X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh i mamy 31 tydzień:) Jeszcze 8 niedzielnych jajecznic i chcę rodzić hehe. Belly pokazuje 8 miesiąc ale ja jak zwykle będę liczyć 8 od 28 czerwca:) Jaki ja miałam dzisiaj sen...śniło mi się, że się kochałam z moim mężem i jego kolegą. Masakra hehe.

Lady Savage, Sigma, agatka196, Misi@, easymum, Kasiarzynka, Czarna_88, przyszła mama lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) mamusie, wczoraj skończyłam odświeżać stary kaftanik, :) ten z pszczółką, aktualnie się pierze, :) jak wyschnie to pokażę, no i już wczoraj zaczęłam odświeżać kaftanik numer dwa, tym razem z haftem łowickim :). Coraz bardziej mi się podoba ten kaftanik :3 wezmę go ze sobą do szpitala :)
    13ydzqr.jpg
    wzór wygląda tak
    9928gi.jpg
    a i postanowiłam też coś wyhaftować na rękawkach, :) jak szaleć to szaleć.
    11b0qpl.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 08:36

Misi@, Kasiarzynka, kasig lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo! :)

Wrzućcie też Wasze brzuszki, dawno nie było :D
    Idę dzisiaj na stracenie, ostatnia bitwa tej wojny. Amunicji brak ;)
    Śpiąca jestem strasznie, bo do 2 próbowałam walczyć z materiałem, oczywiście niewiele to dało, ale przynajmniej przeczytałam o co chodzi. Cała nadzieja w tym, że to test jednokrotnego wyboru, a ja zwykle dobrze strzelam ;)

Nie mogę znaleźć szczotki do włosów!! Nie mam pojęcia, co się z nią stało, jeszcze wczoraj leżała w łazience na swoim miejscu :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Witamy się w III trymestrze.... ! =)
    Z tej okazji od razu lepiej mi się wstaje i dzien mimo pogody jakiś taki fajniejszy się wydaje ;D

.ona., agatka196, Lady Savage, Anitka201, snoopy_etka, easymum, Kasiarzynka, Czarna_88, przyszła mama, skabarka lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    ile?????

Wiem, że mało, ale ja zaczęłam się odchudzać jak miałam 48kg i przy 42kg już przestałam - po prostu stres i dużo zajęć tuż przed godziną 0 zrobiły swoje. W podróży poślubnej do Grecji nadrobiłam już do tych 42 :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma trzymam mocno kciuki.... chociaż i tak jestem przekonana, ze sobie poradzisz! =)

Sigma lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• anulka20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wam z rana. Co do wagi ja ważę 85 kg :-/ a wcześniej ważyłam 75 kg obudziłam się ale jeszcze poleze w łóżku :-) trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lilla My Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Mialam spac, ale nie wytrzymalam, bo do jutra zapomne.

" male jest do przytulania, a duze do wieszania firanek " :P

Takze, jak cos, to moge pomoc przy firankach :D

Także, jak coś, to teraz nie wieszaj firanek, bo nie wolno nam podnosić wysoko rąk :D

Tak swoją drogą - czy któraś z Was ma też AFI - 22,5 (poziom wód płodowych)?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i tak nawet z 42 kg byłaś na granicy niedowagi. Waga 48 kg była znacznie zdrowsza przy Twoim wzroście, dobrze, że udało Ci się zajść w ciążę, bo często przy tak niskim BMI zanika cykl :O

co do AFI - ja miałam ostatnio graniczne w drugą stronę, 6.4. Powiedziano mi, żeby się nie martwić, bo to jeszcze norma. Druga lekarka kazała obserwować na USG co tydzień, ale potem obejrzała nagranie z mojego ostatniego USG i stwierdziła, że w sumie nie jest źle, obiektywnie wód jest sporo, tylko akurat w 4 kieszeniach się tak poukładały, że pomiar był zaniżony - więc jakoś się rozluźniłam, odstresowałam i w sumie nie zrobiłam tych cotygodniowych usg :P (w sumie bez sensu, bo co szkodziło zrobić - no ale tak wyszło). We środę kolejne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 08:50

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla mnie się wydaje, ze przy tych 48kg tez kompletnie nie miałaś powodów do odchudzania, bo to też waga z serii tych kogucich =)

Lilla My, .ona. lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    i my w III trymestrze :)

Słabo małą czuję, jak kulo pod zebrami tak od popołudnia (środa) do wczoraj godziny 16 była cisza, nad ranem dzisiaj lekko dała znac ale brzucho nie falowal, może tak być jeszcze czy już powinnam czuć często?

I mam złą wiadomość odnośnie wczesniak,, pogorszyła się praca nerek i wczoraj sprowadzony był ksiądz aby ochrzcil.

A moja waga startowa 78 obecnie 83 kg (tydzień temu)
    w poniedziałek mam wizyte rano i śmiałam się ze pójdę naczczo haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 08:51

agatka196, Lady Savage, Czarna_88 lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak, ale ja mam taką budowę, że od razu pojawia mi się oponka na brzuchu i chciałam to zgubić :) . Oczywiście pierwsze poszły cycki, które i tak nie były ogromne :P

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    To tak jak ja :)

Zamówiłam dzisiaj fotelik maxi cosi pebble+baze isofix family fix :D W końcu podjęłam decyzję i jest radocha :) chociaż portfel lżejszy o 1140zł ale uwielbiam coś dla małego kupować :)
    Dobra cena jak za fotelik pebble, gdzie kupowałas?;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    No to i tak nawet z 42 kg byłaś na granicy niedowagi. Waga 48 kg była znacznie zdrowsza przy Twoim wzroście, dobrze, że udało Ci się zajść w ciążę, bo często przy tak niskim BMI zanika cykl :O

co do AFI - ja miałam ostatnio graniczne w drugą stronę, 6.4. Powiedziano mi, żeby się nie martwić, bo to jeszcze norma. Druga lekarka kazała obserwować na USG co tydzień, ale potem obejrzała nagranie z mojego ostatniego USG i stwierdziła, że w sumie nie jest źle, obiektywnie wód jest sporo, tylko akurat w 4 kieszeniach się tak poukładały, że pomiar był zaniżony - więc jakoś się rozluźniłam, odstresowałam i w sumie nie zrobiłam tych cotygodniowych usg :P (w sumie bez sensu, bo co szkodziło zrobić - no ale tak wyszło). We środę kolejne.

Wtedy nie miałam normalnego cyklu, bo brałam pigułki, a w ciążę zachodziłam już przy wyższej wadze.

Co do AFI to lekarz nawet nie kazał kontrolować co tydzień, więc może nie będę panikować. Najwyżej zapiszę się na NFZ dodatkowo w międzyczasie za dwa tygodnie.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, oponkę na brzuchu modeluje się ćwiczeniami :P a nie utratą masy ciała o prawie 20% :D no, ale to nie moja sprawa, więc ja się już nie wtrącam.

Staraczka - pozaczepiaj małą, poleż chwilkę na plecach, pomacaj ją, pogadaj, ew. zjedz coś słodkiego - pewnie zaraz da znać :)

p.s. Lekarka, która robiła USG również nie kazała kontrolować. Dopiero druga, znacznie bardziej doświadczona lekarka powiedziała, że bez paniki, ale jednak warto zerknąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 08:54

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj też mała troszkę mniej się ruszala... dopiero wieczorem jak kladlam się do łóżka zdecydowanie nadrobila i dziś od rana jak leżę to czuje, ze sobie tam kręci fikoly =)

Jak czuje ja troszkę słabiej to tłumacze sobie, ze to przez to łożysko z przodu... albo gdzieś się tam chowa, jeszcze 'troszkę' miejsca ma...zresztą kiedyś też musi spać =)

Staraczka wspieraj tam od cioc z innego forum mamusie Mikołaja... mocno wciskamy kciuki i wierzymy, ze maluszek sobie poradzi!

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadła bym ale euthyrox biorę muszę odczekać, na plecach nic nie pomaga, zaraz coś pokombinuje, jaka spartanska matka nie da dziecku spać :D

Sigma lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Wiesz, oponkę na brzuchu modeluje się ćwiczeniami :P a nie utratą masy ciała o prawie 20% :D no, ale to nie moja sprawa, więc ja się już nie wtrącam.

Wiem, ale młoda i głupia byłam - swoją drogą też ćwiczyłam oprócz diety :P . Teraz już bym tak nie robiła. Podobno to przed ślubem dopada dużo babek i nazywa się "brideoreksja" ;)

Sigma lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę zapytać jak łożysko bo niewiem ale zaczęłam tak tłumaczyć :D
    zlitowala się i puknela

Sigma lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka klasnij nad brzuchem ponoć to pomaga w szpitalu tak robią. A co do AFI to ja nawet nie wiem jakie mam.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 1330 1331 1332 1333 1334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ