Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo u mnie dopiero się pojawiają, ale już wiem że po części to co Gusiak pisze to mit ze skłonności.
Patrzcie ją wcześniej nabawilam się rozstępów teraz są białe i tak jak mi dużo w boczki poszło i brzuch większy tak miała bym ich od groma a jednak nie mam, taka cisza przed burzą -
też smaruję się tylko po kąpieli wieczornej i też oliwką z rossmana, na nogi balsam antycellulitowy tołpy bo mam juz cellulit wodny:/ a na piersie maltan który można stosowac na 2 mce przed porodem
moze i mogłabym częsciej sie smarować, ale mi sie nie chce i i tak sie ciesze ze raz dziennie to robie:-)
no i rozstępów nie mam.. jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 11:26
-
Gusiak wrote:Myślę, ze to chyba nie jest kwestia smarowania, a bardziej jakiś skłonności skóry... ja smaruje się raz dziennie, tylko przed snem i to zwykła oliwka z rossmana babydream czy jakoś tak
Dokładnie. Jak się mają zrobić, to i smarowanie się trylion razy dziennie nie pomoże
Ja mam po 1.ciąży kilka wokół pępka i na jednej piersi, zrobiły mi się tak w 8-9 miesiącu - nie płaczę z tego powodu. Szczerze, w nosie to mam, w niczym mi to nie przeszkadza.
Edit: teraz jeszcze nic nie mam, ale na tym etapie to jeszcze słabo rozciągnięta jest skóraWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 11:27
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Koalka ja w sumie nie żałuję zakupu..dużo jeździmy i jakoś nie chcę oszczędzać na bezpieczeństwie dziecka. Podobno przy tej bazie fotelik może nawet posłużyć do roku (bo fotelik odsuwasz na bazie isofix od fotela i dziecko ma miejsce na nóżki). My również planujemy drugie dziecko, a później zawsze za jakieś pieniądze można to sprzedać
Jeśli by tak było to bym nie kupowała przecież
Wy zaoszczędziliście chociaż na używanym foteliku,ja chciałam nowy fotel,nową bazę to mam
Tylko śmiać mi się chce z mojego taty
Ja też mam nadzieję,że do roku wystarczy ten fotel,ale tak jak rozmawiam z kimś doświadczonym to już szybciej raczej główka wystaje...a jeszcze mam przeczucie,że nasz synek do krótkich nie będzie należał
Anitka201 w końcu widać brzuszek!!Teraz jak ubierzesz obcisłą bluzkę to nie pozostawia wątpliwości,że w ciąży jesteś
Staraczka ja też mam nisko brzuch,więc to chyba normalne..?Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Skłonności skłonnościami ale jednak codzienny masaż skóry i nawilżanie powodują, że skóra jest w dużo lepszej kondycji.
Słyszałam, ze największe rozstępy wychodzą po 34-36 tygodniu ciąży więc tak na prawdę jeszcze wszystko przed namiKoalka, 4me lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Człowiek trochę po spi i tyle czytanie później
Ja mam 170 cm przed ciążą 65 kg a dzisiaj już 71 kg
Śliczne brzuszki macie
Powodzenia sigma na egzaminie oraz powodzenia na wizytach dzisiaj
U nas też deszcz pada więc może zmobilizuje się w końcu do porządkówSigma lubi tę wiadomość
-
Koalka teraz przynajmniej widać postęp w rośnięciu brzucha
I nie odebrałam tego w ten sposób, że żałujecie zakupu fotelika tylko sama wiem po sobie, że wydatków obecnie jest tyle, że fajnie jakby pewne rzeczy jednak trochę mniej kosztowały
My również nic od nikogo nie dostajemy (poza nowym laktatorem od sąsiadki
)Wszystkie ciuszki, wózek, łóżeczko musimy kupić sami, a jednak taka wyprawka sporo kosztuje
Gusiak lubi tę wiadomość
-
Sowa - trzeba wyłączyć poduszkę powietrzną w aucie po stronie pasażera, jeśli dziecko będzie jechało na przednim siedzeniu tyłem do kierunku jazdy. W ogóle zaleca się, żeby dziecko jechało z tyłu.
Patrz np.: http://fotelik.info/pl/art/poduszka_powietrzna_jest_niebezpieczna_dla_dziecka_w_foteliku,25.htmlsowa28 lubi tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySowa - boczne kurtyny nie powinny przeszkadzać, ale generalnie mówi się, że najlepszym miejscem na fotelik jest środkowe siedzenie z tyłu, bardzo ogranicza wpływ zderzeń bocznych na dziecko. Oczywiście to miejsce musi mieć trzypunktowy pas bezpieczeństwa
No dziewczyny, napisałam. Czy zdam, to się zobaczy, ale jestem raczej dobrej myśli. Spodziewam się standardowego progu punktowego, i jeśli taki będzie, to na 90% zdam minimum na 3.0, a może i na wyżej, jeśli coś dobrze ustrzeliłamNo to teraz weekend, a być może nawet wakacje
fajnie
Lilla My, Czarna_88, sowa28, Natka88, easymum, 4me lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoka89 wrote:Koalka! powiesz mi w końcu, gdzie dorwałaś fotelik + bazę za taką kwotę?
Pebble jest droższy od cabriofix, a za zestaw właśnie z cabrio widziałam za taką sumę
) Ja kupiłam tu bazę i fotelik: http://babystore24.pl/maxi-cosi-peble-fotelik-samochodowy-0-13-kg
Ja chciałam początkowo kupić cabriofixa,ale że znalazłam za dobrą cenę pebble to dorzuciłam 50zł za lepszy fotelikWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 11:57
-
I teraz Ja z Zuzią -> 31 tydzień (30 tydzień)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 12:04
Nancy87, aldonaa, Gusiak, Dominka92, Wonderland, Czarna_88, Anitka201, AniaM, adzia, la_lenka, bento, kasig lubią tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Marlenak a daje radę ten balsam na cellulit?
tołpa najlepsza na swojej pólce cenowej- dobrze działa, jest gęsty, wydajny i nie masz wrażenie ze skłąda sie przede wszystkim z wody, maiałam na chwile dax i zrezygnowałam w polowie, a teraz jest w rossmanie promocja na tołpe chyba za 23 wiec sie zaopatrzyłąm w wieksza ilośćStaraczka23 lubi tę wiadomość
-
Pr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:51
Lady Savage, Nancy87, aldonaa, Dominka92, .ona., Gusiak, Natka88, Wonderland, sweety, Koalka, Sigma, Czarna_88, Staraczka23, Anitka201, AniaM, adzia, la_lenka, karolcia87, Kasiarzynka, skabarka, bento, Kucykowa lubią tę wiadomość