X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy w tym drugim sklepie 3w1 1670zl.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwariuję...czy fotelik np maxi cosi cabriofix jest sam w sobie bezpieczny? czy bez bazy to jakaś lipa?...

bo wyczaiłam wózek camarelo carera 2w1 za 950 zł nowy i chciałam dokupić tylko fotelik z testami zderzeniowymi...niech mi ktoś pomoże kto ma jakaś wiedzę ;(((

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:03

8pdp47e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Nancy w tym drugim sklepie 3w1 1670zl.

No to już lepiej ale i tak można jeszcze około 200 zł przyoszczędzić:) Szkoda, że u nas taki mały wybór, ciekawe jak w Wałbrzychu.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    zwariuję...czy fotelik np maxi cosi cabriofix jest sam w sobie bezpieczny? czy bez bazy to jakaś lipa?...

bo wyczaiłam wózek camarelo carera 2w1 za 950 zł nowy i chciałam dokupić tylko fotelik z testami zderzeniowymi...niech mi ktoś pomoże kto ma jakaś wiedzę ;(((

Jest bezpieczny pod warunkiem, że jest dobrze przymocowany pasami (dobrze naciągnięty pasami, bez luzów itd). Z bazą masz o tyle prościej, że montujesz ją na stałe, a fotelik potem tylko wpinasz i wypinasz i wiesz, że wszystko jest dobrze, bo juz nic przy tym mocowaniu nie zmieniasz - jest szybciej i wygodniej ;)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Wczoraj małż się uparł abyśmy wstąpili do h&m i kupili coś młodemu za do, że poratował mamę przed większym mandatem :-)
    577d355ee19399acmed.jpg
    Ale cudne!!! H&M wymiata :) ostatnio bylam i chciałam cos kupic ale dostalam cynk, ze tesciowa ma juz tyle ubranek, ze nie ma gdzie kitrac i moja mama to samo... Wiec choc na pewno nie są tak śliczne jak te- musze sie z roszadke wstrzymać ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady uciekłaś od nas:(? Widziałam Cię na sierpniówkach, że chcesz dołączyć...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek Z doświadczenia wiem, że ciężko jest dobrze zapiąć fotelik, poza tym ciągle wyjmuje się go z samochodu i trzeba powtarzać to zapinanie. Dlatego też ja rozważam zakup bazy do fotelika.

sRUqp2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Gusiak i Anitka, nie mam pewności co do malin, mam informacje tylko od koleżanki, której mówił tak ginekolog ;) dlatego nie dam sobie ręki obciąć czy chodzi o same liście, czy też o owoce;)

Dziewczyny proszę was, chodzi o liście, nie o maliny - owoce :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady uciekłaś od nas:(? Widziałam Cię na sierpniówkach, że chcesz dołączyć...

Nie znam Lady osobiście, ale czasem mam wrażenie, że jak się napisze coś nie po jej myśli to od razu obraza jak w podstawówce dosłownie ;)
    Śmieszne trochę.

Koalka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Agatka196 ale cena za ten wózek 3w1 to może z jakimś lepszym fotelikiem np maxi cosi?bo jak faktycznie z tym od producenta to drogo...bo ja za zestaw 2w1 dałam 1400zł więc za tą kwotę co piszesz mam już super fotelik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:

Paulinek a masz w ogóle samochód z isofix?bo jak nie masz to nie masz co za dużo główkować tylko zostaje Ci zakup fotelika na pasy.Na pewno lepiej kupić maxi cosi niż ten co dają do wózka,jeśli chodzi Ci o bezpieczeństwo maluszka.Jednak wiadomo najlepiej jeśli ktoś ma isofix i środki finansowe na to, to kupić bazę-wygodniej i bezpieczniej.Ja tak właśnie robię ;) Tylko zastanawiam się nad fotelikiem cabriofix czy pebble?Jutro zamawiam chyba,więc musze decyzje podjąć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/zdrowie-mamy/nieprawda-ze-w-ciazy-nie-mozna-pic-naparu-z-lisci-malin,230_5636.html co do malin poczytałam i fakt jest ok;) ale wcześniej zaznaczyłam, że to info zasłyszane... jak widać dałam się 'wkręcić' w ciążowy przesąd ;) mój błąd ;p

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek jak w Wałbrzychu z wyborem wózka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 w fido w galeri masz np bebetto flavio bebetto holand i kilka innych, jakieś mniejsze również, riko nano nie mają np ani adamexa.

na Hali Manhatan masz Adamex joger (lub inne do ściągnięcia), bebetto, camarelo carera, camarelo sevila i carmela, adamexa royal też masz, jakieś tutki i baby merce też brakuje mi tylko riko do obejrzenia;(

agatka196 lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli też szału nie ma.

Ja jeszcze z miesiąc temu w Kamiennej Górze oglądałam wózki ale też wyboru nie ma. Ani Adamex ani Rico. Jeszcze te shell były a tak to abc, tutki, lupo itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 15:55

Niesia86 lubi tę wiadomość

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrzedmnęłam się chwilę, bo w nocy nie spałam, a tu tyle do nadrabiania... szalejecie :p Nie piszę za dużo, bo mam wenflon w zgieciu łokcia z pompą z magnezem i strasznie mnie ręka piecze :( Ogólnie to nic się nie dzieje i tak pewnie do piątku. Dominika, daj znać, czy zakładanie było mocno nieprzyjemne... u mnie w szpitalu pessary są na NFZ, więc przynajmniej nie muszę nic zamawiać :)
    Teraz czekam na męża, ma przyjechać z pizza i dobrym ciachem.
    Dziękuję wszystkim Wam za życzenia, bardzo mi miło, mimo takich nieurodzinowych okoliczności.

• 4me Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    4me a masz możliwość wrzucenia jakieś fotki? =)

na mnie S była taka ja już... a, ze biust jak widzę idzie jeszcze do przodu to musiałabym się zdecydować na M... tez w zasadzie nie wyglądała źle, ale jakoś boje się o ten rosnący brzuszek =)

Zakupy mam w aucie od wczoraj wiec jak sie w końcu wybiorę to mogę wrzucić jakies zdjęcie- taki leniwiec ze mnie, ze od wczoraj tak leżą i czekają ;) ale ogólnie to ta sukienka.

http://m.happymum.pl/d686,sukienki_wizytowe,-evening_dress.html

U mnie jest dopasowana na biuście i na brzuszku tez- tak wygląda jak dopasowana- ale jak podniesiesz materiał to jest jeszcze kupę miejsca.
    To jest to co pisala Alutka- sukienki sa super skrojone, typowo pod ciążowe brzuszki.

O brzuch bym sie nie martwila o cycki juz bardziej jesli Ci jeszcze rosną. Ale to w moim kroju bo ona u góry jest dopasowana.

Przymierzalam tez te z kokarda ale akurat mi w niej bylo srednio- chyba za Male cycki do niej mialam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 15:59

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam o liściach malin. Że najlepiej ten napar zacząć pić po 35 tygodniu. Ma to ponoć usprawnić poród. ☺ Ja się już zaopatrzylam w nią.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będę musiała się zaopatrzyć w liście malin skoro mają pomóc:)

Słuchajcie lady już chyba całkowicie od nas uciekła, bo widzę, że na sierpniówkach się rozgościła. Szkoda.

Nie wiem co mają dziewczyny z tym uciekaniem jak ktoś ma inne zdanie niż one. Ale powiem Wam, że podczytuję inne wątki i tam również są zgrzyty. To chyba nieuniknione wśród tylu kobiet w ciąży hehe. Ostatnio nawet na sierpniówkach dziewczyna usunęła konto.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 1298 1299 1300 1301 1302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ