Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Kochane za rady... zaraz napisze do męża, żeby wracając z pracy zakupił mi ta szalwie i czosnek...
Paulinek a to nie liście malin powodują skurcze?
Nawet nie wiedziałam, ze maliny tez mogą tak działac... no nic, w takim razie herbata z malinami i miodem zamieni się na mleko z miodem...
W końcu jakoś musimy przetrwać to wstrętne chorobsko... o tyle jeszcze jest lepiej, ze ze względu na uczulenie na penicyliny i jej pochodne zazwyczaj przy większości chorób w zasadzie musiałam się leczyć naturalnie, ostatnoscia byl 3-dniowy antybiotyk, ale z wiadomych względów teraz odpada... -
nick nieaktualnyLady Savage wrote:No dobra, ale moja też to pierwsza ciąża, to co znaczy, że moja ma na tyle miejsca ze się może kręcić a twoje dziecko nie? Nie wydaje Ci się to dziwne, w końcu ja jestem w 31 tygodniu a ty 26. Twoja dzidzia jest mniejsza od mojej więc kręcić się jeszcze kręci.
Patrząc na gadkę twojej lekarki, to ja w takim układzie będę mieć cesarkę bo moje dziecko się kręci w brzuchu. Totalny bezsens.
Dokładnie - oznacza to, że możecie mieć inną budowę ciała, a dzieci inne ułożenie i...co ważne temperament czy jakby to nazwać potrzebe ruszania się ..
To moja druga ciąża...młody w 1 tak jak pisałam od 6 msc leżał głową w dół - taki typ dzieciaczka, tak sobie wymyślił, w 28 tyg mialam zakladany szew bo tak napierał na szyjkę - usg od tamtej pory miałam co tydzień lub co 2 i wiem na 100 % że do porodu nie obrócił się już głową w górę, do tego bardzo mało się ruszał i słabo czułam ruchy( łożysko było ok ), brzuch za to miałam gigantyczny...
z kolei w obecnej ciązy, bynajmiej wg usg córa jest cięższa niż syn na tamtym etapie ciąży, jeszcze 4 tyg temu leżała sobie w poprzek i lekarz powiedział, że powoli chyba będzie się odwracac głową w dół,brzuch mam połowę mniejszy i ma zupełnie inny kształt, a ruchy czuje sto razy mocniej niż u syna ...
morał taki, że tak - każda ciąża jest inna - nawet u tej samej kobiety - jedna ciąża różni się od kolejnej...i to że Twoja dzidzia bryka jak szalona, odwraca się głową raz za razem góra dół, nie oznacza, że innych też tak mają...niezależnie od naszej wagi, wagi dzieci i 3 tyg różnicy w wieku ciązy ...bo te 3 tyg największą róznicę robiły w 4 msc ciąży a nie 7teraz to działa już na innych zasadach
Kasiarzynka, Nancy87, Koalka lubią tę wiadomość
-
Paulinek wrote:kochana uważaj na ilość malin, słyszałam, że mogą powodować skurcze (typu nie powielać w syropach, sokach itp ciągle maliny)
Mozjaka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
alutka wrote:Dokładnie - oznacza to, że możecie mieć inną budowę ciała, a dzieci inne ułożenie i...co ważne temperament czy jakby to nazwać potrzebe ruszania się ..
To moja druga ciąża...młody w 1 tak jak pisałam od 6 msc leżał głową w dół - taki typ dzieciaczka, tak sobie wymyślił, w 28 tyg mialam zakladany szew bo tak napierał na szyjkę - usg od tamtej pory miałam co tydzień lub co 2 i wiem na 100 % że do porodu nie obrócił się już głową w górę, do tego bardzo mało się ruszał i słabo czułam ruchy( łożysko było ok ), brzuch za to miałam gigantyczny...
z kolei w obecnej ciązy, bynajmiej wg usg córa jest cięższa niż syn na tamtym etapie ciąży, jeszcze 4 tyg temu leżała sobie w poprzek i lekarz powiedział, że powoli chyba będzie się odwracac głową w dół,brzuch mam połowę mniejszy i ma zupełnie inny kształt, a ruchy czuje sto razy mocniej niż u syna ...
morał taki, że tak - każda ciąża jest inna - nawet u tej samej kobiety - jedna ciąża różni się od kolejnej...i to że Twoja dzidzia bryka jak szalona, odwraca się głową raz za razem góra dół, nie oznacza, że innych też tak mają...niezależnie od naszej wagi, wagi dzieci i 3 tyg różnicy w wieku ciązy ...bo te 3 tyg największą róznicę robiły w 4 msc ciąży a nie 7teraz to działa już na innych zasadach
I nie można tak od razu tylko zaraz się Koala na mnie wkurza zamiast jak krowie na rowie wytłumaczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:14
Koalka lubi tę wiadomość
-
Gusiak wrote:Tzn. Gardło mnie już tak w zasadzie nie boli, pozostał katar, chrypa, ogólne polamanie i to przeklęte swędzenie dziąseł
taką jej to ulgę przynosiło
Gusiak lubi tę wiadomość
-
Wrrrr napisałam posta i mi go wzięło!
Sigma dziś trafiłam w sklepie na Adamex Barletta i go kocham juz.pobawilam się nim i jest super. Jaram się nim a jeszcze go nie kJasny kolor ale jest też inna paleta kolorów. I te są z dodatkiem eco skórki.
Gusiak ja piłam też syrop Stodal.
Dziewczyny nie ma co dyskutować z tym kto ma jak dziecko ułożone, jak się rusza, jaka waga, jaki tydzień itp. Każda ale to każda ciąża jest INNA! Każda z nas jest innych gabarytów, ma inną macicę, i przede wszystkim inne dziecko!
Usg prenatalne będę robić na wizycie w 30tc a ponoć można wykonać juz od 28 do 32.
Swoja droga ile u Was kosztuje taka przyjemność?
Anulka gratuluję dużego synuśem!
Snoopy Sto Lat i spełnienia Marzeń!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:50
Sigma, bento, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agatka196 wrote:Wrrrr napisałam posta i mi go wzięło!
Sigma dziś trafiłam w sklepie na Adamex Barletta i go kocham juz.pobawilam się nim i jest super. Jaram się nim a jeszcze go nie kupiłam. Zresztą : http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fff77fac0c5.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c2ddb82fd20.jpg
Jasny kolor ale jest też inna paleta kolorów. I te są z dodatkiem eco skórki.
Dziewczyny nie ma co dyskutować z tym kto ma jak dziecko ułożone, jak się rusza, jaka waga, jaki tydzień itp. Każda ale to każda ciąża jest INNA! Każda z nas jest innych gabarytów, ma inną macicę, i przede wszystkim inne dziecko!
Usg prenatalne będę robić na wizycie w 30tc a ponoć można wykonać juz od 28 do 32.
Snoopy Sto Lat i spełnienia Marzeń!
Agatka ładniutki:) W Jeleniej dorwałaś? Ile kosztuje 3 w 1? -
nick nieaktualnyagatka196 wrote:Wrrrr napisałam posta i mi go wzięło!
Sigma dziś trafiłam w sklepie na Adamex Barletta i go kocham juz.pobawilam się nim i jest super. Jaram się nim a jeszcze go nie kupiłam. Zresztą : http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fff77fac0c5.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c2ddb82fd20.jpg
Jasny kolor ale jest też inna paleta kolorów. I te są z dodatkiem eco skórki.
Snoopy Sto Lat i spełnienia Marzeń!Jaki to kolor na fotce?
wygląda, jakby miał wzorek, takiego jeszcze nie widziałam
-
Ach chciałam się pochwalić że wygraliśmy sprawę odnośnie niesłusznego zwolnienia z pracy mojego R.
z tej okazji dziś świętujemy!
Sigma, Nancy87, bento, Koalka, Anitka201, aldonaa, Kasiarzynka, Wonderland, Gusiak, Lady Savage, Natka88, Dżuls, snoopy_etka, 4me, adzia, Misi@, Lilla My, alutka, skabarka, karolcia87, easymum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatka196 a nie byłaś zdecydowana na riko nano?Widzę,że barletta ma super wzięcie,chyba będzie super popularna na ulicach...Trochę pociesza mnie fakt,że ja moją zabrałam do DE,więc tu na pewno będzie dużo mniej spotykana
alutka a dobrze pamiętam,że Ty masz ten model mini electric?on jest 200zł tańszy od tego normalnego laktatora elektrycznego dwufazowego,ale ponoć baardzo głośno chodzi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:32
-
Sigma w katalogu figuruje jako beż a w rzeczywistości ma śliczny wzorek beżowy na białym tle. Jest cudny!
Koalka byłam zdecydowana. Ale co chwila mi się zmienia. A dziś na żywo się nim bawiłam i go kocham.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:32