X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy w tym drugim sklepie 3w1 1670zl.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwariuję...czy fotelik np maxi cosi cabriofix jest sam w sobie bezpieczny? czy bez bazy to jakaś lipa?...

bo wyczaiłam wózek camarelo carera 2w1 za 950 zł nowy i chciałam dokupić tylko fotelik z testami zderzeniowymi...niech mi ktoś pomoże kto ma jakaś wiedzę ;(((

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:03

8pdp47e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Nancy w tym drugim sklepie 3w1 1670zl.

No to już lepiej ale i tak można jeszcze około 200 zł przyoszczędzić:) Szkoda, że u nas taki mały wybór, ciekawe jak w Wałbrzychu.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    zwariuję...czy fotelik np maxi cosi cabriofix jest sam w sobie bezpieczny? czy bez bazy to jakaś lipa?...

bo wyczaiłam wózek camarelo carera 2w1 za 950 zł nowy i chciałam dokupić tylko fotelik z testami zderzeniowymi...niech mi ktoś pomoże kto ma jakaś wiedzę ;(((

Jest bezpieczny pod warunkiem, że jest dobrze przymocowany pasami (dobrze naciągnięty pasami, bez luzów itd). Z bazą masz o tyle prościej, że montujesz ją na stałe, a fotelik potem tylko wpinasz i wypinasz i wiesz, że wszystko jest dobrze, bo juz nic przy tym mocowaniu nie zmieniasz - jest szybciej i wygodniej ;)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Wczoraj małż się uparł abyśmy wstąpili do h&m i kupili coś młodemu za do, że poratował mamę przed większym mandatem :-)
    577d355ee19399acmed.jpg
    Ale cudne!!! H&M wymiata :) ostatnio bylam i chciałam cos kupic ale dostalam cynk, ze tesciowa ma juz tyle ubranek, ze nie ma gdzie kitrac i moja mama to samo... Wiec choc na pewno nie są tak śliczne jak te- musze sie z roszadke wstrzymać ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady uciekłaś od nas:(? Widziałam Cię na sierpniówkach, że chcesz dołączyć...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek Z doświadczenia wiem, że ciężko jest dobrze zapiąć fotelik, poza tym ciągle wyjmuje się go z samochodu i trzeba powtarzać to zapinanie. Dlatego też ja rozważam zakup bazy do fotelika.

sRUqp2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Gusiak i Anitka, nie mam pewności co do malin, mam informacje tylko od koleżanki, której mówił tak ginekolog ;) dlatego nie dam sobie ręki obciąć czy chodzi o same liście, czy też o owoce;)

Dziewczyny proszę was, chodzi o liście, nie o maliny - owoce :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady uciekłaś od nas:(? Widziałam Cię na sierpniówkach, że chcesz dołączyć...

Nie znam Lady osobiście, ale czasem mam wrażenie, że jak się napisze coś nie po jej myśli to od razu obraza jak w podstawówce dosłownie ;)
    Śmieszne trochę.

Koalka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Agatka196 ale cena za ten wózek 3w1 to może z jakimś lepszym fotelikiem np maxi cosi?bo jak faktycznie z tym od producenta to drogo...bo ja za zestaw 2w1 dałam 1400zł więc za tą kwotę co piszesz mam już super fotelik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:

Paulinek a masz w ogóle samochód z isofix?bo jak nie masz to nie masz co za dużo główkować tylko zostaje Ci zakup fotelika na pasy.Na pewno lepiej kupić maxi cosi niż ten co dają do wózka,jeśli chodzi Ci o bezpieczeństwo maluszka.Jednak wiadomo najlepiej jeśli ktoś ma isofix i środki finansowe na to, to kupić bazę-wygodniej i bezpieczniej.Ja tak właśnie robię ;) Tylko zastanawiam się nad fotelikiem cabriofix czy pebble?Jutro zamawiam chyba,więc musze decyzje podjąć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/zdrowie-mamy/nieprawda-ze-w-ciazy-nie-mozna-pic-naparu-z-lisci-malin,230_5636.html co do malin poczytałam i fakt jest ok;) ale wcześniej zaznaczyłam, że to info zasłyszane... jak widać dałam się 'wkręcić' w ciążowy przesąd ;) mój błąd ;p

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek jak w Wałbrzychu z wyborem wózka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 w fido w galeri masz np bebetto flavio bebetto holand i kilka innych, jakieś mniejsze również, riko nano nie mają np ani adamexa.

na Hali Manhatan masz Adamex joger (lub inne do ściągnięcia), bebetto, camarelo carera, camarelo sevila i carmela, adamexa royal też masz, jakieś tutki i baby merce też brakuje mi tylko riko do obejrzenia;(

agatka196 lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli też szału nie ma.

Ja jeszcze z miesiąc temu w Kamiennej Górze oglądałam wózki ale też wyboru nie ma. Ani Adamex ani Rico. Jeszcze te shell były a tak to abc, tutki, lupo itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 15:55

Niesia86 lubi tę wiadomość

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrzedmnęłam się chwilę, bo w nocy nie spałam, a tu tyle do nadrabiania... szalejecie :p Nie piszę za dużo, bo mam wenflon w zgieciu łokcia z pompą z magnezem i strasznie mnie ręka piecze :( Ogólnie to nic się nie dzieje i tak pewnie do piątku. Dominika, daj znać, czy zakładanie było mocno nieprzyjemne... u mnie w szpitalu pessary są na NFZ, więc przynajmniej nie muszę nic zamawiać :)
    Teraz czekam na męża, ma przyjechać z pizza i dobrym ciachem.
    Dziękuję wszystkim Wam za życzenia, bardzo mi miło, mimo takich nieurodzinowych okoliczności.

• 4me Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    4me a masz możliwość wrzucenia jakieś fotki? =)

na mnie S była taka ja już... a, ze biust jak widzę idzie jeszcze do przodu to musiałabym się zdecydować na M... tez w zasadzie nie wyglądała źle, ale jakoś boje się o ten rosnący brzuszek =)

Zakupy mam w aucie od wczoraj wiec jak sie w końcu wybiorę to mogę wrzucić jakies zdjęcie- taki leniwiec ze mnie, ze od wczoraj tak leżą i czekają ;) ale ogólnie to ta sukienka.

http://m.happymum.pl/d686,sukienki_wizytowe,-evening_dress.html

U mnie jest dopasowana na biuście i na brzuszku tez- tak wygląda jak dopasowana- ale jak podniesiesz materiał to jest jeszcze kupę miejsca.
    To jest to co pisala Alutka- sukienki sa super skrojone, typowo pod ciążowe brzuszki.

O brzuch bym sie nie martwila o cycki juz bardziej jesli Ci jeszcze rosną. Ale to w moim kroju bo ona u góry jest dopasowana.

Przymierzalam tez te z kokarda ale akurat mi w niej bylo srednio- chyba za Male cycki do niej mialam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 15:59

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam o liściach malin. Że najlepiej ten napar zacząć pić po 35 tygodniu. Ma to ponoć usprawnić poród. ☺ Ja się już zaopatrzylam w nią.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będę musiała się zaopatrzyć w liście malin skoro mają pomóc:)

Słuchajcie lady już chyba całkowicie od nas uciekła, bo widzę, że na sierpniówkach się rozgościła. Szkoda.

Nie wiem co mają dziewczyny z tym uciekaniem jak ktoś ma inne zdanie niż one. Ale powiem Wam, że podczytuję inne wątki i tam również są zgrzyty. To chyba nieuniknione wśród tylu kobiet w ciąży hehe. Ostatnio nawet na sierpniówkach dziewczyna usunęła konto.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 1298 1299 1300 1301 1302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ