Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaM wrote:zmniejszył sie przez te nospy co bierzemy ;/
narazie biore tylko ten antybiotyk, luteine i nospe od wczoraj -
Ja dziś na obiad robie rybę. Jutro pizze domowa a w niedziele potrawkę z kurczaka z fasola.
Oblecialam lidla i biedronke i siedzę zmęczona.
Sprzątać nie sprzątam. Robią remont korytarza i wszystko się nosi przez psy.
I jeszcze nic mi się nie chce -
Hej!
No to po strachu, okazalo sie ze mam tylko wirusa Eppsteina-Barra, ktory moze powodowac ze obraz krwi przypomina ostra bialaczke. Wiec za tydzien jade do PL na spokoju, mam sie tylko mega oszczedzac i tyleI kontrolowac biale krwinki (WBC), ktorych mam bagatelka 27, ale mowili, ze mam sie tym nie przejmowac.
Co do fotelika ja mam Cabriofix i baze easy fix (kupione w drodze ze szpitala z badan, na promocji, na ktorej zalapalismy sie jako ostatni) W Norwegii wg. testow jest on lepszy od Pebble, choc jesli chodzi o bezpieczenstwo to wychodza tak samo, a ze na razie nie mamy isofix w aucie to ta baza nadaje sie do mocowania pasami jak i isofix. W planie zmiana auta na zime, wiec dobrze miec wybor.
A jesli chodzi o rozstepy to nie mam, smaruje sie olejem kokosowym extra virgin jak mi sie przypomni (srednio ze 3 razy w tygodniu) a przy mojej kolosalnej wadze to powinnam wygladac jak zebraChociaz jedne geny dostalam w miare spoko po przodkach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 12:31
Nancy87, aldonaa, Wonderland, Paulinek, sweety, Sigma, Lady Savage, Anitka201, Lilla My, AniaM, Czarna_88, justysss, .ona., easymum, snoopy_etka, Kasiarzynka, diatomka, skabarka lubią tę wiadomość
-
Koalka - dziękuję
A możesz mi powiedzieć czym się on różni od cabriofixa? tak na chłopski rozum
Co do rozstępów - mi póki co wyszło kilka na udach, ale spodziewałam się tego, bo w fazie wzrostu gdzie kilogramy się wahały już mi się pojawiły. Ale nie przejmuję się nimi, są blade więc ich nie widać aż tak
Na twardnienie brzucha biorę od ok tygodnia aspargin i widzę poprawę. Brzuch nie spina się tak często, także jest ok -
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Koalka teraz przynajmniej widać postęp w rośnięciu brzucha
I nie odebrałam tego w ten sposób, że żałujecie zakupu fotelika tylko sama wiem po sobie, że wydatków obecnie jest tyle, że fajnie jakby pewne rzeczy jednak trochę mniej kosztowały
My również nic od nikogo nie dostajemy (poza nowym laktatorem od sąsiadki
)Wszystkie ciuszki, wózek, łóżeczko musimy kupić sami, a jednak taka wyprawka sporo kosztuje
Mój Mąż codziennie przeżywa jaki mam duży brzuszek,że z dnia na dzień chyba rośnie
Chociaż ja wcale nie uważam,że on jest bardzo duży,jak dla mnie to właśnie taki w sam raz i w ogóle słodki
Ciągle się śmieje i mu mówię,że zobaczy co to duży brzuch w 9msc ciąży
A co do wyprawki to też chciałabym żeby taniej to wszystko kosztowało.Kiedyś jak nie byłam w ciąży to się kompletnie nie interesowałam ile rzeczy dla dzieciaków kosztują,slyszałam,że dziecko kosztuje ale nie wiedziałam aż tyle ;)Na początku jak usłyszałam ile kosztuje baza do fotelika(kawał plastiku jakby nie było)to w szoku byłam,teraz już przywykłam
My też wszystko właśnie sami i nowe kupujemy,bo nie mamy za bardzo po kim dostać.Tylko wózeczek moi rodzice nam kupili,ale wybraliśmy niedrogi,więc ich budżet za bardzo nie ucierpiał,a w końcu pierwszy wnuczek i sami zaproponowali
A jaki laktator dostaniesz?elektryczny,ręczny?jakiej firmy?bo własnie też stoję przed wyborem..
Co do rozstępów to jeszcze u siebie żadnego nie zauważyłam,ale myślę że one bardziej pod koniec ciąży wychodzą,albo dopiero nawet i po ciąży można je zauważyć...ale ja się smaruje minimum 2 razy dziennie(biust,brzuch,uda,pośladki,biodra)
I zgadzam się z Anitką,skłonności skłonnościami,ale trzeba starać się zapobiegać jak się da! -
jeszczce ja z brzuchem
[/URL]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 12:15
aldonaa, agniesja, sweety, Wonderland, Sigma, agatka196, Gusiak, Staraczka23, Anitka201, Czarna_88, Lady Savage, adzia, easymum, przyszła mama, Natka88, Kasiarzynka, skabarka, bento lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeyyy...a ja dzis nie wiem co się dzieje...tzn domyslam się, że moje dziecko szykuje na mnie zamach
bo ledwo oddycham...jakoś tak się skubana ulozyła, że nie mogę nabrac powietrza porządnie i jest to mega uciążliwe.....
Co do bazy, to my też w aucie nie mieliśmy mocowania isofix, ale pojechaliśmy do salonu VOLVO (bo tej marki mamy auto) i akurat było promo na montaż więc daliśmy jakieś 100 zł za ta przyjemnośc ....więc warto czasami sprawdzić czy dealer danej marki nie robi akurat promocji....
-
nick nieaktualnymoka89 wrote:Koalka - dziękuję
A możesz mi powiedzieć czym się on różni od cabriofixa? tak na chłopski rozum
Agatka i marlenak me super wyglądacie!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 12:33
-
Carolline wrote:Hej!
No to po strachu, okazalo sie ze mam tylko wirusa Eppsteina-Barra, ktory moze powodowac ze obraz krwi przypomina ostra bialaczke. Wiec za tydzien jade do PL na spokoju, mam sie tylko mega oszczedzac i tyleI kontrolowac biale krwinki (WBC), ktorych mam bagatelka 27, ale mowili, ze mam sie tym nie przejmowac.
Co do fotelika ja mam Cabriofix i baze family fix (kupione w drodze ze szpitala z badan, na promocji, na ktorej zalapalismy sie jako ostatni) W Norwegii wg. testow jest on lepszy od Pebble, choc jesli chodzi o bezpieczenstwo to wychodza tak samo, a ze na razie nie mamy isofix w aucie to ta baza nadaje sie do mocowania pasami jak i isofix. W planie zmiana auta na zime, wiec dobrze miec wybor.
A jesli chodzi o rozstepy to nie mam, smaruje sie olejem kokosowym extra virgin jak mi sie przypomni (srednio ze 3 razy w tygodniu) a przy mojej kolosalnej wadze to powinnam wygladac jak zebraChociaz jedne geny dostalam w miare spoko po przodkach
Trzymałam kciuki, wiedziałam że będzie dobrze, widzisz
i będzie coraz lepiej.
Carolline lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA co do fotelików to właśnie też słyszałam taką opinię,że najlepiej na tylnym siedzeniu na środku...ale zastanawiam się czy bazę na isofixa da radę zamontować po środku?czy tylko na tych bocznych siedzeniach hmm...ciekawa jestem ..?Przyjdzie fotelik z bazą to będziemy testować