Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny, jeszcze raz dzieki za slowa otuchy, wczoraj sobie poplakalam dzis mi lepiej, a co by tylko nie siedziec i sie smucic to dzis sobie pozamawialam rozne rzeczy kosmetyki i inne pierdoły itak siedze i ogladam lozeczka i znalazlam takie, chcialam zwykle i proste ale nie biale, co myslicie??
Lady Savage, adzia, agatka196, kasig lubią tę wiadomość
-
PannaB wrote:hej dziewczyny, jeszcze raz dzieki za slowa otuchy, wczoraj sobie poplakalam dzis mi lepiej, a co by tylko nie siedziec i sie smucic to dzis sobie pozamawialam rozne rzeczy kosmetyki i inne pierdoły itak siedze i ogladam lozeczka i znalazlam takie, chcialam zwykle i proste ale nie biale, co myslicie??
Pieluszki w kropki bardzo ładne, ale owieczki już dla mnie przerażające -
KTOS pytal o obiadek, ja z racji cukrow mam pieczona piers , kalafiora, cukinie pieczona i kasze gryzcana:)
ona wstaw fotke sciany u synka, szukam pomyslu dla swojego 4 latka a malowanie juz w tym tyg ma ruszac:) bylabym wdzieczna
mozajka Gratulacje!!!!! ja mialam ta poduszke klin ale taka drozsza gdzies za 70zł na allegro byla, i super sie ukladala pod ciezarem dziecka tzn dostoswala do niego , nie byla taka sztywna ze dziecko sie zsuwalo. w ogole to wygnodna sprawa.
Ania M no ja mam dokladnie ten sam glukometr:) i nie kalibrowalam ani razu. jak wynik wydaje mi sie dziwny to powtarzam pomiar:) na razie tylko raz mi sie to zdarzylo:)ja po obiadku mialam dzis 118. jak czesto jesz w ciagu dnia? -
Mozjaka wrote:wróciłam. mam mgr
mała chyba zaspała na egzamin, bo podczas niego była spokojna, za to po nim dała mi do wiwatu.
zastanawiam się właśnie nad tą poduszką klinem. wcześniej takiej nie miałam, ale za to podstawiałam książki pod nóżki łóżeczka żeby główka była wyżej.
Gratuluję! Hip hip hurra! -
PannaB wrote:hehe no moze owieczki nie sa idealne ale nie upiorne
Z czasem pewnie się nie wybronię przed dziwnymi naklejkami, wzorkami i całą resztą, ale dopóki mała nie ma jeszcze za wiele do gadania to kupuję bez takich dziwolągów. Ogólnie po poprzeglądaniu wzorów dostępnych na np. allegro widzę, że design dziecięcy leży. Nie wiem czemu producenci sugerują, że dla dziecka to ma być taki kicz.
Na szczęście można czasem trafić jakieś neutralne wzorki typu kropki, gwiazdki, ale cała reszta? Koszmar. Połączenia kolorów, zmutowane zwierzaki... I wszędzie to samo. Jak się coś pojawi ładnego to cenę ma zbijającą z nóg. Nie mam nic przeciwko kolorom, zwierzaczkom etc. ale niech to wszystko ma ręce i nogi
Teraz znalazłam fajne pieluszki muślinowe BabyOno, firma ma też ładne kocyki, śliniaczki i coś czuję, że chyba kilka rzeczy od nich wybiorę.
-
la_lenka wrote:Jak dla kogo, dla mnie 90% tych dzieciowych zwierzaczków jest straszna.
Z czasem pewnie się nie wybronię przed dziwnymi naklejkami, wzorkami i całą resztą, ale dopóki mała nie ma jeszcze za wiele do gadania to kupuję bez takich dziwolągów. Ogólnie po poprzeglądaniu wzorów dostępnych na np. allegro widzę, że design dziecięcy leży. Nie wiem czemu producenci sugerują, że dla dziecka to ma być taki kicz.
Na szczęście można czasem trafić jakieś neutralne wzorki typu kropki, gwiazdki, ale cała reszta? Koszmar. Połączenia kolorów, zmutowane zwierzaki... I wszędzie to samo. Jak się coś pojawi ładnego to cenę ma zbijającą z nóg. Nie mam nic przeciwko kolorom, zwierzaczkom etc. ale niech to wszystko ma ręce i nogi
Teraz znalazłam fajne pieluszki muślinowe BabyOno, firma ma też ładne kocyki, śliniaczki i coś czuję, że chyba kilka rzeczy od nich wybiorę.
ogolnie podzielam zdanie, ja np bardzo nie lubie wszystkich bajkowych wzorow,tych przerysowanych takich, zarowno na ubrankach jak i innych rzeczach-choc czasem jest bajkowy fajny jak np puchatek czy minnie ale niektore to koszmar i w tym pepco tez przebieralam te w groszki mi sie udalo upolowac a cala reszta byly z tych takich jak sa na allegro (owieczki wedlug mnie sa od nich ladniejsze hehe) ale pieluszki pieluszkami a takie "powazniejsze" gadzety czasem przerazaja:P z baby ono sa fajne rzeczy ogladalam w smykolandzie ja od nich kupilam przewijak bo wlasnie byl najbardziej gladki wzor i jeden kocyk
-
Witam sie i ja.
Ja dzis pojechalam do hurtowni akpol pomacac i kupic kilka rzeczy. Miedzy innymi pieluchy. Kupilam 5 szt tetrowych za 22 pln i sa meeeega ladne- miętowe w białe gwiazdki! Hiciorale ja nie szukalam super hiper jakościowo bo dla mnie to będzie służyć jako szmatka przy ulewaniu, zabrudzeniach, czasem pewnie jako oslona przed słońcem, okrycie itp itd
na tyłek mu ich nie planuje zakladac
byly tez cudne w szare zygzaki ale miały tez różowy wzorek i dla chłopca troche srednio
Widzialam dzis tez 5 szt za 20 pln w Rossmannie i chyba sie po nie wrócę bo choc kazda byla inna to ze dwie ladne tez tam widzialam.
Zdecydowanie nie lubię pstrokacizny. Boszzzz ja dzis nawet wanienki nie kupiłam bo mi sie wszystkie kiczowate wydawalya głównie po wanienke ze stojakiem pojechalam
.ona. lubi tę wiadomość
-
Do ichniego przewijaka jeszcze nie dotarłam, na razie upatrzyłam kocyk, który świetnie by mi pasował do wózka (minky, szary w słonie, z dużym dodatkiem pomarańczowego - a taki mam kupiony wózek). Tylko jak na wózkowy to jest chyba spory, bo ma 100x75cm.
Przewijaka szukam białego, bez żadnego wzoru, już gdzieś mi mignął, ale obecnie nie bardzo mogę znaleźć. Dobrze, że to jeszcze trochę czasu.
Wanienkę mam z Ikea - biała z zielonym zygzakiem na dole. Daje radę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 16:07
-
A tak w ogóle to w mojej glowie powstał juz prawie caly projekt pokoju malucha i nie mogę się doczekać jak zaczniemy go urządzać a musze czekać aż do sierpnia
Bedzie szaro bialo czarno oczywiscie a kolor zolty. Piękny, musztardowy zolty!
Mam juz nawet zolty fotel wybrany z Ikeido tego jakas szara pufa dziergana na drutach, cotton balls jako lagodna lampka nocna, białe komody, tapeta na jednej ścianie w jakies szare wzory albo pas farby tablicowo magnetycznej- czarny- gdzies... To musze jeszcze przemyśleć.
I koniecznie zaslony/rolety blokujące dzienne swiatlo- moze uda się go oszukać czasemWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 16:11
la_lenka, Anitka201, alutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
la_lenka wrote:Do ichniego przewijaka jeszcze nie dotarłam, na razie upatrzyłam kocyk, który świetnie by mi pasował do wózka (minky, szary w słonie, z dużym dodatkiem pomarańczowego - a taki mam kupiony wózek). Tylko jak na wózkowy to jest chyba spory, bo ma 100x75cm.
Przewijaka szukam białego, bez żadnego wzoru, już gdzieś mi mignął, ale obecnie nie bardzo mogę znaleźć. Dobrze, że to jeszcze trochę czasu.
Wanienkę mam z Ikea - biała z zielonym zygzakiem na dole. Daje radę.
Lenka czy ten???? http://www.smykoland.pl/kocyk-dwustronny-babelki-z-mikrofibry-szary.html
bo jak ten to mam ten sam hahahatzn wczoraj zamowilam i czekam na paczke a wanienke tez mam z ikei biala z zielonym zygzakiem i stopkami bo reszta byla okropna-moim zdaniem
-
Dzień dobry
Dziś na tapecie pieluszki - kupiłam na allegro 10 białych, nie są jakieś super hiper ale one nie są do tego, żeby wyglądały nie wiadomo jak tylko mają wycierać obrzyganą buźkę ;p Poza tym mam jeszcze takie naramienniki z F&F kolorowe, także dokupię kilka ładniejszych flanelowych bardziej wyjściowych szmatek i będzie ok
Kucykowa - sexi mama
Mozajka - gratulacje! dzielna z ciebie mamuśka
Apropo obiadu - czekam aż mężowy wróci z pizząhie hie
ps. chyba znowu mi się nawróciła moja infekcja intymna ;/ a wizyta dopiero 10tego. Jakoś mi bardzo to nie doskwiera, ale czuję przy podcieraniu czasami lekkie pieczenie i rano mam upławy ;/ help me! Chyba zapiszę się na piątek na dodatkową wizytę