdecydowała się któraś na takie łóżeczko, które później można wykorzystać dla starszego dziecka? opłaca się czy nie, bo właśnie jesteśmy przed zakupem i się zastanawiamy :)

chodzi konkretnie o coś takiego:

9veirn.jpg

9fthsj.jpg

Asiek, ja dokładnie takie mam 120x60, zakochałam się od pierwszego wejrzenia, na razie stoi w kartonie nierozpakowane, kupowałam celowo bez materaca i w innej firmie niż na Twoim zdjęciu. Z ciekawości, ile kosztuje?

gg64rl68s121551a.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka nie martw się, po mnie też nie widać jak w zwykłych luźnawych rzeczach biegam :) Z tego powodu specjalnie kupiłam sobie bluzki z ciążowymi nadrukami i to dość dopasowane - tylko w nich wychodzę na miasto i od teraz każdy wie, że jestem w ciąży :P
    Ja dopiero wróciłam z wizyty u mężowej siostrzenicy, bo akurat teściowa zjechała nam do miasta. O dziwo pomimo tych wielkich upałów - w Lbl jest strasznie gorąco - spędziłam pół dnia na spacerze i nawet dałam radę :D Zaraz będziemy sadzić kwiatki na balkonie, żebym miała choć swój malutki miejski ogródek :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    my na początku wyśmieliśmy o łóżeczku-tapczaniku ale zrezygnowaliśmy, własnie ze względu na to, ze nie wiadomo jak dziecko szybko urośnie,a poza tym chcemy mieć wiecej niż jedno dziecko wiec łóżeczko zwykłe nei bedzie pewnei stało dlugo bezużyteczne,a Helence jak podrośnie troszkę kupimy zwykłe, zeby juz miała na dłużej.
    patrzyliśmy nawet na to samo łóżeczko tej firmy Aruś, ogólnie mają ciekawą wyprawkę.

Ja tak samo celuję :P w ogóle to chciałabym bym bardzo trójkę dzieci :) sama mam siostrę i brata i uważam że święta trójca była z nas zajebista :) haha też chce taką trójkę :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    a Ty nie?:P
    wiadomo ze nie wybieram i ukladam ze to napewno a tego nie itp ale przez glowe przechodzi co trzeba miec ijakiesa opcje :))
    Nie, nie mam zielonego pojęcia czy urodzę w sierpniu w temperaturze np. 25 stopni, czy we wrześniu przy 5 stopniach :P gdybym miała planować, musiałabym mieć 10 wersji ;)

Carolline lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    No nie. Schowala! Bo to wszystko wina cyckow. :P ida na pierwszy plan . :)
    Jeszcze dodam, że mam na sobie taki zwykły, szmaciany stanik, który nie robi niczego spektakularnego z biustem. Jak założę taki dobrze dopasowany, zbierający, to już w ogóle tylko cycki przodem :P

aldonaa lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny przez ten zasrany remont ciezko mi cokolwiek pisac...staram sie Was podladac i podczytuje na bierzaco.Jutro malowanie więc widać swiatełko w tunelu:)

Mam pytanie z innej beczki...od jakiś dwoch miesiecy boje sie przytulania,mam głupia manie ,że zrobie dziecku krzywde,żę bede żałować itp...Mój kochany mąż mówi,że brakuje mu tego i widze to po nim.Oczywiscie szanuje moje zdanie,bo wie ze sie boje i ze nie wybaczylabym sobie jakbym dostała plamienia czy coś w tym stylu...poprostu sie boje..Kocham Go i nie chce ,zeby cos sie miedzy nami zmieniło...
    Nie mam zagrożonej ciązy,mam dobrą długość szyjki...
    Ze strachu mi sie odechciewa poprostu:(
    Powiedzcie jak jest u Was z tym?

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2015/06/12/DSC0445.jpg

<3

Lilla My, aldonaa, Natka88, Lady Savage, Gusiak, przyszła mama, karolcia87, adzia lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A proszę Cię bardzo, mój dzisiejszy po domowy strój - zwykły tshirt, luźnawy, ale wcale nie workowaty i luźne krótkie spodenki.
    http://i.imgur.com/AV5SLH7.jpg
    Koszulka wisi na prosto na cyckach i tyle, trzeba mieć dużą wyobraźnię żeby się ciąży dopatrzeć :P
    La lenka jak ja zaloze taka bluzke to tez tak mam. A jak ostatnio zalozylam obcisła to caly spacer wszyscy widzieli najpierw brzuch a pozniej mnie :)
    Musisz tylko obcisle bluzki nosić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 20:51

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Tez bardzo chcialabym miec trojke dzieci. Najlepiej dwojke w miare krotkim odstepie czasu, a trzecie tak po 10, 12 latach :)

No ja na tak póżno to sobie pozwolić nie mogę :) prawie 30 mam na karku (w grudniu urodziny) więc myślę że jak się uda to co 2 lata pstryknąć dzidzię. Ale plan planem, a życie życiem :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Hej dziewczyny przez ten zasrany remont ciezko mi cokolwiek pisac...staram sie Was podladac i podczytuje na bierzaco.Jutro malowanie więc widać swiatełko w tunelu:)

Mam pytanie z innej beczki...od jakiś dwoch miesiecy boje sie przytulania,mam głupia manie ,że zrobie dziecku krzywde,żę bede żałować itp...Mój kochany mąż mówi,że brakuje mu tego i widze to po nim.Oczywiscie szanuje moje zdanie,bo wie ze sie boje i ze nie wybaczylabym sobie jakbym dostała plamienia czy coś w tym stylu...poprostu sie boje..Kocham Go i nie chce ,zeby cos sie miedzy nami zmieniło...

Hmmm my nie mozemy bo byl zakaz. Ostatnio się jednak nie spytałam lekarza ale mysle, ze skoro ćwiczyć pozwoli, zagrożenie minelo to i chyba skuszę swojego :)
    Pewnie, ze sie boje- zwłaszcza po takim czasie...
    Ale juz pomiajajac nasze potrzeby- bo niektórym kobietom ochota na seks w ciąży ze strachu przechodzi- to ja uważam, ze niestety w tych sprawach trzeba myśleć o swoim partnerze... Tez dlatego- ale nie tylko!- żeby po latach nie szukam przygód gdzie indziej ;)a ja juz mam troche wiosen- jestem chyba jedna ze starszych tu dziewczyn i swoje w zyciu widzialam ;)

Kobieta ma swoje potrzeby- ubrania, spa, kosmetyczka, prezenty od męża, kwiaty, czulosc, milosc i poczuciebezpieczenstwa to większość z nas oczekuje od swoich mężczyzn. Tak samo swoje pragnienia maja faceci i co byśmy sobie nie wmawialy to jednym z nich jest seks... ;) oni tego potrzebują tak jak my potrzebujemy tego co wymieniłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 20:49

anula1990 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:

Anula u mnie to jest tak że ja mam straszną chcicę na faceta, ale mój się boi że penisem oko wydłubie Zuzi więc, od czasu testu ciążowego zero seksu, i w najbliższym czasie się to raczej nie zmieni.

anula1990, AniaM lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi rozbawiłyście mnie dziewczyny :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Najpierw piersi, potem dlugo dlugo nic, potem dopiero Ty :) Leee, to Ty w cyckach dziecko chowasz ! :P

A powiedz mi nie jest Ci ciezko z takim biustem. Nie chodzi mi nawet o kregoslup, ale o ubior. Widze juz po sobie jak teraz mam 75E, ze w koszule z przed ciazy nie wejde. Sukienki tez by mi sie chyba na klatce rozerwaly. Moja przyszla bratowa nosi rozmiar 38, fakt, ze jest nizsza a piersi tez ma bardzo duze i widze jak meczy sie zeby cos ladnego do ubrania znalezc. Pamietam, jak w zeszlym roku na nasz slub szukala sukienki i jak dobra w cyckach to w pasie luz, a jak w pasie dobra to na jednego cycka.

Za prosto nie jest. Tym bardziej, że u mnie jest to zarówno duży biust (obecnie 85J) jak i ogólnie duży rozmiar, więc z rozmiarówek wielu firm wypadam. Jedno dobre, że i przed ciążą miałam figurę jabłka, znaczy ten brzuszek i tak tam był, więc różnica między obwodem biustu, a talią nie była taka drastyczna. Preferuję lekko rozciągliwe bluzki, sweterki, jakieś dzianinki - coś co ma szanse się trochę naddać na biuście. Największy problem mam z sukienkami, bo są najczęściej szyte na "gruszki" - i obwody w pupie byłyby nawet za duże, ale w cyckach nie mam szans się zmieścić. U mnie obwód biustu jest 10 cm większy niż pupa - a tradycyjne ciuchy są szyte odwrotnie.

4me wrote:
    Musisz tylko obcisle bluzki nosić :)
    Ale wszystkie obcisłe mam znowu krótkie (jak natrafiają na dwie górki, najpierw wzgórze cycków, potem brzuszek) to bluzka się robi do pępka. :P Musze koniecznie jakieś zakupy zrobić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 21:01

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Tez bardzo chcialabym miec trojke dzieci. Najlepiej dwojke w miare krotkim odstepie czasu, a trzecie tak po 10, 12 latach :)

Tez bym chciala trojke:) Pierwsze i drugie max po 2 latach, a trzecie jakos po 4, ale jak trafi mi sie pierwszy egzemplarz trudny, to moze juz nie byc drugiego i trzeciego:)
    Moja ulubiona blogerka napisala kiedys 'gdyby córka druga byla pierwsza, to nie bylo by drugiej'- trochę się tego obawiam;)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 10:10

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez sie boi ze penisem oko Jagodzie wybije ale i tak mam skrucona szyjke to zyjemy w celibacie a ja nawet orgazmów nie moge wiec jak po porodzie minie dopadnie to chyba fajerwerki jak w sylwestra wystrzelą:)masakra bez sexu od grudnia niedługo rekord pobije a błona dzewicz drugi raz mi zajdzie

Lady Savage, Natka88 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    moj tez sie boi ze penisem oko Jagodzie wybije ale i tak mam skrucona szyjke to zyjemy w celibacie a ja nawet orgazmów nie moge wiec jak po porodzie minie dopadnie to chyba fajerwerki jak w sylwestra wystrzelą:)masakra bez sexu od grudnia niedługo rekord pobije a błona dzewicz drugi raz mi zajdzie

Ja :P to się nie dziwię że co niektóre zaraz drugie mają, bo jak ja się dorwę do swojego po okresie połogowym, to na bank zmajstrujemy drugie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1243 1244 1245 1246 1247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ