Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Koalka: zamówiłam 88L. Widziałam go na żywo i wygląda zupełnie inaczej niż w internecie
Z tymi kolorami pikowanymi jest jakaś porażka. Ten PIK8 może i bym dostałą ale boję się, że za bardzo ta szarość będzie szła w róż i jakoś mi to nie pasuje dla chłopca. Z kolei PIK3 będzie szyty dopiero za ponad 2 m-ce i w sumie nie mam pewności, że dostanę go przed terminem porodu.
Podobno wielu producentów ma takie przerwy, także dziewczyny nie zostawiajcie kupna wózka na lipiec-sierpień, bo można nie zdążyć - trzeba się dowiedzieć czy Wasz upatrzony model będzie dostępny albo czy producent będzie na bieżąco szył. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sigma w przypadku tych pikowanych wózków nawet nie chodzi o przerwę na urlop, a o jakiś problem z dostępnością tkaniny. Dlatego ja zrezygnowałam bo jeśli producent twierdzi, że zacznie szyć te wózki dopiero za minimum 2 m-ce to myślę, że do mnie by dotarł pod koniec września lub w październiku. A ja mimo wszystko lubię mieć dopięte pewne sprawy na ostatni guzik i całą wyprawkę chcę skompletować max na miesiąc przed terminem.
Sigma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Koalka: zamówiłam 88L. Widziałam go na żywo i wygląda zupełnie inaczej niż w internecie
Z tymi kolorami pikowanymi jest jakaś porażka. Ten PIK8 może i bym dostałą ale boję się, że za bardzo ta szarość będzie szła w róż i jakoś mi to nie pasuje dla chłopca. Z kolei PIK3 będzie szyty dopiero za ponad 2 m-ce i w sumie nie mam pewności, że dostanę go przed terminem porodu.
Dziewczyny z tym kompletem minky to mi nie pomogłyście hihibo jeszcze tylko gorsze zamieszanie w głowie mam,zawsze byłam niezdecydowana ale w ciąży to już jest masakra!A o co chodzi z tymi metkami przy kocyku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:21
-
aldonaa wrote:U mnie tez mala od dawien dawna lezy glowa w dol. Co wizyte smieje sie z lekarzem, ze w glowie sie jej poprzewraca
U mnie od 15 tc mały był głową w dół, ale w zeszłym tygodniu przestało mu się podobać i obrócił się do góry (dokładnie wiem kiedy, bo myślałam że wystawi mi nogę z brzucha)mam nadzieję, że jeszcze się namyśli i obróci z powrotem
Sigma, też się zastanawiałam nad tańszymi na allegro, ale nie miałam porównania i nie chciałam ryzykować. Naczytałąm się, że czasem w tych tanich kocykach na all strona minky jest "plastikowa" w dotyku -
A ja czekam na pessar i czekam i czekam.. O 9.30 dostalam wiadomosc ze jest juz w moim miescie , a jest 13.30 i dalej jej nie ma. Niby szacowany czas dostarczenia do 14.30 ale mogli przywiezc od razu i juz bym byla w domu
a tak przebieram nogami w tym szpitalnym lozku.
-
Staraczka23 wrote:Skabarka ale te nabite zostały
Lady jaki model wózka miałaś? Taki czerwony chyba kolor był, chciałam spojrzeć parametry bo wizualnie pamiętam ładny jest.
Staraczka a masz facebooka?
-
Nancy87 wrote:O nie, szalejecie z tym pisaniem. Zdecydowanie odwołuje swój poród na 1500 stronie hehe.
Kurczę dzisiaj mi brzuch tak drętwieje, twardnieje jak chodzę. Nie boli mnie ale jest takie nieprzyjemne drętwienie. Właściwie mam tak od wczoraj jak pościel zmieniłam.
Lady mój synek też już od dawna główką w dole. Teraz to nawet podczas badania na fotelu ginekolog powiedziała, że bardzo nisko ma tę główkę.
Moja też jest bardzo nisko, ale mimo to się kręci i myśle że Wasze dzieci również. -
Koalka wrote:88L też całkiem fajny,chociaż dla mnie może aż za szary,ale rozumiem Ciebie bo PIK8 bym nie wzieła! Mi właśnie facet w sklepie mówił,że na zamówioną barlette się bardzo długo czeka,bo mają jakaś przerwę w szyciu niektórych kolorów(czyli potwierdzają się Twoje słowa)dlatego tak się cieszyłam,że znalazłam akurat mój wypatrzony kolor w sklepie od ręki!
no nic ja swój dostanę pewnie jeszcze w tym tygodniu
-
O matko i córko, ale mam od 3 dni parcie na pierogi...Jem codziennie
Najlepsze są serowo-jagodowe polanę śmietanką i posypane cukrem...Mmmm. maomazja !
W życiu nie byłam fanką pierogów
a teraz
aaa i polecam Wam lody Belcanto z Biedronki: premium, na śmietance kremówce z bakaliami...No coś pięknego !Anitka201, skabarka, karolcia87 lubią tę wiadomość
Córcia
-
Koalka wrote:
Lady wybacz,ale jeśli chodzi o informacje dotyczące mojej ciąży to bardziej ufam mojej ginekolog niż Tobie :p Na przed ostatniej wizycie mówiła mi,że w większości przypadków dzieci w przeciągu następnych 4tyg.się odwracają główką w dół i przyszłam po 4 tyg i faktycznie mały był już główką w dół,więc nie mam prawa jej nie wierzyć ;)Nie powiedziała,że na milion procent mały się nie przewróci z powrotem w poprzek i na bank będę rodziła sn.Tylko,że przy pierwszej ciąży najczęściej już tak zostaje i jest duże prawdopodobieństwo.Dzieciaczek ma coraz mniej miejsca na fikołki,chociaż kręci się i kopniaki mi daje bardzo częstoPo ruchach,kopniakach dziecka też można domyślić się jego pozycji.
No dobra, ale moja też to pierwsza ciąża, to co znaczy, że moja ma na tyle miejsca ze się może kręcić a twoje dziecko nie? Nie wydaje Ci się to dziwne, w końcu ja jestem w 31 tygodniu a ty 26. Twoja dzidzia jest mniejsza od mojej więc kręcić się jeszcze kręci.
Patrząc na gadkę twojej lekarki, to ja w takim układzie będę mieć cesarkę bo moje dziecko się kręci w brzuchu. Totalny bezsens.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:34
-
nick nieaktualnyKoalka, takie metki mają po prostu być atraktorem dla malucha kiedy już zaczyna się interesować wszystkim i chwytać
są kolorowe, wystają i można je pociągnąc
teraz jest moda (i słuszna w sumie) na wszystkie zabawki sensoryczne dla maluchów - mnogość kształtów, faktur, kolorów, doznań dotykowych, słuchowych (np. szeleszczenie materiału), wizualnych itd. pomagają stymulować rozwój malucha. Ale też nie można przesadzić w drugą stronę, bo bodźce męczą
Jest taka piękna pogoda, a ja muszę się uczyćchyba wezmę po pracy męża pod pachę i pójdziemy na lody
przerwa się należy, prawda?
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:No dobra, ale moja też to pierwsza ciąża, to co znaczy, że moja ma na tyle miejsca ze się może kręcić a twoje dziecko nie? Nie wydaje Ci się to dziwne, w końcu ja jestem w 31 tygodniu a ty 26. Twoja dzidzia jest mniejsza od mojej więc kręcić się jeszcze kręci.
a po drugie macica to jest mięsień, rozciąga się w różny sposób, dzieci bywają różnej wielkości (nie tylko masa ciała się liczy), a Twoja córa szybko urosła ze względu na szalejące cukry, a nie przez prawidłowy przyrost na długość (mówiąc wprost: po prostu jest cięższa). Także ten... ja nie chcę być chamska, ale mam trochę dość tego wszystko-wiem-najlepiej-bo-wychowałam-13-dzieci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:37
Paulinek, alutka, Koalka, kapturnica, magdalenkaihelenka, adzia, Dżuls, diatomka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiarzynka - ja mam skierowanie na mniej więcej 30 tc, ale lekarz mówi, że 31-32 tc też będzie ok. I to już będzie raczej ostatnie USG na NFZ z tego, co wiem
Właśnie muszę zadzwonić i się umówić, może odbiorą telefon łaskawieKasiarzynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny