X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka ja kupiłam 2 radzaje pieluszek tetrowch- w smyku zestaw 4 (w tym 2 kolorowe) za jakies 30 zl i przy okazji zamówień w aptece internetowej kilka tertowych za 3 zł za sztukę- przepaść jest ogromna. Te za 3 zł są mniejsze, cieńsze, twardsze i rzadsze w splocie, a te ze smyka już nie wiem jakiej firmy bo wyprawe miękkie, duże i miłe w dotyku.

720fbe94f2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam jeszcze 2 flanelowe za 7 zł za sztuke i w sumie są najlepsze, ale myśle ze lepszej jakości tetra wystarczy

720fbe94f2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki!

Oto my: http://zapodaj.net/8240e3ea5b978.jpg.html

http://zapodaj.net/0a0e1458ce276.jpg.html

http://zapodaj.net/793531901e520.jpg.html

Póki co 4 kg na plusie :)

W Poznaniu okropna pogoda...buuuu...:( Też mam spadek formy i denerwuję się malowaniem pokoju Małej,bo coś farba nie chce pokryć i Mąż dziś będzie kolejny raz malować. Jedyny plus to taki, że dziś mają przywieźć dywanik do pokoiku Olci :)

Miłego dzionka !

Gusiak, agatka196, Dominka92, .ona., Anitka201, Lady Savage, diatomka lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    La_lenka ja kupiłam 2 radzaje pieluszek tetrowch- w smyku zestaw 4 (w tym 2 kolorowe) za jakies 30 zl i przy okazji zamówień w aptece internetowej kilka tertowych za 3 zł za sztukę- przepaść jest ogromna. Te za 3 zł są mniejsze, cieńsze, twardsze i rzadsze w splocie, a te ze smyka już nie wiem jakiej firmy bo wyprawe miękkie, duże i miłe w dotyku.
    No właśnie :/ Chyba pójdę do stacjonarnego sklepu i kupie dopiero po pomacaniu, pewnie będzie ciut drożej, ale może nie szmata. Na razie macałam w Pepco i u mnie same szorstkie cienizny mieli.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi chodzi o temat prania ciuszków...dobrze zrozumiałam ,że pierzecie je w zwyklym proszku?

74disg18xt1q3yyo.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Dzięki za podpowiedź. Ja nospe biorę stale 3x1 i magnez 3x2, ale może będę brać więcej w chwilach bólu.

a bierzesz oprocz tego te witaminy dla kobiet w ciazy??
    bo ja mam luteine 3x1 i nospie 3x1 a zapomnialam spytac czy dodac te witaminy znow

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa bardzo ładnie wyglądasz =)

Ja właśnie skończyłam przebierać wczorajsze ciuszki... ogólnie wyszedł mi jeden spory karton, część wiadomo poszła do odrzutu, bo już troszkę znoszone... cześć jest w zdecydowanie większym rozmiarze tak jak na roczne dziecko i nawet ponad, wiec odłożyłam do osobnego kartonu dla bratanicy... =)

ogólnie mamy z 10 par bucikow, 15 sukieneczek, kurteczke, spiworek, kilka pajacykow, bluzeczek, z 10 par spodenek wiec jest w czym przebierać =))

Kucykowa, Anitka201, Anitka201, Lady Savage lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    A mi chodzi o temat prania ciuszków...dobrze zrozumiałam ,że pierzecie je w zwyklym proszku?
    Taki miałam plan, ale że właśnie mi się i tak kończy proszek, to wezmę coś dziecięcego. Tak na sam początek, potem już zwykły (pranie z podwójnym płukaniem).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Taki miałam plan, ale że właśnie mi się i tak kończy proszek, to wezmę coś dziecięcego. Tak na sam początek, potem już zwykły (pranie z podwójnym płukaniem).

Dziekuje za odpowiedz :) Tez kupie dziedziecy jakiś i zaczne od takiego a póżnej jeżeli dziecko to przyjmie to zaczne prac w normalnym...obawiam sie troszke bo mój mąż jest alergikiem dosłownie na wszystko i mam nadzieje ze dzidzia tego nie odziedziczy ...

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Dziekuje za odpowiedz :) Tez kupie dziedziecy jakiś i zaczne od takiego a póżnej jeżeli dziecko to przyjmie to zaczne prac w normalnym...obawiam sie troszke bo mój mąż jest alergikiem dosłownie na wszystko i mam nadzieje ze dzidzia tego nie odziedziczy ...
    Używane odswiezalam w zwykłym proszku i płynie, w ssierpniu będą prane już w tym przeznaczonym dla dzieci :)

anula1990 lubi tę wiadomość

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myśle,że w spierniu wezme sie za pranie ciuszków...jakoś mega dużo tego nie ma a lepiej niech będą swieże jak zleżałe..

74disg18xt1q3yyo.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa - ładnie wyglądasz :). Teraz rozumiem skąd nazwa Twojego nicka ;)

Tetra za 10 zł/1szt? :O To chyba ze złota :P. Ja od zawsze miałam normalne tetrowe, wytrzymały tyle lat, bardziej zszarzały niż się rozlazły ;). Teraz kupiłam 10 sztuk nowych pieluszek tetrowych (2-3zł sztuka na allegro), są śliczne, białe i myślę, że wytrzymają parę lat :D Nie popadajmy w paranoję.

Kucykowa lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    obawiam sie troszke bo mój mąż jest alergikiem dosłownie na wszystko i mam nadzieje ze dzidzia tego nie odziedziczy ...
    A widzisz, to jest trochę inna sprawa. Gdybym miała prawdopodobieństwo, że mała może mieć jakieś problemy skórne (np. AZS, alergie - bo któreś z rodziców ma), to bym jednak dłużej została przy delikatnym proszku, albo nawet płatkach mydlanych. A, że u mnie raczej spokojnie w tym temacie, dlatego myślę, że i przy zwykłym proszku nie powinno być problemów.

anula1990 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Też myśle,że w spierniu wezme sie za pranie ciuszków...jakoś mega dużo tego nie ma a lepiej niech będą swieże jak zleżałe..
    Używane nawet teraz uprac możesz, Nowe w sierpniu :)

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :)

My ciuszki będziemy prać w zwykłym proszku, część też mam wypranych przez Siostrę i też w zwykłym proszku. Zobaczymy jak będzie reagować Mała i wtedy najwyżej kupimy typowo dla maluszków.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chyba pierwszy raz ciuszki upiore w normalnym żelu do prania, w sierpniu wrzucę wszystko jeszcze raz do pralki i upiore w żelu dla dzieci... aczkolwiek docelowo będę próbowała wszystko prac w normalnym żelu tak jak nasze ubrania... przecież i tak mała będzie większość czasu spędzała z nami na rękach, łóżku czy gdziekolwiek indziej w domu...

Wiadomo, ze jeśli będzie jakaś alergia czy coś to co innego, ale myślę, ze warto spróbować =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Już wczoraj pytałam o elektryczną nianię,ale chyba tylko 2 dziewczyny mi odp :(
    Tzn że tak mało z nas planuje taki zakup??
    bo ja się głowię czy kupić zwykłą nianie czy taką z monitorem oddechu?bo czytam sprzeczne informację i nie wiem czy taki monitor jest faktycznie bardzo potrzebny?

Ja mam zwykłą nianie, dokładnie tą
    http://www.conrad.pl/Niania-elektroniczna-Motorola-Babyphone-MBP8,-zasi%C4%99g-300-m,-10-kana%C5%82%C3%B3w.htm?websale8=conrad&pi=260059

działa bardzo dobrze, mega czuła etc...nie mamy niani z monitorem i kamerą...bo ja z tych co starają się nie nakręcać ...wiem, że gdybym miała nianie z kamerą to gapilabymn się w nią nocami :P

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety wrote:

alutka dużo zdrówka dla Was.fajnie,że już masz wszystko kupione.Ty będziesz mieć cc czy coś pomyliłam? lekarz ci mówił kiedy malutka będzie z Wami?

laski co macie na obiad?:) u mnie dziś kalafiorek króluje :)

taaaa niestety cc bez prawa głosu w tej kwestii :P a cc jeżeli nic sie nie wydarzy i jeżeli mała będzie zdrowa to mój lekarz chce zrobić tuż po 15.08 bo wtedy minie 38 tydzień....

Co do obiadu to dziś zabieram młodego i męża na "miasto" z okazji dnia ojca :) :) także na szczęście ja mam dziś gotowanie z głowy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 13:37

• AniaM Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    aha, dzięki za wyjaśnienie, szkoda że nospy nie mogę brać, no cóż poczekam do pon i zobaczę co mi powie na to moja ginekolog.
    sorki polubiłam przypadkiem
    a mozesz brac buskopan ma inny skład ja go teraz biore jest mocniejszy i nie taki 12 zł 10 tabl bo niestety wczoraj przez gidzine tez mnie bolał brzuch ;/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Tetra za 10 zł/1szt? :O To chyba ze złota :P. Ja od zawsze miałam normalne tetrowe, wytrzymały tyle lat, bardziej zszarzały niż się rozlazły ;). Teraz kupiłam 10 sztuk nowych pieluszek tetrowych (2-3zł sztuka na allegro), są śliczne, białe i myślę, że wytrzymają parę lat :D Nie popadajmy w paranoję.
    Dla każdego co innego jest paranoją. :3 Ja osobiście wolę kupić mniejszą ilość rzeczy dobrej jakości, pochodzących z pewnego źródła i do tego z ładnym wzorem - niż tanie coś co po 3 praniach się rozlezie. Nie, że każda tania rzecz na pewno jest kiepskiej jakości, ale niestety można trafić. Jakbym miała dostać kilkanaście sztuk czegoś takiego jak macałam w Pepco to stanowczo podziękuję - od razu poszłoby na szmaty, bo dla mnie dla dziecka to się nie nadaje.

W TkMaxx oglądałam ostatnio coś co się nazywało "muślinowym otulaczem" - a w rzeczywistości było większą (chyba o boku 100 albo 120cm) pieluszką. Kosztowały ~60zł za 2 lub 3 sztuki. No i tu już mi ręka zadrżała, choć wzory miały tak śliczne, że przez chwilę rozważałam.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ