X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek w sumie nie probowalam... może jutro się przejdę, bo dziś znów rozkłada mnie to przeziębienie...
    Chociaż mam obawy, ze nie będzie dobra z tego względu, ze ja potrzebuje czegoś w miarę wąskiego na gorze w ramionach i szerszego na dole - ogólnie bioderka plus brzuszek swoje robią i jak przymierzam inne sukienki to zrobila mi się różnica w rozmiarach między góra i dolem ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka dobrze trafiłaś bo piszesz nic tylko być w ciąży a wyobraź sobie jak byś trafiła na czubka to jeszcze by cię pocisnal że w ciąży i prędkość, różnie to bywa Ale grunt ze ciąza w jakimś stopniu pomogła na mandat i pkt :D
    następnym razem noga z gazu :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Drażni mnie brak włosów na dole, :P kiedy je mam jest ok, i one wcale nie są sklejone, może Wam się kleją bo macie dużo śluzu, a nigdy nie miałam zbyt dużej ilości śluzu, a teraz w ciąży to już w ogóle.
    Pamiętam jak pisałaś, że w ciąży chodzisz tam ciągle mokra. Sorry za dosadność ale nie lubię jak ktoś ciągle zmienia zdanie. Nie moja sprawa ale bądźmy konsekwentne.

Dominka92, Koalka, agatka196, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:14

Natka88, alutka, Sigma lubią tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Pamiętam jak pisałaś, że w ciąży chodzisz tam ciągle mokra. Sorry za dosadność ale nie lubię jak ktoś ciągle zmienia zdanie. Nie moja sprawa ale bądźmy konsekwentne.
    To samo dzis pomyslalam :D

Kucykowa lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:

co do kontroli z ZUS, jak Cię w domu nie zostaną zostawią powiadomienie, że masz się zgłosić do nich i tyle;), ale w ciąży rzadko się zdarzają kontrole raczej prędzej pilnują ludzi z innymi dolegliwościami, w ciąży raczej Ci nie zarzucą, że masz nieprawnie wystawione zwolnienie;)
    Z tym się nie zgodzę ZUS ma w tym momencie "nagonkę" na ciężarne oraz umowy o dzieło.
    Fakt, że ciężko jest podważyć zwolnienie ciążowe i ZUS obecnie częściej przyczepia się okresu zatrudnienia i zwiększonej nagle kwoty na umowie - powiązanie z ciążą :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dziewczyny Wam się pochwalić,że na poniedziałkowej wizycie dowiedziałam się, że Mały jest ułożony już główka w dół :) I Pani ginekolog powiedziała,że skoro jest to moja pierwsza ciąża to najprawdopodobniej tak już zostanie i mam ogromne szanse na naturalny poród :)

Kasiarzynka, monaaa85, Natka88, alutka, Gusiak, sweety, przyszła mama, agatka196, 4me lubią tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:17

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 to nie masz się co martwić,tylko się cieszyć,że skończyło się tylko na 100zł ;) Swoją drogą cwaniaczek z Ciebie,że od razu ciążą się pochwaliłaś ;) Ode mnie pewnie karty ciąży by nie chciał,bo mój stan już nie zostawia wątpliwości u nikogo chyba haha :D

Powiedź dlaczego wybrałaś w końcu pebble od cabriofixa?bo ja chce jutro zamówić,ale już głowa mi pęka od zastanawiania się...Podejmowanie decyzji to nie jest moja mocna strona ;) Pebble troszkę droższy i zewnętrznie bardziej mi się trochę podoba,ale znowu opinie czytałam,że dziecko się w nim poci przez ten materiał i że szybciej wyrasta niż z cabriofixa.Na mieście widzę,że większość osób ma cabriofixa.Skąd zamawiałaś?Przyszedł Ci już do domku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 11:00

• Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Anitka dobrze trafiłaś bo piszesz nic tylko być w ciąży a wyobraź sobie jak byś trafiła na czubka to jeszcze by cię pocisnal że w ciąży i prędkość, różnie to bywa Ale grunt ze ciąza w jakimś stopniu pomogła na mandat i pkt :D
    następnym razem noga z gazu :D
    To jest tak, że jak ktoś nie jeździ to się jemu wydaje, że każdy powinien jechać przepisowo. Jak już jesteś kierowcą to wiesz, że są miejsca, gdzie ograniczenie do 50 ustawione jest absurdalnie. W moim przypadku na prawdę uważam jak jeżdżę ale cholera tu była pusta droga, ruch zerowy, żadnych pieszych, żadnych domów/fabryk itp itd. Dla dziewczyn z Wrocławia to się stało na Kwiatkowskiego :-)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a druga mam taka ;) https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/10599390_945235835521583_2701598438194776098_n.jpg?oh=f6bd7f1d4e5ce36a0305e21b56f301cb&oe=5625EBF1&__gda__=1441943616_c7fa14c4c736ef1c19eea8cd7d8aa7b3

tylko na żywo ma intensywniejszy kolor;)))

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama jest pielęgniarką i widzi na co dzień, ilu ludzi przychodzi do lekarza po "lewe" zwolnienia, bo nie chce im się pracować - za takich powinien wziąć się ZUS, a nie za ciężarne... :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    To jest tak, że jak ktoś nie jeździ to się jemu wydaje, że każdy powinien jechać przepisowo. Jak już jesteś kierowcą to wiesz, że są miejsca, gdzie ograniczenie do 50 ustawione jest absurdalnie. W moim przypadku na prawdę uważam jak jeżdżę ale cholera tu była pusta droga, ruch zerowy, żadnych pieszych, żadnych domów/fabryk itp itd. Dla dziewczyn z Wrocławia to się stało na Kwiatkowskiego :-)

Zupełnie Cię rozumiem - jest wiele miejsc, gdzie ograniczenia prędkości są absurdalne. Rozumiem w terenie zabudowanym, przy szkołach, etc. Ale jedziesz przez puste pole, widoczność genialna, a stawiają 50... :/

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    To mnie się to nie tyczy. Umowa o pracę, zaczęta z rok przed ciążą. Kwota stała.

Wiem, że "czepiają się" własnej działalności.
    To nie masz się o co martwić :-)
    Będących na własnej działalności czepiają się ale im tym bardziej nie są w stanie nic udowodnić i sprawy kończące się w sądzie są rozstrzygane na korzyść ciężarnych :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 11:06

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:10

l22nhdge5b933eoh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana :-) ( zaraz prawie południe hehe) ale mój kochany mąż wstawał do pracy o 4 więc ja już tez nie spałam i udało mi się drugi raz zasnąć koło 7 rano....

Powodzenia na wizytach dzisiaj :-) i gratuluje tych udanych :-)

snoopy... 100lat byle do września ;-)

Pogoda dzisiaj u nas okropna zimno pochmurno to może za jakieś porządki się wezmę...

Jakaś nerwowa się dzisiaj obudziłam to muszę jakoś rozładować emocje :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Z tym się nie zgodzę ZUS ma w tym momencie "nagonkę" na ciężarne oraz umowy o dzieło.
    Fakt, że ciężko jest podważyć zwolnienie ciążowe i ZUS obecnie częściej przyczepia się okresu zatrudnienia i zwiększonej nagle kwoty na umowie - powiązanie z ciążą :-)

to jest inna bajka;) jak ktoś kombinuje to niech się nie dziwi, że go sprawdzą;)
    jak ktoś zakłada 3 mce przed terminem działalność, de facto fikcyjną, i płaci składki 2 tys, a oczekuje macierzyńskiego 5 tys to niech go sprawdzają do woli...

bo takich sytuacji u nas jest mnóstwo

o ile pomaganie sobie rozumiem o tyle takiego złodziejstwa i cwaniactwa nie;) bo wtedy nie ma co mieć pretensji do Zusu ;)

na umowie o pracę prawie się nie zdarzają kontrole;)

aldonaa, 4me lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka zamówiłam pebble i do tego bazę familyfix. Ta baza jest o tyle lepsza, ze posłuży do 18 kg. Fajna jest też możliwość regulowania bazy familyfix tak aby dziecko za szybko nie wyrosło z tego pierwszego fotelika (chodzi tu o odsunięcie bazy od fotela i robi się miejsce na wystające nóżki). Cabriofix jest bardzo popularny i też się nad nim długo zastanawialiśmy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Koalka zamówiłam pebble i do tego bazę familyfix. Ta baza jest o tyle lepsza, ze posłuży do 18 kg. Fajna jest też możliwość regulowania bazy familyfix tak aby dziecko za szybko nie wyrosło z tego pierwszego fotelika (chodzi tu o odsunięcie bazy od fotela i robi się miejsce na wystające nóżki). Cabriofix jest bardzo popularny i też się nad nim długo zastanawialiśmy :-)
    Tak ja chce baze familyfix-to już jest pewne :) Już nawet ją do auta przymierzałam ;) Ale nad tym fotelikiem się głowie i głowie...

‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ