X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:11

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, moja sąsiadka ostatnio sama z siebie powiedziała, że da mi nowy nie odpakowany laktator bo sama nie zdążyła go użyć :-)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:18

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane za rady... zaraz napisze do męża, żeby wracając z pracy zakupił mi ta szalwie i czosnek...

Paulinek a to nie liście malin powodują skurcze?
    Nawet nie wiedziałam, ze maliny tez mogą tak działac... no nic, w takim razie herbata z malinami i miodem zamieni się na mleko z miodem...

W końcu jakoś musimy przetrwać to wstrętne chorobsko... o tyle jeszcze jest lepiej, ze ze względu na uczulenie na penicyliny i jej pochodne zazwyczaj przy większości chorób w zasadzie musiałam się leczyć naturalnie, ostatnoscia byl 3-dniowy antybiotyk, ale z wiadomych względów teraz odpada...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowitego pecha mam :D
    Paczka przyszla, pessar niedlugo mi zalozy moj lekarz, ale ... Dzis nie wychodze :D :/ musza zobaczyc jak sie 'przyjmie'
    A ja od rana spakowana :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn. Gardło mnie już tak w zasadzie nie boli, pozostał katar, chrypa, ogólne polamanie i to przeklęte swędzenie dziąseł =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No dobra, ale moja też to pierwsza ciąża, to co znaczy, że moja ma na tyle miejsca ze się może kręcić a twoje dziecko nie? Nie wydaje Ci się to dziwne, w końcu ja jestem w 31 tygodniu a ty 26. Twoja dzidzia jest mniejsza od mojej więc kręcić się jeszcze kręci.
    Patrząc na gadkę twojej lekarki, to ja w takim układzie będę mieć cesarkę bo moje dziecko się kręci w brzuchu. Totalny bezsens.

Dokładnie - oznacza to, że możecie mieć inną budowę ciała, a dzieci inne ułożenie i...co ważne temperament czy jakby to nazwać potrzebe ruszania się ..
    To moja druga ciąża...młody w 1 tak jak pisałam od 6 msc leżał głową w dół - taki typ dzieciaczka, tak sobie wymyślił, w 28 tyg mialam zakladany szew bo tak napierał na szyjkę - usg od tamtej pory miałam co tydzień lub co 2 i wiem na 100 % że do porodu nie obrócił się już głową w górę, do tego bardzo mało się ruszał i słabo czułam ruchy( łożysko było ok ), brzuch za to miałam gigantyczny...
    z kolei w obecnej ciązy, bynajmiej wg usg córa jest cięższa niż syn na tamtym etapie ciąży, jeszcze 4 tyg temu leżała sobie w poprzek i lekarz powiedział, że powoli chyba będzie się odwracac głową w dół,brzuch mam połowę mniejszy i ma zupełnie inny kształt, a ruchy czuje sto razy mocniej niż u syna ...

morał taki, że tak - każda ciąża jest inna - nawet u tej samej kobiety - jedna ciąża różni się od kolejnej...i to że Twoja dzidzia bryka jak szalona, odwraca się głową raz za razem góra dół, nie oznacza, że innych też tak mają...niezależnie od naszej wagi, wagi dzieci i 3 tyg różnicy w wieku ciązy ...bo te 3 tyg największą róznicę robiły w 4 msc ciąży a nie 7 :) teraz to działa już na innych zasadach :)

Kasiarzynka, Nancy87, Koalka lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika no to trzymam kciuki, żeby już jutro w końcu Cię wypuścili.... i może torby lepiej nie ruszaj, bo jeszcze pomyślą, ze Ci się tam u nich podoba i znów coś wymyśla ;D

sweety, Dominka92 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    kochana uważaj na ilość malin, słyszałam, że mogą powodować skurcze (typu nie powielać w syropach, sokach itp ciągle maliny)
    To chyba się tyczy liści z malin (bo podobno można kupić taką herbatkę), a nie samych malin. Niby napar z tych liści warto pić po 38 tyg ciąży to wtedy przyspieszy się poród. Ile w tym prawdy to nie wiem :-)

Mozjaka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, no to kciuki za jutro!

Snoopy_etka, a jak u Ciebie?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    Dokładnie - oznacza to, że możecie mieć inną budowę ciała, a dzieci inne ułożenie i...co ważne temperament czy jakby to nazwać potrzebe ruszania się ..
    To moja druga ciąża...młody w 1 tak jak pisałam od 6 msc leżał głową w dół - taki typ dzieciaczka, tak sobie wymyślił, w 28 tyg mialam zakladany szew bo tak napierał na szyjkę - usg od tamtej pory miałam co tydzień lub co 2 i wiem na 100 % że do porodu nie obrócił się już głową w górę, do tego bardzo mało się ruszał i słabo czułam ruchy( łożysko było ok ), brzuch za to miałam gigantyczny...
    z kolei w obecnej ciązy, bynajmiej wg usg córa jest cięższa niż syn na tamtym etapie ciąży, jeszcze 4 tyg temu leżała sobie w poprzek i lekarz powiedział, że powoli chyba będzie się odwracac głową w dół,brzuch mam połowę mniejszy i ma zupełnie inny kształt, a ruchy czuje sto razy mocniej niż u syna ...

morał taki, że tak - każda ciąża jest inna - nawet u tej samej kobiety - jedna ciąża różni się od kolejnej...i to że Twoja dzidzia bryka jak szalona, odwraca się głową raz za razem góra dół, nie oznacza, że innych też tak mają...niezależnie od naszej wagi, wagi dzieci i 3 tyg różnicy w wieku ciązy ...bo te 3 tyg największą róznicę robiły w 4 msc ciąży a nie 7 :) teraz to działa już na innych zasadach :)

I nie można tak od razu tylko zaraz się Koala na mnie wkurza zamiast jak krowie na rowie wytłumaczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:14

Koalka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja właśnie też zawsze słyszałam to o liściach z malin, nie o samych malinach... chociaż mogę się mylić i z malinami tez coś jest...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Tzn. Gardło mnie już tak w zasadzie nie boli, pozostał katar, chrypa, ogólne polamanie i to przeklęte swędzenie dziąseł =)
    To na katar polecam ten olbas (naturalne olejki). Znajoma mi mówiła, że pod koniec ciąży jak jej się ciężko oddychało to kropiła cały dom tym olbasem :-) taką jej to ulgę przynosiło :-)

Gusiak lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrrr napisałam posta i mi go wzięło!

Sigma dziś trafiłam w sklepie na Adamex Barletta i go kocham juz. <3 pobawilam się nim i jest super. Jaram się nim a jeszcze go nie kJasny kolor ale jest też inna paleta kolorów. I te są z dodatkiem eco skórki.

Gusiak ja piłam też syrop Stodal.

Dziewczyny nie ma co dyskutować z tym kto ma jak dziecko ułożone, jak się rusza, jaka waga, jaki tydzień itp. Każda ale to każda ciąża jest INNA! Każda z nas jest innych gabarytów, ma inną macicę, i przede wszystkim inne dziecko!

Usg prenatalne będę robić na wizycie w 30tc a ponoć można wykonać juz od 28 do 32.
    Swoja droga ile u Was kosztuje taka przyjemność?

Anulka gratuluję dużego synuśem!

Snoopy Sto Lat i spełnienia Marzeń!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:50

Sigma, bento, Anitka201 lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:22

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Sigma dziś trafiłam w sklepie na Adamex Barletta i go kocham juz. <3 pobawilam się nim i jest super. Jaram się nim a jeszcze go nie kupiłam. Zresztą : http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fff77fac0c5.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c2ddb82fd20.jpg
    Jasny kolor ale jest też inna paleta kolorów. I te są z dodatkiem eco skórki.

Dziewczyny nie ma co dyskutować z tym kto ma jak dziecko ułożone, jak się rusza, jaka waga, jaki tydzień itp. Każda ale to każda ciąża jest INNA! Każda z nas jest innych gabarytów, ma inną macicę, i przede wszystkim inne dziecko!

Usg prenatalne będę robić na wizycie w 30tc a ponoć można wykonać juz od 28 do 32.

Agatka ładniutki:) W Jeleniej dorwałaś? Ile kosztuje 3 w 1?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Sigma dziś trafiłam w sklepie na Adamex Barletta i go kocham juz. <3 pobawilam się nim i jest super. Jaram się nim a jeszcze go nie kupiłam. Zresztą : http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fff77fac0c5.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c2ddb82fd20.jpg
    Jasny kolor ale jest też inna paleta kolorów. I te są z dodatkiem eco skórki.

Miękki jak kaczuszka, nie? :D Jaki to kolor na fotce? :D wygląda, jakby miał wzorek, takiego jeszcze nie widziałam :)

• agatka196 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach chciałam się pochwalić że wygraliśmy sprawę odnośnie niesłusznego zwolnienia z pracy mojego R. :-D :-D z tej okazji dziś świętujemy!

Sigma, Nancy87, bento, Koalka, Anitka201, aldonaa, Kasiarzynka, Wonderland, Gusiak, Lady Savage, Natka88, Dżuls, snoopy_etka, 4me, adzia, Misi@, Lilla My, alutka, skabarka, karolcia87, easymum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 a nie byłaś zdecydowana na riko nano?Widzę,że barletta ma super wzięcie,chyba będzie super popularna na ulicach...Trochę pociesza mnie fakt,że ja moją zabrałam do DE,więc tu na pewno będzie dużo mniej spotykana ;)

alutka a dobrze pamiętam,że Ty masz ten model mini electric?on jest 200zł tańszy od tego normalnego laktatora elektrycznego dwufazowego,ale ponoć baardzo głośno chodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:32

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma w katalogu figuruje jako beż a w rzeczywistości ma śliczny wzorek beżowy na białym tle. Jest cudny!

Koalka byłam zdecydowana. Ale co chwila mi się zmienia. A dziś na żywo się nim bawiłam i go kocham. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:32

‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ