X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dzień dobry.

Powodzenia dzisiaj na wizytach:) Ja zaraz wstaję i jadę do rodziców. W ogóle muszę teraz codziennie pamiętać o żelazie, mam brać pół godziny przed śniadaniem. Babka w aptece mnie wystraszyła, że po nim zęby czarnieją! Wiecie coś na ten temat?
    Hehe ja biorę żelazo juz kilka miesięcy i jakos nie zauwazylam, żeby mi zeby szczernialy. Na ulotce tez o tym brak info. Za to czernieje co innego ale tego akurat sie raczej nie ogląda :D :P ;)

agatka196, Wonderland lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Ja dzisiaj uciekam do pracy ze zwolnieniem i przy okazji ich odwiedzić. Zabieram ze sobą pierogi - mam koło domu bardzo dobrą pierogarnię i jeszcze jak pracowałam, to czasami zabierałam pierogi dla chętnych na obiad. Także dzisiaj również prawie 200 sztuk pojedzie do biura :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • easymum Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,,

Snoopy, co tam u Ciebie? Daj znać.
    A wogóle to wszystkiego najlepszego z okazji urodzin - teraz najważniejsze życzenie to dotrwać w dwupaku jak najdłużej, najlepiej do września - i tego Ci życzę :)

Wczoraj w F&F kupiłam strój na plażę - osobno tankini i osbno majtki, razem po przecenie wyszło ok 50 pln, jakość super, dobrze leży, sporo miejsca na brzuszek. Ktoś szukał, więc polecam.

gg64rl68s121551a.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie :-) wszystko dobrze z maluszkiem szyjkę mamy długą i dobranoc łożysko tez dobre płyny tez uwaga maluch na dzień dzisiejszy waży 1450 :-) duży maluch :-)

agatka196, monaaa85, easymum, Lilla My, Nancy87, Lady Savage, Kasiarzynka, Dżuls, wiaraczynicuda, Gusiak, Wonderland, adzia, skabarka, Natka88, Czarna_88, przyszła mama, Sigma, kasig, 4me, karolcia87 lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Też śluzu nie mam prawie :P
    Ale są dni ze jest.

No co Ty mowisz ja mam mega duzo sluzu codziennie musze zmieniac majtki kilka razy dziennie cos ubiore to chwila moment i juz sa mokre ;/ wkurza mnie to strasznie ale nic nie zrobie na wizytach u ginekologow mowia ze jest ok jak tam patrza ale tego sluzu jest w cholere...

Tylko ja tak duzo mam ?

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:02

8pdp47e.png
  • marlenak_me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Anulka duży!!!! tzn że moja mała pewnie też ma podobną wagę, bo mamy podobny czas ciąży ;-) a dowiem się dopiero 30 czerwca

Wszystkoego najlepszego Snoopetka!!!

720fbe94f2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:17

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duże już te wasze szkraby :) Ciekawe ile moja Lili waży:) Wizyte mam za tydzień wieć jeszcze cos nabierze pewnie :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny caly bozy wczorajszy dzien jadlam owoce, tzn co weszlam do kuchni to zlapalam a to truskawke a to czeresnie( to byly moje pierwsze i ostatnie w tym roku) a o 21 walnelam caly talerz tych owocow plus kawalek arbuza!!!!!
    czy to mozliwe ze ten cukier jeszcze na dzis sie przeklada?

już dzis zaczelam jesc zgodnie typowo cukrzycowo, jednak chyba nie wierzylam w to ze moj organizm z cukrem sobie nie radzi:( mam teraz czarno na bialym w wynikach...
    na czczo bylo 100 a 1h po sniadaniu 133...
    jak byk to wczorajszy dzien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 10:05

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daitomka ważne, ze owoce a nie ciastka :-) ja dziś zrobuiłam zwykłe ciastka z dziurką i nie mogę się opędzić.. eh trzeba było nie robic;-)

Kasiarzynka.. chyba ta koleżanka nie byłaby aż tak wredna .. nie no, niemożliwe.

720fbe94f2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Ja właśnie po wizycie, zwiększyli mi magnez i czekam do piątku z decyzją pessarze. Co do urodzin, to mój mąż też dziś ma i śmieje się, że gdyby Gucio się wykluł, to zbytni tłok by w ten dzień panował :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 10:08

Sigma lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzynka omg! i trzymaja taka osobe w firmie!??!?? strach sie bac! skoro pracodawwca sie jej boi. moze chce Ci prezent jakis dac!?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Staraczka23 wrote:
    Też śluzu nie mam prawie :P
    Ale są dni ze jest.

No co Ty mowisz ja mam mega duzo sluzu codziennie musze zmieniac majtki kilka razy dziennie cos ubiore to chwila moment i juz sa mokre ;/ wkurza mnie to strasznie ale nic nie zrobie na wizytach u ginekologow mowia ze jest ok jak tam patrza ale tego sluzu jest w cholere...

Tylko ja tak duzo mam ?

Nie tylko Ty ;)

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak Ty tez sie bujasz z tymi nieszczesnymi cukrami? cukier to cukier:) w slodkosciach dochodzi jeszcze duzo tluszczu:)

chyba sie naucze robic ciastka owsiane. a na obiad dzis pulpety na wywarze i kasza:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:17

diatomka lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie, u mnie cukry ok, tylko waga za bardzo idzie w górę.. i lekarka mi powiedziłą, że powinna ograniczyć .. nie , wogóle przestac jeść słodycze ;/ a ja tak uwielbiam ..eh

720fbe94f2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka kazdy organizm jest inny, trzeba sie obserwowac, ja po owocach, mleku - chyba z litr dziennie wypijam mam niskie wyniki. Ostatnio zgrzeszylam, zjadlam wafelka i lody i wynik 80 ;)
    zreszta w ciagu miesiaca u mnie max.wynik to 110 po jakims obiedzie.

Edit : truskawki maja niski indeks glikemiczny, ja czasem 0,5 kg na raz potrafie zjesc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 10:15

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Snoopy, dołączam się do życzeń :) ! Wszystkiego najlepszego!

Ja pewnie jutro-pojutrze podjadę ze zwolnieniem do pracy i na kawę. Koleżanka z biura, z którą nigdy nie miałam kontaktu nalega abym podała dokładnie kiedy i na którą podjadę :/ . Mam stracha bo na inną dziewczynę na L4 kiedyś nasłała ZUS że nie ma jej w domu (pojechała na tydzień do rodziców i nam mówiła) i mam stresa że mi też mogłaby wyciąć taki numer. Po co jej dokładna godzina? No, ale z drugiej strony ZUS to nie taxi że można zamówić kontrolę na konkretną godzinę :/ . Ludzie są czasem okropni. Boję się na weekend nad morze wyskoczyć, że doniesie. Na pracodawcę już składała skargi i do inspekcji pracy i do sanepidu, więc wiecie :P .

A poza tym nie martw się, bo o ile na L4 nie masz kodu świadczacego o tym ze musisz leżec to możesz normalnie się przemieszczać , podróżować etc...pytałam o to kilkakrotnie i księgowej i lkarza...bardzo żadko dlatego lekarze oznaczaja na l4 ten kod - nawet jak musisz faktycznie lezec, by nie utrudniac ludziom życia :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzynka usmialam sie;)wspolczuc takich ludzi w otoczeniu!

wkurza mnie to ze po godzinie cukry maja byc do 120 a po dwoch godz tez do 120! przeceiz to nie logiczne. czesc osob twierdzi ze po godz zapas do 140 a po 2 gdzo do 120. i to jest logiczne wg mnie!

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ