X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Koalka: zamówiłam 88L. Widziałam go na żywo i wygląda zupełnie inaczej niż w internecie ;-) Z tymi kolorami pikowanymi jest jakaś porażka. Ten PIK8 może i bym dostałą ale boję się, że za bardzo ta szarość będzie szła w róż i jakoś mi to nie pasuje dla chłopca. Z kolei PIK3 będzie szyty dopiero za ponad 2 m-ce i w sumie nie mam pewności, że dostanę go przed terminem porodu.
    Teraz Adamex ma mieć przerwę wakacyjną w szyciu, wiem od faceta z mojego sklepu, który dzwonił do mnie w sprawie tamtej zmiany koloru.
    Podobno wielu producentów ma takie przerwy, także dziewczyny nie zostawiajcie kupna wózka na lipiec-sierpień, bo można nie zdążyć - trzeba się dowiedzieć czy Wasz upatrzony model będzie dostępny albo czy producent będzie na bieżąco szył.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:11

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ja wczoraj tak miałam brzuch drętwiial tak jak po operacji i do 12tc to odczuwalam.

Zacielyscie się albo skaleczylyscie ostatnio?
    Machnelam sobie po palcu nożem a krwi tyle jak w rzeźni :/

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    super spodenki dla dzieci ma ! u młodego takie się extra sprawdziły..wygodne jak dresy a bajera jest :P :P :P
    Też się nimi zachwycam. Dopatrzyłaś się może ceny za te spodenki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Nancy ja wczoraj tak miałam brzuch drętwiial tak jak po operacji i do 12tc to odczuwalam.

Zacielyscie się albo skaleczylyscie ostatnio?
    Machnelam sobie po palcu nożem a krwi tyle jak w rzeźni :/
    Taak, mam podobnie.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma w przypadku tych pikowanych wózków nawet nie chodzi o przerwę na urlop, a o jakiś problem z dostępnością tkaniny. Dlatego ja zrezygnowałam bo jeśli producent twierdzi, że zacznie szyć te wózki dopiero za minimum 2 m-ce to myślę, że do mnie by dotarł pod koniec września lub w październiku. A ja mimo wszystko lubię mieć dopięte pewne sprawy na ostatni guzik i całą wyprawkę chcę skompletować max na miesiąc przed terminem.

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Koalka: zamówiłam 88L. Widziałam go na żywo i wygląda zupełnie inaczej niż w internecie ;-) Z tymi kolorami pikowanymi jest jakaś porażka. Ten PIK8 może i bym dostałą ale boję się, że za bardzo ta szarość będzie szła w róż i jakoś mi to nie pasuje dla chłopca. Z kolei PIK3 będzie szyty dopiero za ponad 2 m-ce i w sumie nie mam pewności, że dostanę go przed terminem porodu.
    88L też całkiem fajny,chociaż dla mnie może aż za szary,ale rozumiem Ciebie bo PIK8 bym nie wzieła! Mi właśnie facet w sklepie mówił,że na zamówioną barlette się bardzo długo czeka,bo mają jakaś przerwę w szyciu niektórych kolorów(czyli potwierdzają się Twoje słowa)dlatego tak się cieszyłam,że znalazłam akurat mój wypatrzony kolor w sklepie od ręki!

Dziewczyny z tym kompletem minky to mi nie pomogłyście hihi ;) bo jeszcze tylko gorsze zamieszanie w głowie mam,zawsze byłam niezdecydowana ale w ciąży to już jest masakra!A o co chodzi z tymi metkami przy kocyku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:21

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    U mnie tez mala od dawien dawna lezy glowa w dol. Co wizyte smieje sie z lekarzem, ze w glowie sie jej poprzewraca :D

U mnie od 15 tc mały był głową w dół, ale w zeszłym tygodniu przestało mu się podobać i obrócił się do góry (dokładnie wiem kiedy, bo myślałam że wystawi mi nogę z brzucha) :P mam nadzieję, że jeszcze się namyśli i obróci z powrotem ;)

Sigma, też się zastanawiałam nad tańszymi na allegro, ale nie miałam porównania i nie chciałam ryzykować. Naczytałąm się, że czasem w tych tanich kocykach na all strona minky jest "plastikowa" w dotyku :/

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na pessar i czekam i czekam.. O 9.30 dostalam wiadomosc ze jest juz w moim miescie , a jest 13.30 i dalej jej nie ma. Niby szacowany czas dostarczenia do 14.30 ale mogli przywiezc od razu i juz bym byla w domu :/ a tak przebieram nogami w tym szpitalnym lozku.

relgzbmhh8tsviez.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Skabarka ale te nabite zostały :D

Lady jaki model wózka miałaś? Taki czerwony chyba kolor był, chciałam spojrzeć parametry bo wizualnie pamiętam ładny jest.

Staraczka a masz facebooka?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    O nie, szalejecie z tym pisaniem. Zdecydowanie odwołuje swój poród na 1500 stronie hehe.

Kurczę dzisiaj mi brzuch tak drętwieje, twardnieje jak chodzę. Nie boli mnie ale jest takie nieprzyjemne drętwienie. Właściwie mam tak od wczoraj jak pościel zmieniłam.

Lady mój synek też już od dawna główką w dole. Teraz to nawet podczas badania na fotelu ginekolog powiedziała, że bardzo nisko ma tę główkę.

Moja też jest bardzo nisko, ale mimo to się kręci i myśle że Wasze dzieci również.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    88L też całkiem fajny,chociaż dla mnie może aż za szary,ale rozumiem Ciebie bo PIK8 bym nie wzieła! Mi właśnie facet w sklepie mówił,że na zamówioną barlette się bardzo długo czeka,bo mają jakaś przerwę w szyciu niektórych kolorów(czyli potwierdzają się Twoje słowa)dlatego tak się cieszyłam,że znalazłam akurat mój wypatrzony kolor w sklepie od ręki!
    Szczęściara :-) no nic ja swój dostanę pewnie jeszcze w tym tygodniu :-)

• Kasiarzynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:18

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko i córko, ale mam od 3 dni parcie na pierogi...Jem codziennie :) Najlepsze są serowo-jagodowe polanę śmietanką i posypane cukrem...Mmmm. maomazja ! :) W życiu nie byłam fanką pierogów :D a teraz <3

aaa i polecam Wam lody Belcanto z Biedronki: premium, na śmietance kremówce z bakaliami...No coś pięknego ! :)

Anitka201, skabarka, karolcia87 lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:

Lady wybacz,ale jeśli chodzi o informacje dotyczące mojej ciąży to bardziej ufam mojej ginekolog niż Tobie :p Na przed ostatniej wizycie mówiła mi,że w większości przypadków dzieci w przeciągu następnych 4tyg.się odwracają główką w dół i przyszłam po 4 tyg i faktycznie mały był już główką w dół,więc nie mam prawa jej nie wierzyć ;)Nie powiedziała,że na milion procent mały się nie przewróci z powrotem w poprzek i na bank będę rodziła sn.Tylko,że przy pierwszej ciąży najczęściej już tak zostaje i jest duże prawdopodobieństwo.Dzieciaczek ma coraz mniej miejsca na fikołki,chociaż kręci się i kopniaki mi daje bardzo często :) Po ruchach,kopniakach dziecka też można domyślić się jego pozycji.

No dobra, ale moja też to pierwsza ciąża, to co znaczy, że moja ma na tyle miejsca ze się może kręcić a twoje dziecko nie? Nie wydaje Ci się to dziwne, w końcu ja jestem w 31 tygodniu a ty 26. Twoja dzidzia jest mniejsza od mojej więc kręcić się jeszcze kręci.
    Patrząc na gadkę twojej lekarki, to ja w takim układzie będę mieć cesarkę bo moje dziecko się kręci w brzuchu. Totalny bezsens.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:34

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam info, że moje łóżeczko jest już do odbioru :) Cieszę się jak dziecko :D

Sigma, Lady Savage, alutka, Gusiak, agatka196, adzia, Lilla My lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka, takie metki mają po prostu być atraktorem dla malucha kiedy już zaczyna się interesować wszystkim i chwytać :) są kolorowe, wystają i można je pociągnąc :)
    teraz jest moda (i słuszna w sumie) na wszystkie zabawki sensoryczne dla maluchów - mnogość kształtów, faktur, kolorów, doznań dotykowych, słuchowych (np. szeleszczenie materiału), wizualnych itd. pomagają stymulować rozwój malucha. Ale też nie można przesadzić w drugą stronę, bo bodźce męczą ;)

Jest taka piękna pogoda, a ja muszę się uczyć :D chyba wezmę po pracy męża pod pachę i pójdziemy na lody ;) przerwa się należy, prawda? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No dobra, ale moja też to pierwsza ciąża, to co znaczy, że moja ma na tyle miejsca ze się może kręcić a twoje dziecko nie? Nie wydaje Ci się to dziwne, w końcu ja jestem w 31 tygodniu a ty 26. Twoja dzidzia jest mniejsza od mojej więc kręcić się jeszcze kręci.
    Przede wszystkim ten 31 tydzień jest grubo przesadzony, bo wg terminu z OM jesteś w 29... ;) a po drugie macica to jest mięsień, rozciąga się w różny sposób, dzieci bywają różnej wielkości (nie tylko masa ciała się liczy), a Twoja córa szybko urosła ze względu na szalejące cukry, a nie przez prawidłowy przyrost na długość (mówiąc wprost: po prostu jest cięższa). Także ten... ja nie chcę być chamska, ale mam trochę dość tego wszystko-wiem-najlepiej-bo-wychowałam-13-dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:37

Paulinek, alutka, Koalka, kapturnica, magdalenkaihelenka, adzia, Dżuls, diatomka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka - ja mam skierowanie na mniej więcej 30 tc, ale lekarz mówi, że 31-32 tc też będzie ok. I to już będzie raczej ostatnie USG na NFZ z tego, co wiem :(
    Właśnie muszę zadzwonić i się umówić, może odbiorą telefon łaskawie :P

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Też się nimi zachwycam. Dopatrzyłaś się może ceny za te spodenki?
    ok 40 zł gdzieś mi mignęło :)

‹‹ 1294 1295 1296 1297 1298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ