X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    nie powiedziane :) mój syn jak się w 6 miesiącu ulozyl głową w dół tak leżał do końca ciąży...i przemieszczał się tylko prawa i lewa i ten nacisk właśnie spowodował akurat u mnie skracanie szyjki

u mojej znajomej podobnie, mała juz od 25 tyg leżała główką w dól do końca ciązy, dziecko ma coraz mneij miejsca na fikanie koziołków :) ale róznie to bywa :)

Koalka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka a jak się trzyma ten maluszek co się wczoraj urodził?
    masz jakieś wieści?
    Tak mi siedzi ten chłopczyk w głowie...

Tzn. Nie wiem czy dziewczyny chcą tutaj na forum tez wiedzieć, wiec moze w razie czego wyślij mi odpowiedz prywatna...

też chciałabym wiedzieć!

• Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ja byłam pewna że tam jest 70. Całe szczęście, że mnie coś tknęło i zwolniłam do tych 86, kolejny pomiar 81 bo wydaje mi się, że i u mnie prawko by poszło bo jechałam szybciej. Jak mnie zatrzymali powiedziałam, żeby załatwili to jak najszybciej bo jestem w 7 m-cu ciąży i zaraz się posikam :-) Poszło na prawdę ekspresowo :-)
    To Twój mąż dostał więcej pkt-ów za mniejsze przewinienie.

• Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ja byłam pewna że tam jest 70. Całe szczęście, że mnie coś tknęło i zwolniłam do tych 86, kolejny pomiar 81 bo wydaje mi się, że i u mnie prawko by poszło bo jechałam szybciej. Jak mnie zatrzymali powiedziałam, żeby załatwili to jak najszybciej bo jestem w 7 m-cu ciąży i zaraz się posikam :-) Poszło na prawdę ekspresowo :-)
    To Twój mąż dostał więcej pkt-ów za mniejsze przewinienie.

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:16

• .ona. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    mężowie wchodza z Wami na wizyty?

No mój nie bardzo, bo z młodym nie miałby kto zostać, ale jak jest usg jakieś dokładne to mam ze sobą męskie podwójne wsparcie :D
    Ostatnio pod nieobecność męża pojechałam z synem na wizytę, podczas badania na fotelu grzecznie poczekał na mnie w poczekalni, a później obejrzał siostrę podczas usg :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Nie mam pojęcia gdzie jest taki sklep ;D
    Interesują mnie sklepy w warszawie i okolicach w stronę zachodnia =))

w necie znalazłam że tu jest
    Funk'n'Soul
    ulica Górczewska 124 / Wola Park
    Warszawa, Wola, Koło • 5,6 km od Centrum

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały Mikołaj jest w ciężkim stanie Ale stabilnym, dzisiaj na fb był filmik jak się rusza w inkubatorze taka maleńka kruszynka, karmiony jest przez pempowine, cały czas obserwuje co pisze mamusia o stanie dziecka mogę wam tu pisać jeśli coś będę wiedziała

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Sigma - mi wczoraj lekarz powiedział, że trzeba wytrzymać do 32tc to już będzie spokojniejszy, bo taki maluszek już sobie poradzi - a póki co to mam się oszczędzać ile się da :) ja tam cały czas twierdzę, że do porodu zostało mi 2 miesiące ;) ani myślę czekać do września ;) byle do 38tc i niech panienka wychodzi :D

także dzisiaj sie oszczędzam - jeszcze sobie leżakuje ;) ale czyba zaraz gdzieś polezę po jakieś truskawki :D
    A czemu lekarz bierze pod uwagę to, że możesz nie wytrzymać do 38tc? Przez tę szyjkę? Bo ja myślałam, że już sytuacja opanowana jest...
    Może tym razem z końcówką nie będzie aż tak źle? :)

LS - nietrzymanie moczu to jest problem medyczny i trzeba to konsultować z lekarzem - nie tylko z ginekologiem, ale z urologiem. Jeśli teraz masz takie objawy, to po ciąży będziesz miała spory problem...
    A dziecko wcale nie musi się odwracać na tym etapie ciąży, mój już od kilku tygodni zawsze siedzi głową w dół, nie fika. Jeśli Koalce lekarz znający jej budowę, wielkość jej macicy, wielkość dziecka i jego ruchliwość zapowiedział, że dziecko ma szansę już tak zostać, to chyba wie lepiej, niż Ty ;)

Anitka - fajne ciuszki :)

Alutka - mega ta kieca, bardzo fajnie leży :)

Koalka, kapturnica lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka o tym właśnie mówię =)
    Moj tez wielce zdziwiony, ze rozmiar 34 i 36 sa dla mnie już zdecydowanie za małe... baaa... nawet niektóre sukienki 38 niestety są juz nie do dopiecia i wieeeeelkie zdziwienie, ze jak to ...
    To go uświadomiłam, ze jestem w 7 miesiącu ciąży i ano takto troszkę się ciało kobiety wtedy zmienia i ten brzuszek tez trzeba gdzieś wcisnąć =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    ja wczoraj ze swoim chodziłam po CH - on kupował sobie spodenki na lato a ja koszulkami dla siebie chodziłam ;) i on się też nie mógł nadziwić czemu ja tak dumam przy tych stojakach przecież koszulka to koszulka ;) dopiero jak wszedł ze mną do przymierzalni i się okazało że na 5 tylko 1 dobrze leży to zrozumiał ;) w croppie są fajne przeceny teraz i w house`ie :) spódnicę kupiłam w diversie :D a sukienkę w biedronce :D i na miesiąc zakupy ciuchowe mam z głowy ;)

no właśnie widziałam sukienki w biedronce ale nie miałam już siły nawet dobrze popatrzeć, chyba dosyć tanie są?

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    w necie znalazłam że tu jest
    Funk'n'Soul
    ulica Górczewska 124 / Wola Park
    Warszawa, Wola, Koło • 5,6 km od Centrum

Nosz w dupe... wczoraj bylam w wola parku ;D

ps. Dziękuję za informacje =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 12:16

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka najważniejsze, ze maluch jest pod dobrą opieka... bardzo mocno sciskam za Niego kciuki! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak sprawdź sobie czy na pewno tam jest, bo może to jakieś przestarzałe info jest w necie.a ten sklep chyba ma strone internetowa.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:11

Anitka201, Sigma lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka najważniejsze, ze maluch jest pod dobrą opieka... bardzo mocno sciskam za Niego kciuki! =)

Wszyscy są dobrej myśli, pod postem ktoś dodał zdjęcie z kilku lat jak synek też walczył o życie i wygrał, napawa optymizmem

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dziewczyny, które mają trochę czasu. Warto poczytać :D Dotyczy tego jak skutecznie bronić się przed zabraniem prawa jazdy na 3 m-ce :) Jak widać dziury w polskim prawie są ogromne...

http://anuluj-mandat.pl/blog/post/jak-sie-bronic-skutecznie-przed-zatrzymaniem-prawa-jazdy-na-3-miesiace
    Dzięki wieczorkiem to sobie przeczytam.
    Ja wiem jedno jeśli któraś z Was dostanie zdjęcie z fotoradaru z tym śmiesznym druczkiem, który trzeba uzupełnić i wskazać kto kierował pojazdem to od razu mówię, że nie watro tego płacić bo z doświadczenia wiemy, że nie egzekwują tych należności (za mandat) bo nie mają do tego prawa.
    Tu też macie artykuł na ten temat:
    http://3obieg.pl/mandat-podetrzyj-sie-wezwaniem
    gościu opisuje krok po kroku popełniane błędy.
    U nas w firmie nagminnie przychodzą takie świstki (pracownicy jeżdżą firmowymi busami) i żaden nie został zapłacony. Nie przyszło też żadne ponaglenie/ wezwanie itp itd.

‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ