WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dzień dobry.

Powodzenia dzisiaj na wizytach:) Ja zaraz wstaję i jadę do rodziców. W ogóle muszę teraz codziennie pamiętać o żelazie, mam brać pół godziny przed śniadaniem. Babka w aptece mnie wystraszyła, że po nim zęby czarnieją! Wiecie coś na ten temat?
    Hehe ja biorę żelazo juz kilka miesięcy i jakos nie zauwazylam, żeby mi zeby szczernialy. Na ulotce tez o tym brak info. Za to czernieje co innego ale tego akurat sie raczej nie ogląda :D :P ;)

agatka196, Wonderland lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Ja dzisiaj uciekam do pracy ze zwolnieniem i przy okazji ich odwiedzić. Zabieram ze sobą pierogi - mam koło domu bardzo dobrą pierogarnię i jeszcze jak pracowałam, to czasami zabierałam pierogi dla chętnych na obiad. Także dzisiaj również prawie 200 sztuk pojedzie do biura :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • easymum Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim,,

Snoopy, co tam u Ciebie? Daj znać.
    A wogóle to wszystkiego najlepszego z okazji urodzin - teraz najważniejsze życzenie to dotrwać w dwupaku jak najdłużej, najlepiej do września - i tego Ci życzę :)

Wczoraj w F&F kupiłam strój na plażę - osobno tankini i osbno majtki, razem po przecenie wyszło ok 50 pln, jakość super, dobrze leży, sporo miejsca na brzuszek. Ktoś szukał, więc polecam.

gg64rl68s121551a.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie :-) wszystko dobrze z maluszkiem szyjkę mamy długą i dobranoc łożysko tez dobre płyny tez uwaga maluch na dzień dzisiejszy waży 1450 :-) duży maluch :-)

agatka196, monaaa85, easymum, Lilla My, Nancy87, Lady Savage, Kasiarzynka, Dżuls, wiaraczynicuda, Gusiak, Wonderland, adzia, skabarka, Natka88, Czarna_88, przyszła mama, Sigma, kasig, 4me, karolcia87 lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Też śluzu nie mam prawie :P
    Ale są dni ze jest.

No co Ty mowisz ja mam mega duzo sluzu codziennie musze zmieniac majtki kilka razy dziennie cos ubiore to chwila moment i juz sa mokre ;/ wkurza mnie to strasznie ale nic nie zrobie na wizytach u ginekologow mowia ze jest ok jak tam patrza ale tego sluzu jest w cholere...

Tylko ja tak duzo mam ?

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:02

8pdp47e.png
  • marlenak_me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Anulka duży!!!! tzn że moja mała pewnie też ma podobną wagę, bo mamy podobny czas ciąży ;-) a dowiem się dopiero 30 czerwca

Wszystkoego najlepszego Snoopetka!!!

720fbe94f2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:17

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duże już te wasze szkraby :) Ciekawe ile moja Lili waży:) Wizyte mam za tydzień wieć jeszcze cos nabierze pewnie :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny caly bozy wczorajszy dzien jadlam owoce, tzn co weszlam do kuchni to zlapalam a to truskawke a to czeresnie( to byly moje pierwsze i ostatnie w tym roku) a o 21 walnelam caly talerz tych owocow plus kawalek arbuza!!!!!
    czy to mozliwe ze ten cukier jeszcze na dzis sie przeklada?

już dzis zaczelam jesc zgodnie typowo cukrzycowo, jednak chyba nie wierzylam w to ze moj organizm z cukrem sobie nie radzi:( mam teraz czarno na bialym w wynikach...
    na czczo bylo 100 a 1h po sniadaniu 133...
    jak byk to wczorajszy dzien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 10:05

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daitomka ważne, ze owoce a nie ciastka :-) ja dziś zrobuiłam zwykłe ciastka z dziurką i nie mogę się opędzić.. eh trzeba było nie robic;-)

Kasiarzynka.. chyba ta koleżanka nie byłaby aż tak wredna .. nie no, niemożliwe.

720fbe94f2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Ja właśnie po wizycie, zwiększyli mi magnez i czekam do piątku z decyzją pessarze. Co do urodzin, to mój mąż też dziś ma i śmieje się, że gdyby Gucio się wykluł, to zbytni tłok by w ten dzień panował :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 10:08

Sigma lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzynka omg! i trzymaja taka osobe w firmie!??!?? strach sie bac! skoro pracodawwca sie jej boi. moze chce Ci prezent jakis dac!?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Staraczka23 wrote:
    Też śluzu nie mam prawie :P
    Ale są dni ze jest.

No co Ty mowisz ja mam mega duzo sluzu codziennie musze zmieniac majtki kilka razy dziennie cos ubiore to chwila moment i juz sa mokre ;/ wkurza mnie to strasznie ale nic nie zrobie na wizytach u ginekologow mowia ze jest ok jak tam patrza ale tego sluzu jest w cholere...

Tylko ja tak duzo mam ?

Nie tylko Ty ;)

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak Ty tez sie bujasz z tymi nieszczesnymi cukrami? cukier to cukier:) w slodkosciach dochodzi jeszcze duzo tluszczu:)

chyba sie naucze robic ciastka owsiane. a na obiad dzis pulpety na wywarze i kasza:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:17

diatomka lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie, u mnie cukry ok, tylko waga za bardzo idzie w górę.. i lekarka mi powiedziłą, że powinna ograniczyć .. nie , wogóle przestac jeść słodycze ;/ a ja tak uwielbiam ..eh

720fbe94f2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka kazdy organizm jest inny, trzeba sie obserwowac, ja po owocach, mleku - chyba z litr dziennie wypijam mam niskie wyniki. Ostatnio zgrzeszylam, zjadlam wafelka i lody i wynik 80 ;)
    zreszta w ciagu miesiaca u mnie max.wynik to 110 po jakims obiedzie.

Edit : truskawki maja niski indeks glikemiczny, ja czasem 0,5 kg na raz potrafie zjesc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 10:15

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Snoopy, dołączam się do życzeń :) ! Wszystkiego najlepszego!

Ja pewnie jutro-pojutrze podjadę ze zwolnieniem do pracy i na kawę. Koleżanka z biura, z którą nigdy nie miałam kontaktu nalega abym podała dokładnie kiedy i na którą podjadę :/ . Mam stracha bo na inną dziewczynę na L4 kiedyś nasłała ZUS że nie ma jej w domu (pojechała na tydzień do rodziców i nam mówiła) i mam stresa że mi też mogłaby wyciąć taki numer. Po co jej dokładna godzina? No, ale z drugiej strony ZUS to nie taxi że można zamówić kontrolę na konkretną godzinę :/ . Ludzie są czasem okropni. Boję się na weekend nad morze wyskoczyć, że doniesie. Na pracodawcę już składała skargi i do inspekcji pracy i do sanepidu, więc wiecie :P .

A poza tym nie martw się, bo o ile na L4 nie masz kodu świadczacego o tym ze musisz leżec to możesz normalnie się przemieszczać , podróżować etc...pytałam o to kilkakrotnie i księgowej i lkarza...bardzo żadko dlatego lekarze oznaczaja na l4 ten kod - nawet jak musisz faktycznie lezec, by nie utrudniac ludziom życia :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzynka usmialam sie;)wspolczuc takich ludzi w otoczeniu!

wkurza mnie to ze po godzinie cukry maja byc do 120 a po dwoch godz tez do 120! przeceiz to nie logiczne. czesc osob twierdzi ze po godz zapas do 140 a po 2 gdzo do 120. i to jest logiczne wg mnie!

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ