WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • trix Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Dzięki za odpowiedź, w takim razie również zdecyduję się na ręczny. Wydatek mniejszy a nie wiadomo jak będzie się sprawdzał.

Trix, ja chodzę zarówno prywatnie jak i w ramach NFZ. W tym drugim przypadku USG w przychodni, nieudane i skierowali mnie do szpitala. Więc nie mogę się wypowiadać. Natomiast prywatnie robię u mojej gin bądź w MediLuxClinic - pracują tam lekarze ze szpitala na Pomorzanach. W cenie (200) masz nagranie na płytkę, jak również 3d/4d.

A Ty gdzie chodzisz?

wiesz, że nawet o nich nie wiedziałam ;) Ja miałam skierowanie na dwa pierwsze badania genetyczne i poszłam na Wojciecha do Diagen-Prediag. Jedno w międzyczasie robiłam w Darmedzie i teraz też tam się zapisałam. W obu biorą po 250 za badanie.

atdcwn154po83a78.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, a Ty już wiesz, kto jest Twoim hejterem?

Ciekawa jestem komu się tak nudzi. Twoje "nie lubię" skojarzyły mi się z takim starym programem "kłamca", co Ibisz prowadził i szukali, kto w programie kłamie:P

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U kwietniówek to była jakaś dziewczyna z lutówek i ona im naklikała "nie lubię". Oczywiście zrobiły potem na nią masowy atak :P

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nigdy się nie goliłam na dole i nie będę.
    Nie golisz sie na dole? Łał :P

Ok nam polozna mowila, żeby się koniecznie ogolić przed porodem. To dla Twojego dobra. Do tego dodala, żeby się ogolić dokladnie- wszędzie! To jest tez tam niżej. Mamy sie do tego przyłożyć jak nigdy wczesniej ;) powód jest prosty- jesli masz nacięcie krocza i Cie zażywają po to zszyja Ci równie włosy, które są tam niżej. Ona jest tez pielegniarka srodowiskowa i chodzi po domach ściągać szwy. Mowi, ze dziewczyny, który tego nie zrobily bardzo cierpią pozniej przy ściąganiu szwów bo ona te włosy musi po prostu wyrwać razem ze szwem :(

.ona., Sigma, agatka196, Dżuls lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj ale mialam dzis zakrecony dzien!
    najpierw zgubilam kate ciazy, zawiozlam malego do pkola, pojechalam do lekarza z tymi cukrami dostttalam glukometr i skierowanie do diabetologa.

wracam , szukam tej karty ciazy. nie ma. dzwonie do gina mowie co i jak.
    poszlam do skryznki na listy i co? ktos znalazl i wrzucil mi ta karte ciazy!

od jutra startuje z glukometrem w takim razie. a dziewczyny wy po godzinie mierzycie ?

natka ale fajnie, myslalam ze tylko ja mam bugaboo bo nikt nie zwraca uwage na moje postyy:)

snoopytetka trzymajcie sie!

Natka88 lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:09

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Nie golisz sie na dole? Łał :P

Ok nam polozna mowila, żeby się koniecznie ogolić przed porodem. To dla Twojego dobra. Do tego dodala, żeby się ogolić dokladnie- wszędzie! To jest tez tam niżej. Mamy sie do tego przyłożyć jak nigdy wczesniej ;) powód jest prosty- jesli masz nacięcie krocza i Cie zażywają po to zszyja Ci równie włosy, które są tam niżej. Ona jest tez pielegniarka srodowiskowa i chodzi po domach ściągać szwy. Mowi, ze dziewczyny, który tego nie zrobily bardzo cierpią pozniej przy ściąganiu szwów bo ona te włosy musi po prostu wyrwać razem ze szwem :(

Brrr...dobrze, że ja już od chyba 13 roku życia cała się golę, to skóra przyzwyczajona, nigdy żadnych krostek nie mam. Przed ciążą goliłam się wszędzie co drugi dzień, teraz tak raz na tydzień, bo jest mi strasznie ciężko.
    Jak idę do ginekologa, to tak jak Dżuls, szykuję się jak na randkę hehe. Nie mogę mieć żadnego włoska nawet na tyłku i wypinam się do męża i ma mi wszystko posprawdzać, czy aby na pewno wszędzie jest gładko:D

Lady Ty kiedyś pisałaś, że czułaś dyskomfort po goleniu, może spróbuj kremem do depilacji? W sumie nie wiem czy można stosować w ciąży, hm. Nie wiem czy na porodówce Cię nie dopadną z maszynką, a to dopiero może być nieprzyjemne. Chociaż pewnie możesz zadecydować o swoim ciele i na siłę Cię nie ogolą..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:34

4me, Dżuls, AniaM lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

od jutra startuje z glukometrem w takim razie. a dziewczyny wy po godzinie mierzycie ?

ja na czczo, 1 godz po obiedzie i przed pójściem spać - takie dostałam zalecenia od diabetologa. Teraz już co drugi dzień mierzę, bo przez miesiąc wszystkie wyniki były w normie :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    4me... ałaaaa...:/
    Noooo wiem boli ;) ale to właśnie ku przestrodze ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie tego nie wyobrażam.. Zawsze jestem na zero, nie wyobrażam sobie jak inaczej rozebrać się przed facetem, a przed lekarzem to już w ogóle :P Przed wizytą robię akrobacje żeby wstydu nie było :P

4me - ty jak coś napiszesz.. każdą potrafisz podnieść na duchu :D Wrastające kłaki w szwach :D ojojoj będzie boleć ;p

4me, agatka196, Dżuls lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Brrr...dobrze, że ja już od chyba 13 roku życia cała się golę, to skóra przyzwyczajona, nigdy żadnych krostek nie mam. Przed ciążą goliłam się wszędzie co drugi dzień, teraz tak raz na tydzień, bo jest mi strasznie ciężko.
    Jak idę do ginekologa, to tak jak Dżuls, szykuję się jak na randkę hehe. Nie mogę mieć żadnego włoska nawet na tyłku i wypinam się do męża i ma mi wszystko posprawdzać, czy aby na pewno wszędzie jest gładko:D
    Hahaha no ja sie nie wypinam- chyba mój by padł jakby nas posluchal;)
    Ale prawda taka, ze ide wygolona i wypachniona. Nóżki nakremowane jak nigdy :D
    Zwłaszcza, ze mój ginekolog calkiem przystojny i młody jeszcze :D

Natka88 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    OOO wstaw, chętnie popatrzę i może się zainspiruję:) Znalazłam taką sukienkę na allegro i myślę, czy może być, czy jest za bardzo zwyczajna.

Chodzi o czarny kolor. Mierzyłam się centymetrem, to bym miała leciutko przed kolano.

http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-oliwia-z-kolnierzykiem-40-l-i5402192749.html

Nancy ja to kupowałam taki strój ( sukienka, buty i marynarka jak będzie chłodno) na komunię do chrześnicy i na komunię do koleżanki oraz z myślą o obronie :) ale również myślę , że po ciąży też się przyda :)
    w0su9v.jpg
    I w tym sklepie był duży wybór i biała też była z czarnym i w cale nie są specjalne ciążowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:40

Nancy87 lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ja sobie tego nie wyobrażam.. Zawsze jestem na zero, nie wyobrażam sobie jak inaczej rozebrać się przed facetem, a przed lekarzem to już w ogóle :P Przed wizytą robię akrobacje żeby wstydu nie było :P

4me - ty jak coś napiszesz.. każdą potrafisz podnieść na duchu :D Wrastające kłaki w szwach :D ojojoj będzie boleć ;p
    Nieeee nie bedzie bo my sie golimy ;) spoko poród bedzie trudniejszy :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam na 100% łysa być nie lubię :P, czułabym się jak mała dziewczynka ;), włosy tam 'na dole' są wskazane, ale wszystko w granicach rozsądku. Ale żeby nigdy? :D Dosłownie wow. Nie wyobrażam sobie.
    Oczywiście do porodu to inna sprawa, warunek konieczny, że łyso musi być :P

Swoją drogą, co za temat ;).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja też sobie nie wyobrażam iść do lekarza nie ogolona i wogole przed facetem. Ble. Sorry ale dla mnie to jest straszne.
    A na razie sobie radzę z lusterkiem. Mam wannę narożna z półeczka i tam stoi sobie lusterko. A jak za niemoge to poproszę R o pomoc.
    Ja też słyszałam o tym że do porodu musisz być wygolona a jak sama tego nie zrobisz to gola cie położne.

Snoopy trzymaj się cieplutko jesteś pod dobrą opieka i dawaj znać.

kapturnica lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już sobie wyobrażam położną z żółtą jednorazówką i miseczką wody.. auaaaaaaaaaa

kapturnica lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hahaha no ja sie nie wypinam- chyba mój by padł jakby nas posluchal;)
    Ale prawda taka, ze ide wygolona i wypachniona. Nóżki nakremowane jak nigdy :D
    Zwłaszcza, ze mój ginekolog calkiem przystojny i młody jeszcze :D

haha ja nawet odrobinę balsamiku na wzgórek łonowy nakładam:D I przed samym badaniem idzie w ruch jeszcze chusteczka nawilżona do higieny intymnej:D Wy to jeszcze macie dla kogo, ale, że ja tak do kobiety się "stroję"?:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    już sobie wyobrażam położną z żółtą jednorazówką i miseczką wody.. auaaaaaaaaaa

Eeee słyszałam, że robią to na sucho...! Brrr, ała...

4me lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:09

l22nhdge5b933eoh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee juz przesadzaja. Jak ktos nie lubi to niech sobie nie lubi. Ja sie takimi sprawami w szkole podstawowej przejmowalam :D

aldonaa, .ona. lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ