X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, ze to chyba nie jest kwestia smarowania, a bardziej jakiś skłonności skóry... ja smaruje się raz dziennie, tylko przed snem i to zwykła oliwka z rossmana babydream czy jakoś tak =)

.ona. lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie dopiero się pojawiają, ale już wiem że po części to co Gusiak pisze to mit ze skłonności.

Patrzcie ją wcześniej nabawilam się rozstępów teraz są białe i tak jak mi dużo w boczki poszło i brzuch większy tak miała bym ich od groma a jednak nie mam, taka cisza przed burzą :D

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też smaruję się tylko po kąpieli wieczornej i też oliwką z rossmana, na nogi balsam antycellulitowy tołpy bo mam juz cellulit wodny:/ a na piersie maltan który można stosowac na 2 mce przed porodem :-) moze i mogłabym częsciej sie smarować, ale mi sie nie chce i i tak sie ciesze ze raz dziennie to robie:-)

no i rozstępów nie mam.. jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 11:26

720fbe94f2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Myślę, ze to chyba nie jest kwestia smarowania, a bardziej jakiś skłonności skóry... ja smaruje się raz dziennie, tylko przed snem i to zwykła oliwka z rossmana babydream czy jakoś tak =)

Dokładnie. Jak się mają zrobić, to i smarowanie się trylion razy dziennie nie pomoże :P
    Ja mam po 1.ciąży kilka wokół pępka i na jednej piersi, zrobiły mi się tak w 8-9 miesiącu - nie płaczę z tego powodu ;). Szczerze, w nosie to mam, w niczym mi to nie przeszkadza.

Edit: teraz jeszcze nic nie mam, ale na tym etapie to jeszcze słabo rozciągnięta jest skóra ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 11:27

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Koalka ja w sumie nie żałuję zakupu..dużo jeździmy i jakoś nie chcę oszczędzać na bezpieczeństwie dziecka. Podobno przy tej bazie fotelik może nawet posłużyć do roku (bo fotelik odsuwasz na bazie isofix od fotela i dziecko ma miejsce na nóżki). My również planujemy drugie dziecko, a później zawsze za jakieś pieniądze można to sprzedać :-)
    Ja też absolutnie nie żałuje zakupy,jeśli tak zrozumiałaś to nie absolutnie nie o to chodziło ;) Jeśli by tak było to bym nie kupowała przecież ;) Wy zaoszczędziliście chociaż na używanym foteliku,ja chciałam nowy fotel,nową bazę to mam ;) Tylko śmiać mi się chce z mojego taty ;)
    Ja też mam nadzieję,że do roku wystarczy ten fotel,ale tak jak rozmawiam z kimś doświadczonym to już szybciej raczej główka wystaje...a jeszcze mam przeczucie,że nasz synek do krótkich nie będzie należał ;)

Anitka201 w końcu widać brzuszek!!:) Teraz jak ubierzesz obcisłą bluzkę to nie pozostawia wątpliwości,że w ciąży jesteś ;)

Staraczka ja też mam nisko brzuch,więc to chyba normalne..?

Anitka201 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skłonności skłonnościami ale jednak codzienny masaż skóry i nawilżanie powodują, że skóra jest w dużo lepszej kondycji.
    Słyszałam, ze największe rozstępy wychodzą po 34-36 tygodniu ciąży więc tak na prawdę jeszcze wszystko przed nami :-)

Koalka, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak a daje radę ten balsam na cellulit?

Wiecie jak ktoś miał rozstępy przed ciaza to obecne ich nie zaskoczą i nie zalamia, a jak ktoś dbał o skórę ćwiczył i rozstępów nie było a teraz się pojawią to na psychikę może trochę dac :)

• sowa28 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z poduszkami powietrznymi w aucie, trzeba je zredukować, tam gdzie będzie zamontowany fotelik? Z przodu auta mam 4, z tyłu - 2 boczne.

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek trochę po spi i tyle czytanie później ;-)
    Ja mam 170 cm przed ciążą 65 kg a dzisiaj już 71 kg :-)

Śliczne brzuszki macie :-)

Powodzenia sigma na egzaminie oraz powodzenia na wizytach dzisiaj :-)
    U nas też deszcz pada więc może zmobilizuje się w końcu do porządków ;-)

Sigma lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka teraz przynajmniej widać postęp w rośnięciu brzucha :-) I nie odebrałam tego w ten sposób, że żałujecie zakupu fotelika tylko sama wiem po sobie, że wydatków obecnie jest tyle, że fajnie jakby pewne rzeczy jednak trochę mniej kosztowały :-) My również nic od nikogo nie dostajemy (poza nowym laktatorem od sąsiadki :-) )Wszystkie ciuszki, wózek, łóżeczko musimy kupić sami, a jednak taka wyprawka sporo kosztuje :-)

Gusiak lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa - trzeba wyłączyć poduszkę powietrzną w aucie po stronie pasażera, jeśli dziecko będzie jechało na przednim siedzeniu tyłem do kierunku jazdy. W ogóle zaleca się, żeby dziecko jechało z tyłu.

Patrz np.: http://fotelik.info/pl/art/poduszka_powietrzna_jest_niebezpieczna_dla_dziecka_w_foteliku,25.html

sowa28 lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ja was opuszczę, najpierw umyje naczynia a potem pomaluje paznokcie :)

Miłego dnia dziewczyny :)

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa - boczne kurtyny nie powinny przeszkadzać, ale generalnie mówi się, że najlepszym miejscem na fotelik jest środkowe siedzenie z tyłu, bardzo ogranicza wpływ zderzeń bocznych na dziecko. Oczywiście to miejsce musi mieć trzypunktowy pas bezpieczeństwa :)

No dziewczyny, napisałam. Czy zdam, to się zobaczy, ale jestem raczej dobrej myśli. Spodziewam się standardowego progu punktowego, i jeśli taki będzie, to na 90% zdam minimum na 3.0, a może i na wyżej, jeśli coś dobrze ustrzeliłam ;) No to teraz weekend, a być może nawet wakacje ;) fajnie :)

Lilla My, Czarna_88, sowa28, Natka88, easymum, 4me lubią tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zbieram się na spacer z moja sunia w ta okropna pogodę

Sigma lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Mi sie obnizyl po operacji i po tej szyjce. I ogolnie zmniejszyl sie
    zmniejszył sie przez te nospy co bierzemy ;/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Koalka! powiesz mi w końcu, gdzie dorwałaś fotelik + bazę za taką kwotę?:D Pebble jest droższy od cabriofix, a za zestaw właśnie z cabrio widziałam za taką sumę :D
    Już Ci piszę (po prostu po kolei staram się czytać i odp ;)) Ja kupiłam tu bazę i fotelik: http://babystore24.pl/maxi-cosi-peble-fotelik-samochodowy-0-13-kg
    Ja chciałam początkowo kupić cabriofixa,ale że znalazłam za dobrą cenę pebble to dorzuciłam 50zł za lepszy fotelik ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 11:57

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz Ja z Zuzią -> 31 tydzień (30 tydzień)

2nu4sus.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 12:04

Nancy87, aldonaa, Gusiak, Dominka92, Wonderland, Czarna_88, Anitka201, AniaM, adzia, la_lenka, bento, kasig lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Marlenak a daje radę ten balsam na cellulit?

tołpa najlepsza na swojej pólce cenowej- dobrze działa, jest gęsty, wydajny i nie masz wrażenie ze skłąda sie przede wszystkim z wody, maiałam na chwile dax i zrezygnowałam w polowie, a teraz jest w rossmanie promocja na tołpe chyba za 23 wiec sie zaopatrzyłąm w wieksza ilość

Staraczka23 lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:51

Lady Savage, Nancy87, aldonaa, Dominka92, .ona., Gusiak, Natka88, Wonderland, sweety, Koalka, Sigma, Czarna_88, Staraczka23, Anitka201, AniaM, adzia, la_lenka, karolcia87, Kasiarzynka, skabarka, bento, Kucykowa lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja posprzatalam i odpoczywam chwilę,zaraz ziemniaki odbiorę i po 13 trzeba wstawić, bo mąż wraca po 14 z pracy, a co na jutro na obiad mam zrobić nie mam pojęcia.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ