Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
La_lenka ja kupiłam 2 radzaje pieluszek tetrowch- w smyku zestaw 4 (w tym 2 kolorowe) za jakies 30 zl i przy okazji zamówień w aptece internetowej kilka tertowych za 3 zł za sztukę- przepaść jest ogromna. Te za 3 zł są mniejsze, cieńsze, twardsze i rzadsze w splocie, a te ze smyka już nie wiem jakiej firmy bo wyprawe miękkie, duże i miłe w dotyku.
-
Hej Kobietki!
Oto my: http://zapodaj.net/8240e3ea5b978.jpg.html
http://zapodaj.net/0a0e1458ce276.jpg.html
http://zapodaj.net/793531901e520.jpg.html
Póki co 4 kg na plusie
W Poznaniu okropna pogoda...buuuu...
Też mam spadek formy i denerwuję się malowaniem pokoju Małej,bo coś farba nie chce pokryć i Mąż dziś będzie kolejny raz malować. Jedyny plus to taki, że dziś mają przywieźć dywanik do pokoiku Olci 
Miłego dzionka !
Gusiak, agatka196, Dominka92, .ona., Anitka201, Lady Savage, diatomka lubią tę wiadomość

Córcia
-
No właśniemarlenak_me wrote:La_lenka ja kupiłam 2 radzaje pieluszek tetrowch- w smyku zestaw 4 (w tym 2 kolorowe) za jakies 30 zl i przy okazji zamówień w aptece internetowej kilka tertowych za 3 zł za sztukę- przepaść jest ogromna. Te za 3 zł są mniejsze, cieńsze, twardsze i rzadsze w splocie, a te ze smyka już nie wiem jakiej firmy bo wyprawe miękkie, duże i miłe w dotyku.
Chyba pójdę do stacjonarnego sklepu i kupie dopiero po pomacaniu, pewnie będzie ciut drożej, ale może nie szmata. Na razie macałam w Pepco i u mnie same szorstkie cienizny mieli.
-
snoopy_etka wrote:Dzięki za podpowiedź. Ja nospe biorę stale 3x1 i magnez 3x2, ale może będę brać więcej w chwilach bólu.
a bierzesz oprocz tego te witaminy dla kobiet w ciazy??
bo ja mam luteine 3x1 i nospie 3x1 a zapomnialam spytac czy dodac te witaminy znow -
Kucykowa bardzo ładnie wyglądasz

Ja właśnie skończyłam przebierać wczorajsze ciuszki... ogólnie wyszedł mi jeden spory karton, część wiadomo poszła do odrzutu, bo już troszkę znoszone... cześć jest w zdecydowanie większym rozmiarze tak jak na roczne dziecko i nawet ponad, wiec odłożyłam do osobnego kartonu dla bratanicy...
ogólnie mamy z 10 par bucikow, 15 sukieneczek, kurteczke, spiworek, kilka pajacykow, bluzeczek, z 10 par spodenek wiec jest w czym przebierać
)
Kucykowa, Anitka201, Anitka201, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Taki miałam plan, ale że właśnie mi się i tak kończy proszek, to wezmę coś dziecięcego. Tak na sam początek, potem już zwykły (pranie z podwójnym płukaniem).anula1990 wrote:A mi chodzi o temat prania ciuszków...dobrze zrozumiałam ,że pierzecie je w zwyklym proszku?
-
la_lenka wrote:Taki miałam plan, ale że właśnie mi się i tak kończy proszek, to wezmę coś dziecięcego. Tak na sam początek, potem już zwykły (pranie z podwójnym płukaniem).
Dziekuje za odpowiedz
Tez kupie dziedziecy jakiś i zaczne od takiego a póżnej jeżeli dziecko to przyjmie to zaczne prac w normalnym...obawiam sie troszke bo mój mąż jest alergikiem dosłownie na wszystko i mam nadzieje ze dzidzia tego nie odziedziczy ...

-
nick nieaktualnyUżywane odswiezalam w zwykłym proszku i płynie, w ssierpniu będą prane już w tym przeznaczonym dla dziecianula1990 wrote:Dziekuje za odpowiedz
Tez kupie dziedziecy jakiś i zaczne od takiego a póżnej jeżeli dziecko to przyjmie to zaczne prac w normalnym...obawiam sie troszke bo mój mąż jest alergikiem dosłownie na wszystko i mam nadzieje ze dzidzia tego nie odziedziczy ...
anula1990 lubi tę wiadomość
-
Kucykowa - ładnie wyglądasz
. Teraz rozumiem skąd nazwa Twojego nicka 
Tetra za 10 zł/1szt?
To chyba ze złota
. Ja od zawsze miałam normalne tetrowe, wytrzymały tyle lat, bardziej zszarzały niż się rozlazły
. Teraz kupiłam 10 sztuk nowych pieluszek tetrowych (2-3zł sztuka na allegro), są śliczne, białe i myślę, że wytrzymają parę lat
Nie popadajmy w paranoję.
Kucykowa lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
A widzisz, to jest trochę inna sprawa. Gdybym miała prawdopodobieństwo, że mała może mieć jakieś problemy skórne (np. AZS, alergie - bo któreś z rodziców ma), to bym jednak dłużej została przy delikatnym proszku, albo nawet płatkach mydlanych. A, że u mnie raczej spokojnie w tym temacie, dlatego myślę, że i przy zwykłym proszku nie powinno być problemów.anula1990 wrote:obawiam sie troszke bo mój mąż jest alergikiem dosłownie na wszystko i mam nadzieje ze dzidzia tego nie odziedziczy ...
anula1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tez chyba pierwszy raz ciuszki upiore w normalnym żelu do prania, w sierpniu wrzucę wszystko jeszcze raz do pralki i upiore w żelu dla dzieci... aczkolwiek docelowo będę próbowała wszystko prac w normalnym żelu tak jak nasze ubrania... przecież i tak mała będzie większość czasu spędzała z nami na rękach, łóżku czy gdziekolwiek indziej w domu...
Wiadomo, ze jeśli będzie jakaś alergia czy coś to co innego, ale myślę, ze warto spróbować
-
nick nieaktualnyKoalka wrote:Już wczoraj pytałam o elektryczną nianię,ale chyba tylko 2 dziewczyny mi odp

Tzn że tak mało z nas planuje taki zakup??
bo ja się głowię czy kupić zwykłą nianie czy taką z monitorem oddechu?bo czytam sprzeczne informację i nie wiem czy taki monitor jest faktycznie bardzo potrzebny?
Ja mam zwykłą nianie, dokładnie tą
http://www.conrad.pl/Niania-elektroniczna-Motorola-Babyphone-MBP8,-zasi%C4%99g-300-m,-10-kana%C5%82%C3%B3w.htm?websale8=conrad&pi=260059
działa bardzo dobrze, mega czuła etc...nie mamy niani z monitorem i kamerą...bo ja z tych co starają się nie nakręcać ...wiem, że gdybym miała nianie z kamerą to gapilabymn się w nią nocami
Carolline lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysweety wrote:
alutka dużo zdrówka dla Was.fajnie,że już masz wszystko kupione.Ty będziesz mieć cc czy coś pomyliłam? lekarz ci mówił kiedy malutka będzie z Wami?
laski co macie na obiad?
u mnie dziś kalafiorek króluje 
taaaa niestety cc bez prawa głosu w tej kwestii
a cc jeżeli nic sie nie wydarzy i jeżeli mała będzie zdrowa to mój lekarz chce zrobić tuż po 15.08 bo wtedy minie 38 tydzień....
Co do obiadu to dziś zabieram młodego i męża na "miasto" z okazji dnia ojca
także na szczęście ja mam dziś gotowanie z głowy 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 13:37
-
sorki polubiłam przypadkiemLady Savage wrote:aha, dzięki za wyjaśnienie, szkoda że nospy nie mogę brać, no cóż poczekam do pon i zobaczę co mi powie na to moja ginekolog.
a mozesz brac buskopan ma inny skład ja go teraz biore jest mocniejszy i nie taki 12 zł 10 tabl bo niestety wczoraj przez gidzine tez mnie bolał brzuch ;/ -
Dla każdego co innego jest paranoją..ona. wrote:Tetra za 10 zł/1szt?
To chyba ze złota
. Ja od zawsze miałam normalne tetrowe, wytrzymały tyle lat, bardziej zszarzały niż się rozlazły
. Teraz kupiłam 10 sztuk nowych pieluszek tetrowych (2-3zł sztuka na allegro), są śliczne, białe i myślę, że wytrzymają parę lat
Nie popadajmy w paranoję.
Ja osobiście wolę kupić mniejszą ilość rzeczy dobrej jakości, pochodzących z pewnego źródła i do tego z ładnym wzorem - niż tanie coś co po 3 praniach się rozlezie. Nie, że każda tania rzecz na pewno jest kiepskiej jakości, ale niestety można trafić. Jakbym miała dostać kilkanaście sztuk czegoś takiego jak macałam w Pepco to stanowczo podziękuję - od razu poszłoby na szmaty, bo dla mnie dla dziecka to się nie nadaje.
W TkMaxx oglądałam ostatnio coś co się nazywało "muślinowym otulaczem" - a w rzeczywistości było większą (chyba o boku 100 albo 120cm) pieluszką. Kosztowały ~60zł za 2 lub 3 sztuki. No i tu już mi ręka zadrżała, choć wzory miały tak śliczne, że przez chwilę rozważałam.