Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, ze to chyba nie jest kwestia smarowania, a bardziej jakiś skłonności skóry... ja smaruje się raz dziennie, tylko przed snem i to zwykła oliwka z rossmana babydream czy jakoś tak =)

.ona. lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie dopiero się pojawiają, ale już wiem że po części to co Gusiak pisze to mit ze skłonności.

Patrzcie ją wcześniej nabawilam się rozstępów teraz są białe i tak jak mi dużo w boczki poszło i brzuch większy tak miała bym ich od groma a jednak nie mam, taka cisza przed burzą :D

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też smaruję się tylko po kąpieli wieczornej i też oliwką z rossmana, na nogi balsam antycellulitowy tołpy bo mam juz cellulit wodny:/ a na piersie maltan który można stosowac na 2 mce przed porodem :-) moze i mogłabym częsciej sie smarować, ale mi sie nie chce i i tak sie ciesze ze raz dziennie to robie:-)

no i rozstępów nie mam.. jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 11:26

720fbe94f2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Myślę, ze to chyba nie jest kwestia smarowania, a bardziej jakiś skłonności skóry... ja smaruje się raz dziennie, tylko przed snem i to zwykła oliwka z rossmana babydream czy jakoś tak =)

Dokładnie. Jak się mają zrobić, to i smarowanie się trylion razy dziennie nie pomoże :P
    Ja mam po 1.ciąży kilka wokół pępka i na jednej piersi, zrobiły mi się tak w 8-9 miesiącu - nie płaczę z tego powodu ;). Szczerze, w nosie to mam, w niczym mi to nie przeszkadza.

Edit: teraz jeszcze nic nie mam, ale na tym etapie to jeszcze słabo rozciągnięta jest skóra ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 11:27

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Koalka ja w sumie nie żałuję zakupu..dużo jeździmy i jakoś nie chcę oszczędzać na bezpieczeństwie dziecka. Podobno przy tej bazie fotelik może nawet posłużyć do roku (bo fotelik odsuwasz na bazie isofix od fotela i dziecko ma miejsce na nóżki). My również planujemy drugie dziecko, a później zawsze za jakieś pieniądze można to sprzedać :-)
    Ja też absolutnie nie żałuje zakupy,jeśli tak zrozumiałaś to nie absolutnie nie o to chodziło ;) Jeśli by tak było to bym nie kupowała przecież ;) Wy zaoszczędziliście chociaż na używanym foteliku,ja chciałam nowy fotel,nową bazę to mam ;) Tylko śmiać mi się chce z mojego taty ;)
    Ja też mam nadzieję,że do roku wystarczy ten fotel,ale tak jak rozmawiam z kimś doświadczonym to już szybciej raczej główka wystaje...a jeszcze mam przeczucie,że nasz synek do krótkich nie będzie należał ;)

Anitka201 w końcu widać brzuszek!!:) Teraz jak ubierzesz obcisłą bluzkę to nie pozostawia wątpliwości,że w ciąży jesteś ;)

Staraczka ja też mam nisko brzuch,więc to chyba normalne..?

Anitka201 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skłonności skłonnościami ale jednak codzienny masaż skóry i nawilżanie powodują, że skóra jest w dużo lepszej kondycji.
    Słyszałam, ze największe rozstępy wychodzą po 34-36 tygodniu ciąży więc tak na prawdę jeszcze wszystko przed nami :-)

nick nieaktualny, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak a daje radę ten balsam na cellulit?

Wiecie jak ktoś miał rozstępy przed ciaza to obecne ich nie zaskoczą i nie zalamia, a jak ktoś dbał o skórę ćwiczył i rozstępów nie było a teraz się pojawią to na psychikę może trochę dac :)

• sowa28 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z poduszkami powietrznymi w aucie, trzeba je zredukować, tam gdzie będzie zamontowany fotelik? Z przodu auta mam 4, z tyłu - 2 boczne.

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek trochę po spi i tyle czytanie później ;-)
    Ja mam 170 cm przed ciążą 65 kg a dzisiaj już 71 kg :-)

Śliczne brzuszki macie :-)

Powodzenia sigma na egzaminie oraz powodzenia na wizytach dzisiaj :-)
    U nas też deszcz pada więc może zmobilizuje się w końcu do porządków ;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka teraz przynajmniej widać postęp w rośnięciu brzucha :-) I nie odebrałam tego w ten sposób, że żałujecie zakupu fotelika tylko sama wiem po sobie, że wydatków obecnie jest tyle, że fajnie jakby pewne rzeczy jednak trochę mniej kosztowały :-) My również nic od nikogo nie dostajemy (poza nowym laktatorem od sąsiadki :-) )Wszystkie ciuszki, wózek, łóżeczko musimy kupić sami, a jednak taka wyprawka sporo kosztuje :-)

Gusiak lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa - trzeba wyłączyć poduszkę powietrzną w aucie po stronie pasażera, jeśli dziecko będzie jechało na przednim siedzeniu tyłem do kierunku jazdy. W ogóle zaleca się, żeby dziecko jechało z tyłu.

Patrz np.: http://fotelik.info/pl/art/poduszka_powietrzna_jest_niebezpieczna_dla_dziecka_w_foteliku,25.html

sowa28 lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ja was opuszczę, najpierw umyje naczynia a potem pomaluje paznokcie :)

Miłego dnia dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa - boczne kurtyny nie powinny przeszkadzać, ale generalnie mówi się, że najlepszym miejscem na fotelik jest środkowe siedzenie z tyłu, bardzo ogranicza wpływ zderzeń bocznych na dziecko. Oczywiście to miejsce musi mieć trzypunktowy pas bezpieczeństwa :)

No dziewczyny, napisałam. Czy zdam, to się zobaczy, ale jestem raczej dobrej myśli. Spodziewam się standardowego progu punktowego, i jeśli taki będzie, to na 90% zdam minimum na 3.0, a może i na wyżej, jeśli coś dobrze ustrzeliłam ;) No to teraz weekend, a być może nawet wakacje ;) fajnie :)

Lilla My, Czarna_88, sowa28, Natka88, easymum, 4me lubią tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zbieram się na spacer z moja sunia w ta okropna pogodę

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Mi sie obnizyl po operacji i po tej szyjce. I ogolnie zmniejszyl sie
    zmniejszył sie przez te nospy co bierzemy ;/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Koalka! powiesz mi w końcu, gdzie dorwałaś fotelik + bazę za taką kwotę?:D Pebble jest droższy od cabriofix, a za zestaw właśnie z cabrio widziałam za taką sumę :D
    Już Ci piszę (po prostu po kolei staram się czytać i odp ;)) Ja kupiłam tu bazę i fotelik: http://babystore24.pl/maxi-cosi-peble-fotelik-samochodowy-0-13-kg
    Ja chciałam początkowo kupić cabriofixa,ale że znalazłam za dobrą cenę pebble to dorzuciłam 50zł za lepszy fotelik ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 11:57

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz Ja z Zuzią -> 31 tydzień (30 tydzień)

2nu4sus.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 12:04

Nancy87, aldonaa, Gusiak, Dominka92, Wonderland, Czarna_88, Anitka201, AniaM, adzia, la_lenka, bento, kasig lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Marlenak a daje radę ten balsam na cellulit?

tołpa najlepsza na swojej pólce cenowej- dobrze działa, jest gęsty, wydajny i nie masz wrażenie ze skłąda sie przede wszystkim z wody, maiałam na chwile dax i zrezygnowałam w polowie, a teraz jest w rossmanie promocja na tołpe chyba za 23 wiec sie zaopatrzyłąm w wieksza ilość

720fbe94f2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:51

Lady Savage, Nancy87, aldonaa, Dominka92, .ona., Gusiak, Natka88, Wonderland, sweety, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Czarna_88, nick nieaktualny, Anitka201, AniaM, adzia, la_lenka, karolcia87, Kasiarzynka, nick nieaktualny, bento, Kucykowa lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja posprzatalam i odpoczywam chwilę,zaraz ziemniaki odbiorę i po 13 trzeba wstawić, bo mąż wraca po 14 z pracy, a co na jutro na obiad mam zrobić nie mam pojęcia.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ