X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    hej

dżuls u mnie tez z rana i zreszta teraz kopniaki, jednak jest roznica w ruchach, w odczuciach. w tamtej ciazy lozysko z przodu a teraz z tyłu wysoko:)
    U mnie na odwrót - w poprzedniej ciąży łożysko z tyłu, w tej z przodu, więc cieszy mnie każdy większy ruch, bo ogólnie czuć dużo słabiej.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Lady kaftanik będzię piękny :)

Sigma trzymam kciuki za egzamin i za odnalezienie szczotki :)

Ja dziś się zważyłam i ważę 71 kg, a przed ciążą ok. 62 więc ok 10 kg na plusie.

Ale wy chyba jesteście wysokie, bo wyglądacie nieziemsko ja mam 167.

Ja już zrobiłam pranie , poprasowałam i teraz zacznę układać w drugiej komodzie...a tak za dwie godzinki musze się przemóc i pouczyć na jutro.

Miłego dnia!.

edit:
    A u mnie od wczoraj jest spokój..wczoraj czułam kilka delikatnych ruchów, dziś może dwa razy i cisza :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 10:04

Sigma, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ - może to na pogodę. Mój się też jednego dnia nie ruszał prawie w ogóle, a na drugi dzień aż mnie brzuch bolał od kopania. Spróbuj go postraszyć lekarzem - u mnie zadziałało, bo w poczekalni się rozruszał :)

Misi@ lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • easymum Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Sigma powodzenia na egzaminie! A za szczotką zajrzyj do lodówki:p Znając nasze roztrzepanie ciążowe może być i tam:D

Dziewczyny, które biorą tardyferon, kiedy go bierzecie? Mi ginekolog kazała pół godziny przed śniadaniem ale najczęściej biorę podczas posiłku grrr. Jakoś nie mogę opanować porannego głoda.

Nancy, ja mam brać "do obiadu", podobno tak jest najlepiej przyswajalny i nie daje skutków ubocznych (nudności, wymioty, zaparcia, itd). U mnje na razie bez efektów ubocznych, dobrze toleruję, zobaczymy jak dalej.

A ja mam dzisiaj wizytę, ciekawe ile mała przybrała, ostatnio 3 tygodnie temu ważyła 600g.
    Miłego dnia wszystkim!

gg64rl68s121551a.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia u mnie tak jak wczoraj pisałam na wadze 68, a tez mam 167 cm... wiec spokojnie =)

Sigma... popieram Nancy, proponuje poszukać szczotki w lodówce... bardzo możliwe, ze tam właśnie będzie =)

Anitka i Ty mi niby nóg zazdrościsz?! =)
    Weeeeeeez... jaką Ty masz figurę =) ... jak tylko urodzisz to nawet ślad po ciąży nie zostanie =)

Sigma, Misi@ lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja Cię proszę :-) takie nogi jak Ty to sobie chyba w photoshopie mogę dorysować :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa chciałam dodać zdjęcia ale robiłam w pionie i Mi przekrecaja :/

Gdzie je wyprostować?

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a już myślałam, że moja malutka taka mało aktywna ale widzę, że nie tylko ona sobie z mamą w kulki leci i odpoczywa.. co nie zmienia faktu ze i tak jest to stresujące bo wolałabym żeby cały czas dawała o sobie znać :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 w poincie najszybciej ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Aaa chciałam dodać zdjęcia ale robiłam w pionie i Mi przekrecaja :/

Gdzie je wyprostować?
    Jak otworzysz zwykły podgląd w windowsie to na dole masz strzałki do przekręcania. Albo prawy klik na fotce i masz "obróć w prawo/obróć w lewo".

U mnie skręcanie mebli w pełni, na razie nie do końca mi się jeszcze podoba, ale będziemy walczyć żeby było fajnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u Was tez tak leje czy tylko u mnie?sie zepsula pogoda :/

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj znowu na kontrolę jak co tydzień juz chodzę żeby kontrolować ta szyjkę. Trochę to uciążliwe.ale dzisiaj z miłą chęcią pójdę bo nie dość ze mam te dziwne bóle jak na okres to widzę ze krwinki białe mi podskoczyły do 13,6 :/ może,mam jakieś zakażenie

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 27 tygodniu :) założyli mi już ten pessar i po południu do domu, czekam tylko na wypis... już się nie mogę doczekać swojego łóżka...

Kasiarzynka, Natka88, Sigma, Mozjaka, Czarna_88, adzia, Misi@, agatka196, Lady Savage, sweety, easymum, karolcia87, skabarka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    te ceny to jakieś kosmiczne są.. u nas fotelik typu nosidło wystarczył do ok. 7-8 mc. potem musieliśmy kupić nowy. według mnie ceny są nie adekwatne do długości użytkowania.
    Niestety też tak sądzę..a my jeszcze wszystko póki co kupujemy nowe,nic używanego nawet od rodziny czy znajomych nie dostaliśmy,więc na prawdę wydatki są przerażające.Tylko się pocieszam,że to nasze 1 dziecko,więc mam nadzieje że większość rzeczy przyda się również dla drugiego.Dlatego wolę kupić porządny nowy fotelik z bazą,która jest bezpieczniejsza i wygodniejsza(chociaż też ubolewam,że za tą kase tak krótko posłuży fotel)bo mam nadzieje,że synek wyrośnie,ale za jakiś czas może dla siostry/brata będzie ;)

Najlepiej mój tata wczoraj...mówię mu,że zamówiłam fotelik z bazą i portfel mam lżejszy o 1140zł a on mówi: No,ale na 3-4 lata to pewnie wystarczy co ? :D :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Jak otworzysz zwykły podgląd w windowsie to na dole masz strzałki do przekręcania. Albo prawy klik na fotce i masz "obróć w prawo/obróć w lewo".

U mnie skręcanie mebli w pełni, na razie nie do końca mi się jeszcze podoba, ale będziemy walczyć żeby było fajnie.

zdjęcie jest proste jak wklejam na hosting żeby dali link do wklejenia na forum , wysyłam im na serwer proste a oni mi pokazują krzywe wrrr

• PannaB Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Niestety też tak sądzę..a my jeszcze wszystko póki co kupujemy nowe,nic używanego nawet od rodziny czy znajomych nie dostaliśmy,więc na prawdę wydatki są przerażające.Tylko się pocieszam,że to nasze 1 dziecko,więc mam nadzieje że większość rzeczy przyda się również dla drugiego.Dlatego wolę kupić porządny nowy fotelik z bazą,która jest bezpieczniejsza i wygodniejsza(chociaż też ubolewam,że za tą kase tak krótko posłuży fotel)bo mam nadzieje,że synek wyrośnie,ale za jakiś czas może dla siostry/brata będzie ;)

Najlepiej mój tata wczoraj...mówię mu,że zamówiłam fotelik z bazą i portfel mam lżejszy o 1140zł a on mówi: No,ale na 3-4 lata to pewnie wystarczy co ? :D :D :D

hehe niezle:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w końcu , wystarczyło usiąść do laptopa a nie trenowac zajoba na telefonie :D :D

ciążowym sposobem moje boczki ukazały światło dzienne :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f32d437342b.jpg

a teraz pytanie czy ten brzuch jest nisko ?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a6de2296180.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 10:52

Anitka201, Gusiak, Natka88, Sigma, Czarna_88, Lilla My, agatka196, Lady Savage, sweety, karolcia87, bento lubią tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka tak nisko jak moj, masz taka przerwe miedzy biustem a brzuchem dokladnie jak ja-pytalam wczoraj lekarza o to-wszystko jest ok nie ma sie co martwic bo niski brzuch nie swiadczy ze cos jest nie tak:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrzuce Ci moje zdj jak tylko przebiore sie z pizamy:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko mnie się wydaje, ze nie jest za nisko bo u mnie podobnie, a macica się podobno podnosi wraz z tygodniami ciąży.
    Masz ładne długie i szczupłe nogi :-)

‹‹ 1332 1333 1334 1335 1336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ