X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    zmniejszył sie przez te nospy co bierzemy ;/
    wlasnie ja nospe biore dopiero od wczoraj.. a Ty bierzesz profilaktycznie iles razy dziennie czy tylko wtedy kiedy czujesz ze brzuch twardnieje? bo ja bede musiala przedzwonic do gina co i jak brac bo nie dosc ze mam jeszcze 4 dni antybiotyku po wyrostku, to jeszcze luteine,aspargin, witaminy dla kobiet w ciazy i jeszcze nospa ;/
    narazie biore tylko ten antybiotyk, luteine i nospe od wczoraj

relgzbmhh8tsviez.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o rozstępy to mimo że smaruje się 2x dziennie to i tak mam pierwsze na nogach. A cycki to już nie wspomnę całe w pasach.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na obiad robie rybę. Jutro pizze domowa a w niedziele potrawkę z kurczaka z fasola.
    Oblecialam lidla i biedronke i siedzę zmęczona.
    Sprzątać nie sprzątam. Robią remont korytarza i wszystko się nosi przez psy.
    I jeszcze nic mi się nie chce :-(

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:17

l22nhdge5b933eoh.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam,

rozstępy czy nie, i tak wyglądacie b. ładnie.

Lady Savage lubi tę wiadomość

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    No to po strachu, okazalo sie ze mam tylko wirusa Eppsteina-Barra, ktory moze powodowac ze obraz krwi przypomina ostra bialaczke. Wiec za tydzien jade do PL na spokoju, mam sie tylko mega oszczedzac i tyle :) I kontrolowac biale krwinki (WBC), ktorych mam bagatelka 27, ale mowili, ze mam sie tym nie przejmowac.

Co do fotelika ja mam Cabriofix i baze easy fix (kupione w drodze ze szpitala z badan, na promocji, na ktorej zalapalismy sie jako ostatni :)) W Norwegii wg. testow jest on lepszy od Pebble, choc jesli chodzi o bezpieczenstwo to wychodza tak samo, a ze na razie nie mamy isofix w aucie to ta baza nadaje sie do mocowania pasami jak i isofix. W planie zmiana auta na zime, wiec dobrze miec wybor.

A jesli chodzi o rozstepy to nie mam, smaruje sie olejem kokosowym extra virgin jak mi sie przypomni (srednio ze 3 razy w tygodniu) a przy mojej kolosalnej wadze to powinnam wygladac jak zebra :D Chociaz jedne geny dostalam w miare spoko po przodkach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 12:31

Nancy87, aldonaa, Wonderland, Paulinek, sweety, Sigma, Lady Savage, Anitka201, Lilla My, AniaM, Czarna_88, justysss, .ona., easymum, snoopy_etka, Kasiarzynka, diatomka, skabarka lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady to Ty gdzieś to chyba wynajdywalas... tutaj na belly da się gdzieś zobaczyć za ile dni ciąża będzie donoszona?
    gdzie to znaleźć? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka - dziękuję :) A możesz mi powiedzieć czym się on różni od cabriofixa? tak na chłopski rozum :D

Co do rozstępów - mi póki co wyszło kilka na udach, ale spodziewałam się tego, bo w fazie wzrostu gdzie kilogramy się wahały już mi się pojawiły. Ale nie przejmuję się nimi, są blade więc ich nie widać aż tak :)

Na twardnienie brzucha biorę od ok tygodnia aspargin i widzę poprawę. Brzuch nie spina się tak często, także jest ok :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Koalka teraz przynajmniej widać postęp w rośnięciu brzucha :-) I nie odebrałam tego w ten sposób, że żałujecie zakupu fotelika tylko sama wiem po sobie, że wydatków obecnie jest tyle, że fajnie jakby pewne rzeczy jednak trochę mniej kosztowały :-) My również nic od nikogo nie dostajemy (poza nowym laktatorem od sąsiadki :-) )Wszystkie ciuszki, wózek, łóżeczko musimy kupić sami, a jednak taka wyprawka sporo kosztuje :-)
    No chyba u każdej z nas widać postęp w rośnięciu brzuszka heh ;) Mój Mąż codziennie przeżywa jaki mam duży brzuszek,że z dnia na dzień chyba rośnie ;) Chociaż ja wcale nie uważam,że on jest bardzo duży,jak dla mnie to właśnie taki w sam raz i w ogóle słodki ;) Ciągle się śmieje i mu mówię,że zobaczy co to duży brzuch w 9msc ciąży :)
    A co do wyprawki to też chciałabym żeby taniej to wszystko kosztowało.Kiedyś jak nie byłam w ciąży to się kompletnie nie interesowałam ile rzeczy dla dzieciaków kosztują,slyszałam,że dziecko kosztuje ale nie wiedziałam aż tyle ;)Na początku jak usłyszałam ile kosztuje baza do fotelika(kawał plastiku jakby nie było)to w szoku byłam,teraz już przywykłam ;)
    My też wszystko właśnie sami i nowe kupujemy,bo nie mamy za bardzo po kim dostać.Tylko wózeczek moi rodzice nam kupili,ale wybraliśmy niedrogi,więc ich budżet za bardzo nie ucierpiał,a w końcu pierwszy wnuczek i sami zaproponowali ;)
    A jaki laktator dostaniesz?elektryczny,ręczny?jakiej firmy?bo własnie też stoję przed wyborem..

Co do rozstępów to jeszcze u siebie żadnego nie zauważyłam,ale myślę że one bardziej pod koniec ciąży wychodzą,albo dopiero nawet i po ciąży można je zauważyć...ale ja się smaruje minimum 2 razy dziennie(biust,brzuch,uda,pośladki,biodra)
    I zgadzam się z Anitką,skłonności skłonnościami,ale trzeba starać się zapobiegać jak się da!

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszczce ja z brzuchem :-)

4h88vejhhsjf_t.jpg[/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 12:15

aldonaa, agniesja, sweety, Wonderland, Sigma, agatka196, Gusiak, Staraczka23, Anitka201, Czarna_88, Lady Savage, adzia, easymum, przyszła mama, Natka88, Kasiarzynka, skabarka, bento lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lady to Ty gdzieś to chyba wynajdywalas... tutaj na belly da się gdzieś zobaczyć za ile dni ciąża będzie donoszona?
    gdzie to znaleźć? =)
    moje belly - kalendarz ciąży - kalendarz i szukasz :D

Gusiak lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, że to kaszubski :D

.ona. lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:18

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyyy...a ja dzis nie wiem co się dzieje...tzn domyslam się, że moje dziecko szykuje na mnie zamach :P bo ledwo oddycham...jakoś tak się skubana ulozyła, że nie mogę nabrac powietrza porządnie i jest to mega uciążliwe.....

Co do bazy, to my też w aucie nie mieliśmy mocowania isofix, ale pojechaliśmy do salonu VOLVO (bo tej marki mamy auto) i akurat było promo na montaż więc daliśmy jakieś 100 zł za ta przyjemnośc ....więc warto czasami sprawdzić czy dealer danej marki nie robi akurat promocji....

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze my dopiero kupujemy nowe auto za niecały rok :/ qashqaia albo juke'a ale na razie mamy starego peugeouta 307 bez iso fix :/ wiec nie biore tej bazy a szkoda

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Koalka - dziękuję :) A możesz mi powiedzieć czym się on różni od cabriofixa? tak na chłopski rozum :D
    Jakiś dużych różnic nie ma i dlatego tak długo się wahałam który wybrać.Ale mi pebble ogólnie bardziej się wizualnie podoba.Ja chciałam czarny fotelik i nie podobało mi się że w cabrio te plastiki na pasy są niebieskie.Pebble ma lepiej regulowane pasy(tak automatycznie na klamerkę,a w cabriofix trzeba przekładać ręcznie,tak samo pasy z przodu,jak odepniesz to od razu odskakują i łatwiej dziecko wyciągnąć,w cabrio tego nie ma)pebble ma homologacje na samolot.Ponoć troszkę lepiej leży w nim noworodek i ma ciut lepsze opinie w internecie.Niby jest to model"poprawiony"nowszy od cabriofixa..Ale tak jak pisałam 50zł dołożyłam,ale jakbym miała więcej dołożyć to kupiłabym cabriofixa..A tak najtaniej znalazłam cabriofixa za 499zł a pebble za 549zł, a pebble bardziej mi się podoba to już te 50zl przy takich wydatkach... ;)

Agatka i marlenak me super wyglądacie!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 12:33

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Hej!
    No to po strachu, okazalo sie ze mam tylko wirusa Eppsteina-Barra, ktory moze powodowac ze obraz krwi przypomina ostra bialaczke. Wiec za tydzien jade do PL na spokoju, mam sie tylko mega oszczedzac i tyle :) I kontrolowac biale krwinki (WBC), ktorych mam bagatelka 27, ale mowili, ze mam sie tym nie przejmowac.

Co do fotelika ja mam Cabriofix i baze family fix (kupione w drodze ze szpitala z badan, na promocji, na ktorej zalapalismy sie jako ostatni :)) W Norwegii wg. testow jest on lepszy od Pebble, choc jesli chodzi o bezpieczenstwo to wychodza tak samo, a ze na razie nie mamy isofix w aucie to ta baza nadaje sie do mocowania pasami jak i isofix. W planie zmiana auta na zime, wiec dobrze miec wybor.

A jesli chodzi o rozstepy to nie mam, smaruje sie olejem kokosowym extra virgin jak mi sie przypomni (srednio ze 3 razy w tygodniu) a przy mojej kolosalnej wadze to powinnam wygladac jak zebra :D Chociaz jedne geny dostalam w miare spoko po przodkach :D

:) Trzymałam kciuki, wiedziałam że będzie dobrze, widzisz ;) i będzie coraz lepiej.

Carolline lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do fotelików to właśnie też słyszałam taką opinię,że najlepiej na tylnym siedzeniu na środku...ale zastanawiam się czy bazę na isofixa da radę zamontować po środku?czy tylko na tych bocznych siedzeniach hmm...ciekawa jestem ..?Przyjdzie fotelik z bazą to będziemy testować ;)

‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ