X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak my mamy stara Oktawie teraz wiec baza easy fix jest jak znalazl i do nowego tez sie nada potem. W poprzedniej info porabalo mi sie i napisalam family fix ale to jest easy fix :D Baze sie od spodu pasem montuje a potem fotelik tylko wsuwa jak na isofixie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 12:36

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2015/06/19/20150619114956.jpg

brzuchol z rana;) 164 cm, 68 kg, czyli +9 (a fee...) 26tc5d

Gusiak, Lilla My, Czarna_88, Lady Savage, Sigma, agatka196, marlenak_me, Wonderland, Natka88, Kasiarzynka, sweety, skabarka, bento, kasig lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w aucie niestety też nie ma zamocowania isofix, wiec póki co fotelik będzie normalny bez bazy... mamy zamiar jakoś po porodzie zmieniać auto, wiec wtedy ten większy fotelik będziemy pewnie już kupować normalnie z baza =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ten weekend zamierzamy zaczac szykowac pokoj mlodej od polozenia plyt gipsowych, zeby wreszcie mozna bylo zaczac do domu dla dziecka rzeczy znosic i je ladnie w pokoiku rozkladac. W koncu teraz to juz czas ruszy z kopyta i zaraz bedzie trzeba sie na porodowki szykowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 12:36

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    A co do fotelików to właśnie też słyszałam taką opinię,że najlepiej na tylnym siedzeniu na środku...ale zastanawiam się czy bazę na isofixa da radę zamontować po środku?czy tylko na tych bocznych siedzeniach hmm...ciekawa jestem ..?Przyjdzie fotelik z bazą to będziemy testować ;)
    Nie da się, już próbowaliśmy. W naszym aucie wpięcie pod bazę isofix jest na 2 bocznych siedzeniach :-) chyba żeby jakoś pokombinować :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    http://wrzucaj.net/images/2015/06/19/20150619114956.jpg

brzuchol z rana;) 164 cm, 68 kg, czyli +9 (a fee...) 26tc5d
    O nie mogę! Jak u Ciebie Paulinek brzusio zaczął rosnąć to co ja się dziwię, że i u mnie widać :-)

Paulinek lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mamy wysyp brzuszków :-) uwielbiam oglądać te Wasze ;-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które macie w domu koty... jakoś będziecie zabezpieczać pokoje, żeby kociaki się tam nie ladowaly do dzieciaków?
    Jak wiadomo one się zawsze pchają tam gdzie miekko, milo i ciepło, wiec łóżeczko byłoby idealnym celem... nie chodzi mi nawet o to, ze boje sie o dziecko, bo nasza Toska krzywdy na pewno nie zrobi małej, ale to jednak zwierzę, sierść i w ogóle...

Ogólnie jakoś strasznie mi wszędzie od kilku miesięcy sierści i głównie przez to się tak martwię...

A ja domiar tego pokój jest tak głupio ułożony, ze ciężko tam będzie zamontować jakie kolwiek drzwi...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka szczerze mówiąc nie wiem jakiej firmy laktator :-) wiem, że ręczny. Jeśli mi nie podpasuje to zawsze mogę kupić inny ale wiadomo darowanemu....:-)

• AniaM Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    wlasnie ja nospe biore dopiero od wczoraj.. a Ty bierzesz profilaktycznie iles razy dziennie czy tylko wtedy kiedy czujesz ze brzuch twardnieje? bo ja bede musiala przedzwonic do gina co i jak brac bo nie dosc ze mam jeszcze 4 dni antybiotyku po wyrostku, to jeszcze luteine,aspargin, witaminy dla kobiet w ciazy i jeszcze nospa ;/
    narazie biore tylko ten antybiotyk, luteine i nospe od wczoraj
    Wiesz ja niby powinnam brac 2tabletki 3 razy dziennie ale staram sie ograniczyc bo sie boje ze będą jakies efekty uboczne choc dr twierdzi ze nospy nie da sie przedawkować

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    O nie mogę! Jak u Ciebie Paulinek brzusio zaczął rosnąć to co ja się dziwię, że i u mnie widać :-)

ja mam nadzieję, że te 9kg to brzuch i biust...;p z D do G, więc nadzieja jest;p...a przynajmniej tak sobie wmawiam^^

Lilla My lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze nasz brzuszek - 25+3 :)
    644040000a59be2cgen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 15:30

Paulinek, Gusiak, .ona., Staraczka23, Anitka201, Czarna_88, agniesja, Nancy87, Lady Savage, adzia, Misi@, agatka196, easymum, Wonderland, sweety, Natka88, la_lenka, karolcia87, Kasiarzynka, skabarka, bento lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Nie da się, już próbowaliśmy. W naszym aucie wpięcie pod bazę isofix jest na 2 bocznych siedzeniach :-) chyba żeby jakoś pokombinować :-)
    A to szkoda tak mi się wydawało właśnie..to nie wiem czemu babka w sklepie nam mówiła,że najlepiej na środkowym siedzeniu skoro nie można na isofixa :/ A podobałoby mi się właśnie zamocowanie na środku,bo faktycznie bezpieczniej(jeśli chodzi o uderzenia boczne)i wygodnie gdyby wyjątkowo jeszcze 1 osoba oprócz mnie miałaby jechać z dzieckiem z tyłu,bo wchodzilibyśmy od boków i nikt nie musi się przeciskać na środek.

Anitka dzięki za odp co do laktatora,bo ja widzisz zamówiłam fotelik i teraz mam kolejny problem ręczny czy elektryczny??? hehe masakra...

• justysss Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do wagi to ja Was chyba przebijam. Zawsze wazylam 56-58 to Max a teraz mam 70,5kg!!! Tylko ze wcale tego nie czuje za to rozstępy małe pojawiły się na posladkach i drobne na jednym udzie. Strasznie boję się kolejnych tygodni. Wieczorem wrzucę fote brzucha;)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    A to szkoda tak mi się wydawało właśnie..to nie wiem czemu babka w sklepie nam mówiła,że najlepiej na środkowym siedzeniu skoro nie można na isofixa :/ A podobałoby mi się właśnie zamocowanie na środku,bo faktycznie bezpieczniej(jeśli chodzi o uderzenia boczne)i wygodnie gdyby wyjątkowo jeszcze 1 osoba oprócz mnie miałaby jechać z dzieckiem z tyłu,bo wchodzilibyśmy od boków i nikt nie musi się przeciskać na środek.

Anitka dzięki za odp co do laktatora,bo ja widzisz zamówiłam fotelik i teraz mam kolejny problem ręczny czy elektryczny??? hehe masakra...
    Wiesz jeszcze przez weekend spróbuję z tą bazą. Może to zależy od marki auta?
    Ja z tym laktatorem też bym miała pewnie rozkminę ale przynajmniej jeden "problem" z głowy.
    Dziewczyny z tego co widziałam to kupujecie głównie butelki avent lub tommee tippee, a też się zaczęłam zagłębiać w temat butelkowy (OMG jak to brzmi ;-) ) i podobno jedne z lepszych to marka "DR BROWN" miała któraś z nimi do czynienia?

• adzia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

2015-06-19-13-04-23.jpg

No to jeszcze Ja w 30 tyg. ☺

Paulinek, Nancy87, Gusiak, .ona., Lady Savage, Sigma, Lilla My, Anitka201, justysss, Misi@, agatka196, aldonaa, easymum, Staraczka23, Czarna_88, Wonderland, sweety, Natka88, la_lenka, karolcia87, Kasiarzynka, skabarka, bento, Kucykowa, kasig lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Nancy87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze ja. Mój brzuszek robiony 5 dni temu.

kjzaookkhd3u_t.jpg

Paulinek, Gusiak, .ona., Lady Savage, adzia, Sigma, Anitka201, Lilla My, justysss, Misi@, agatka196, aldonaa, easymum, Staraczka23, Czarna_88, Wonderland, sweety, Natka88, la_lenka, karolcia87, Kasiarzynka, skabarka, bento, kasig lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lady to Ty gdzieś to chyba wynajdywalas... tutaj na belly da się gdzieś zobaczyć za ile dni ciąża będzie donoszona?
    gdzie to znaleźć? =)

Jak masz kalendarz ciąży swój na belly to przejedz tym paskiem na dalesze tygodnie i tam powinno być takie serduszko i napisane: ciąża donoszona.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Lady, a powiedz mi czy przypadkiem ten wzór który haftujesz na kaftaniku swojej córeczki, to nie jest czasem "mój" wzór? tzn kaszubski ? :) jak byłam mała to miałam taką śliczną spódniczkę całą w te piękne kaszubskie kwiatki :) Widzę, że też Ciebie złapało roztrzepotanie ciążowe :)

Oj tak macie racje, nie wiem co się ze mną dzieje ostatnio non stop się mylę, przejęzyczam, zapominam o różnych rzeczach, albo zbyt emocjonalnie podchodzę do wszystkiego. Czyżbym była w ciąży? XD
    Tak to jest kaszubski a nie łowicki, łowicki charakteryzuje się tymi kogucikami.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Wiesz jeszcze przez weekend spróbuję z tą bazą. Może to zależy od marki auta?
    Ja z tym laktatorem też bym miała pewnie rozkminę ale przynajmniej jeden "problem" z głowy.
    Dziewczyny z tego co widziałam to kupujecie głównie butelki avent lub tommee tippee, a też się zaczęłam zagłębiać w temat butelkowy (OMG jak to brzmi ;-) ) i podobno jedne z lepszych to marka "DR BROWN" miała któraś z nimi do czynienia?

Z butelkami to wiecie... bywa różnie :P My mieliśmy Avent, młody załapał, pasowały mu.
    Ostatnio rozmawiałam z kuzynką, ma 5 miesięczne dziecko, mieli i dr brown's, tommee tippee, avent, dopiero butelki MAM podpasowały :D.
    Ja póki co kupiłam jedną Mam (czytałam też o nich sporo dobrego, kilka lat temu ich nie znałam ;) ) i zobaczymy... jak przypasuje to dokupimy jeszcze, a jeśli nie, to inną.
    W dr Brown's przeraża mnie ten system czyszczenia :P, też się nad nimi wcześniej zastanawiałam... ale jednak nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 13:12

Anitka201 lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 1336 1337 1338 1339 1340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ