X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale Wy wszystkie macie szczupłe nogi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 10:56

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja w sumie nie żałuję zakupu..dużo jeździmy i jakoś nie chcę oszczędzać na bezpieczeństwie dziecka. Podobno przy tej bazie fotelik może nawet posłużyć do roku (bo fotelik odsuwasz na bazie isofix od fotela i dziecko ma miejsce na nóżki). My również planujemy drugie dziecko, a później zawsze za jakieś pieniądze można to sprzedać :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 komentarze i całkiem inne odpowiedzi hehe .

Mi ogólnie wydaje się że jest nisko , muszę lekarza pytać w poniedziałek bo też te strzelanie przy wstawaniu mnie martwi .

wysokość brzucha to świadczy o długości macicy ? Nie rozumiem nic z tego :D

Myśłam że z podniesionym czy niskim brzuchem to coś w zabobony jest kierunkowane tak jak mówią o krztałcie :D

A przez te nogi to ja obcasów nie noszę bo wyglądam jak kaczka , jedynie koturny i to też nie wysokie bo wzrostu 178 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 10:59

• PannaB Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    2 komentarze i całkiem inne odpowiedzi hehe .

Mi ogólnie wydaje się że jest nisko , muszę lekarza pytać w poniedziałek bo też te strzelanie przy wstawaniu mnie martwi .

wysokość brzucha to świadczy o długości macicy ? Nie rozumiem nic z tego :D

Myśłam że z podniesionym czy niskim brzuchem to coś w zabobony jest kierunkowane tak jak mówią o krztałcie :D

A przez te nogi to ja obcasów nie noszę bo wyglądam jak kaczka , jedynie koturny i to też nie wysokie bo wzrostu 178 :D

chyba nie:P bo wczoraj o to pytalam, brzuch mam nisko a macica siega wysoko bo mi lekarz reka pokazal gdzie, w ogole wymacalmi brzuch i stwierdzil ze wszystko prawidlowo

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    p.s. Czy Wy też macie nagły przypływ jakiś macierzyńskich hormonów?
    Wyraźnie już czuję, że ten młody człowiek z brzucha to prawie-noworodek i tak bym go chciała już wyściskać, wycałować i mieć przy sobie z drugiej strony...
    Oczywiście,że mam :) Już się nie mogę doczekać kiedy wyściskam,wycałuję itp :) Teraz odliczamy,a później to będziemy tęsknić za tym stanem bycia w ciąży i świętym spokojem hehe jak dziecko da nam popalić,to dałybyśmy wszystko żeby tak jeden dzień porządnie się wyspać pewnie ;)

Sigma,Aldonaa,Dżuls i Nancy pewnie jesteście wysokie co?

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    chyba nie:P bo wczoraj o to pytalam, brzuch mam nisko a macica siega wysoko bo mi lekarz reka pokazal gdzie, w ogole wymacalmi brzuch i stwierdzil ze wszystko prawidlowo

Teraz zajarzylam że brzuch opada przed porodem, czyli tak na moje popularnym od wczoraj słowem ' bezmozgowie' :D na naszym etapie mogło by niepokoić gdyby brzuch był wysoko i ' zaraz' opadł.

• PannaB Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wczoraj kuzynka napisala ze czasem chcialoby sie zeby synek wrocil do brzuszka na troche :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Oczywiście,że mam :) Już się nie mogę doczekać kiedy wyściskam,wycałuję itp :) Teraz odliczamy,a później to będziemy tęsknić za tym stanem bycia w ciąży i świętym spokojem hehe jak dziecko da nam popalić,to dałybyśmy wszystko żeby tak jeden dzień porządnie się wyspać pewnie ;)

Całe 167 cm, więc bez szału.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka mnie też się wydaje, ze mój brzuch jest na podobnym poziomie... wydaje mi się, ze skoro tyle z nas tak ma to chyba prawidłowo =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chodzi o dno macicy. Tu masz zdjęcie to obrazujące:
    23f6dbe38e09555bmed.png

mi lekarz też na to patrzy i twierdzi, ze wszystko jest ok bo odpowiednio się podnosi.

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie obnizyl po operacji i po tej szyjce. I ogolnie zmniejszyl sie

relgzbmhh8tsviez.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Też mam tyle wzrostu :-)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka! powiesz mi w końcu, gdzie dorwałaś fotelik + bazę za taką kwotę?:D Pebble jest droższy od cabriofix, a za zestaw właśnie z cabrio widziałam za taką sumę :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym obrazku myślę ze mam na poziomie 28/32 ten brzuch. dobra już nie zawracam sobie tym głowy zapytam lekarza.

Wychodzą wam rozstępy już?

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:17

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Eee, 170, dla niektórych to dużo, dla innych mało, więc plasuję się gdzieś pośrodku :P

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 170 wiec wcale nie bardzo dużo ;)

• Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie dopatrzyłam się rozstępów ale smaruję się kilka razy dziennie :-)mam nadzieję, że ich uniknę :-)

• Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co (tfu, tfu, tfu...;p) żadnych rozstępów nie zauważyłam i mam nadzieje, ze uda mi się ich uniknąć =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Najlepiej mój tata wczoraj...mówię mu,że zamówiłam fotelik z bazą i portfel mam lżejszy o 1140zł a on mówi: No,ale na 3-4 lata to pewnie wystarczy co ? :D :D :D

To jeszcze nic. Kolega stwierdził ostatnio, że fotelika nie będzie na razie kupował, bo jak dziecko się urodzi to się weźmie na ręce do auta, a z czasem kupią... ;-) Nie wspomnę o reakcji jego żony na te słowa :D

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ