X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Gusiak jakie piłeczki na ścianę? nie mam pomysłu na ozdobienie ścian w pokoju Małej.

Bento Ja prałąm kocyk minkyw 40 stopniach i piękny nadal jest.

Póleczki miały być... poleczki... nie pileczki ;D
    To jest właśnie pisanie na telefonie ;D

Ale co do ozdabiana ścian to dziś mam właśnie szukac szablonu malarskiego - księżyc i gwiazdki =)
    Jeśli któraś gdzieś wypatrzyla to poproszę =)

pokój ogólnie będzie różowy, a na ścianach szary księżyc i gwiazdki =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :-)

Od wczoraj się czuje jakby ktoś ze mnie zabrał wszelką energię, słabo mi a moja aktywność oscyluje w granicach kanapy :/ Nie mam na nic siły dosłownie. Dzisiaj wizyta i proszę trzymać kciuki za bobasa ;-)

Lady Savage, adzia, Misi@ lubią tę wiadomość

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 27tc czyli w 7msc ciąży!!!Ale się cieszę! :D
    Jeszcze belly tak ładnie mi dzisiaj napisała,że jak dziecko teraz by się urodziło to ma niby 85% szans na przeżycie oczywiście dzięki nowoczesnemu sprzętowi medycznemu.To takie pocieszające :)

Czarna_88, przyszła mama, Sigma, adzia, Wonderland, easymum, skabarka lubią tę wiadomość

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki byłam rano u okulisty na badaniu dna oka pod kątem zmian spowodowanych cukrzycom.Naszczęście wszystko dobrze :) zmian nie ma...ale po zakropieniu oczu przez okuliste słabo mi jest...teraz po 2 godzinach i tak juz lepiej ale przedtem wszystko mi sie zlewało miałam uczucie jakbym dostała choroby lokomocyjnej i jechała zatłoczonym autobusem....bleee...położyłam sie w domku i szybko doszłam do siebie :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mały od wczoraj mało się rusza nie tak jak zawsze.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A mój mały od wczoraj mało się rusza nie tak jak zawsze.

moja też ograniczyła sie do głaska mi brzucha od wewnątrz, kopnie silnie raz, może dwa razy dziennie i to wszystko.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny....

Ale ja mam zgon :( :( no masakra jakaś ...aż mi się płakać chce z tej niemocy...nic konkretnego się nie stało, męczy mnie jakieś przeziębienie, ale spadek formy emocjonalnej mam gorzej niż straszny....nie wiem może taki czas...jutro 30 tydzień....w 35 urodziłam młodego.....ehhhh :) i uaktywniło mi się "wicie gniazda" tym samym...wczoraj wracając od gina pojechaliśmy po ostatnie rzeczy do apteki, dopakowałam torby, dziś wrzuciłam kolejne pranie..i znowu mam zjazd formy...ach te hormony...brrrrrr..

Wczoraj miałam wizytę i mała waży 1380 g jest baaaardzo żywa, liczenie ruchow póki co lekarz kazał nam odpuścić - skoro się rusza to jest git :)

Jedyne co Go zaniepokoiło to to, że skróciła mi się szyjka z 3,97 na 3, 37...oczywiście mieści sie w normach bo " krótka szyjka to 2, 4 i poniżej", ale ze względu że ja już miałam taki problem wymaga to częstszej kontroli...w sumie jakoś mnie to nie martwi, że za tydzień znowu USG i zobaczę małą :) obiecałam sobie, że będę się ten tydzień oszczędzać na tyle, ile pozwoli mi synek :)

Misi@, Carolline lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny mam bardzo wysokie leukocyty 15,4 a norma do 10, a w rozmazie wysokie neutrofile... wiecie coś na ten temat?
    Poza tym pozostałe badania ok.

W ciąży normy są inne, leukocyty do 15.
    Te normy podane są dla ludzi bez mieszkańców w brzuchu :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

pokój ogólnie będzie różowy, a na ścianach szary księżyc i gwiazdki =)

My w zeszłym roku robiliśmy u syna na jeden ze ścian(lazurowej, sam wybrał, kolor nawet nawet ;) ) chmurki. Szablony sama wycięłam ;), podobnie bym zrobiła z gwiazdkami i księżycem - szczerze mówiąc, nie wiem, czy gdzieś kupi się takie jak się chce ;). My dodatkowo gdzieś między chmurami mamy jeszcze naklejki 3d z bajki samoloty :D Całkiem fajny efekt wyszedł.

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dzień dobry,

Lady, a kiedy masz wizytę u lekarza? Takie bóle i dolegliwości, które nie przechodzą chyba trzeba by było konsultować z ginem.
    Poza tym powiedz jak się mieszka? wszystko już wykończone?

Staraczka Dzięki za pomysł na kawowy peeling, chyba sobie dziś trzasnę ;-)

marlenak_me może dzieciątko wpycha rączkę, albo nóżkę w tym miejscu.

Ja już jutro mam wizytę, więc jestem spokojniejsza :-) Dziewczyny mam bardzo wysokie leukocyty 15,4 a norma do 10, a w rozmazie wysokie neutrofile... wiecie coś na ten temat?
    Poza tym pozostałe badania ok.

Chciałam zacytować a polubiłam ;) z tego co mi wiadomo leukocyty w ciąży maja prawo być podwyższone nie wiem o ile ale na pewno nie zamykają się w normie 10 jeśli chodzi o kobiety w ciąży :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też się coraz częściej tylko przeciąga, czuję jej smyranie pod skórą. Ale coś na kształt "kopniaków" też bywa, choć najczęściej jest to strzał główką w okolicach pępka, aż widzę jak mi brzuch podskakuje. Dziś jest super spokojna, rano się tylko przekręciła i śpi, ale ja się jej nie dziwię - ta pogoda sprawi, że ja też drzemię na siedząco. Za to wczoraj po południu i wieczorem odstawiła niezłe harce.

U mnie remont w pełni, czekamy na fachowców od szafy do początku lipca. Już się nie mogę doczekać, bo jak patrzę na górę pierdoletów na środku pokoju to mi się chce płakać. Już mam wizję, że będę się potem gorzej czuła i zostaniemy z całym tym rozgrzebaniem do porodu, brr.

Za to sypialnia z kącikiem małej jest super, ślicznie to wygląda i już tak realnie - mamy już wszystkie mebelki, łóżeczko, miejsce na przewijak.
    Powoli sortuję ciuszki. Co gorsza okazuje się, że mam bodziaki prawie wyłącznie w rozmiarze 56, a pajacyki tylko 62. Koniecznie muszę w końcu przygotować listę co jeszcze dokupić. I chyba się złamie i kupię dziecięcy proszek, akurat się normalny kończy - skoro mam kupować i tak, to mogę dziecięcy. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    z tego co mi wiadomo leukocyty w ciąży maja prawo być podwyższone nie wiem o ile ale na pewno nie zamykają się w normie 10 jeśli chodzi o kobiety w ciąży :)

jak wspomniałam wyżej, do 15.
    Można by powiedzieć, że 15,4 to jeszcze norma :)

przyszła mama lubi tę wiadomość

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    jak wspomniałam wyżej, do 15.
    Można by powiedzieć, że 15,4 to jeszcze norma :)

przepraszam, przeoczyłam Twój wpis :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wczoraj pytałam o elektryczną nianię,ale chyba tylko 2 dziewczyny mi odp :(
    Tzn że tak mało z nas planuje taki zakup??
    bo ja się głowię czy kupić zwykłą nianie czy taką z monitorem oddechu?bo czytam sprzeczne informację i nie wiem czy taki monitor jest faktycznie bardzo potrzebny?

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Dziś od rana jakieś niezbyt to moje samopoczucie... poza tym martwią mnie bóle jak na miesiaczkę, które mam tak ze dwa razy dziennie. Kontrola u lekarza dopiero za tydzień... eh :/
    Obowiązki domowe całkowicie przejął mąż. Wczoraj nawet prał dzieciaczkowe ubranka- trochę mu zazdrościłam... a taką miał radochę przy rozwieszaniu :) W nagrodę zamówiłam mu książkę na Dzień Ojca :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    bo ja się głowię czy kupić zwykłą nianie czy taką z monitorem oddechu?bo czytam sprzeczne informację i nie wiem czy taki monitor jest faktycznie bardzo potrzebny?
    Ja kupuję z monitorem oddechu (mąż ma jakąś paranoje w tym temacie, więc nie będę się upierać skoro go to uspokoi), ale jeszcze nie mam wybranej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka my dostaliśmy elektroniczna nianie w prezencie... wiec ciężko mi cokolwiek powiedzieć, bo sami się nie rozgladalismy ani nie szukalismy =)

Co do monitora oddechu wciąż się zastanawiamy... właśnie z tego względu, ze jest to dla bezpieczeństwa malucha, aczkolwiek parę osób mówiło, ze tak naprawdę nie jeet to az tak potrzebne...
    Niby monitor zalecany jest przede wszystkim do wcześniaków, ale sama nie wiem...

Jest to pewna forma bezpieczeństwa, wiec może się jednak zdecydujemy ... tyle, ze rodzajów jest od cholery, wiec sama nie wiem na co zwracać uwagę =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuję monitor oddechu angel care za ok 300 zl- sam bez niani. Pokoik maluszka będzie zaraz obok naszego, a pewnie przez większość czasu będę tam spać, zeby mąż się mógł wyspać do pracy. Zamówię ją dopiero po narodzinach, dojdzie kuroerem w 1 dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 11:44

720fbe94f2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:

Koalka ja niani nie kupuję bo mamy małe mieszkanko, ale monitor oddechu chcę mieć, znam siebie i wiem że oka nie zmrużę bo będę nasłuchiwać, czy synuś oddycha, dlatego mam nadzieję że taki monitor zapewni mi względny spokój

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zrobił rekonesans wśród detektorów i zdecydował się na Angelcare. Niani nie kupujemy, bo mamy małe mieszkanie.
    Teraz na tapecie jest fotelik samochodowy i chyba kupimy Kiddy, ze względu na kręgosłup synka, bo myślimy, że będziemy często korzystać z fotelika umocowanego w wózku przy wyjściach.

‹‹ 1370 1371 1372 1373 1374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ