WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mnie dobry, pare dni pomierze tak jak jem zazwyczaj, nawyki mam zdrowe, zrezygnuje ze slodyczy po prostu. a potem juz sie przerzuce na diete typowa zeby porownac cukry.
    i to 100 mi wyszlo po godzinie od posilku osataniego

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    Mi przy goleniu ostatnio pomagał m bo ciężko tak samej wywijać kiedy nic nie widać ;-)

A po zwykłej maszynce i piance wyskakiwały krostki dlatego teraz używam takie elektrycznej (końcówka goląca miałam w zestawie do depilatora) i teraz nie wyobrażam sobie innej. Jest gładko, nic nie piecze i nie ma krostek :)

Kiti, jakiej firmy depi to ma? Nie spotkałam, a dobrze brzmi

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:14

• diatomka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam po porodzie do wywalenia przeznaczona, dalam mezowi. a ten przynosi za dwa dni pieknie uprana:) lezala 4 lata w szafie. i chcialabym w niej znow urodzic skoro jest:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wysyłałam zawsze SMS co potrzebuje a i tak połowy nie było i wszystko dosłownie wrzucone do tej torby. Aż wstyd było wyciągać. A raz dostałam tam koszule taka cala rozścieta jak szlafrok i tylko sznureczek pod szyja do zawiązania i przez cały oddział musiałam w takiej koszuli paradować do badania.
    Ja muszę torbę troszkę przeprać i juz coś do nie wrzucę bo nigdy nic nie wiadomo.
    W domu też sypiam w koszulkach Rafała już się skarży że wszystkie mu zlumpiłam i nie ma w czym chodzić na siłownię.
    A mi od soboty cukry się rozjechały totalnie. Musze zapisać się do dr bo nie ładnie to wygląda.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:14

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:02

AniaM lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    zmierzyłam cukier przed snem o 22 i wyszedl 100

Jest ok. Nawet 2- 3 godz po posilku ma byc do 120 - pytalam diabetologa, bo ja roznie mierze.

AniaM lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię w samych majtach, ewentualnie jak mi chłodniej to bokserka na góre i tyle. Ale ja tak sypiam od wiosny do jesieni, nie lubie piżam ani koszul :P koszul to już w ogóle nie znoszę, bo mi podjeżdżają aż do talii jak śpię i potem uwierają :P

planuję do porodu kupić ze 2 taniutkie męskie t-shirty na allegro, takie zwykłe cienkie bawełniaki w rozmiarze jakimś 4XL albo coś. takie, żebym je miała swobodnie zakrywające brzuch i tyłek, a nie za długie :) myślę, że się sprawdzi :)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po godzinie od posiłku ile na max może być?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w sumie będę miała kłopot z tym mierzenie bo nieziemsko czemu ale ja cały czas coś jem bo to w sumie 5-6 posiłków małych dziennie i kiedy tu mierzyć heh

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Po godzinie od posiłku ile na max może być?

120

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Kiti, jakiej firmy depi to ma? Nie spotkałam, a dobrze brzmi

Co prawda nie wiem jakiego depilatora uzywa Kiti, ale ja mam braun silk epil i tez ma taka glowice golaca. Mam tendencje do wszelakich oodraznien skory, a po nim nim mi nie wychodzi:)

Nie mogę spac, od jakiegoś tygodnia przewracam sie z boku na bok, a potem w dzień odsypiam:/

easymum lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

U mnie też dziś sen przerywany... trzyma mnie to przeziębienie, ale w sumie nie to jest najgorsze... budzę się w nocy z powodu tych dziąseł, swedzialy mnie jak cholera... wczoraj kupiłam w aptece żel dla dzieci na ząbkowanie i dzięki temu udaje mi się to jakoś przetrwać =)

A co z koszul to własne w zeszly weekend jedna kupiłam - tak awaryjnie, żeby była bo i u mnie jest deficyt wszelkiego rodzaju piżam etc... ;p
    W szafie juz na szykowne kapciochy i koszula... bo jeszcze do zeszłej soboty jechała bym goła i bosa ;D

Jak wczoraj się rozwinął temat depilacji... ;D
    Póki co daje rade sama, aczkolwiek tez musze przyznać, ze trochę to zajmuje i lecę 'na czuja' =)

ps. Powodzenia na dzisiejszych wizytach =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam cały dzień na poszukiwaniu sukienki i.... dupa...
    W ogóle praktycznie nic mi się nie podoba... we wszystkim czuje się zle i beznadziejne... tzn. Byłam w wawie i tam a i owszem w happymum jest kilka fajnych sukienek i nawet spoko leżą, ale.... dać 260 zl za sukienkę, której później juz więcej nie włożę... no jakoś mnie nie przekonuje...

Jedyna normalna w której czułam się naprawdę nieźle i w miarę okey to krój tulipan, tyle ze jedyna dostępna sukienka w tym kroju jest czarna ... mąż troszkę na ten czarny marudzi, ale nie wiem czy uda mi się znaleźć coś lepszego =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ten szpital nie przestaje mnie zaskakiwac :D
    O 1 w nocy przenosili mnie na inna sale zeby zwolnic te pojedyncza bo mieli 'nagly' przypadek :/
    Boziu zeby przyszedl dzis ten pessar i zebym mogla isc do domu

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika trzymam kciuki, żeby już dziś udało Ci się wrócić do domku, bo w tym szpitalu to się teraz jeszcze bardziej umeczysz ... zresztą jednak dom to dom =)

Dominka92 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już nei śpie bo moja kochana teściowa jak wstaje to musi cały dom na nogi postawić... masakra, gada ni to do psów ni to sama do siebie,żeby jeszcze robiła to cicho a nie cały dom musi słyszeć.
    Maż poszedł biegać rano i jak wrócił to ja już placki ziemniaczane z wczoraj wcinałam, jak mu powiedziałam czemu nie śpie to zaczął sie śmiac i mówi "następnym razem jak bedzi etak gadac to wezwij pogotowie". bardzo smieszne....

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojadę chyba na targ po truskawki i zrobie dżem jak już i tak nie śpie

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenaihelenka mnie tekst Twojego męża nieźle rozbawił ;D
    Próbuje ratować jakoś sytuacje, chociaż na Twoim miejscu domyślam się, ze do śmiechu Ci nie było =)

Ja wczoraj też zrobiłam sobie zapas na dzisiejszy dzień... czeka na mnie w lodówce po kilogramie czeresni i truskawek =)
    Nie mam w ogóle apetytu przez ta chorobę to się chociaż będę zapachac owocami...

W ogóle to widziałam, ze np. tak jak u mnie znow skończyły ceny truskawek w górę... były już po 3...3,50, a wczoraj jak szukałam to najtańsze po 4 zl (ale takie baaaardzo czerwone i rozklapciale), a te ładniejsze po 5...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ