Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
La_lenka ja kupiłam 2 radzaje pieluszek tetrowch- w smyku zestaw 4 (w tym 2 kolorowe) za jakies 30 zl i przy okazji zamówień w aptece internetowej kilka tertowych za 3 zł za sztukę- przepaść jest ogromna. Te za 3 zł są mniejsze, cieńsze, twardsze i rzadsze w splocie, a te ze smyka już nie wiem jakiej firmy bo wyprawe miękkie, duże i miłe w dotyku.
-
Hej Kobietki!
Oto my: http://zapodaj.net/8240e3ea5b978.jpg.html
http://zapodaj.net/0a0e1458ce276.jpg.html
http://zapodaj.net/793531901e520.jpg.html
Póki co 4 kg na plusie
W Poznaniu okropna pogoda...buuuu...Też mam spadek formy i denerwuję się malowaniem pokoju Małej,bo coś farba nie chce pokryć i Mąż dziś będzie kolejny raz malować. Jedyny plus to taki, że dziś mają przywieźć dywanik do pokoiku Olci
Miłego dzionka !Gusiak, agatka196, Dominka92, .ona., Anitka201, Lady Savage, diatomka lubią tę wiadomość
Córcia
-
marlenak_me wrote:La_lenka ja kupiłam 2 radzaje pieluszek tetrowch- w smyku zestaw 4 (w tym 2 kolorowe) za jakies 30 zl i przy okazji zamówień w aptece internetowej kilka tertowych za 3 zł za sztukę- przepaść jest ogromna. Te za 3 zł są mniejsze, cieńsze, twardsze i rzadsze w splocie, a te ze smyka już nie wiem jakiej firmy bo wyprawe miękkie, duże i miłe w dotyku.
Chyba pójdę do stacjonarnego sklepu i kupie dopiero po pomacaniu, pewnie będzie ciut drożej, ale może nie szmata. Na razie macałam w Pepco i u mnie same szorstkie cienizny mieli.
-
snoopy_etka wrote:Dzięki za podpowiedź. Ja nospe biorę stale 3x1 i magnez 3x2, ale może będę brać więcej w chwilach bólu.
a bierzesz oprocz tego te witaminy dla kobiet w ciazy??
bo ja mam luteine 3x1 i nospie 3x1 a zapomnialam spytac czy dodac te witaminy znow -
Kucykowa bardzo ładnie wyglądasz
Ja właśnie skończyłam przebierać wczorajsze ciuszki... ogólnie wyszedł mi jeden spory karton, część wiadomo poszła do odrzutu, bo już troszkę znoszone... cześć jest w zdecydowanie większym rozmiarze tak jak na roczne dziecko i nawet ponad, wiec odłożyłam do osobnego kartonu dla bratanicy...
ogólnie mamy z 10 par bucikow, 15 sukieneczek, kurteczke, spiworek, kilka pajacykow, bluzeczek, z 10 par spodenek wiec jest w czym przebierać)
Kucykowa, Anitka201, Anitka201, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
anula1990 wrote:A mi chodzi o temat prania ciuszków...dobrze zrozumiałam ,że pierzecie je w zwyklym proszku?
-
la_lenka wrote:Taki miałam plan, ale że właśnie mi się i tak kończy proszek, to wezmę coś dziecięcego. Tak na sam początek, potem już zwykły (pranie z podwójnym płukaniem).
Dziekuje za odpowiedzTez kupie dziedziecy jakiś i zaczne od takiego a póżnej jeżeli dziecko to przyjmie to zaczne prac w normalnym...obawiam sie troszke bo mój mąż jest alergikiem dosłownie na wszystko i mam nadzieje ze dzidzia tego nie odziedziczy ...
-
nick nieaktualnyanula1990 wrote:Dziekuje za odpowiedz
Tez kupie dziedziecy jakiś i zaczne od takiego a póżnej jeżeli dziecko to przyjmie to zaczne prac w normalnym...obawiam sie troszke bo mój mąż jest alergikiem dosłownie na wszystko i mam nadzieje ze dzidzia tego nie odziedziczy ...
anula1990 lubi tę wiadomość
-
Kucykowa - ładnie wyglądasz
. Teraz rozumiem skąd nazwa Twojego nicka
Tetra za 10 zł/1szt?To chyba ze złota
. Ja od zawsze miałam normalne tetrowe, wytrzymały tyle lat, bardziej zszarzały niż się rozlazły
. Teraz kupiłam 10 sztuk nowych pieluszek tetrowych (2-3zł sztuka na allegro), są śliczne, białe i myślę, że wytrzymają parę lat
Nie popadajmy w paranoję.
Kucykowa lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
anula1990 wrote:obawiam sie troszke bo mój mąż jest alergikiem dosłownie na wszystko i mam nadzieje ze dzidzia tego nie odziedziczy ...
anula1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tez chyba pierwszy raz ciuszki upiore w normalnym żelu do prania, w sierpniu wrzucę wszystko jeszcze raz do pralki i upiore w żelu dla dzieci... aczkolwiek docelowo będę próbowała wszystko prac w normalnym żelu tak jak nasze ubrania... przecież i tak mała będzie większość czasu spędzała z nami na rękach, łóżku czy gdziekolwiek indziej w domu...
Wiadomo, ze jeśli będzie jakaś alergia czy coś to co innego, ale myślę, ze warto spróbować -
nick nieaktualnyKoalka wrote:Już wczoraj pytałam o elektryczną nianię,ale chyba tylko 2 dziewczyny mi odp
Tzn że tak mało z nas planuje taki zakup??
bo ja się głowię czy kupić zwykłą nianie czy taką z monitorem oddechu?bo czytam sprzeczne informację i nie wiem czy taki monitor jest faktycznie bardzo potrzebny?
Ja mam zwykłą nianie, dokładnie tą
http://www.conrad.pl/Niania-elektroniczna-Motorola-Babyphone-MBP8,-zasi%C4%99g-300-m,-10-kana%C5%82%C3%B3w.htm?websale8=conrad&pi=260059
działa bardzo dobrze, mega czuła etc...nie mamy niani z monitorem i kamerą...bo ja z tych co starają się nie nakręcać ...wiem, że gdybym miała nianie z kamerą to gapilabymn się w nią nocami
Carolline lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysweety wrote:
alutka dużo zdrówka dla Was.fajnie,że już masz wszystko kupione.Ty będziesz mieć cc czy coś pomyliłam? lekarz ci mówił kiedy malutka będzie z Wami?
laski co macie na obiad?u mnie dziś kalafiorek króluje
taaaa niestety cc bez prawa głosu w tej kwestiia cc jeżeli nic sie nie wydarzy i jeżeli mała będzie zdrowa to mój lekarz chce zrobić tuż po 15.08 bo wtedy minie 38 tydzień....
Co do obiadu to dziś zabieram młodego i męża na "miasto" z okazji dnia ojcatakże na szczęście ja mam dziś gotowanie z głowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 13:37
-
Lady Savage wrote:aha, dzięki za wyjaśnienie, szkoda że nospy nie mogę brać, no cóż poczekam do pon i zobaczę co mi powie na to moja ginekolog.
a mozesz brac buskopan ma inny skład ja go teraz biore jest mocniejszy i nie taki 12 zł 10 tabl bo niestety wczoraj przez gidzine tez mnie bolał brzuch ;/ -
.ona. wrote:Tetra za 10 zł/1szt?
To chyba ze złota
. Ja od zawsze miałam normalne tetrowe, wytrzymały tyle lat, bardziej zszarzały niż się rozlazły
. Teraz kupiłam 10 sztuk nowych pieluszek tetrowych (2-3zł sztuka na allegro), są śliczne, białe i myślę, że wytrzymają parę lat
Nie popadajmy w paranoję.
Ja osobiście wolę kupić mniejszą ilość rzeczy dobrej jakości, pochodzących z pewnego źródła i do tego z ładnym wzorem - niż tanie coś co po 3 praniach się rozlezie. Nie, że każda tania rzecz na pewno jest kiepskiej jakości, ale niestety można trafić. Jakbym miała dostać kilkanaście sztuk czegoś takiego jak macałam w Pepco to stanowczo podziękuję - od razu poszłoby na szmaty, bo dla mnie dla dziecka to się nie nadaje.
W TkMaxx oglądałam ostatnio coś co się nazywało "muślinowym otulaczem" - a w rzeczywistości było większą (chyba o boku 100 albo 120cm) pieluszką. Kosztowały ~60zł za 2 lub 3 sztuki. No i tu już mi ręka zadrżała, choć wzory miały tak śliczne, że przez chwilę rozważałam.