X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale Wy wszystkie macie szczupłe nogi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 10:56

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja w sumie nie żałuję zakupu..dużo jeździmy i jakoś nie chcę oszczędzać na bezpieczeństwie dziecka. Podobno przy tej bazie fotelik może nawet posłużyć do roku (bo fotelik odsuwasz na bazie isofix od fotela i dziecko ma miejsce na nóżki). My również planujemy drugie dziecko, a później zawsze za jakieś pieniądze można to sprzedać :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 komentarze i całkiem inne odpowiedzi hehe .

Mi ogólnie wydaje się że jest nisko , muszę lekarza pytać w poniedziałek bo też te strzelanie przy wstawaniu mnie martwi .

wysokość brzucha to świadczy o długości macicy ? Nie rozumiem nic z tego :D

Myśłam że z podniesionym czy niskim brzuchem to coś w zabobony jest kierunkowane tak jak mówią o krztałcie :D

A przez te nogi to ja obcasów nie noszę bo wyglądam jak kaczka , jedynie koturny i to też nie wysokie bo wzrostu 178 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 10:59

• PannaB Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    2 komentarze i całkiem inne odpowiedzi hehe .

Mi ogólnie wydaje się że jest nisko , muszę lekarza pytać w poniedziałek bo też te strzelanie przy wstawaniu mnie martwi .

wysokość brzucha to świadczy o długości macicy ? Nie rozumiem nic z tego :D

Myśłam że z podniesionym czy niskim brzuchem to coś w zabobony jest kierunkowane tak jak mówią o krztałcie :D

A przez te nogi to ja obcasów nie noszę bo wyglądam jak kaczka , jedynie koturny i to też nie wysokie bo wzrostu 178 :D

chyba nie:P bo wczoraj o to pytalam, brzuch mam nisko a macica siega wysoko bo mi lekarz reka pokazal gdzie, w ogole wymacalmi brzuch i stwierdzil ze wszystko prawidlowo

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    p.s. Czy Wy też macie nagły przypływ jakiś macierzyńskich hormonów?
    Wyraźnie już czuję, że ten młody człowiek z brzucha to prawie-noworodek i tak bym go chciała już wyściskać, wycałować i mieć przy sobie z drugiej strony...
    Oczywiście,że mam :) Już się nie mogę doczekać kiedy wyściskam,wycałuję itp :) Teraz odliczamy,a później to będziemy tęsknić za tym stanem bycia w ciąży i świętym spokojem hehe jak dziecko da nam popalić,to dałybyśmy wszystko żeby tak jeden dzień porządnie się wyspać pewnie ;)

Sigma,Aldonaa,Dżuls i Nancy pewnie jesteście wysokie co?

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    chyba nie:P bo wczoraj o to pytalam, brzuch mam nisko a macica siega wysoko bo mi lekarz reka pokazal gdzie, w ogole wymacalmi brzuch i stwierdzil ze wszystko prawidlowo

Teraz zajarzylam że brzuch opada przed porodem, czyli tak na moje popularnym od wczoraj słowem ' bezmozgowie' :D na naszym etapie mogło by niepokoić gdyby brzuch był wysoko i ' zaraz' opadł.

• PannaB Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wczoraj kuzynka napisala ze czasem chcialoby sie zeby synek wrocil do brzuszka na troche :P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Oczywiście,że mam :) Już się nie mogę doczekać kiedy wyściskam,wycałuję itp :) Teraz odliczamy,a później to będziemy tęsknić za tym stanem bycia w ciąży i świętym spokojem hehe jak dziecko da nam popalić,to dałybyśmy wszystko żeby tak jeden dzień porządnie się wyspać pewnie ;)

Całe 167 cm, więc bez szału.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka mnie też się wydaje, ze mój brzuch jest na podobnym poziomie... wydaje mi się, ze skoro tyle z nas tak ma to chyba prawidłowo =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chodzi o dno macicy. Tu masz zdjęcie to obrazujące:
    23f6dbe38e09555bmed.png

mi lekarz też na to patrzy i twierdzi, ze wszystko jest ok bo odpowiednio się podnosi.

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie obnizyl po operacji i po tej szyjce. I ogolnie zmniejszyl sie

relgzbmhh8tsviez.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Też mam tyle wzrostu :-)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

• moka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka! powiesz mi w końcu, gdzie dorwałaś fotelik + bazę za taką kwotę?:D Pebble jest droższy od cabriofix, a za zestaw właśnie z cabrio widziałam za taką sumę :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym obrazku myślę ze mam na poziomie 28/32 ten brzuch. dobra już nie zawracam sobie tym głowy zapytam lekarza.

Wychodzą wam rozstępy już?

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:17

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Eee, 170, dla niektórych to dużo, dla innych mało, więc plasuję się gdzieś pośrodku :P

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 170 wiec wcale nie bardzo dużo ;)

• Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie dopatrzyłam się rozstępów ale smaruję się kilka razy dziennie :-)mam nadzieję, że ich uniknę :-)

• Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co (tfu, tfu, tfu...;p) żadnych rozstępów nie zauważyłam i mam nadzieje, ze uda mi się ich uniknąć =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Najlepiej mój tata wczoraj...mówię mu,że zamówiłam fotelik z bazą i portfel mam lżejszy o 1140zł a on mówi: No,ale na 3-4 lata to pewnie wystarczy co ? :D :D :D

To jeszcze nic. Kolega stwierdził ostatnio, że fotelika nie będzie na razie kupował, bo jak dziecko się urodzi to się weźmie na ręce do auta, a z czasem kupią... ;-) Nie wspomnę o reakcji jego żony na te słowa :D

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ