X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma powodzenia na egzaminie! A za szczotką zajrzyj do lodówki:p Znając nasze roztrzepanie ciążowe może być i tam:D

Dziewczyny, które biorą tardyferon, kiedy go bierzecie? Mi ginekolog kazała pół godziny przed śniadaniem ale najczęściej biorę podczas posiłku grrr. Jakoś nie mogę opanować porannego głoda.

Sigma, karolcia87 lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D ja przed ślubem samoistnie schudłam - zawsze myślałam, że mnie to nie dotyczy, bo ja w stresie co najwyżej jem, a nie chudnę, a tu magia - jednak faktycznie gdzieś na tydzień-dwa przed ślubem ewidentnie trochę spadłam z wagi. Prawdę mówiąc, to suknia zrobiła się za duża w brzuchu i trzymała się na cyckach i sznurku gorsetu :P

• .ona. Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Wiem, że mało, ale ja zaczęłam się odchudzać jak miałam 48kg i przy 42kg już przestałam - po prostu stres i dużo zajęć tuż przed godziną 0 zrobiły swoje. W podróży poślubnej do Grecji nadrobiłam już do tych 42 :)

Lilly wybacz, ale ja nie wiem z czego tu mozna sie odchudzac :O. Waga 39, 42 to juz lekko traci anoreksja.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Także, jak coś, to teraz nie wieszaj firanek, bo nie wolno nam podnosić wysoko rąk :D

Tak swoją drogą - czy któraś z Was ma też AFI - 22,5 (poziom wód płodowych)?

Ja mam AFI 8,25

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    p.s. Czy Wy też macie nagły przypływ jakiś macierzyńskich hormonów?
    Wyraźnie już czuję, że ten młody człowiek z brzucha to prawie-noworodek i tak bym go chciała już wyściskać, wycałować i mieć przy sobie z drugiej strony...
    Ja tak mam i wczoraj wieczorem rozmawiałam o tym z mężem :-)

Sigma lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to dzien dobry :)

Jutro, po 4 tyg nieobecnosci wraca maz ;), dzisiaj ostatni raz z mlodym wynosimy smieci :P

Lady Savage, Nancy87, adzia, Gusiak lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie są normy dla AFI? Właśnie zajrzałam w papiery z poniedziałku i mam 14,5 cm AFI.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawidłowo wynik AFI powinien mieścić się w przedziale 5-25. Jego wartość zmienia się wraz z wiekiem ciąży, początkowo rośnie, a następnie w ostatnich miesiącach ciąży maleje. Wyniki AFI < 5-6 świadczyć mogą o zbyt małej i potencjalnie szkodliwej dla dziecka ilości płynu owodniowego (sytuację taką nazywa się małowodziem), natomiast powyżej 20-25 o nadmiernej ilości wód płodowych czyli tzw. wielowodziu.

Za: http://www.rodzicpoludzku.pl/Ciaza/Badania-USG-w-czasie-ciazy.html

Nancy87 lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D

Sigma powodzenia na egzaminie!

Nancy gratuluję 3 z przodu :-)

Innym dziewczyna gratuluję III trymestru! :-D
    Staraczka ja myślę że mała jeszcze sobie śpi. U mnie też jest różnie z tymi ruchami i jak się za bardzo martwię to ja zaczepiam . Wczoraj za to cały dzień była aktywna.
    U mnie AFi pisze że w normie. Ale dokładnie ile to nie wiem.

Sigma, Nancy87 lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma mówisz - masz :-)
    Zdjęcie z dzisiaj koniec 28 tc :-)
    5 kg na plusie - czyli wyszłam na zero :-)
    402d81d31b435341med.jpg

Staraczka23, Lilla My, adzia, Natka88, Misi@, Dominka92, Gusiak, karolcia87, Wonderland, aldonaa, Sigma, Czarna_88, Lady Savage, sweety, 4me, skabarka, bento lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziła się, trochę krzyku i szczekanie psa ją obudziło :D

Jadka na klatce była , teraz policja przyjechała, martwię się aby sasiadce dzieci nie zabrali przez męża tyrana :/

Zaraz z psem będę szła, gdzie macie zapisany wynik AFI? Zerkne na zdjęcia z usg bo niektóre mają dużo skrótów a inne już nie, może są na nich takie dane.

I jeszcze chciałam zapytać czy tak macie , podnosząc się z łóżka i czasami z fotela mam uczucie w środku jak by szyjka strzeliła, porównam do ludzi którzy strzelają sobie z palców i slychac kości.. Inaczej nie wiem jak wytłumaczyć

• AniaM Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka teraz to widać ładnie brzuszek :)

Sigma lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę przy śniadaniu i zastanawiam się, dlaczego ta herbata taka słodka. A ja sobie posłodziłam przez przypadek i nawet nie wiem, kiedy o.O

Natka88 lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    u mnie od rana leje, nie mogłam prawie całą noc spać myślać o wypadku mojej przyjaciółki, smutno mi i czekam na męża, żey poprawił mi nastrój. Wróci dopiero o 4 ehh

miłego dnia!

720fbe94f2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Dzisiaj jak zawsze obudziałm się śpiąc na plecach :/ Na dodatek młoda wstała chyba przede mną i postanowiła się przeciągnąć, bo poczułam rozciąganie się brzucha w poprzek, rozłaził mi się na boki,. Człowiek- guma :D

Kasiarzynka, Sigma lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może robi fikołka jak mój młody i zmienia pozycję z głowy w dół na głowę w górę :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka ja mam w papierach z usg, tam wszystko mam rozpisane, wszystkie jego pomiary.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Może robi fikołka jak mój młody i zmienia pozycję z głowy w dół na głowę w górę :)
    Cholera wie, co tam się działo, może jakiś poranny stretching? :D
    A tak na serio, to coraz bardziej odczuwam, że jednak jesteśmy we dwie :D

8pdp47e.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze juz spac nawet nie mozna za długo, bo potem mam kilka stron do nadrobienia;)

Na blogu 'sroka o' sa tez przydatne informacje o chusteczkach wilgotnych i z tego co pamietam, to najlepsze sa te z netto!
    U mnie w rossmannie sa platki mydlane:)

U mnie na wadze 72,3kg, od wagi startowej 1,7kg do przodu, z tym ze dopiero jakos od 21tc waga zaczela rosnac. Tez nie lubie tego urządzenia, które sprawia przykrosc, ale moj luby kontroluje/zrzuca swoja mase i kupil taka, z ktorej nie umielismy na poczatku skorzystac!!!

Ja co rano slysze od malza 'rusza się?', odpowiadam 'spi' i szturcham brzuch zeby mala sie powiercila i zawsze uslysze pelne oburzenia 'daj jej spac, jak pójdzie do pracy, to bedzid wstawac' :D Naiwny, ona juz za kilka miesiecy bedzie 'wstawac' ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 09:58

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

ale jestem happy:) nie zjadlam wczoraj tego niby 6 posilku:)nigdy zreszta tak nie jadlam. i cukier na czczo 90. ciesze sie bardzo. dzeki temu z autoamtu po snaidaniu byl 105 a nie jak wczoraj 135! jezeli pare dni to sie potwierdzi to jestem w domu i powtorze w przyszlym tygodniu krzywa cukrowa.

ona rzeczywiscie plus tej diety taki ze waga szalenczo nie rosnie a dziecko napewno lepiej sie rozwija niz jak jadlam duzooo smieciowego jedzenia i slodyczy, co nie znaczy ze nie zjem wcale:)

dżuls u mnie tez z rana i zreszta teraz kopniaki, jednak jest roznica w ruchach, w odczuciach. w tamtej ciazy lozysko z przodu a teraz z tyłu wysoko:)

anitka w końcu coś u Ciebie widac:)

gratuluje III trymestru
    dzis zaczynam 27 tydz:)

Misi@, Anitka201 lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 1331 1332 1333 1334 1335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ