Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ahhh i mamy 31 tydzień
Jeszcze 8 niedzielnych jajecznic i chcę rodzić hehe. Belly pokazuje 8 miesiąc ale ja jak zwykle będę liczyć 8 od 28 czerwca:) Jaki ja miałam dzisiaj sen...śniło mi się, że się kochałam z moim mężem i jego kolegą. Masakra hehe.
Lady Savage, Sigma, agatka196, Misi@, easymum, Kasiarzynka, Czarna_88, przyszła mama lubią tę wiadomość
-
Witam
mamusie, wczoraj skończyłam odświeżać stary kaftanik,
ten z pszczółką, aktualnie się pierze,
jak wyschnie to pokażę, no i już wczoraj zaczęłam odświeżać kaftanik numer dwa, tym razem z haftem łowickim
. Coraz bardziej mi się podoba ten kaftanik
wezmę go ze sobą do szpitala
wzór wygląda tak
a i postanowiłam też coś wyhaftować na rękawkach,jak szaleć to szaleć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 08:36
Misi@, Kasiarzynka, kasig lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejo!
Wrzućcie też Wasze brzuszki, dawno nie było
Idę dzisiaj na stracenie, ostatnia bitwa tej wojny. Amunicji brak
Śpiąca jestem strasznie, bo do 2 próbowałam walczyć z materiałem, oczywiście niewiele to dało, ale przynajmniej przeczytałam o co chodzi. Cała nadzieja w tym, że to test jednokrotnego wyboru, a ja zwykle dobrze strzelam
Nie mogę znaleźć szczotki do włosów!! Nie mam pojęcia, co się z nią stało, jeszcze wczoraj leżała w łazience na swoim miejscu -
Dzień dobry
Witamy się w III trymestrze.... !
Z tej okazji od razu lepiej mi się wstaje i dzien mimo pogody jakiś taki fajniejszy się wydaje.ona., agatka196, Lady Savage, Anitka201, snoopy_etka, easymum, Kasiarzynka, Czarna_88, przyszła mama, skabarka lubią tę wiadomość
-
PannaB wrote:ile?????
Wiem, że mało, ale ja zaczęłam się odchudzać jak miałam 48kg i przy 42kg już przestałam - po prostu stres i dużo zajęć tuż przed godziną 0 zrobiły swoje. W podróży poślubnej do Grecji nadrobiłam już do tych 42Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
aldonaa wrote:Mialam spac, ale nie wytrzymalam, bo do jutra zapomne.
" male jest do przytulania, a duze do wieszania firanek "
Takze, jak cos, to moge pomoc przy firankach
Także, jak coś, to teraz nie wieszaj firanek, bo nie wolno nam podnosić wysoko rąk
Tak swoją drogą - czy któraś z Was ma też AFI - 22,5 (poziom wód płodowych)?Synek
nick nieaktualnyNo to i tak nawet z 42 kg byłaś na granicy niedowagi. Waga 48 kg była znacznie zdrowsza przy Twoim wzroście, dobrze, że udało Ci się zajść w ciążę, bo często przy tak niskim BMI zanika cykl
co do AFI - ja miałam ostatnio graniczne w drugą stronę, 6.4. Powiedziano mi, żeby się nie martwić, bo to jeszcze norma. Druga lekarka kazała obserwować na USG co tydzień, ale potem obejrzała nagranie z mojego ostatniego USG i stwierdziła, że w sumie nie jest źle, obiektywnie wód jest sporo, tylko akurat w 4 kieszeniach się tak poukładały, że pomiar był zaniżony - więc jakoś się rozluźniłam, odstresowałam i w sumie nie zrobiłam tych cotygodniowych usg(w sumie bez sensu, bo co szkodziło zrobić - no ale tak wyszło). We środę kolejne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 08:50
-
nick nieaktualnyDobry
i my w III trymestrze
Słabo małą czuję, jak kulo pod zebrami tak od popołudnia (środa) do wczoraj godziny 16 była cisza, nad ranem dzisiaj lekko dała znac ale brzucho nie falowal, może tak być jeszcze czy już powinnam czuć często?
I mam złą wiadomość odnośnie wczesniak,, pogorszyła się praca nerek i wczoraj sprowadzony był ksiądz aby ochrzcil.
A moja waga startowa 78 obecnie 83 kg (tydzień temu)
w poniedziałek mam wizyte rano i śmiałam się ze pójdę naczczo hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 08:51
agatka196, Lady Savage, Czarna_88 lubią tę wiadomość
-
Koalka wrote:To tak jak ja
Zamówiłam dzisiaj fotelik maxi cosi pebble+baze isofix family fixW końcu podjęłam decyzję i jest radocha
chociaż portfel lżejszy o 1140zł ale uwielbiam coś dla małego kupować
-
Sigma wrote:No to i tak nawet z 42 kg byłaś na granicy niedowagi. Waga 48 kg była znacznie zdrowsza przy Twoim wzroście, dobrze, że udało Ci się zajść w ciążę, bo często przy tak niskim BMI zanika cykl
co do AFI - ja miałam ostatnio graniczne w drugą stronę, 6.4. Powiedziano mi, żeby się nie martwić, bo to jeszcze norma. Druga lekarka kazała obserwować na USG co tydzień, ale potem obejrzała nagranie z mojego ostatniego USG i stwierdziła, że w sumie nie jest źle, obiektywnie wód jest sporo, tylko akurat w 4 kieszeniach się tak poukładały, że pomiar był zaniżony - więc jakoś się rozluźniłam, odstresowałam i w sumie nie zrobiłam tych cotygodniowych usg(w sumie bez sensu, bo co szkodziło zrobić - no ale tak wyszło). We środę kolejne.
Wtedy nie miałam normalnego cyklu, bo brałam pigułki, a w ciążę zachodziłam już przy wyższej wadze.
Co do AFI to lekarz nawet nie kazał kontrolować co tydzień, więc może nie będę panikować. Najwyżej zapiszę się na NFZ dodatkowo w międzyczasie za dwa tygodnie.Synek
nick nieaktualnyWiesz, oponkę na brzuchu modeluje się ćwiczeniami
a nie utratą masy ciała o prawie 20%
no, ale to nie moja sprawa, więc ja się już nie wtrącam.
Staraczka - pozaczepiaj małą, poleż chwilkę na plecach, pomacaj ją, pogadaj, ew. zjedz coś słodkiego - pewnie zaraz da znać
p.s. Lekarka, która robiła USG również nie kazała kontrolować. Dopiero druga, znacznie bardziej doświadczona lekarka powiedziała, że bez paniki, ale jednak warto zerknąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 08:54
-
U mnie wczoraj też mała troszkę mniej się ruszala... dopiero wieczorem jak kladlam się do łóżka zdecydowanie nadrobila i dziś od rana jak leżę to czuje, ze sobie tam kręci fikoly
Jak czuje ja troszkę słabiej to tłumacze sobie, ze to przez to łożysko z przodu... albo gdzieś się tam chowa, jeszcze 'troszkę' miejsca ma...zresztą kiedyś też musi spać
Staraczka wspieraj tam od cioc z innego forum mamusie Mikołaja... mocno wciskamy kciuki i wierzymy, ze maluszek sobie poradzi! -
nick nieaktualny
-
Sigma wrote:Wiesz, oponkę na brzuchu modeluje się ćwiczeniami
a nie utratą masy ciała o prawie 20%
no, ale to nie moja sprawa, więc ja się już nie wtrącam.
Wiem, ale młoda i głupia byłam - swoją drogą też ćwiczyłam oprócz diety. Teraz już bym tak nie robiła. Podobno to przed ślubem dopada dużo babek i nazywa się "brideoreksja"
Sigma lubi tę wiadomość
Synek
nick nieaktualny