X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona moze gdybym kulturalnie na kolacje zjadla kanapke a nie miche owocow to bylyby dzis lepsze. ide sprawdzic teraz po dwoch godzinach.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:02

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:10

l22nhdge5b933eoh.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:17

wnidtv73dpzdszlc.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyglada to dzis tak
    na czczo 100
    po 1h od sniadania 133
    po 2hi paru minutacg 88

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda serio aż tyle? Ja mam takie dni ze leci ale częściej nic, zazwyczaj rano ale pewnie jakieś sny fajne mam :D
    Nawet śluzu nie mogłam obserwować przy staraniach, musiała bym paluchem grzebać żeby zebrać ze środka .

Coś chciałam jeszcze pisać ale zapomniałam

• diatomka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzynka no dzis pierwszy dzien pomiarow:) mam nadzieje ze ogarne swoj organzim:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda nie tylko Ty =)

Snoopy wszystkiego najlepszego! =)
    Swoją drogą tez Wam się ułożyło, ze akurat z mezem macie urodziny tego samego dnia ;D

4me faktycznie te sukienki z happy mum leżą zupełnie inaczej i człowiek wygląda z nich ładnie, a nie jak jakiś wieloryb.... tylko, ze u nas w wakacje sa 3 wesela - co miesiąc zaczynając od tego weekendy i obawiam się, ze nawet gdybym kupiła tam sukienkę to za miesiąc mógłby być problem, żeby zmieścić tam brzuszek, bo jednak tam patrzyłam na sukienki bardziej dopasowane =)
    Podobała mi się taka z wycietymi plecami, do kolan i kokardka nad tyłkiem... a Ty na którą się zdecydowałas? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    na razie tak, chcemy sie budować, a wiadomo na to potrzeba kasy i żeby nie wynajmować to na razie mieszkamy z teściową, ogólnie nie jest źle, ale wiadomo, czasem działa na nerwy. dobrze że pomimo wieku( prawie 60) pracuej i ma zamiar jeszcze na emeryturze, wiec jakos zbytnio się do nas nie wtrąca bo ma swoje życie. ale zobaczymy jak to bedzie jak bedzie dziecko... na szczęście od samego początku wie, że ja jestem uparta i samodzielna i liczę na to, że nei zasypie mnie złotymi radami o wychowaniu, w temacie ciązy się nie wtrąca o moze i później nie będzie źle.

U nas identyczna sytuacja...wszystko było "cud, miód, malinki" do momentu pojawienia się młodego..teściowa jest bardzo aktywna, prowadzi własną firmę , jezdzi po swiecie, nie interesowała się specjalnie ciążą - jasne cieszyła się, ale bez szalu...nie miałam więc obaw, ale powiem tak..... pierwszego dnia w domu, dała nam tak popalić radami, że mnie ścieło....pół roku zajęlo nam dotarcie się i teraz jest w miare ok...ale momewntami było ostro...teraz ona nauczyła się nie wtrącać aż tak, a ja tolerować kiedy czasem probuje przepchnac swoje pomysly....ostatnio np była walka o noszenie młodego (12 kg) na rekach...my z mezem Go nie nosimy, bo młody jest juz w pełni samodzielni, i tylko jak widzi babcie od razu krzyczy "opa, na opa" wiec prosimy i tłumaczymy by tego nie robiła bo on swietnie sobie radzi sam, wiec po co go nosić...no ale i tak niekiedy przyłapuje ją jak znosi Go ze schodów etc.. :P

• bento Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy_etka Sto lat!

Kasiarzynka Nic "koleżance" nie mów i wpadnij z zaskoczenia.

U mnie kolejna beznadziejna noc, znalazłam dobrą pozycję na boku dla bioder to ramiona i szyja mnie boli... Poza tym miałam dziś rano palce jak serdelki, takie spuchnięte, zdarzyło się wam tak?

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Wiaraczynicuda nie tylko Ty =)

Snoopy wszystkiego najlepszego! =)
    Swoją drogą tez Wam się ułożyło, ze akurat z mezem macie urodziny tego samego dnia ;D

4me faktycznie te sukienki z happy mum leżą zupełnie inaczej i człowiek wygląda z nich ładnie, a nie jak jakiś wieloryb.... tylko, ze u nas w wakacje sa 3 wesela - co miesiąc zaczynając od tego weekendy i obawiam się, ze nawet gdybym kupiła tam sukienkę to za miesiąc mógłby być problem, żeby zmieścić tam brzuszek, bo jednak tam patrzyłam na sukienki bardziej dopasowane =)
    Podobała mi się taka z wycietymi plecami, do kolan i kokardka nad tyłkiem... a Ty na którą się zdecydowałas? =)

Ja w ciąży z mlodym kupiłam tam 1 sukienkę i przenosiłam ją całą tamtą ciążę i teraz obecna :) są tak dobrrze sskrojone, że jestem niemal pewna ze zmiescisz sie z brzuchem nawe w 9 ms :)

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:17

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy wszystkiego najlepszego :)

Kasiarzynka, jak ta koleżanka taka agentka, to ja bym jej nie mówiła dokładnej godziny, bo rzeczywiście nie wiadomo, co się po niej spodziewać..

Bento, opuchlizna powinna schodzić po nocy. Jak będzie Ci się tak powtarzało, to skonsultuj to lepiej z lekarzem.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy 1oolat i byle do września :)

Ja przeczytałam że będziesz robić serdelki te parówki :D :D

Palce nie puchną ale stopy tak, wieczorem mam ślad od skarpetek i kostki niewidoczne. W niedzielę wychodziłam z domu ok 12 i buty były mi ciasne :/

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy_etka - wszystkiego najlepszego i żebyście wytrwali w dwupaku aż do terminu :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tego żelaza, to rzeczywiście podobno zęby czarnieją, ale tylko jeśli to jest żelazo do picia ;) Nancy, Ty pewnie masz tabletki, więc nie masz się co martwić :) Ja już od kilku miesięcy biorę Biofer i zęby koloru nie zmieniły (4me ma rację, czarnieje co innego) :P:P

4me lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh wczoraj jadąc na wernisaż siostry zarobiłam mandat :-( Jakby i tak mało było wydatków no ale przyznany słusznie za prędkość. Swoją drogą we Wrocławiu jest pełno miejsc, gdzie obowiązuje ta przeklęta 50, a tu szeroka droga, brak domów/ ludzi itp. I tak jak policjant dowiedział się, że jestem w ciąży to zapytał o miesiąc, skwitował, że nic nie widać i poprosił o kartę ciąży. I tu nastąpiła diametralna różnica w "obsługiwaniu" :-). Zrobił się niesamowicie miły, zaczął żartować i następnie powiedział, że postara się dać jak najmniejszą karę...nie wiem jak on to zrobił bo przekroczyłam prędkość o 36 km/h ale dał mi tylko 100 zł mandatu i 4 pkt (tu też się dopytywał czy aby na pewno nie grozi mi zabranie prawka za pkt-y). No nic tylko ciągle być w ciąży :-)
    Dodam jeszcze, że taśmowo łapali tam pełno osób i babka, która wpadła chwilę po mnie straciła prawko..no

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 10:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak a próbowałaś tej z top secret sukienki? Jest na prawdę zajebista a i po ciąży będzie w sam raz...ja miałam ją ubrać na drugie wesele w ten weekend...ale mąż mnie zmusił żebym kupiła drugą;p i znalazłam taką śliczną miętową sukieneczkę;) też luźniejszą, ale leży cudnie;)

co do kontroli z ZUS, jak Cię w domu nie zostaną zostawią powiadomienie, że masz się zgłosić do nich i tyle;), ale w ciąży rzadko się zdarzają kontrole raczej prędzej pilnują ludzi z innymi dolegliwościami, w ciąży raczej Ci nie zarzucą, że masz nieprawnie wystawione zwolnienie;)

• adzia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy. ☺ Wszystkiego najlepszego! Sto lat!

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutek, a taka dopasowana tam brałas ta sukienkę i służyła Ci cala ciążę?
    mnie się podobala taka...tyle, ze w kolorze różu =)

http://m.happymum.pl/d656c,sukienki_wizytowe-nectarine_latte_dress.html

Bento mnie też puchna nogi i palce u rąk... zaczęło się od tego gorrrracego weekendu i musiałam ściągnąć wszelkie pierścionki i obrączkę, bo az czulam jak mnie sciska =(

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 1287 1288 1289 1290 1291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ