X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry :) u mnie dziś koszmarna pogoda, ciągle pada, aż się nie chciało wychodzić spod cieplutkiej kołderki

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My raczej nie zdecydujemy się ani na nianie elektryczną ani na monitor oddechu, chociaż monitora oddechu jeszcze nie przekreślam do końca jeszcze będziemy myśleć o tym. :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze takie pytanie o pieluszki tetrowe.
    Myślicie, że warto kupić droższe (np. Motherhood, kolo 10zł za sztukę) czy zwykłe, a tylko w wersji Lux (~2,50-3,50zł za sztukę) starczą?
    Naczytałam się, że te tanie to bywa czasem dosłownie rozłażąca się "gaza". Na razie kupiłam w Ikea te http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60203764/ i chciałabym coś w tym stylu, bo są rewelacyjne - super miękkie, mięsiste. Tylko ten wzór nie bardzo mi się podoba - wolałabym albo gładkie, albo z ładniejszym wzorem. Niestety nie mają podanej gramatury, żebym wiedziała w co celować.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:21

wnidtv73dpzdszlc.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi bólami jak na okres spytałam się dzisiaj kolejnego lekarza jest wtedy też jak mała naciska na szyjkę i jak są skurcze jeszcze przez znasz nie wyczuwalne dlatego tedy nospe koniecznie żeby to załagodzić.ja szyjkę dalej mam 2,3 cm i dalej czekam na posiew :/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Już wczoraj pytałam o elektryczną nianię,ale chyba tylko 2 dziewczyny mi odp :(
    Tzn że tak mało z nas planuje taki zakup??
    bo ja się głowię czy kupić zwykłą nianie czy taką z monitorem oddechu?bo czytam sprzeczne informację i nie wiem czy taki monitor jest faktycznie bardzo potrzebny?

Ja nie kupuje, bo mamy zrobiony jeden pokój i mała będzie z nami spała, ogród nam zrobią góra za 2 lata więc. Dalej jak do toalety się nie udam bez małej to też mi nie potrzebna taka niania.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka, ja Ci powiem, że nie wiem jak z jakością tetry z motherhood, ale jeśli ktoś mi każe płacić 10 zł za pieluchę tetrową, to ja bardzo przepraszam, ale o ile nie jest ze złota, to nie ma mowy. To już jest zwykłe robienie z ludzi idiotów :P trochę jak z hotelowym śniadaniem za 50 zł. Przepraszam, ale tak jak za bułkę i jajko na miękko nie dam 50 zł, tak samo za tetrę nie dam 10 zł. I nie ma to nic wspólnego z zasobnością portfela, raczej z granicą w głowie ;)

Koalka, .ona., alutka, skabarka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Z tymi bólami jak na okres spytałam się dzisiaj kolejnego lekarza jest wtedy też jak mała naciska na szyjkę i jak są skurcze jeszcze przez znasz nie wyczuwalne dlatego tedy nospe koniecznie żeby to załagodzić.ja szyjkę dalej mam 2,3 cm i dalej czekam na posiew :/

aha, dzięki za wyjaśnienie, szkoda że nospy nie mogę brać, no cóż poczekam do pon i zobaczę co mi powie na to moja ginekolog.

AniaM lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja mam jeszcze takie pytanie o pieluszki tetrowe.
    Myślicie, że warto kupić droższe (np. Motherhood, kolo 10zł za sztukę) czy zwykłe, a tylko w wersji Lux (~2,50-3,50zł za sztukę) starczą?
    Naczytałam się, że te tanie to bywa czasem dosłownie rozłażąca się "gaza". Na razie kupiłam w Ikea te http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60203764/ i chciałabym coś w tym stylu, bo są rewelacyjne - super miękkie, mięsiste. Tylko ten wzór nie bardzo mi się podoba - wolałabym albo gładkie, albo z ładniejszym wzorem. Niestety nie mają podanej gramatury, żebym wiedziała w co celować.
    Ja kupiłam pieluszki w smyku 10 szt. i są świetne...3 szt kupiłam na allegro i to szmatki :/ To chyba były te pieluszki lux.

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Dzięki za podpowiedź. Ja nospe biorę stale 3x1 i magnez 3x2, ale może będę brać więcej w chwilach bólu.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    La_lenka, ja Ci powiem, że nie wiem jak z jakością tetry z motherhood, ale jeśli ktoś mi każe płacić 10 zł za pieluchę tetrową, to ja bardzo przepraszam, ale o ile nie jest ze złota, to nie ma mowy. To już jest zwykłe robienie z ludzi idiotów :P trochę jak z hotelowym śniadaniem za 50 zł. Przepraszam, ale tak jak za bułkę i jajko na miękko nie dam 50 zł, tak samo za tetrę nie dam 10 zł. I nie ma to nic wspólnego z zasobnością portfela, raczej z granicą w głowie ;)
    W Motherhood płaci się na pewno za markę i wzór. Ja i tak pewnie z paczuszkę sobie kupię, takich "wyjściowych", bo jak oglądam to co jest na allegro z wzorzystych to się za głowę łapię. Wiem, że to jest dla dzieci, ale stylistyka upiorno-kiczowata która króluje w dziecięcych akcesoriach mnie odrzuca. A te z Motherhood są zwyczajnie ładne. A, że ja nie chcę ich do przewijania, a raczej jako kocyk, podłożenie u lekarza itp. to na wzór też patrzę.
    Resztę bym chciała białych, ale nie wiem jak ucelować w taką jakoś jak te z ikea, bez pomacania.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Pogoda paskudna, deszczowa i zimno.
    Byłam na mieście i tak zmarzłam że siedzę teraz wyubierana.

Ja monitora oddechu ani niani nie kupuje.

Za pieluchy tetrowe też bym nie dała 10 zł. Ja kupowałam po 3 zł i moim zdaniem są ok.
    Ruchy małej mogę nazwać wypychaniem, plywaniem. Są też kopniaki ale dużo mniej niż 3,4 tygodnie temu. W każdym bądź razie jest nadal aktywna.
    Tak piszecie o tych szyjkach, że troszkę się martwię czy u mnie wszystko ok. Wizyta dopiero za 2 tygodnie a łącznie minie 5 tygodni od ostatniej.

Złość mnie ogarnia bo w domu syf jak cholera i choćbym nie wiem co zrobiła to i tak bałagan przez remont na przedpokojach do tego Ci robotnicy tak mnie denerwują bo lecą w balona.

Zakupiłam dziś pierwszy woreczek Bobu i będę testować pod wieczór.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    moja też ograniczyła sie do głaska mi brzucha od wewnątrz, kopnie silnie raz, może dwa razy dziennie i to wszystko.
    O to tak jak mój. Jednak zarejestrowałam się na jutro do ginekologa ale nie do swojego zobaczymy co mi powie czemu mnie to boli.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Jest tak okropnie brzydko i zimno, że nic mi się nie chce...

Aaaaaaa! Witamy się z 3 na suwaczku z przodu :D :D :D

sweety, agatka196, Czarna_88, Lady Savage, Gusiak, .ona., karolcia87, easymum, przyszła mama lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • sweety Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamuśki

i my się witamy w 31 tygodniu.jeszcze tylko troszkę i ujrzymy córeczkę :)

a tak z innej beczki to kto zabrał słoneczko ?:(

Lady co prawda lekarzem nie jestem ale skoro bóle ustępują po zmienieniu pozycji to niestety ale tak już chyba będzie.jesteśmy w ciąży coraz wyżej,dzieciaczki coraz większe,uciskają sobie na to i owo stąd bóle.Końcówka ciąży jest najgorsza.pamiętam jak mając w brzuszku Nikosia w 36 tyg błagałam mojego ginka żeby coś zrobił i mały już się urodził bo było okropnie ciężko..trzymaj się tam jakoś i w poniedziałek dopytaj ;)moja mała też już tak nie kopie mocno,teraz się za to wypycha

alutka dużo zdrówka dla Was.fajnie,że już masz wszystko kupione.Ty będziesz mieć cc czy coś pomyliłam? lekarz ci mówił kiedy malutka będzie z Wami?

koalka ja już kiedyś tu pisałam na temat monitora i niani.monitor miałam przy synku angelcare taki z płytkami dwiema.super się sprawdził.i nianię też mieliśmy ale to bardziej na wyjazd np do rodziców bądz znajomych.kiedy było głośno a dziecko kilka pokoi dalej smacznie spało,niania świetnie zdawała egzamin.także ja w obu przypadkach jestem na tak ;)tylko nie pamiętam jakiej marki była ta niania

la lenka zwykłe pieluszki tetrowe z allegro dość dobrze sprawdziły mi się przy synku.co prawda trochę się ponaciągały i nie były takie równiutkie a w dotyku już nie takie mięciutkie ale nie mam porówniania do droższych niestety wiec nie wiem co ci doradzić.

laski co macie na obiad?:) u mnie dziś kalafiorek króluje :)

agatka196, Czarna_88, Wonderland, easymum lubią tę wiadomość

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety wrote:
    Mam resztkę rosołu od teściowej i ryż z wczoraj, więc dla siebie zrobię pomidorową. Mąż zje kanapki, bo zupy dla niego nie starczy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie grillowane kotlety z ziemniaczkami i kalafiorem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 12:36

sweety lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie dziś spagetti :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    O to tak jak mój. Jednak zarejestrowałam się na jutro do ginekologa ale nie do swojego zobaczymy co mi powie czemu mnie to boli.

To napisz jutro co na ten temat powiedział, czy to normalne, że czujemy tylko głaskanko,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety wrote:
    cześć mamuśki

i my się witamy w 31 tygodniu.jeszcze tylko troszkę i ujrzymy córeczkę :)

a tak z innej beczki to kto zabrał słoneczko ?:(

Lady co prawda lekarzem nie jestem ale skoro bóle ustępują po zmienieniu pozycji to niestety ale tak już chyba będzie.jesteśmy w ciąży coraz wyżej,dzieciaczki coraz większe,uciskają sobie na to i owo stąd bóle.Końcówka ciąży jest najgorsza.pamiętam jak mając w brzuszku Nikosia w 36 tyg błagałam mojego ginka żeby coś zrobił i mały już się urodził bo było okropnie ciężko..trzymaj się tam jakoś i w poniedziałek dopytaj ;)moja mała też już tak nie kopie mocno,teraz się za to wypycha

alutka dużo zdrówka dla Was.fajnie,że już masz wszystko kupione.Ty będziesz mieć cc czy coś pomyliłam? lekarz ci mówił kiedy malutka będzie z Wami?

koalka ja już kiedyś tu pisałam na temat monitora i niani.monitor miałam przy synku angelcare taki z płytkami dwiema.super się sprawdził.i nianię też mieliśmy ale to bardziej na wyjazd np do rodziców bądz znajomych.kiedy było głośno a dziecko kilka pokoi dalej smacznie spało,niania świetnie zdawała egzamin.także ja w obu przypadkach jestem na tak ;)tylko nie pamiętam jakiej marki była ta niania

la lenka zwykłe pieluszki tetrowe z allegro dość dobrze sprawdziły mi się przy synku.co prawda trochę się ponaciągały i nie były takie równiutkie a w dotyku już nie takie mięciutkie ale nie mam porówniania do droższych niestety wiec nie wiem co ci doradzić.

Moja też uczucia wypychania, dziugania łokciem, nogą i głaskanie, ale kopniaki to już nie są.
    Co do słońca, nie lubię lata, wręcz nienawidzę, ale teraz go pragnę. Oddajcie słońce!
    U mnie dziś frytki i karkówka z grilla, pierwszy grill w naszym " ogródku"

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1371 1372 1373 1374 1375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ