Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Savage wrote:Jak masz kalendarz ciąży swój na belly to przejedz tym paskiem na dalesze tygodnie i tam powinno być takie serduszko i napisane: ciąża donoszona.
Nie mam wykupionego abonamentu i u mnie tego nie pokazuje, ale dziękuję -
Gusiak wrote:Nie mam wykupionego abonamentu i u mnie tego nie pokazuje, ale dziękuję
U mnie to pisze wraz z pierwszym dniem 38 tyg to według ciebie, jak dobrze liczę to za 10 tyg będzie 38 to wychodzi że od 28 sierpnia masz ciążę donoszoną i możesz, ale nie musisz rodzić. Ale sprawdz jeszcze sobie na kalendarzu normalnym, policz sama, bo ja jestem rozkojarzona ostatnio i mogłam się rąbnąć.Gusiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
marlenak_me wrote:tołpa najlepsza na swojej pólce cenowej- dobrze działa, jest gęsty, wydajny i nie masz wrażenie ze skłąda sie przede wszystkim z wody, maiałam na chwile dax i zrezygnowałam w polowie, a teraz jest w rossmanie promocja na tołpe chyba za 23 wiec sie zaopatrzyłąm w wieksza ilość
U mnie w rekacji z moja skora powodowal taki smrod, ze smierdzialo w calym domu. Trzy dni z moim M szukalismy przyczyny... Ze pralka, ze rzeczy zbutwiale bo moje spodnie smierdzilay najbardziej... Ze moze jakies skarpetki gdzies- no walilo stechlizna i wymiocinami normalńie. Krem w tubce pachnial ladnie, na skorze totalna masakra. Domowe spodnie, ktore zakladalam od razu po aplikacji musialam prac dwa razy aby w koncu zszedl ten zapach....
Nigdy wiecej anty cellulite Tolpy - przynajmniej tej wersji dla kobiet w ciazy z torfem.... A wczesniej uzywalam roznych kosmetykow do twarzy z tej firmy i bylam zadowolona
-
Sigma wrote:Gusiak, pokazuje bez abonamentu, tylko musisz wejść w kalendarz, a nie w dziennik
Znalazłam, faktycznie jest i bez abonamentu... dziękuję za pomoc
Lady dobrze przeliczylas, wychodzi ze ciąża donoszona będzie od 28 sierpniaSigma, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Koalka wrote:A to szkoda tak mi się wydawało właśnie..to nie wiem czemu babka w sklepie nam mówiła,że najlepiej na środkowym siedzeniu skoro nie można na isofixa
A podobałoby mi się właśnie zamocowanie na środku,bo faktycznie bezpieczniej(jeśli chodzi o uderzenia boczne)i wygodnie gdyby wyjątkowo jeszcze 1 osoba oprócz mnie miałaby jechać z dzieckiem z tyłu,bo wchodzilibyśmy od boków i nikt nie musi się przeciskać na środek.
Anitka dzięki za odp co do laktatora,bo ja widzisz zamówiłam fotelik i teraz mam kolejny problem ręczny czy elektryczny??? hehe masakra...Koalka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymi mąż organizuje wieczorem 'randkę' spacer na działkę z psem (przez tydzień mieszkam u rodziców i opiekuję się yorkiem, bo wyjechali na wakacje), potem raclett i xbox kręgle^^ kochany
))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 13:26
Misi@, Czarna_88, Koalka, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Ja zakupiłam dwie butelki dr browna.
Zamierzam karmić piersią, więc myślę, że na początek wystarczy. Jedynie szybko zamówimy w gemini
Przepraszam za natłok pytań sie sama się głowię -
nick nieaktualnyHahaha wiecie co te bezmozgowie będzie mnie dreczyc
Miałam umyć gary i wziąć się za paznokcie a co się stało w rzeczywistości?
Sprzatnelam łazienkę, ogarnęłam kuchnię, zjadłam drugie śniadanie zamiast odpocząć chwilę, zapchalam się lodami i jak bejbe się ruszać zaczęła tak leglam na sofie
Coś mój pies zjadł trzęsie się i już rzygal
Plan na zaraz, iść z psem kupić gazetkę iść do wanny, zrobić obiad a na wieczór paznokcie -
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:A które wybrałaś? Bo są jakieś szerokie/ wąskie. Do tego jaką pojemność i czy z tworzywa czy ze szkła (te podobno lepsze jeśli chcemy karmić piersią i odciągać pokarm)
Przepraszam za natłok pytań sie sama się głowięAnitka201 lubi tę wiadomość
-
Ufff nadrobilam.
To i moj brzuchol z dzis- zdecydowanie nie musze juz wypinac brzucha aby pokazac, ze jestem w ciazyale jakos jeszcze nikt mi nigdzie mniejsca nie ustapil ani nie przepuscil- a w niejednej kolejce stalam ostatnio- najczesciej oczywiscie do toalety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 13:37
Misi@, Lilla My, Czarna_88, Anitka201, Wonderland, adzia, alutka, easymum, Sigma, sweety, agatka196, Natka88, la_lenka, Lady Savage, karolcia87, Kasiarzynka, bento, Kucykowa, kasig lubią tę wiadomość
-
4me wrote:Bo rzeczywiscie jest tak, ze najbezpieczniej jest na srodkowym siedzeniu- chodzi o to, ze jak masz wypadek to dziecko jest najdalej od ewentulanych bocznych uderzen.... Ale to musi byc takie normalne srodkowe siedzenie- nazwijmy je pelnowartosciowe. Niektore samochody- te wieksze familijne tak maja. Niestety wiekszosc ma tylko taki wzgorek, na ktorym absolutnie nie wolno montowqc fotelikow bo jest to niestabilne- przynjamniej tak Pan specjalista mowil na warsztatach
Dokładnie tak jak mówisz, chodzi o to, że kanapa musi być stricte 3 miejscowa, a nie kanapa dzielona na środku np. podłokietnikiemNa środku dziecko jest najdalej od ewentualnego uderzenia bocznego i wystrzału bocznych poduszek
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyz mojego doświadczenia wynika ze na początek lepiej te mniejsze butelki....pierwsze mleko mojego syna to było 7 ml
potem sie rozpędził, ale za nim jednorazowo wypil 120 troche to trwało
a jednak taka butelkę łatwiej zmieścić w torbie do wózka etc...bo prawidłowośc bynajmniej u mnie jest taka, że im mniejsze było dziecko tym więcej w tej torbie "gadżetów " a jak dziecko rośnie to mniej tego jest potrzebne a zastępuja to wielkogabarytowe rzeczy
-
Misi@ wrote:Wybrałam z szeroką szyjką ( tak poleciła mi koleżanka) rozmiar 120 ...z tworzywa, ze szkła bym pewnie pobiła, bo ja jestem mistrzem w tej kwestii ;p
DziękujęMisi@ lubi tę wiadomość
-
witam się i ja w ten mega dla mnie leniwy dzień. Nic mi się nie chce tak szaro i ponuro na zewnątrz
Ja dziś trochę zestresowana jestem bo jak siedze czy leże mój brzuch jest miękki. Jednak wystarczy, że wstane zrobie 3 kroki i się robi twardy jak skała. Nie sprzątałam dzisiaj, nie dźwigałam a tu takie psikusy... Ale wystarczy, że usiądę i brzuch znów jest mięciutki...
Odnośnie mojej wagi to 30 tydzień i 9 kg na plusie to chyba w miarę
Ja wg belly ciążę donoszoną będę mieć już 12 sierpnia
Piękne macie brzuszkiMarzenia się spełniają
-
Gusiak wrote:Dziewczyny, które macie w domu koty... jakoś będziecie zabezpieczać pokoje, żeby kociaki się tam nie ladowaly do dzieciaków?
Jak wiadomo one się zawsze pchają tam gdzie miekko, milo i ciepło, wiec łóżeczko byłoby idealnym celem... nie chodzi mi nawet o to, ze boje sie o dziecko, bo nasza Toska krzywdy na pewno nie zrobi małej, ale to jednak zwierzę, sierść i w ogóle...
Ogólnie jakoś strasznie mi wszędzie od kilku miesięcy sierści i głównie przez to się tak martwię...
A ja domiar tego pokój jest tak głupio ułożony, ze ciężko tam będzie zamontować jakie kolwiek drzwi...
Ja osobiście nie zabezpieczam pokoi, będę pilnowała, by dziecko się nie najadło sierści.Nie chcę kota odtrącać, a jakbym zabezpieczyła, to by się poczuł odrzucony. Mój nauczony jest, że wszystkie pokoje są otwarte, a jak jeden pokój się zamknie i ktoś tam jest to od razu miauczy i drapie w drzwi. Ale jak chcesz to zabezpiecz słyszałam, że trzeba to zrobić wcześniej by kot się przyzwyczaił do zmian.