Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyalutka wrote:nie powiedziane
mój syn jak się w 6 miesiącu ulozyl głową w dół tak leżał do końca ciąży...i przemieszczał się tylko prawa i lewa i ten nacisk właśnie spowodował akurat u mnie skracanie szyjki
u mojej znajomej podobnie, mała juz od 25 tyg leżała główką w dól do końca ciązy, dziecko ma coraz mneij miejsca na fikanie koziołkówale róznie to bywa
Koalka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGusiak wrote:Staraczka a jak się trzyma ten maluszek co się wczoraj urodził?
masz jakieś wieści?
Tak mi siedzi ten chłopczyk w głowie...
Tzn. Nie wiem czy dziewczyny chcą tutaj na forum tez wiedzieć, wiec moze w razie czego wyślij mi odpowiedz prywatna...
też chciałabym wiedzieć! -
Sigma ja byłam pewna że tam jest 70. Całe szczęście, że mnie coś tknęło i zwolniłam do tych 86, kolejny pomiar 81 bo wydaje mi się, że i u mnie prawko by poszło bo jechałam szybciej. Jak mnie zatrzymali powiedziałam, żeby załatwili to jak najszybciej bo jestem w 7 m-cu ciąży i zaraz się posikam
Poszło na prawdę ekspresowo
To Twój mąż dostał więcej pkt-ów za mniejsze przewinienie. -
Sigma ja byłam pewna że tam jest 70. Całe szczęście, że mnie coś tknęło i zwolniłam do tych 86, kolejny pomiar 81 bo wydaje mi się, że i u mnie prawko by poszło bo jechałam szybciej. Jak mnie zatrzymali powiedziałam, żeby załatwili to jak najszybciej bo jestem w 7 m-cu ciąży i zaraz się posikam
Poszło na prawdę ekspresowo
To Twój mąż dostał więcej pkt-ów za mniejsze przewinienie.Sigma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PannaB wrote:mężowie wchodza z Wami na wizyty?
No mój nie bardzo, bo z młodym nie miałby kto zostać, ale jak jest usg jakieś dokładne to mam ze sobą męskie podwójne wsparcie
Ostatnio pod nieobecność męża pojechałam z synem na wizytę, podczas badania na fotelu grzecznie poczekał na mnie w poczekalni, a później obejrzał siostrę podczas usg
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMały Mikołaj jest w ciężkim stanie Ale stabilnym, dzisiaj na fb był filmik jak się rusza w inkubatorze taka maleńka kruszynka, karmiony jest przez pempowine, cały czas obserwuje co pisze mamusia o stanie dziecka mogę wam tu pisać jeśli coś będę wiedziała
-
nick nieaktualnyskabarka wrote:Sigma - mi wczoraj lekarz powiedział, że trzeba wytrzymać do 32tc to już będzie spokojniejszy, bo taki maluszek już sobie poradzi - a póki co to mam się oszczędzać ile się da
ja tam cały czas twierdzę, że do porodu zostało mi 2 miesiące
ani myślę czekać do września
byle do 38tc i niech panienka wychodzi
także dzisiaj sie oszczędzam - jeszcze sobie leżakujeale czyba zaraz gdzieś polezę po jakieś truskawki
Może tym razem z końcówką nie będzie aż tak źle?
LS - nietrzymanie moczu to jest problem medyczny i trzeba to konsultować z lekarzem - nie tylko z ginekologiem, ale z urologiem. Jeśli teraz masz takie objawy, to po ciąży będziesz miała spory problem...
A dziecko wcale nie musi się odwracać na tym etapie ciąży, mój już od kilku tygodni zawsze siedzi głową w dół, nie fika. Jeśli Koalce lekarz znający jej budowę, wielkość jej macicy, wielkość dziecka i jego ruchliwość zapowiedział, że dziecko ma szansę już tak zostać, to chyba wie lepiej, niż Ty
Anitka - fajne ciuszki
Alutka - mega ta kieca, bardzo fajnie leżyKoalka, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Skabarka o tym właśnie mówię
Moj tez wielce zdziwiony, ze rozmiar 34 i 36 sa dla mnie już zdecydowanie za małe... baaa... nawet niektóre sukienki 38 niestety są juz nie do dopiecia i wieeeeelkie zdziwienie, ze jak to ...
To go uświadomiłam, ze jestem w 7 miesiącu ciąży i ano takto troszkę się ciało kobiety wtedy zmienia i ten brzuszek tez trzeba gdzieś wcisnąć -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyskabarka wrote:ja wczoraj ze swoim chodziłam po CH - on kupował sobie spodenki na lato a ja koszulkami dla siebie chodziłam
i on się też nie mógł nadziwić czemu ja tak dumam przy tych stojakach przecież koszulka to koszulka
dopiero jak wszedł ze mną do przymierzalni i się okazało że na 5 tylko 1 dobrze leży to zrozumiał
w croppie są fajne przeceny teraz i w house`ie
spódnicę kupiłam w diversie
a sukienkę w biedronce
i na miesiąc zakupy ciuchowe mam z głowy
no właśnie widziałam sukienki w biedronce ale nie miałam już siły nawet dobrze popatrzeć, chyba dosyć tanie są? -
magdalenkaihelenka wrote:w necie znalazłam że tu jest
Funk'n'Soul
ulica Górczewska 124 / Wola Park
Warszawa, Wola, Koło • 5,6 km od Centrum
Nosz w dupe... wczoraj bylam w wola parku
ps. Dziękuję za informacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 12:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aldonaa wrote:Dziewczyny, które mają trochę czasu. Warto poczytać
Dotyczy tego jak skutecznie bronić się przed zabraniem prawa jazdy na 3 m-ce
Jak widać dziury w polskim prawie są ogromne...
http://anuluj-mandat.pl/blog/post/jak-sie-bronic-skutecznie-przed-zatrzymaniem-prawa-jazdy-na-3-miesiace
Ja wiem jedno jeśli któraś z Was dostanie zdjęcie z fotoradaru z tym śmiesznym druczkiem, który trzeba uzupełnić i wskazać kto kierował pojazdem to od razu mówię, że nie watro tego płacić bo z doświadczenia wiemy, że nie egzekwują tych należności (za mandat) bo nie mają do tego prawa.
Tu też macie artykuł na ten temat:
http://3obieg.pl/mandat-podetrzyj-sie-wezwaniem
gościu opisuje krok po kroku popełniane błędy.
U nas w firmie nagminnie przychodzą takie świstki (pracownicy jeżdżą firmowymi busami) i żaden nie został zapłacony. Nie przyszło też żadne ponaglenie/ wezwanie itp itd.