X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    nie powiedziane :) mój syn jak się w 6 miesiącu ulozyl głową w dół tak leżał do końca ciąży...i przemieszczał się tylko prawa i lewa i ten nacisk właśnie spowodował akurat u mnie skracanie szyjki

u mojej znajomej podobnie, mała juz od 25 tyg leżała główką w dól do końca ciązy, dziecko ma coraz mneij miejsca na fikanie koziołków :) ale róznie to bywa :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka a jak się trzyma ten maluszek co się wczoraj urodził?
    masz jakieś wieści?
    Tak mi siedzi ten chłopczyk w głowie...

Tzn. Nie wiem czy dziewczyny chcą tutaj na forum tez wiedzieć, wiec moze w razie czego wyślij mi odpowiedz prywatna...

też chciałabym wiedzieć!

• Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ja byłam pewna że tam jest 70. Całe szczęście, że mnie coś tknęło i zwolniłam do tych 86, kolejny pomiar 81 bo wydaje mi się, że i u mnie prawko by poszło bo jechałam szybciej. Jak mnie zatrzymali powiedziałam, żeby załatwili to jak najszybciej bo jestem w 7 m-cu ciąży i zaraz się posikam :-) Poszło na prawdę ekspresowo :-)
    To Twój mąż dostał więcej pkt-ów za mniejsze przewinienie.

• Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ja byłam pewna że tam jest 70. Całe szczęście, że mnie coś tknęło i zwolniłam do tych 86, kolejny pomiar 81 bo wydaje mi się, że i u mnie prawko by poszło bo jechałam szybciej. Jak mnie zatrzymali powiedziałam, żeby załatwili to jak najszybciej bo jestem w 7 m-cu ciąży i zaraz się posikam :-) Poszło na prawdę ekspresowo :-)
    To Twój mąż dostał więcej pkt-ów za mniejsze przewinienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:16

• .ona. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    mężowie wchodza z Wami na wizyty?

No mój nie bardzo, bo z młodym nie miałby kto zostać, ale jak jest usg jakieś dokładne to mam ze sobą męskie podwójne wsparcie :D
    Ostatnio pod nieobecność męża pojechałam z synem na wizytę, podczas badania na fotelu grzecznie poczekał na mnie w poczekalni, a później obejrzał siostrę podczas usg :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Nie mam pojęcia gdzie jest taki sklep ;D
    Interesują mnie sklepy w warszawie i okolicach w stronę zachodnia =))

w necie znalazłam że tu jest
    Funk'n'Soul
    ulica Górczewska 124 / Wola Park
    Warszawa, Wola, Koło • 5,6 km od Centrum

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały Mikołaj jest w ciężkim stanie Ale stabilnym, dzisiaj na fb był filmik jak się rusza w inkubatorze taka maleńka kruszynka, karmiony jest przez pempowine, cały czas obserwuje co pisze mamusia o stanie dziecka mogę wam tu pisać jeśli coś będę wiedziała

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Sigma - mi wczoraj lekarz powiedział, że trzeba wytrzymać do 32tc to już będzie spokojniejszy, bo taki maluszek już sobie poradzi - a póki co to mam się oszczędzać ile się da :) ja tam cały czas twierdzę, że do porodu zostało mi 2 miesiące ;) ani myślę czekać do września ;) byle do 38tc i niech panienka wychodzi :D

także dzisiaj sie oszczędzam - jeszcze sobie leżakuje ;) ale czyba zaraz gdzieś polezę po jakieś truskawki :D
    A czemu lekarz bierze pod uwagę to, że możesz nie wytrzymać do 38tc? Przez tę szyjkę? Bo ja myślałam, że już sytuacja opanowana jest...
    Może tym razem z końcówką nie będzie aż tak źle? :)

LS - nietrzymanie moczu to jest problem medyczny i trzeba to konsultować z lekarzem - nie tylko z ginekologiem, ale z urologiem. Jeśli teraz masz takie objawy, to po ciąży będziesz miała spory problem...
    A dziecko wcale nie musi się odwracać na tym etapie ciąży, mój już od kilku tygodni zawsze siedzi głową w dół, nie fika. Jeśli Koalce lekarz znający jej budowę, wielkość jej macicy, wielkość dziecka i jego ruchliwość zapowiedział, że dziecko ma szansę już tak zostać, to chyba wie lepiej, niż Ty ;)

Anitka - fajne ciuszki :)

Alutka - mega ta kieca, bardzo fajnie leży :)

nick nieaktualny, kapturnica lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka o tym właśnie mówię =)
    Moj tez wielce zdziwiony, ze rozmiar 34 i 36 sa dla mnie już zdecydowanie za małe... baaa... nawet niektóre sukienki 38 niestety są juz nie do dopiecia i wieeeeelkie zdziwienie, ze jak to ...
    To go uświadomiłam, ze jestem w 7 miesiącu ciąży i ano takto troszkę się ciało kobiety wtedy zmienia i ten brzuszek tez trzeba gdzieś wcisnąć =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    ja wczoraj ze swoim chodziłam po CH - on kupował sobie spodenki na lato a ja koszulkami dla siebie chodziłam ;) i on się też nie mógł nadziwić czemu ja tak dumam przy tych stojakach przecież koszulka to koszulka ;) dopiero jak wszedł ze mną do przymierzalni i się okazało że na 5 tylko 1 dobrze leży to zrozumiał ;) w croppie są fajne przeceny teraz i w house`ie :) spódnicę kupiłam w diversie :D a sukienkę w biedronce :D i na miesiąc zakupy ciuchowe mam z głowy ;)

no właśnie widziałam sukienki w biedronce ale nie miałam już siły nawet dobrze popatrzeć, chyba dosyć tanie są?

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    w necie znalazłam że tu jest
    Funk'n'Soul
    ulica Górczewska 124 / Wola Park
    Warszawa, Wola, Koło • 5,6 km od Centrum

Nosz w dupe... wczoraj bylam w wola parku ;D

ps. Dziękuję za informacje =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 12:16

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka najważniejsze, ze maluch jest pod dobrą opieka... bardzo mocno sciskam za Niego kciuki! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak sprawdź sobie czy na pewno tam jest, bo może to jakieś przestarzałe info jest w necie.a ten sklep chyba ma strone internetowa.

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:11

Anitka201, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka najważniejsze, ze maluch jest pod dobrą opieka... bardzo mocno sciskam za Niego kciuki! =)

Wszyscy są dobrej myśli, pod postem ktoś dodał zdjęcie z kilku lat jak synek też walczył o życie i wygrał, napawa optymizmem

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dziewczyny, które mają trochę czasu. Warto poczytać :D Dotyczy tego jak skutecznie bronić się przed zabraniem prawa jazdy na 3 m-ce :) Jak widać dziury w polskim prawie są ogromne...

http://anuluj-mandat.pl/blog/post/jak-sie-bronic-skutecznie-przed-zatrzymaniem-prawa-jazdy-na-3-miesiace
    Dzięki wieczorkiem to sobie przeczytam.
    Ja wiem jedno jeśli któraś z Was dostanie zdjęcie z fotoradaru z tym śmiesznym druczkiem, który trzeba uzupełnić i wskazać kto kierował pojazdem to od razu mówię, że nie watro tego płacić bo z doświadczenia wiemy, że nie egzekwują tych należności (za mandat) bo nie mają do tego prawa.
    Tu też macie artykuł na ten temat:
    http://3obieg.pl/mandat-podetrzyj-sie-wezwaniem
    gościu opisuje krok po kroku popełniane błędy.
    U nas w firmie nagminnie przychodzą takie świstki (pracownicy jeżdżą firmowymi busami) i żaden nie został zapłacony. Nie przyszło też żadne ponaglenie/ wezwanie itp itd.

‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ